De bedste sommerhusområder ved vestkysten

Den idylliske vesterhavskyst, historiske byer og en fantastisk, varieret natur fyldt med forbløffende landskabet: Danmark er et af de mest populære rejsemål – også for danskere. Det er ikke så mærkeligt, at vestkysten er så velbesøgt, for de mest mangfoldige sommerhusområder venter på familier, oplevelsesgæster og badeentusiaster, hvoraf en del gæster tilbringer de bedste uger af året lige her – hvert eneste år.

Sommerhuse hos Esmark

iconiconiconicon
Nyhed
Sommerhuse hos Esmark
Feriehus ii1144
Personer: 4
Husdyr: Nej
Pris fra: 2808 kr.
Inkl. ekspeditionsgebyr på 190 kr.
iconiconiconicon
Nyhed
Sommerhuse hos Esmark
Feriehus G5540
Personer: 6
Husdyr: Nej
Pris fra: 3668 kr.
Inkl. ekspeditionsgebyr på 190 kr.
iconiconiconicon
Nyhed
Sommerhuse hos Esmark
Feriehus i6861
Personer: 6
Husdyr: Ja, max 1
Pris fra: 4148 kr.
Inkl. ekspeditionsgebyr på 190 kr.
iconiconiconicon
Nyhed
Sommerhuse hos Esmark
Feriehus B2665
Personer: 6
Husdyr: Ja, max 1
Pris fra: 2898 kr.
Inkl. ekspeditionsgebyr på 190 kr.
iconiconiconicon
Nyhed
Sommerhuse hos Esmark
Feriehus B2516
Personer: 6
Husdyr: Nej
Pris fra: 3078 kr.
Inkl. ekspeditionsgebyr på 190 kr.
iconiconiconicon
Nyhed
Sommerhuse hos Esmark
Feriehus DD1005
Personer: 12
Husdyr: Ja, max 2
Pris fra: 8868 kr.
Inkl. ekspeditionsgebyr på 190 kr.
Se alle 4811 feriehuse
iconiconicon
Nyhed
Sommerhuse hos Esmark
Feriehus 30125
Personer: 6
Husdyr: Ja, max 1
Pris fra: 2808 kr.
Inkl. ekspeditionsgebyr på 190 kr.
iconiconiconicon
Nyhed
Sommerhuse hos Esmark
Feriehus E4520
Personer: 9
Husdyr: Ja, max 1
Pris fra: 3968 kr.
Inkl. ekspeditionsgebyr på 190 kr.
iconiconiconicon
Nyhed
Sommerhuse hos Esmark
Feriehus i6382
Personer: 6
Husdyr: Ja, max 1
Pris fra: 4048 kr.
Inkl. ekspeditionsgebyr på 190 kr.
iconiconiconiconicon
Nyhed
Sommerhuse hos Esmark
Feriehus 41904
Personer: 10
Husdyr: Ja, max 1
Pris fra: 6968 kr.
Inkl. ekspeditionsgebyr på 190 kr.
 

Find det sommerhusområde, der passer bedst til dine ønsker og behov 

Vi fortæller dig alt om de bedste sommerhusområder ved vestkysten, og hvad de har at tilbyde dig. Find dit foretrukne rejsemål nemt og lej dit sommerhus hos Esmark Feriehusudlejning:

Bjerregård

Sommerhusområdet Bjerregård strækker sig langs den jyske vestkyst fra Nymindegab i syd og Skodbjerge i nord. Især badegæster finder vej hertil om sommeren: i det skønneste vejr vil du opleve en af de smukkeste sandstrande, som ligger lige ud til Vesterhavet.

Bjerregård Strand

Selv på blæsende dage kan du tage på udflugt til det turbulente hav, og husk at tage en drage med til at flyve med eller blot nyde synet af de nærmende bølger. Med et sommerhus i Bjerregård er der garanti for en omfattende badeferie – fuld af sand, sol og det danske Vesterhav.

Houvig

Grønne klitter, skønne sandstrande og masser af aktiviteter venter på dig, når du booker et sommerhus i Houvig. Der er masser af cykelruter, der fører dig gennem de smukkeste perler af den jyske vestkystnatur.

Vandrere og ryttere vil også kunne finde mange naturlige stier i området. Hvis du er en eventyrlysten feriegæst, anbefaler vi et besøg på Ringkøbing Fjord, et af de mest populære windsurf-områder i Nordeuropa! Houvig brillerer med området enorme mangfoldighed og formår at forføre alle feriegæster.

Lodbjerg Hede

Kun et stykke øst for Houvig ligger Lodbjerg Hede, et af Danmarks smukkeste skov- og hedeområder. Om dagen kan du nyde en runde golf på den nærliggende Holmsland Klit Golfbane eller se frem til nogle stille timer med fiskeri ved en ”put & take”-sø, som garanterer for ren afslapning.

Hvis du vil have lidt afveksling, kan du tage til den historiske købstads-by Ringkøbing, som ikke ligger langt fra dit sommerhus på Lodbjerg Hede. Stilfulde butikker og hyggelige restauranter ligger land byens brostensbelagte gader og indbyder til en lang gåtur og en afslappende pause, hvor du kan nyde lækre specialiteter.

Søndervig

Søndervig er kendt som en populær badeby i den nordlige ende af Holmsland Klit. På din ferie i et sommerhus i Søndervig kan du dog ikke kun forvente en fantastisk strandstrækning, som for flere år siden blev kåret som Danmarks bedste badestrand, men også masser af aktiviteter for store og små. Der er altid loppemarkeder eller aktiviteter som f.eks. ponyridning for børn.

Søndervig Strand

Også perfekt til de små sommerhusgæster: overalt i Søndervig findes der farverige legepladser, som byder på en pause fyldt med sjov og leg i løbet af en lang vandretur.

Klegod

Fred og ro til familieferien: Klegod ligger midt i et fortryllende naturområde, som især for familier giver masser af frihed og ingen bekymringer. Mens børnene leger i den rummelige have i jeres sommerhus i Klegod, kan I sidde komfortabelt på terrassen og lade tankerne vandre rundt.

I sensommeren skal du sørge for at gå en tur sammen gennem den blomstrende hede, som byder på et unikt syn med sine yndefulde blomster. Hvis du foretrækker at sætte dig på cyklen, kan du cykle ad den asfalterede cykelsti eller ad naturstien gennem områdets landskaber og stoppe i den nærliggende by Hvide Sande.

Nr. Lyngvig

Lige mellem Hvide Sande og Klegod ligger Nr. Lyngvig med sin hyggelige fjordhavn. Denne fiskerihavn, som stadig er i brug den dag i dag, ligger på fjordsiden af området og tiltrækker sommerhusgæster med sit farverige og afslappende liv, uden travlhed og jag. Hvis du vil på sightseeingtur, kan du tage et kig på det smukkeste vartegn i Nr. Lyngvig – Lyngvig Fyr.

Du kan se dette fyr fra hele det nordlige område af Ringkøbing Fjord, da det er det højeste fyrtårn i Danmark! Vælg en af de smukke vandrestier på din tur til fiskerihavnen eller fyrtårnet. På den måde kan du nyde varierede og afslappende dage i den friske danske nordsøluft under dit ophold i et sommerhus i Nr. Lyngvig.

Hvide Sande

Hvide Sande betragtes som en drømmende havneby på Jyllands vestkyst, der ligger på midten af Holmslands Klit. Fra fiskeauktioner tidligt om morgenen til det lokale museum ”Fiskeriets Hus” og de smukke klitter direkte på sandstranden byder byen på fantastiske højdepunkter for alle sommerhusgæster.

Hvide Sande

Lær mere om det traditionelle fiskeri i dit sommerhus i Hvide Sande eller mærk blot det fine sand på en dejlig badedag ved Vesterhavet. Hvide Sande kombinerer kultur, tradition og hav og er derfor det perfekte sted til en varieret ferie, hvor du kan opleve Danmark fra din bedste side.

Årgab

Vil du gerne tilbringe din ferie tæt på det forfriskende Vesterhav? Så venter sommerhusene i Årgab på dig, for Årgab sommerhusområde ligger på det smalleste sted på Holmsland Klit og er derfor i gåafstand fra stranden.

Tilbring din velfortjente sommerferie i Årgab og glæd dig til solrige dage ved det brusende hav, hvor børn bygger sandslotte, og nyder solens varme stråler og den friske havbrise.

Haurvig

Haurvig er en fremragende destination for din årlige ferie, lige fra ridekurser til ravsamling eller en vandretur langs de smukkeste naturstier. Det naturrige og rolige område sikrer masser af afslapning og aktiviteter, når I tilbringer jeres ferie i naturens hyggelige atmosfære, og med jeres sommerhus beliggende i Haurvig.

Tag på en vandretur i efteråret fra Nymindegab i syd, gennem fiskerbyen Hvide Sande til Søndervig i nord, eller tilbring blot en dag i romantisk samvær foran pejsen i dit sommerhus – valget er dit!

Skodbjerge

Sommerhusene i Skodbjerge ligger spredt med masser af plads og åbne områder. Både det brusende Vesterhav og Ringkøbing Fjord ligger i nærheden og er ideelle til smukke, afslappende dagsture.

Tilbring din ferie i et sommerhus i Skobjerge i den uspolerede natur og nyd godt af den fredfyldte ro, der følger med ren afslapning. For små sommerhusgæster er det værd at tage en times køretur til LEGOLAND®, som med sine forskellige temaområder og forlystelser helt sikkert vil være højdepunktet på din ferie!

Bork Havn

Lille og maritimt: det er den bedste måde at beskrive Bork Havn på. Din ferie i et sommerhus i Bork Havn byder på spændende oplevelser: Ud over vikingemuseet ”Bork Vikingehavn”, hvor du både kan bage brød og håndtere bue og pil, venter dig talrige vandsportsmuligheder og en fantastisk musikfestival.

Bork Havn Strand

Hvis du vælger en sommerferie i Bork Havn, kan du surfe på Ringkøbing Fjords bølger i det bedste vejr og nyde en afslappende atmosfære med den bedste musikfestival Bork Festival. Glæd dig til spændende og musikalske dage i din sommerferie!

Vester Husby

De stråtækte sommerhuse i Vester Husby midt i Danmarks grønne natur lover en drømmende feriestemning. Der venter dig mange forskellige højdepunkter i naturen under din ferie i Vester Husby: Heriblandt Skavemose Badesøen, en sø omgivet af nåletræer.

Efter en vandretur gennem de tætte skove kan du nyde et behageligt, vindbeskyttet område, så du kan blive kølet en smule af! Hvis du er på udkig efter en afveksling fra naturen, kan du tage nordpå til Thorsminde eller østpå til Ulfborg og Holstebro – de tre byer med deres bynære atmosfære indbyder til sightseeing og til at snuse rundt i shoppinggaderne.

Vedersø Klit

Det blå glimtende vand og et naturrigt miljø kendetegner dit sommerhus i Vedersø Klit. Nyd din velfortjente pause på en rummelig grund, der garanterer dig en ferie fuld af hvile og afslapning.

Langt væk fra travlheden kan du ligge på stranden og lytte til lyden af have og mågerne på himlen. Hvis du er på udkig efter underholdning og aktiviteter, er en kort køretur til Ulfborg eller Søndervig et godt bud: her finder du bowlingbaner, restauranter og shopping. Gør din sommerhusferie i Vedersø Klit til din egen, og gør hver dag ved Vesterhavet til et personligt højdepunkt.

Blåvand

Kobl af fra hverdagen og sæt farten ned: Den vestlige del af Danmark, nemlig Blåvand, er ideel til dette. Navnet på området kan forstås som ”blåt vand” – og kystlinjen lever op til sit navn.

Blåvand Strand

Hvert år tilbringer utallige familier fra hele verden deres ferie her og slapper af på den smukke vestkyst. Under din ferie i et sommerhus i Blåvand kan du se frem til seværdigheder som Blåvandshuk Fyr, bunkermuseet ”Tirpitz” og Blåvand Zoo! Du kan også nyde godt af sommerhusets perfekte beliggenhed, som ligger tæt på både stranden og byens centrum, så du kan nå alt det, du har brug for, til fods eller på cykel.

Grærup Strand

I Grærup Strand kan du opleve de vindblæste klitter, de hvide, brede sandstrande, der indbyder til solbadning i sommermånederne. Herfra kan man nemt og hurtigt komme til mage aktiviteter på cykel: Der findes minigolf- og tennisfaciliteter i nærheden, som gicer en sportslig balance til en fredfyldt sommerhusferie.

Der venter dig også et stort netværk af vandre- og cykelstier, hvor du kan opleve de fortryllende landskaber i dit eget tempo og gøre din ferie til Grærup Strand så varieret og unik. Et særligt tip: I de idylliske omgivelser i landsbyen kan du se solnedgangen fra din egen terrasse!

Henne Strand

Direkte i den første klitrække med udsigt til det let skinnende Vesterhav: Med et Esmark-sommerhus i Henne Strand er det muligt! Men der også hyggelige sommerhuse placeret i den lille bymidte i Henne Strand, som ligger i det sydvestlige Jylland. Oplev aftener med livemusik om sommeren, som spreder en festlig stemning, eller nyd roen ved Vesterhavet.

Om dagen er der et væld af restauranter og butikker, hvor du kan gå en tur. Er du mere til naturen? Så er en solrig vandretur gennem lyngplantagerne i Henne Strand den perfekte tur for dig, hvor du kan opleve de fortryllende heder, der får landskabet til at stråle.

Ho

En grøn natur, et smukt lystlandskab og en fortryllende bugt: Feriebyen Ho tilbyder sine sommerhusgæster unikke naturrige højdepunkter. Fra solopgang til solnedgang kan du fiske i fred og ro i ørredsøen, inden du venter tilbage til dit harmonisk indrettede sommerhus i Ho, som ligger midt i landsbyens varierende natur.

Feriecenteret i nærheden byder på spektakulært indendørs sjov for store og små: Her venter et badecenter samt bowling- og golffaciliteter på dig!

Houstrup

Sommerhusområdet Houstrup, der ligger i perfekt sammenhæng og er fuld med overraskelser, strækker dig direkte langs den fascinerende vestkyst. Her er cykling et særligt populært transportmiddel – nabobyen Nr. Nebel kan nås på få kilometer.

Houstrup Strand

De mange cykelstier gennem de tilsyneladende uendelige klitlandskaber er også populære. Kør i ro og mag med hele familien gennem klitterne, der er dannet af vinden, havet og planter, og få en perfekt over Vesterhavet. Nyd den fiske luft, de smukke landskaber og den hyggelige atmosfære under din ferie i et sommerhus i Houstrup!

Jegum

Jegum Ferieland ligger kun ca. 15 minutter i bil fra Blåvand, Henne Strand, Vejers, Børsmose og Grærup, og det er netop på grund af disse forskellige udflugtsmuligheder, at det er så populært. Vandre- og cykelstier løber lige uden for sommerhusets hoveddør i Jegum Ferieland og bringer dig tættere på den danske natur.

Især på en ferie med hund er de mange små stier ideelle til at udforske med, når du har din firbenede ven med på tur! Omgivelserne er også børne- og familievenlige: rummelige græsplæner på din egen feriebolig giver dig mulighed for at lege stille, roligt og uforstyrret og garanterer familien ren afslapning.

Vejers Strand

Et ferieparadis hele året rundt: På en ferie i et sommerhus i Vejers Strand vil du opleve unikke højdepunkter på alle årstider. Oplev den blomstrende natur i omgivelserne om foråret eller nyd solens varme stråler direkte på stranden om sommeren.

Om efteråret og vinteren kan du mærke den forfriskende Vesterhavsbrise, mens du går gennem de nedfaldne blade, og du kan se frem til en varm chokolade foran pejsen i sommerhuset. Et særligt højdepunkt i september: hvert år finder ravfestivalen sted i Vejers Strand, som er blevet en stadig populær attraktion bland sommerhusgæster og indbyggere.

Fanø

Den lille idylliske ø, Fanø, der ligger i midten af Nationalpark Vadehavet indbyder til afslappende og grinagtige stunder med familie og venner. Øen er spækket med skønne naturperler, som er beriget med et fascinerende dyre- og fugleliv.

Et udflugtsmål under ferien på Fanø er klitplantagen mellem Rindby og Sønderho, som inviterer på farverige skove, grønne engene og lange spadsere- og cykelture. Den 12 kilometer lange strand mellem Fanø Bad og Rindby Strand byder på masser af solbadning, sjove aktiviteter og afslapning i sandet.

Fanø ved Rindby

Hop i en blokart på Rindby Strand, og få vind i håret og sus i maven, når du kører langs vandkanten. Hvis I er på udkig efter et sommerhus på Fanø, nær naturen og havet, så er Esmark Feriehusudlejning på Fanø det bedste valg.

Rømø

Tag et afbræk fra hverdagen og nyd nogle herlige feriedage på den lille ø, Rømø. Den skønne, naturrige ø ligger i Vadehavet ved den sønderjyske vestkyst. Pak bilen og tag turen over den 9,17 kilometer lange dæmning og hold en velfortjent ferie i dejlige naturomgivelser.

Lakolk strand på Rømø

Lakolk strand er den mest besøgte strand på Rømø

Sommerhusområdet på Rømø indbyder på brede, lyse, finkornede strande, sjove aktiviteter for de små feriegæster, spændende historier fra kommandørgårdene og sansevækkende gastronomi fra øens delikate spisekammer.

Leder I efter et sommerhus på Rømø i dejlige, rolige omgivelser, så er Esmark det perfekte sommerhusudlejningsbureau for en herlig familieferie. Besøger i øens hyggelige byer Lakolk og Havneby bliver i modtaget af en fantastisk feriestemning med liv og glade dage og feriegæster.

Ringkøbing

Brolagte gader og røde tage er blot nogle af de ting, du kan opleve når du holder din ferie i vestkystens ældste by Ringkøbing, der ligger i den nordøstlige del af Ringkøbing Fjord. Den rolige fjord beriger byens omkringliggende landskab med skønne, rolige naturperler og en idylliske fjordhavn.

Går du gennem den charmerende gågade og de smalle gader og stræder, der emmer af liv og glade dage, finder du på hvert gadehjørne et spændende udvalg af specialbutikker, der byder på shopping af tøj, brugskunst og andre lækre specialiteter. Byen danner rammerne om unikke historier, og på ’Ringkøbing Museum’ kan du fordybe dig i fortællingerne – bestemt et besøg værd, hvis du ønsker at høre byens mange skjulte historier.

Thorsminde

Lige der hvor Vesterhavet og Nissum Fjord mødes, ligger Thorsminde, som udover sin perfekte placering også danner rammerne for en dejlig og hyggelig familieferie. Havnen er spækket med charme og livlig aktivitet – fiskekuttere, lystfiskere og glade feriegæster.

Besøg strandingsmuseum St. George, der fortæller én af de største strandingsulykker, ud for Thorsminde, med næsten 1400 omkomne. Thorsminde Strand er en skøn bynær strand, som indbyder til herlige stunder med badning og surfing i Vesterhavets bølger og afslapning i de behagelige sandkorn. Er du på udkig efter naturskønne perler? Så er en vandre- eller cykeltur gennem Husby Klitplantage perfekt til dig – nyd udsigten over hav, fjord og klit fra udsigtspunktet Marens Maw.

Lej dit sommerhus i Danmarks bedste sommerhusområder

Spørgsmål og svar

chevron-down

Hvilke sommerhusområder på vestkysten er særdeles skønne og smukke?

Blåvand anses for at være en af de smukkeste og mest populære sommerhusområder. Det naturskønne og stemningsfyldte område tiltrækker hvert år en masse familier til en lang ferie nær Vesterhavet. Også Henne Strand og Hvide Sande er ofte nævnt på listen over de skønneste sommerhusområder på vestkysten, samt den sydligste ø og vadehavsøen Rømø.

chevron-down

Hvilket sommerhusområde er bedst for børn?

Blåvand Strand, Henne Strand og Søndervig Strand er kendetegnet ved en familievenlig adgang til havet. Bølgerne ruller lavt ind over vandkanten, hvilket gør det perfekt for børn at lege i det kølige vand. Desuden er strandene veludlagte og ikke overfyldte. Den omkringliggende natur er indbydende og perfekt til lange familieture gennem de forskellige landskaber. Ved vestkysten finder du en lang række skønne strande til din familieferie. Skal familieferie beriges med mere action og sjov, kan du tage børnene med på en dagstur til Legoland Billund.

chevron-down

Hvilke aktiviteter finder jeg på den jyske vestkyst?

Langs vestkysten finder I en masse sjove aktiviteter, hvor hele familien kan være deltage. Vesterhavet og de rolige fjorde – Ringkøbing Fjord og Nissum Fjord – byder på en masse sjove vandsportsaktiviteter f.eks. bølgesurf, kitesurf, windsurf, stand up paddle (SUP) og vandski. Indendørs legelande, minigolfbaner, svømmehaller og spændende museer er bestemt også et besøg værd, når I befinder jer ved vestkysten.

chevron-down

Hvor på vestkysten finder jeg de skønneste strande?

Der venter dig et uendeligt antal strand på den jyske vestkyst: En af de bedste badestrande er den kilometerlange strand ved Søndervig, som er et af vestkystens mest populære sommerhusområder. Men sandstranden ved Blåvand er også meget populært på grund af det fine sand og de dejligt lavvandede bølger. Her kan børn også tilbringe skønne timer i det lavvandede havvand.

chevron-down

Hvor finder jeg de smukkeste klitter?

En af Danmarks smukkeste klitter strækker sig mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord i Hvide Sande. I lyse sandfarver virker det næsten 50 kilometer lange klitbælte, Holsmland Klit næsten magisk på kysten. Sommerhusgæster sidder i læ for vinden mellem klittoppene og nyder roen i de drømmeagtige omgivelser.

Lige så smuk er Rudbjerg Knude, en skiftende sandklit i Danmarks nordlige del, denne klit vokser hvert år og er allerede mere end 50 meter høj!

Skjul filtre

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier »
Søg
esmark-dk-map-visuel
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
  • - Thorsminde
  • - Søndervig
  • - Hvide Sande
  • - Henne Strand
  • - Vejers Strand
  • - Blåvand
  • - Fanø
  • - Rømø
icon

 

69 15 96 11
[email protected]

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...