Lej et sommerhus i Bjerregård

Bjerregård er et af vestkystens mest populære feriehusområder. Området strækker sig fra Nymindegab i syd til Skodbjerge i nord og ligger således i den sydligste del af den 40 kilometer lange landtange mellem Ringkøbing Fjord og Vesterhavet, som kaldes Holmsland Klit.

Her får ferien en fantastisk start, når ankomsten til dit Sommerhus i Bjerregård sker via Nymindegab på en bakketop og med den mest fantastiske udsigt udover det smukkeste og uberørte landskab. Flere kilometer med åbne vidder, klitter, hede og vand på begge sider.

Bjerregård byder på et væld af lækre sommerhuse, som alle har kort afstand til den smukke lange sandstrand. Her er flere legepladser og en lokal købmand, hvor I kan hente frisk morgenbrød hver morgen året rundt. Esmarks sommerhusudlejning i Bjerregård kan således danne rammerne om en skøn ferie i det vestjyske.

Hold ferie med Esmark i Bjerregård

Når du som gæst ankommer fra syd, ses Esmarks kontor klart og tydeligt til højre for hovedvejen Sønder Klitvej cirka 4 kilometer nord for Nymindegab. Her begyndte Esmarks lange og spændende historie, da Mathilda Esmarch i 1965 begyndte at udleje det første sommerhus – nemlig sit eget.

Små huse uden elektricitet blev opkaldt efter Mathilda Esmarchs børn og blev ligeledes koblet på udlejningsfirmaet, som efterfølgende har taget fart til i dag at tilbyde over 4800 sommerhuse i ferielandet mellem Vedersø Klit i nord og Blåvand i syd.

Her er topattraktionerne i Bjerregård

Den lækre badestrand ved Vesterhavet er den helt store attraktion i Bjerregård, men området byder på meget mere end det. For Bjerregård ligger tæt på den hyggelige og livlige fiskeriby Hvide Sande, hvor der er aktiviteter for hele familien hele året rundt. I selve Bjerregård kan det blandt meget anbefales at lægge vejen forbi den hyggelige fjordhavn Vinterleje Havn – det er en hyggelig oplevelse for både store og små.

Oplev unik natur og rigt dyreliv

I den sydlige del af Bjerregård kan du nyde den smukke uberørte natur med store fredede hede- og klitarealer, som værdsættes af naturelskere. Mange gæster kan begejstret berette om at have spottet både rådyr, harer, firben eller ræve på gåturene på heden – eller fra sommerhusets terrasse.

Og øst for Bjerregård ligger i øvrigt fuglereservatet Tipperne, hvor alverdens fuglearter kan iagttages i yngle- og hvile området i den sydlige del af Ringkøbing Fjord. For fugleentusiaster er Tipperne det helt ideelle område at befinde sig i og det kunne jo passende kombineres med et lækkert sommerhus i Bjerregård.
Paragliding foran klitterne i Bjerregård.

Strand og sand så langt øjet rækker

Hvert år og i al slags vejr valfarter glade feriegæster til stranden, hvor flere timer, og for nogle endda størstedelen af deres ferie, bliver tilbragt. Bjerregård Strand er en del af den populære sandstrand, som strækker sig hundredvis af kilometer op langs den jyske vestkyst, og her er plads til aktiviteter af enhver art. F.eks. drageflyvning, lange gåture, surfing, paragliding, ravsøgning, og meget meget mere.

Om sommeren er stranden fyldt med ferieglade gæster, som har medbragt tæpper, picnickurve og parasoller. Og mens børnene leger i sandet eller spiller boldspil far, ligger mor og slikker solens dejlige stråler. Du kan med badereglerne i baghovedet også sagtens tage en forfriskende dukkert i bølgerne eller lege med børnene i vandkanten. Det er dejligt at kunne køle kroppen lidt ned på de ekstra varme dage.

icon
icon
4.5 ud af 5
Dejlig rolig omgivelser.
Bernt Petersen, Hedensted

Find skønne tilbud til børnefamilien

Ferie i Bjerregård byder på mange spændende aktiviteter. Her er der både en put-and-take-sø og ponyridning i Bjerregårds nærområde. Naturstien tager også sit udgangspunkt i Bjerregård og løber hele vejen igennem Hvide Sande og helt til Søndervig. Naturstien løber midt imellem klit- og hedeområder således, at en cykel- eller vandretur kan foregå i rolige og smukke omgivelser og i dit helt eget tempo.

Dejlige sommerhus til jeres behov

Hos Esmark Feriehusudlejning kan du vælge mellem flere end 2.700 sommerhuse, og næsten 500 af disse ligger i Bjerregård. Vi har alt fra små hyggelige huse tæt på stranden til store familiehuse med spabad, sauna og pool.

Sådan lejer du et sommerhus i Bjerregård

Du kan bestille dit sommerhus her på vores hjemmeside, hvor der blandt andet er mulighed for at sortere efter, hvor du ønsker at holde din ferie. Vælger du området Bjerregård, finder du vores store udvalg af sommerhuse i området.

Spændende historie

Mange af Bjerregårds vejnavne stammer fra skibsforlis og strandinger, som fandt sted ud for Bjerregårds kyst. Beautyvej stammer fx fra en stranding d. 26. maj 1887, hvor fiskermakken “Beauty” af Hull strandede syd for Gl. Bjerregård. Ved Sønder Klitvej står stadig en pæl fra “Beauty” solidt placeret ved indgangen til husnr. 296 – 300.

Pælen kan ses fra vejen, og det må siges at være solidt træ med en holdbarhed på over 126 år. Pælens placering skyldes, at ejeren af Gl. Bjerregård brugte strandingsresterne til at bygge et fårehegn tværs gennem klitterne fra hav til fjord. Deraf kommer navnet Hegnet, som er en lokal betegnelse for dette område.

chevron-down

Hvilke steder bør jeg besøge ved Bjerregård?

 • Vesterhavet
 • Ringkøbing Fjord
 • Tipperne
 • Vinterleje Havn
 • Hvide Sande
chevron-down

Hvad kan jeg lave i Bjerregård?

Bjerregård er først og fremmest kendetegnet ved sin smukke natur og beliggenheden tæt på Vesterhavet, men fordi området ligger tæt på både Hvide Sande og Søndervig, er der masser af muligheder for også at holde en aktiv ferie i Bjerregård.

chevron-down

Hvilke indkøbsmuligheder er der i Bjerregård?

Midt i Bjerregård ligger Bjerregårds købmandsbutik, hvor alverdens dagligvarer kan erhverves på alle tidspunkter af året. Så står man lige og mangler krydderierne til en lækker bøf på grillen eller mælken til morgenmaden, så er hjælpen nær.

Udover dagligvarerne tilbyder købmandsbutikken også friskbagt bagerbrød hver morgen og i sommerperioden har et lille røgeri åbent, hvor masser af røget og friske fiskearter kan købes samt de populære fiskefrikadeller.

Uden for butikken er der borde og bænke, som frit kan benyttes til en lille anretning, en dejlig kold drik eller is på de varme sommerdage. Og mens mor og far handler, kan børnene passende lege på den tilhørende legeplads og hoppepude. Bjerregårds købmandsbutik tilbyder også cykeludlejning. Se mere om cykling i ferien her.

chevron-down

Hvor ligger Bjerregård?

Bjerregård ligger mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord på den danske vestkyst. Fra Bjerregård har du cirka 20 minutters kørsel til fiskeribyen Hvide Sande.

chevron-down

Staves det Bjerregård eller Bjerregaard?

Den korrekte stavemåde er Bjerregård med å.

chevron-down

Kan jeg få rabat til LEGOLAND?

Ja, og som det sydligste område på Holmsland Klit har Bjerregård en favorabel beliggenhed, hvis du vil på en udflugt til LEGOLAND, hvor du kan give børnene en uforglemmelig ferieoplevelse. Du kan med fordel købe entrebilletterne hos Esmark. Ikke nok med, at du slipper for køen ved indgangen; du sparer også 25 % uanset antallet af billetter. Læs mere om LEGOLAND med rabat her.

Billeder fra Bjerregård

Video

Bjerregård Kort

Henter data...

Du kan zoome ind og ud ved at bruge +/- funktionen til venstre på kortet eller ved at dobbeltklikke på selve kortet. Ønsker du at se satellitfoto, klik på ’satellit’ i øverste højre hjørne af kortet.

Klik på husikonerne for at se fotos og få mere information om de enkelte feriehuse. Huse markeret med gult ikon, kan bookes med Last Minute-rabat inden for en eller flere af de kommende 4 uger.

Our guest reviews of Bjerregård

Der er god plads omkring huset og 2 gode terrasser. Naturen giver fine muligheder for lange vandreture langs havet og cykle- og vandreture på Vestkyststien.

Bjerregaard er for mig personligt "klassikeren" blandt feriehusområderne ved Ringkøbing Fjord. Der er naturskønt og såvel strand som købmand er i gå-afstand. For de større indkøb er både Hvide Sande og Nr. Nebel er inden for rimelig rækkevide i bilen.

Vi elsker alt naturen ved det område, mange gode gå ruter ved skovområdt.

Smukke lækre og tæt på stranden

Tæt på strand og naturen. Perfekt til en cykel eller gåtur. Rolige omgivelser.

Et hyggelig område

Super natur

Gode stier til dejlige gåture. Alsidige dyreliv. Gode muligheder for at komme på stranden (dog ikke hvis man er gangbesværet)

Dejligt naturområde. Gode muligheder for at løbe og cykle på lækre natur stier.

Området er så skønt. Elsker turene i lyngen samt klitterne. Den lille Eventyrskov samt hoppepuden ved købmanden, var et KÆMPE hit hos børnene. Standen var super god pg børnevenlig. Bestemt ikke sidste gang vi kommer til området.

Virkelig imponerende natur

Skjul filtre

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier »
Søg
esmark-dk-map-visuel
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
 • - Thorsminde
 • - Søndervig
 • - Hvide Sande
 • - Henne Strand
 • - Vejers Strand
 • - Blåvand
 • - Fanø
 • - Rømø
icon
Det siger vores gæster om os:
Det har været en rigtig god oplevelse for os med Esmark,da ...
» Se flere vurderinger af Esmark her
Vejrudsigt Bjerregård
Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...