Cykelferie i Danmark

Cykelferie i Danmark - Sommerhus

Er du og din familie til masser af frisk luft, smuk natur og fart eller afslapning? Så er en cykelferie på Danmarks Vestkyst det helt rigtige valg.

Her på siden har vi samlet en masse information til dig omkring:

 • Cykelruter
 • Seværdigheder
 • Servicestationer
 • Mountainbiking
 • Skinnecykling
 • Aktuelle cykeludlejninger

Med mulighed for mountainbiking i skov og klitter, landevejscykling rundt omkring Ringkøbing Fjord og hyggelige familieture på naturstien er en sommerhusferie et godt udgangspunkt for en aktiv ferie.

Med sommerhuset som base kan feriedagene bruges på forskellige cykeludflugter, hvor I får udforsket området og de mange spændende seværdigheder, I kommer forbi undervejs.

Tilbage ved sommerhuset kan I nyde solnedgangen på terrassen eller hoppe en tur i saunaen og blive varmet igennem, så kroppen kan hvile ud og blive klar til næste dags udfoldelser.

Husk i øvrigt at få et cykelkort med, når du alligevel er på vores kontor for at hente nøglerne til sommerhuset!

De måske bedste cykelruter i Vestjylland

Selvom landtangen mellem Ringkøbing Fjord og Vesterhavet er relativt smal, så kan du godt glæde dig til en lang række skønne oplevelser på de naturskønne cykelruter rundt i klitlandskabet, over heden og langs fjorden.

Naturstien

Men før vi kommer til de enkelte cykelruter, vil vi gerne introducere dig for naturstien. Naturstien er en del af den 6.000 kilometer lange North Sea Cycle Route, som løber gennem naturperler i både Danmark, Sverige, Norge, Skotland og England. Her i regionen ved Ringkøbing Fjord og Vesterhavet løber den gennem landskabet mellem Nymindegab i syd og Houvig nord for Søndervig, hvor den uforstyrret fører dig fra eksempelvis Hvide Sande til Søndervig uden at komme i nærheden af den trafikerede hovedvej.

Naturstien er med andre ord hovedåren i alle vores cykelruter. Dens omgivelser er smukke og autentiske og hele familien kan cykle sammen i et passende tempo og nyde hedelandskabet og klitterne.

Naturstien

Skinner solen, findes der mange hvilesteder på ruten med bænke og borde eller direkte opgang til stranden og lækre badefaciliteter.

(Som alternativ til naturstien findes der også en asfalteret cykelsti langs landevejen, der strækker sig fra Skodbjerge over Hvide Sande og Søndervig til Ringkøbing. Den er kortere og dermed hurtigere, så derfor kan den blive et kærkomment alternativ til naturstien til hjemvejen, hvis du er kommet lidt længere hjemmefra end tilsigtet, når trætheden melder sig.)

Da det ikke er sikkert, du har lyst til at cykle alle 40 km på én og samme dag, har vi nedenfor opdelt strækningen i mindre cykelruter, så du har tid til at gøre holdt undervejs og nyde naturen og seværdighederne – og samtidig kan nå hjem til sommerhuset til aften, når der skal tændes op i grillen.

Fra Nymindegab til Hvide Sande (ca. 25 km)

Vi beskriver ruten fra den ene ende til den anden velvidende, at du sikkert ‘står på’ et eller andet sted derimellem.

Der er rigtig mange af vores feriegæster, som fortæller, at det netop er, når de kører ud af Nymindegab i retning af Hvide Sande, at ferien for alvor begynder. Og det kommer sig helt sikkert af den helt fantastiske og unikke panoramaudsigt, der møder en lige dér.

Nymindegab panorama

Klitter, hede, hav og fjord så langt øjet rækker. Og vi kan så hilse at sige, at den udsigt ikke bliver ringere af, at man kommer på cykel igennem det storslåede landskab. Tværtimod. Gør holdt ved byskiltet i Nymindegab, kør ned til de hyggelige esehuse ved fjordbredden og spis den medbragte mad eller tag naturstien ned til stranden og snup en dukkert i havet, før I kører videre nord på igennem Bjerregård og det flotte bakkede område i Skodbjerge.

Når du kommer til Haurvig kan vi anbefale en afstikker ud mod fjorden ved Vinterlejevej. Helt nede ved fjorden ligger den idylliske lille fjordhavn Vinterleje Havn – et oplagt sted til et lille hvil. Og er du interesseret i lokalhistorie, så kan du på den gamle strandfogedgård Abelines Gård lære meget mere om livet på heden og de mange skibsforlis ud for kysten i 1800-tallet.

Efter Haurvig når du til Årgab, som er kendt og elsket for at være det smalleste sted på landtangen med Ringkøbing Fjord og Vesterhavet. Så hvis du stiller cyklen og kravler op på en klit lige her, så får du næsten fornemmelsen af at kunne række ud og stikke den ene hånd i fjorden og den anden i havet på samme tid.

Årgab er samtidig hjemsted for en velbesøgt surfskole, Westwind, hvor du kan prøve kræfter med diverse vandsportsdiscipliner uagtet om du er nybegynder eller øvet. Men du kan selvfølgelig også bare brede håndklædet ud ved vandkanten og stikke tæerne i fjordens varme og rolige vand.

Er du ved at have ømme lægmuskler på nuværende tidspunkt, så kan du glæde dig over, at der nu kun er et par kilometer på en bekvem asfalteret cykelsti før du står på havnen i Hvide Sande, som byder på et væld af restauranter, bagerier og iskiosker, hvor du kan tage et velfortjent hvil.

Hvide Sande Havn

For eksempel på kajkanten med udsigt over havnebassinet, hvor fiskekutternes sagte motorsang giver dig den helt autentiske havnestemning. Eller på stranden, hvor du kan tage en spadseretur ud på en af molerne og se den lille fiskerihavn fra et lidt andet perspektiv end normalt.

Fra Hvide Sande til Søndervig (ca. 14 km)

Og netop i Hvide Sande begynder vi vores anden cykelrute, som lægger vejen forbi Nr. Lyngvig og Klegod på vej mod den gamle badeby Søndervig. Når du forlader havnen og cykler over broen og afvandingssluserne, som adskiller fjord fra hav, vil vi anbefale et stop ved Troldbjerg. Her kan du både tage cyklen op eller lade den stå ved foden af ‘bjerget’ og tage trappen.

På toppen af Troldbjerg bliver du nemlig belønnet med en fascinerende udsigt ud over Hvide Sandes havneområde, indsejlingen, sluserne, fjorden og Vesterhavet.

Troldbjerg

Samtidig kan du få et glimt af historien, for på Troldbjerg ligger nemlig en bunker fra 2. Verdenskrig og minder os om, at freden ikke er nogen selvfølge.

Nede på den anden side af Troldbjerg kan du skråne over vejen og få et glimt af Danmarks længste fiskedisk hos røgeriet og måske få lidt frisk fisk med hjem til grillen. På vej over mod heden, hvor naturstien fortsætter nordpå, kan du også tage en afstikker ned til stranden, hvis du vil vide, hvordan det føles at gå rundt direkte under en af de 3 kæmpe vindmøller, som er blevet et slags vartegn for Hvide Sande.

Tilbage på naturstien kan du nu nyde kilometervis af smuk og næsten uberørt hede, der fører dig ud til Nr. Lyngvig og landtangens smukke gamle fyrtårn. Og her er det faktisk næsten ligegyldigt, hvor ømme benene måtte være; du må ikke snyde dig selv for en travetur op ad trappen til toppen af fyrtårnet.

Her får du nemlig den mest fantastiske udsigt overhovedet. Har du ikke åndenød af turen op af trappen, så får du det, når du kravler ud på platformen og forbløffes af den 360-graders udsigt over Vesterhavet, klitterne, heden og Ringkøbing Fjord.

En anden lille perle i Nr. Lyngvig er den lille fjordhavn, hvor du kan være heldig at slå en sludder af med en af de lokale fjordfiskere.

Lyngvig Havn

I Klegod kan du foruden den smukke natur på heden nyde synet af rigtig mange hyggelige og stemningsfulde stråtækte sommerhuse. Og så er du faktisk allerede fremme i Søndervig, en hyggelig lille ferieby med en fantastisk badestrand og masser af steder at hvile benene, hvad enten det skal være med en softice, en kop kaffe eller en dejlig kold fadøl.

Et ‘must see’, hvis du besøger Søndervig i sommerhalvåret, er den fascinerende sandskulpturfestival, hvor sandkunstnere fra hele verden samles hvert forår for at skabe de mest usandsynlige kunstværker ud ad de fine sandkorn.

Fra Søndervig til Ringkøbing (ca. 11 km)

Hvis cykelturen skal gå fra Søndervig mod Ringkøbing, så har du 2 valgmuligheder. Kommer du fra centrum af Søndervig, så snupper du stien, der det første lille stykke forløber langs landevejen, før den drejer af ned mod Ringkøbing Fjord og fører dig ned forbi et yndet ‘hotspot’ for kitesurfere og ud på den mest idylliske cykelrute langs fjorden.

Er dit udgangspunkt i det sydlige Søndervig, så vil vi varmt anbefale dig at krydse landevejen mellem Jakob Bondes Vej og Holmsborgvej, så du kommer ud over Bagges Dæmning, der fører dig på en bro ud over den nordlige ende af Ringkøbing Fjord, hvor du kan nyde den uberørte natur i fulde drag.

Bagges Daemning

Vælger du den første vej på udvejen, så gør dig selv den tjeneste at tage over Bagges Dæmning på hjemvejen – også selvom det skulle være en lille omvej for dig.

Nå, men lige meget hvor du begynder udflugten, så ender du på den samme hyggelige fjordsti, der fører dig hele vejen ind til den gamle købstad Ringkøbing, hvor der møder dig spændende shoppingmuligheder, gallerier og et hyggeligt gammelt torv, hvor man kan slå sig ned og få en forfriskning.

Inden du hopper på jernhesten og vender snuden hjemad mod sommerhuset, skal du selvfølgelig slentre end tur ned forbi Ringkøbing Havn, hvor du måske bliver fristet til at slå dig ned og sætte tænderne i en af de mange delikatesser fra fiskebutikken på kajen.

Fjorden rundt

Er du ægte cykelentusiast, er det ikke sikkert, at du kan nøjes med en hyggetur på naturstien. Men det er der råd for. Ringkøbing Fjord er nemlig den ideelle udfordring for den seriøse cykelrytter.

Landevejscykling Fjorden Rundt

Med ca. 105 km rundt om fjorden er der lagt op til en frisk tur på landevejen – naturligvis med gode muligheder for at gøre holdt i for eksempel Stauning Havn, Ringkøbing eller Hvide Sande for at få stillet sulten eller tørsten undervejs.

Hvert år i juni måned køres desuden landevejsløbet Fjorden Rundt, hvor både professionelle og amatører har mulighed for at deltage. Så er du på ferie lige netop dér, kan du og familien tage udfordringen op og tilmelde jer løbet på www.fjorden-rundt.dk.

Hører du til den virkelig udholdende type, så kan du også prøve kræfter med Vestkystruten, som vores cykelruter er små udsnit af. Vestkystruten strækker sig helt fra Rudbøl i Sønderjylland til Skagen på toppen af Danmark.

Hvis din cykel taber pusten undervejs

Skulle dine cykeldæk tabe lidt af pusten undervejs på udflugten, så er der ingen grund til at fortvivle. Der er nemlig en lang række cykelpleje- og cykelpumpestationer rundt omkring på ruterne, som du gratis kan benytte dig af.

cykelplejestation

Vi har lavet en liste til dig her:

 1. Hos Esmark i Bjerregård (Sdr. Klitvej 195, 6960 Hvide Sande)
 2. Ved Danwest Årgab (Sønder Klitvej 20, 6960 Hvide Sande)
 3. Hos Nordsøfisk (Metheasvej 11, 6960 Hvide Sande)
 4. Ved Hvide Sande Bageri (Fyrvej 10, 6960 Hvide Sande)
 5. Ved Troldbjerg (Parallelvej 2, 6950 Hvide Sande)
 6. I gården ved Nr. Lyngvig Fyr (Holmsland Klitvej 109, 6960 Hvide Sande)
 7. Ved Menu i Søndervig (Badevej 1, 6950 Ringkøbing)
 8. På Baggersvej (Baggersvej 9B, 6950 Ringkøbing)
 9. Ved fjordstien i Ringkøbing (Ved Fjorden 6, 6950 Ringkøbing)
 10. Ved havnekontoret på Bork Havn (Kirkehøjvej 44, 6893 Hemmet)
 11. På rastepladsen i T-krydset Værnvej og Vesterlundvej, 6893 Hemmet

Som du kan se, kan du trygt cykle ud i ferielandet.

Mountainbike i Blåbjerg og Husby Klitplantage

Mountainbike er en spændende og anderledes måde at færdes i naturen på og Vestjylland byder på nogle fede omgivelser, du kan udfolde dig i.

Både nord og syd for Holmsland Klit er der skovområder tilgængelige for mountainbike-udøvere og  de forskellige mountainbike-ruter kan afprøves alt efter niveau og tid.

Mountainbike

Blåbjerg Plantage

I Blåbjerg Plantage finder du 3 forskellige ruter afmærket med grønne, sorte og hvide pile alt efter rutens længde og sværhedsgrad. Ruterne er undervejs skiltet med tydelige pile, så du trygt kan begive dig ud på en spændende etape og vende tilbage til udgangspunktet, som er en stor parkeringsplads ved selve Blåbjerg.

Grøn rute: Cirka 4 kilometer
Sort rute: Cirka 7 kilometer
Hvid rute (Marathonruten): Cirka 13 kilometer

Husby Klitplantage

10 kilometer fra Houvig ligger Husby Klitplantage, som også byder på spændende og særprægede mountainbike-oplevelser i cykelferien. Her er mulighed for at få maksimale udfordringer på anlagte mountainbike-baner og nyde de skønne sanseindtryk, som naturomgivelserne byder på imens.

Skinnecykler

Skal cykelferien i Danmark byde på en anderledes cykeloplevelse, så anbefaler vi jer en tur på skinnecyklerne mellem Nymindegab og Nørre Nebel. I gamle dage cyklede banemesteren her for at kontrollere skinnelegemet, inden toget skulle køre på det. I dag kan Vestjyllands turister i stedet nyde den anderledes og sjove cykeltur i de smukke omgivelser. Der er borde og bænke undervejs, så pak en lækker picnickurv og hold frokostpause midt i naturen.

Det er i øvrigt værd at nævne, at skinnecyklerne ikke har moderne affjedring, så hvis du ønsker lidt ekstra komfort, kan det være en god idé at medbringe en pude at sidde på.

Cykeludlejning

Hvis du ikke lige har en cykelanhænger til bilen eller orker at skulle køre tværs over Danmark med cyklerne bag på, så er der rig mulighed for at leje gode kvalitetscykler i nærheden af sommerhuset her ved Vestkysten.

Ved du allerede på forhånd, at I vil have cyklerne til rådighed under hele ferien, så er der god hjælp at hente hos Hvide Sande Bike, som leverer lejecyklerne direkte ved sommerhusets dør langs hele den danske vestkyst fra Henne Strand og Bjerregård i syd til Houvig i nord.

Lej cykler - HvideSandeBike

en vil I kun på cyklen et par dage i ferien, så kan I med fordel finde en af de mange andre cykeludlejere i området, som også udlejer cykler på dagsbasis.

Lige meget om du har lejet dit sommerhus i Blåvand, Henne Strand, Bjerregård, Årgab eller Søndervig, så har du en cykeludlejning i nærheden. Find din nærmeste udlejer i vores liste nedenfor, så du allerede nu kan sikre dig nogle skønne ferieoplevelser ude på cykelruterne i Vestjyllands skønne natur.

Cykeltyper til de vestjyske forhold

Medbringer I egne cykler, vil vi lige nævne, at brede dæk giver den mest komfortable cykeloplevelse på naturstien og de grusbelagte sommerhusveje. Den asfalterede cykelsti mellem Hvide Sande og Ringkøbing giver dog rig mulighed for en god cykeloplevelse uanset dæktykkelsen.

Hvide Sande Bike

Hvide Sande Bike er din online cykeludlejning med full-service-koncept fra Houvig nord for Søndervig og ned til Henne Strand. Du skal booke ugevist, men så får du til gengæld også cyklerne leveret lige til sommerhusets dør, hvor de også afhentes igen ved din afrejse. Og kommer du i knibe med en punktering eller lignende, kan du bare ringe til deres kundeservice, så kører de ud i sommerlandet og kommer dig til undsætning med reparation eller udskiftning af cyklen.

Adresse
Fyrvej 10
6960 Hvide Sande

Hjemmeside
hvidesandebike.dk

Hvide Sande Bike

Cykeludlejning hos Bjerregård Camping

Ligger dit sommerhus i Bjerregård, så kan du leje din cykel hos Bjerregård Camping på Sønder Klitvej 185 ikke langt fra Esmarks kontor, hvor du henter nøglerne til sommerhuset.

Cykeludlejningen har åbent fra midt i maj til midt i september og byder på cykler til både børn og voksne samt barnestole og cykelanhængere.

Adresse
Sønder Klitvej 185
DK-6960 Bjerregård

Cykeludlejning hos Bjerregård Camping

Cykeludlejning hos Bilbergs Camping

Har du slået dig ned i det nordlige Bjerregård eller i Skodbjerge for ferien, så er det muligvis cykeludlejningen hos Bilbergs Camping på Bilbergsvej, der er nærmest for dig.

Der er cykler til hele familien – også til de familiemedlemmer, som kunne få brug for at nyde cykelturen fra en cykeltrailer i ny og næ.

Adresse
Bilbergsvej 2
6960 Bjerregård

Cykeludlejning hos Bilbergs Camping

Ringkøbing Cykel Center

Når du kommer fra Søndervig og kører ind mod centrum af Ringkøbing, finder du Ringkøbing Cykelcenter på højre hånd lige inden lyskrydset ved McDonalds på Søndervigvej 7.

Hos Ringkøbing Cykelcenter kan du leje cykler og diverse tilbehør, som for eksempel børnesæder, trailere, tasker og anhængere.

Adresse
Søndervigvej 7
6950 Ringkøbing

Hjemmeside
cykel-center.dk

Ringkøbing Cykel Center

Søndervig Cykeludlejning

Ligger dit sommerhus i Søndervig, Klegod eller Houvig, kan du leje cykler til ferien hos Søndervig Cykeludlejning på Lodbergsvej 26 A.

Søndervig Cykeludlejning tilbyder ved forudbestilling også en leveringsservice og sortimentet byder på cykler til hele familien samt tilbehør som f.eks. cykelanhænger, hjelme og børnesæder.

Adresse
Lodbergsvej 26A
6950 Søndervig

Søndervig Cykeludlejning

Andersen Bike Blåvand

Adresse
Blåvandvej 5B
6857 Blåvand

Andersen Bike Blåvand

PAPA Cykler Blåvand

Adresse
Blåvandvej 34
6857 Blåvand

PAPA Cykler Blåvand

Bike Point i Henne Strand

Adresse
Hennebysvej 20
6854 Henne Strand

Bike Point i Henne Strand

Bike Point i Houstrup

Adresse
Houstrupvej 30
6830 Nr. Nebel

Bike Point i Houstrup

Skjul filtre

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier »
Søg
esmark-dk-map-visuel
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
 • - Vester Husby
 • - Søndervig
 • - Hvide Sande
 • - Henne Strand
 • - Blåvand
 • - Fanø
 • - Rømø
icon

 

69 15 96 11
post@esmark.dk

Cvr: 26257409

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...