Sommerhuse i Bjerregård

Gæsterne siger
4.5 af 5
Mycket bra, bra cykel o gångväg
Johanna Jensen, Sävedalen
Se flere vurderinger

Bjerregård er et af vestkystens mest populære feriehusområder. Området strækker sig fra Nymindegab i syd til Skodbjerge i nord og ligger således i den sydligste del af den 40 kilometer lange landtange mellem Ringkøbing Fjord og Vesterhavet, som kaldes Holmsland Klit.

Her får ferien en fantastisk start, når ankomsten til Bjerregård sker via Nymindegab på en bakketop og med den mest fantastiske udsigt udover det smukkeste og uberørte landskab. Flere kilometer med åbne vidder, klitter, hede og vand på begge sider.

Bjerregård byder dig på et væld af lækre sommerhuse, som alle har kort afstand til den smukke lange sandstrand. Her er flere legepladser og en lokal købmand, hvor I kan hente frisk morgenbrød hver morgen året rundt.

Esmarks sommerhusudlejning i Bjerregård kan således danne rammerne om en skøn ferie i det vestjyske.

Strand og sand så langt øjet rækker

Hvert år og i al slags vejr valfarter glade feriegæster til stranden, hvor flere timer, og for nogle endda størstedelen af deres ferie, bliver tilbragt. Bjerregård Strand er en del af den populære sandstrand, som strækker sig hundredvis af kilometer op langs den jyske vestkyst, og her er plads til aktiviteter af enhver art. Eksempelvis drageflyvning, lange gåture, surfing, paragliding, ravsøgning, og meget meget mere.
Om sommeren er stranden fyldt med ferieglade gæster, som har medbragt tæpper, picnickurve og parasoller. Og mens børnene leger i sandet eller spiller boldspil far, ligger mor og slikker solens dejlige stråler. Man kan med badereglerne i baghovedet også sagtens tage en forfriskende dukkert i bølgerne eller lege med børnene i vandkanten. Det er dejligt at kunne køle kroppen lidt ned på de ekstra varme dage.

Unik natur og rig på fugle- og dyreliv

I den sydlige del af Bjerregård kan du nyde den smukke uberørte natur med store fredede hede- og klitarealer, som værdsættes af naturelskere. Mange gæster kan begejstret berette om at have spottet både rådyr, harer, firben eller ræve på gåturene på heden – eller fra sommerhusets terrasse.
Og øst for Bjerregård ligger i øvrigt fuglereservatet Tipperne, hvor alverdens fuglearter kan iagttages i yngle- og hvileområdet i den sydlige del af Ringkøbing Fjord. For fugleentusiasterne er Tipperne det helt ideelle område at befinde sig i og det kunne jo passende kombineres med et lækkert sommerhus i Bjerregård.

Spændende historie

Mange af Bjerregårds vejnavne stammer fra skibsforlis og strandinger, som fandt sted ud for Bjerregårds kyst. Beautyvej stammer blandt andet fra en stranding d. 26. maj 1887, hvor fiskermakken “Beauty” af Hull strandede syd for Gl. Bjerregård. Ved Sønder Klitvej står stadig en pæl fra “Beauty” solidt placeret ved indgangen til husnr. 296 – 300. Pælen kan ses fra vejen, og det må siges at være solidt træ med en holdbarhed på over 126 år. Pælens placering skyldes, at ejeren af Gl. Bjerregård brugte strandingsresterne til at bygge et fårehegn tværs gennem klitterne fra hav til fjord. Deraf kommer navnet Hegnet, som er en lokal betegnelse for dette område.

Esmark har altid ligget i Bjerregård

Når gæster ankommer fra syd ses Esmarks kontor klart og tydeligt til højre for hovedvejen Sønder Klitvej cirka 4 kilometer nord for Nymindegab. Her startede Esmarks lange og spændende historie, da Mathilda Esmarch i 1965 begyndte at udleje det første sommerhus – nemlig sit eget. Små huse uden elektricitet blev opkaldt efter Mathilda Esmarchs børn og blev ligeledes koblet på udlejningsfirmaet, som efterfølgende har taget fart til i dag at tilbyde over 2.000 sommerhuse i ferielandet mellem Vedersø Klit i nord og Blåvand i syd. På Jeppes Vej 8 ligger det hus, der har været med helt fra starten og har haft tilbagevendende gæster gennem mere end 40 år.

Gode indkøbsmuligheder

Midt i Bjerregård ligger Bjerregårds købmandsbutik, hvor alverdens dagligvarer kan erhverves på alle tidspunkter af året. Så står man lige og mangler krydderierne til en lækker bøf på grillen eller mælken til morgenmaden, så er hjælpen nær. Udover dagligvarerne tilbyder købmandsbutikken også friskbagt bagerbrød hver morgen og i sommerperioden har et lille røgeri åbent, hvor masser af røget og friske fiskearter kan købes samt de populære fiskefrikadeller.
Uden for butikken er der borde og bænke, som frit kan benyttes til en lille anretning, en dejlig kold drik eller is på de varme sommerdage. Og mens mor og far handler, kan børnene passende lege på den tilhørende legeplads og hoppepude. Bjerregårds købmandsbutik tilbyder også cykeludlejning. Se mere om cykling i ferien her.

Masser af tilbud til børnefamilierne

Ferie i Bjerregård byder på mange spændende aktiviteter. Her er der både en put-and-take-sø og ponyridning i Bjerregårds nærområde.
Naturstien tager også sit udgangspunkt i Bjerregård og løber hele vejen igennem Hvide Sande og helt til Søndervig. Naturstien løber midt i mellem klit- og hedeområder, således at en cykel- eller vandretur kan foregå i rolige og smukke omgivelser og i dit helt eget tempo.

Tæt på LEGOLAND®

Som det sydligste område på Holmsland Klit har Bjerregård en favorabel beliggenhed i forhold til en udflugt til LEGOLAND, hvor du kan give børnene en uforglemmelig ferieoplevelse. Du kan med fordel købe entrebilletterne hos Esmark. Ikke nok med at I slipper for køen ved indgangen, I sparer også 25 % uanset antallet af billetter. Læs mere om LEGOLAND med rabat her.

Billeder fra Bjerregård

Video

Bjerregård Kort

Henter data...

Du kan zoome ind og ud ved at bruge +/- funktionen til venstre på kortet eller ved at dobbeltklikke på selve kortet. Ønsker du at se satellitfoto, klik på ’satellit’ i øverste højre hjørne af kortet.

Klik på husikonerne for at se fotos og få mere information om de enkelte feriehuse. Huse markeret med gult ikon, kan bookes med Last Minute-rabat inden for en eller flere af de kommende 4 uger.

Vores gæsters anmeldelser af Bjerregård

Naturskønt og fredeligt.

Exactly what we are looking for

Omgivelserne i orden.Smuk gåtur til vandet.Ja,iøvrigt et godtområde for at spadsere.Et dejligt område.Turen til Hvide Sande hver dag er bare dejlig.Synes byen er dejlig,god service overalt.Brunch på Cafe Marina kan varmt anbefales.Altid venligt personale.

Dejlig rolig område ,med mange muligheder for gåturer.

Dejligt natur omkring huset, kort gå afstand til stranden og fjorden, hvor vi kunne fiske. Gode faciliteter til gå og cykel ture.

Særdeles pænt somerhusområde med købmand og fin adgang til vand.

Skønt område tæt på en skøn strand ved Vesterhavet hvor børnene kan bruge mange timer med at lege med bølgerne og sand. Der er både legepladser og hoppepuder lige i nærheden når børnene skal have brændt lidt ekstra krudt af.

Bjerregård er et skønt sommerhusområde med meget liv og flot natur. Der er rig mulighed for gode Vandreture og efter en kort køretur, er Hvide Sande Havn et hyggeligt udflugtsmål.

Fine omgivelser, kort vei til lekeplass og barna kunne gå selv. Kort vei til kjøpmann og strand. Hvide Sande sentrum var koselig og innholdsrikt.

Det er et dejligt område med fred og ro selvom huset lå så tæt på vejen hørte man ikke bilerne.

Tæt på havet. Gode gåture.

Sommerhuset ligger rigtig godt, sådan lidt inde for sig selv, selvom der er naboer til alle sider. Der er rig mulighed for dejlige gåture/cykelture i området

Et dejligt roligt, smukt, naturskønt område, med god plads mellem husene. Der var ingen larm - kun fuglekvidder og dejlig "havstøj";-)

Rigtig dejligt område med nem afgang til strand og natur.

Dejlig strand samt lille skov med stort område med lyng og gode stier

Naturen är enastående vacker och passar oss som hundägare mycket bra. Vi väljer alltid ett hus nära heden för att snabbt komma ut med hunden i naturen. Avståndet till stranden är inte så viktig.

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier » Skjul udvidet søgning »
Søg
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
  • - Søndervig
  • - Hvide Sande
  • - Henne Strand
  • - Blåvand
Det siger vores gæster om os:
Meget tilfreds god service
» Se flere vurderinger af Esmark her
Vejrudsigt Bjerregård
Spørgsmål til din sommerhusferie?
Esmark på facebook
Sitemap
Søger...