Sommerhuse i Bjerregård

Gæsterne siger
5.0 af 5
Særdeles pænt somerhusområde med købmand og fin adgang til vand.
Gæst, Danmark
Se flere vurderinger

Bjerregård er et af vestkystens mest populære feriehusområder. Området strækker sig fra Nymindegab i syd til Skodbjerge i nord og ligger således i den sydligste del af den 40 kilometer lange landtange mellem Ringkøbing Fjord og Vesterhavet, som kaldes Holmsland Klit.

Her får ferien en fantastisk start, når ankomsten til Bjerregård sker via Nymindegab på en bakketop og med den mest fantastiske udsigt udover det smukkeste og uberørte landskab. Flere kilometer med åbne vidder, klitter, hede og vand på begge sider.

Bjerregård byder dig på et væld af lækre sommerhuse, som alle har kort afstand til den smukke lange sandstrand. Her er flere legepladser og en lokal købmand, hvor I kan hente frisk morgenbrød hver morgen året rundt.

Esmarks sommerhusudlejning i Bjerregård kan således danne rammerne om en skøn ferie i det vestjyske.

Strand og sand så langt øjet rækker

Hvert år og i al slags vejr valfarter glade feriegæster til stranden, hvor flere timer, og for nogle endda størstedelen af deres ferie, bliver tilbragt. Bjerregård Strand er en del af den populære sandstrand, som strækker sig hundredvis af kilometer op langs den jyske vestkyst, og her er plads til aktiviteter af enhver art. Eksempelvis drageflyvning, lange gåture, surfing, paragliding, ravsøgning, og meget meget mere.
Om sommeren er stranden fyldt med ferieglade gæster, som har medbragt tæpper, picnickurve og parasoller. Og mens børnene leger i sandet eller spiller boldspil far, ligger mor og slikker solens dejlige stråler. Man kan med badereglerne i baghovedet også sagtens tage en forfriskende dukkert i bølgerne eller lege med børnene i vandkanten. Det er dejligt at kunne køle kroppen lidt ned på de ekstra varme dage.

Unik natur og rig på fugle- og dyreliv

Hvidt sommerhus med stråtag beliggende i Bjerregård.

I den sydlige del af Bjerregård kan du nyde den smukke uberørte natur med store fredede hede- og klitarealer, som værdsættes af naturelskere. Mange gæster kan begejstret berette om at have spottet både rådyr, harer, firben eller ræve på gåturene på heden – eller fra sommerhusets terrasse.
Og øst for Bjerregård ligger i øvrigt fuglereservatet Tipperne, hvor alverdens fuglearter kan iagttages i yngle- og hvileområdet i den sydlige del af Ringkøbing Fjord. For fugleentusiasterne er Tipperne det helt ideelle område at befinde sig i og det kunne jo passende kombineres med et lækkert sommerhus i Bjerregård.

Spændende historie

Mange af Bjerregårds vejnavne stammer fra skibsforlis og strandinger, som fandt sted ud for Bjerregårds kyst. Beautyvej stammer blandt andet fra en stranding d. 26. maj 1887, hvor fiskermakken “Beauty” af Hull strandede syd for Gl. Bjerregård. Ved Sønder Klitvej står stadig en pæl fra “Beauty” solidt placeret ved indgangen til husnr. 296 – 300. Pælen kan ses fra vejen, og det må siges at være solidt træ med en holdbarhed på over 126 år. Pælens placering skyldes, at ejeren af Gl. Bjerregård brugte strandingsresterne til at bygge et fårehegn tværs gennem klitterne fra hav til fjord. Deraf kommer navnet Hegnet, som er en lokal betegnelse for dette område.

Esmark har altid ligget i Bjerregård

Når gæster ankommer fra syd ses Esmarks kontor klart og tydeligt til højre for hovedvejen Sønder Klitvej cirka 4 kilometer nord for Nymindegab. Her startede Esmarks lange og spændende historie, da Mathilda Esmarch i 1965 begyndte at udleje det første sommerhus – nemlig sit eget. Små huse uden elektricitet blev opkaldt efter Mathilda Esmarchs børn og blev ligeledes koblet på udlejningsfirmaet, som efterfølgende har taget fart til i dag at tilbyde over 2.500 sommerhuse i ferielandet mellem Vedersø Klit i nord og Blåvand i syd. På Jeppes Vej 8 ligger det hus, der har været med helt fra starten og har haft tilbagevendende gæster gennem mere end 40 år.

Gode indkøbsmuligheder

Midt i Bjerregård ligger Bjerregårds købmandsbutik, hvor alverdens dagligvarer kan erhverves på alle tidspunkter af året. Så står man lige og mangler krydderierne til en lækker bøf på grillen eller mælken til morgenmaden, så er hjælpen nær. Udover dagligvarerne tilbyder købmandsbutikken også friskbagt bagerbrød hver morgen og i sommerperioden har et lille røgeri åbent, hvor masser af røget og friske fiskearter kan købes samt de populære fiskefrikadeller.
Uden for butikken er der borde og bænke, som frit kan benyttes til en lille anretning, en dejlig kold drik eller is på de varme sommerdage. Og mens mor og far handler, kan børnene passende lege på den tilhørende legeplads og hoppepude. Bjerregårds købmandsbutik tilbyder også cykeludlejning. Se mere om cykling i ferien her.

Masser af tilbud til børnefamilierne

Ferie i Bjerregård byder på mange spændende aktiviteter. Her er der både en put-and-take-sø og ponyridning i Bjerregårds nærområde.
Naturstien tager også sit udgangspunkt i Bjerregård og løber hele vejen igennem Hvide Sande og helt til Søndervig. Naturstien løber midt i mellem klit- og hedeområder, således at en cykel- eller vandretur kan foregå i rolige og smukke omgivelser og i dit helt eget tempo.

Tæt på LEGOLAND®

Som det sydligste område på Holmsland Klit har Bjerregård en favorabel beliggenhed i forhold til en udflugt til LEGOLAND, hvor du kan give børnene en uforglemmelig ferieoplevelse. Du kan med fordel købe entrebilletterne hos Esmark. Ikke nok med at I slipper for køen ved indgangen, I sparer også 25 % uanset antallet af billetter. Læs mere om LEGOLAND med rabat her.

Billeder fra Bjerregård

Video

Bjerregård Kort

Henter data...

Du kan zoome ind og ud ved at bruge +/- funktionen til venstre på kortet eller ved at dobbeltklikke på selve kortet. Ønsker du at se satellitfoto, klik på ’satellit’ i øverste højre hjørne af kortet.

Klik på husikonerne for at se fotos og få mere information om de enkelte feriehuse. Huse markeret med gult ikon, kan bookes med Last Minute-rabat inden for en eller flere af de kommende 4 uger.

Vores gæsters anmeldelser af Bjerregård

Dejligt roligt område med god plads mellem husene. Stor natur område med gode muligheder for lange gåture eller løbeturen med hund eller alene. Vi gik til Nymindegab af naturstien og af stranden hjem igen. Dejlig tur på små 20 km med mulighed for at nyde frokosten i klitterne. Vi var der desværre udenfor sæsonen så kroen havde i frokost åbent ellers var frokosten blevet nydt der med udsigt til klitterne

Bjerregård er et dejligt område, med fokus på fre og ro og skøn natur, langt fra de overrendte turiststeser

Lækkert område. Man bliver aldrig træt at den natur.

Et dejligt sommerhusområde, med stranden tæt på. Vi tætter pris på ro og muligheden for lange gåture og det er der mulighed for lige her.

Fantastisk natur, som indbyder til gå- og vandreture, cykling og MTB. Det er en natur som er smuk i alt slags vejr.

Stille og fredeligt område, ikke langt til natur og strand-

Smuk natur, smukt landskab, gode indkøbsmuligheder (Varde, Hvide Sande, Nørre Nebel, Ringkøbing). Perfekt til afslapning.

Fine omgivelse giver god mulighed for gå og cykelture.

Skøn naturområde tæt på vandet. Stier til lange gåture i smuk natur, store sandklitter til lege og se flotte solnedgange over vandet. Lækker sandstrand til gåture og søgende efter spændende sten og skaller.

Naturskønt og fredeligt.

Selvom der er andre sommerhuse omkring, føler man sig ikke klemt. Skønt område med gode muligheder for gåture og stranden er fantastisk ❤

Bjerregård er et fantastisk ferie område, som vi ynder at besøge og vender ofte tilbage pga roen og naturen.

Roligt område, smuk natur. Gode indkøbsmuligheder i Nørre Nebel, Hvide Sande, Ringkøbing, Varde.

Skøn strand, gode turmuligheder både til bens og på cykel.

Dejlige omgivelser med nem adgang til stranden

Udsigt til klitter og tæt på havet, så man nemt kommer på stranden mange gange i ferien og også lige kan smutte ned og nyde solnedgangen, når vejret er klart ved aftenstide.

Huset ligger på stor åben naturgrund. Få hundrede meter til Ringkøbing fjord. 1400 meter til havet gennem sommerhusområde. Mulighed for at parkere umiddelbart bag klitterne. Meget flot strand og fine muligheder for spadseture i landskabet bag klitterne. Købmand tæt på huset med gode muligheder for indkøb herunder stort udvalg i morgenbrød.

Dejlig rolige omgivelser - kunne om morgenen høre bølgerne, inden andre vågnede. Slet ingen generende trafikstøj

Rolige omgivelser, ingen unødig larm. God adgang til stranden.

Skønt område

Fantastisk dejlig tæt på natur og hav.

Dejligt område med fin og ren strand.

Flot natur og strand - lækre omgivelser der klart kan anbefales

Lækker strand Området er indbegrebet af en super god dansk sommerferie. Mulighed for gode vandre og cykel turer . Fantastisk

Typisk kupperet hede, forholdsvis uspoleret naturlandskab med klitter, med masser af sommerhuse, Super lækker strand så langt øjet rækker, gode muligheder for cykelture.

Dejligt Vesterhav og ro

Jeg elsker Vesterhavet og generelt bare at være i bjerregård det er som at komme helt væk fra alt det stressende i hverdagen og så koble helt af ved at gå lange ture på stranden og heden.

Rigtig lækkert område. Fin vej/sti til Vesterhavet.

Dejlige omgivelser og gode muligheder for gå og cykelture. Ideel sted med hunde

Smuk natur (stranden, Vesterhavet, klitterne, skoven, heden, fjorden). Perfekt til ture. Perfekt område at slappe af. Hvide Sande, Nørre Nebel, Houstrup, (Søndervig og Ringkøbing) tæt på.

Dejlige

Meget dejlige omgivelser hvis man holder af strand og natur

Gode omgivelser til gå og cykleture

Fantastisk naturområde at cykle i

Meget smuk natur

Exactly what we are looking for

Skjul filtre

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier » Skjul udvidet søgning »
Søg
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
  • - Søndervig
  • - Hvide Sande
  • - Henne Strand
  • - Blåvand
Det siger vores gæster om os:
Rigtig fint med en SMS hvis nøgle er klar før det normalt ...
» Se flere vurderinger af Esmark her
Vejrudsigt Bjerregård
Sitemap
Søger...