Cykelferie i Danmark - Esmark

Cykelferie i Danmark

Lej cykler - HvideSandeBike

Er du og din familie til masser af frisk luft, smuk natur og fart eller afslapning – så længe det er på en tohjulet, går dette hånd i hånd med en cykelferie på Vestkysten i Danmark. Med mulighed for mountainbiking i skov og klitter, landevejscykling rundt omkring Ringkøbing Fjord og hyggelige familieture på Naturstien eller den asfalterede cykelsti mellem Hvide Sande og Ringkøbing er en sommerhusferie et godt udgangspunkt for en aktiv ferie – også for cykelentausiasterne. Dagene kan bruges på forskellige cykelruter og med forskellige destinationer, mens aftenerne kan nydes på terrassen eller i sofaen foran brændeovnen, så kroppen kan hvile ud og blive klar til næste dags udfoldelser. Et sommerhus ved Jyllands vestkyst giver dig rige muligheder for en skøn cykelferie.

Mountainbike i Blåbjerg- og Husby Klitplantage

Mountainbike er en spændende og anderledes måde at færdes i naturen på og Vestjylland byder på nogle fede omgivelser at udfolde sig i.

Både nord og syd for Holmsland Klit er skovområder tilgængelige for mountainbike-udøvere og forskellige ruter kan afprøves alt efter niveau og tid.

Cykelferie i Jylland - Esmark
Nyd en tur på den smukke natursti

Blåbjerg Plantage

I Blåbjerg Plantage findes tre forskellige ruter afmærket med grønne, sorte og hvide pile alt efter rutens længde og sværdhedsgrad. Ruterne er undervejs skiltet med tydelige pile, således du trygt kan begive dig ud på en spændende etape og vende tilbage til udgangspunktet, som er en stor parkeringsplads ved selve Blåbjerg.

Grøn rute: Cirka 4 kilometer
Sort rute: Cirka 7 kilometer
Hvid rute (Marathon-ruten): Cirka 13 kilometer

Husby Klit Plantage

10 kilometer fra Houvig ligger Husby Klit Plantage, som også byder på spændende og særprægede MTB-oplevelser under cykelferien i Danmark. Her er mulighed for at få maksimale udfordringer på anlagte mountainbikebaner og nyde de skønne sanseindtryk, som naturomgivelserne byder på imens.

Naturstien

Gennem hele sommerhusområdet mellem Nymindegab og Houvig løber en 40 kilometer lang natursti, som uforstyrret kan føre dig fra eksempelvis Hvide Sande til Søndervig uden at komme i nærheden af den trafikerede hovedvej. Naturstiens omgivelser er utrolig smukke og autentiske og hele familien kan cykle sammen i et passende tempo og nyde hedelandskabet og klitterne. Skinner solen, findes der mange hvilesteder på ruten med bænke og borde eller direkte opgang til stranden og lækre badefaciliteter.

Lav en udflugt for hele familien.
Lav en udflugt for hele familien

På ruten passeres også flere mindesmærker og museer, som helt sikkert er et besøg værd. Her kan blandt andet nævnes Abelines Gård, Lyngvig Fyr eller Fiskeriets Hus.

Naturstien er en del af den 6000 kilometer lange Nordth Sea Cycle Route, som løber gennem naturperler i både Danmark, Sverige, Norge, Skotland og England.

Cykeludlejning

Flere steder på den jyske tange, Holmsland Klit, findes muligheder for at leje cykler til hele familien. Både hvis ferien byder på en endags cykeltur eller der ønskes cykler til rådighed i hele ferieperioden. Alt lige fra voksencykler, børnetrailere, tandemcykler, el-cykler og mountainbikes kan lejes til fornuftige priser.

Nedenfor finder du en liste over oplagte cykeludlejere og cykelruter i Vestjylland.

Cykeltyper til de vestjyske forhold

Medbringer I egne cykler, bør det nævnes, at brede dæk giver den mest komfortable cykeloplevelse på Naturstien og de grusbelagte sommerhusveje. En asfalteret cykelsti mellem Hvide Sande og handelsbyen Ringkøbing giver dog rig mulighed for en god cykeloplevelse uanset dæktykkelsen.

Eller prøv kræfter i det årlige cykelløb, Fjorden Rundt
Eller prøv kræfter i det årlige cykelløb, Fjorden Rundt

Fjorden rundt

Hvert år i juni måned køres landevejsløbet Fjorden Rundt, hvor både professionelle og amatører har mulighed for at deltage i et løb på 105 km rundt om fjorden. Fire forskellige startposter rundt omkring fjorden gør løbet langt mere attraktivt for tilskuere, da cykelrytterne kommer løbende og ikke kun passerer et bestemt punkt i løbet af ultrakort tid, og er væk inden kameraet er fundet frem fra tasken. Man kan tilmelde sig løbet på www.fjorden-rundt.dk.

Skinnecykler

Skal cykelferien i Danmark byde på en anderledes cykeloplevelse, kan skinnecyklerne mellem Nymindegab og Nørre Nebel anbefales. I gamle dage cyklede banemesteren for at kontrollere skinnelegemet inden toget skulle køre på det. I dag kan Jyllands turister i stedet nyde denne tur og de smukke omgivelser og de kan passende medbringe en lettere anretning eller drikkevarer, som kan nydes ved bænke og borde, som er opstillet undervejs.

Udlejere og cykelruter

Billede af Ringkøbing Cykel Center

Ringkøbing Cykel Center

Ringkøbing Cykel Center, Søndervigvej, 6950 Ringkøbing.

Udlejning, salg, reparation af cykler samt udlejning af børnesæder/trailere/tasker/anhængere.

Ved udlejning af cykler er der p-plads ved butikken.

Læs mere Kort Website

Beliggenhed: På indfaldsvejen fra Søndervig -nabo til Mc. Donalds og tankstation.

300 m2 butik med ca. 250 nye cykler.
Moderne værksted med uddannet pesonale.
Gode parkeringsforhold.

Sikkert område til prøvekørsel af cykler.

200 m fra centrum – 9 km til Vesterhavet (Søndervig).
Sti langs Ringkøbing Fjord til Vesterhavet (Søndervig).


Billede af Hvide Sande-Bike

Hvide Sande-Bike

Hvide Sande-Bike, Fyrvej, 6960 Hvide Sande.

NYT: Kvalitetscykler – leveret direkte til dit feriehus.

Hvide Sande-Bike er et full-service cykeludlejningsfirma, der udlejer og leverer kvalitetscykler og udstyr i Hvide Sande, Søndervig og langs hele Holmsland Klit.

Læs mere Kort Website Email

Hos Hvide Sande-Bike er kvalitet og service helt i top. Punkterer du i løbet af ferien, kommer vi hurtigt ud til dig og reparerer din cykel straks. Uden beregning.

På hvidesandebike.dk finder du et stort udvalg af kvalitetscykler, herunder også el-cykler og handicapcykler.

Bestil din cykel på hvidesandebike.dk nu.


Billede af Cykeludlejning – Hvide Sande Camping

Cykeludlejning – Hvide Sande Camping

Cykeludlejning – Hvide Sande Camping, Karen Brands Vej, 6960 Hvide Sande.

Hvide Sande Camping som udlejer cykler, ligger lige mellem Nordsøen og Ringkøbing Fjord, er en familie campingplads midt i det dejlige sommerland, med alle dets aktiviteter.

Læs mere Kort Website Email

Pladsen, som ligger mindre end 200 meter fra Nordsøen, har gode bade- og fiskemuligheder lige nedenfor pladsen, badevandet ved campingpladsen har EU’s blå flag, faktisk alle strandene omkring Hvide Sande har dette flag.
Blot 100 meter fra pladsen ligger Ringkøbing Fjord, også her er det et godt badevand. Her har man også noget af Europas bedste vand til windsurfing.
Da Hvide Sande Camping ligger lige midt i naturen er her rige muligheder for gode naturoplevelser så som vandreture, cykelture på områdets vidt forgrenede net af natur/cykelstier, fisketure og meget, meget mere.


Billede af Cykelløbet Fjorden Rundt

Cykelløbet Fjorden Rundt

Cykelløbet Fjorden Rundt, Bredgade, 6900 Skjern.

Et motionscykelløb omkring Ringkøbing Fjord (105 km) med start fra enten Skjern, Bork Havn, Hvide Sande eller Ringkøbing.

Læs mere Kort

Turen cykles med uret om fjorden. Der er opstillet depoter ved de fire startsteder. For gennemført distance udstedes et diplom med tiden angivet. Cykelløbet er for hele familien. Er man under 14 år, skal man følges med en voksen.


Billede af Blaabjerg Plantage

Blaabjerg Plantage

Blaabjerg Plantage, , 6830 Nørre Nebel.

Blaabjerg Plantage har næsten overalt præg af sandflugt og byder på spændende natur med klitter, kystskrænter, “bjerge”, hede, egekrat og plantage.

Læs mere Kort

Man kan endvidere være heldig at se noget af det kronvildt der er i plantagen.
Langs kysten er der anlagt en række pakeringspladser. Inde i plantagen er der gang-, ride- og cykelstier. Vandreture er afmærket med farver og ruterne fremgår af kortet, som fås ved henvendelse på Turist-Service kontorerne i hhv. Nymindegab, Houstrup, Henne Strand og Nørre Nebel.
Fra P-pladsen ved Blåbjerg udgår flere ruter. Det er også muligt at downloade brochuren i pdf-fil fra internettet på adresssen: www.skovognatur.dk

Ved Nr. Nebel startede skovdistriktet plantningen af en ny skov i 1993. Der kommer en stor del egebevoksninger og skoven bliver 130 ha stor.Der findes endnu ikke brochure/kort herpå.

Plantagen er beliggende i Varde Kommune.

Se alle billeder

Billede af Bjerregaard Camping Fahradvermietung

Bjerregaard Camping Fahradvermietung

Bjerregaard Camping Fahradvermietung, Sønder Klitvej, 6960 Hvide Sande.

Campingplads med cykeludlejning.


Billede af Bilbergs Camping – Cykeludlejning /Fahradvermietung

Bilbergs Camping – Cykeludlejning /Fahradvermietung

Bilbergs Camping – Cykeludlejning /Fahradvermietung, Bilbergsvej, 6960 Hvide Sande.

Hyggelig familiecampingplads i Bjerregård med cykeludlejning og lille købmandsbutik.

Kort

Video

Cykling/Mountainbike Kort

Henter data...

Du kan zoome ind og ud ved at bruge +/- funktionen til venstre på kortet eller ved at dobbeltklikke på selve kortet. Ønsker du at se satellitfoto, klik på ’satellit’ i øverste højre hjørne af kortet.

Klik på husikonerne for at se fotos og få mere information om de enkelte feriehuse. Huse markeret med gult ikon, kan bookes med Last Minute-rabat inden for en eller flere af de kommende 4 uger.

Find sommerhus

 
Ønsker til huset:
Søg
Nulstil » Avanceret søgning » Skjul udvidet søgning »

Panoramaudsigt
Gratis slutrengøring
Tørretumbler

  Spørgsmål til din sommerhusferie?

  Tlf: 97 31 50 40
  Tlf: 97 31 55 40
  E-mail: post@esmark.dk

  Sitemap
  Søger...