Cykelferie i Danmark

Cykelferie i Danmark - Sommerhus

Er du og din familie til masser af frisk luft, smuk natur og fart eller afslapning? Så er en cykelferie på Danmarks Vestkyst det helt rigtige valg.

Her på siden har vi samlet en masse information til dig omkring:

 • Cykelruter
 • Seværdigheder
 • Servicestationer
 • Mountainbiking
 • Skinnecykling
 • Aktuelle cykeludlejninger

Med mulighed for mountainbiking i skov og klitter, landevejscykling rundt omkring Ringkøbing Fjord og hyggelige familieture på naturstien er en sommerhusferie et godt udgangspunkt for en aktiv ferie.

Med sommerhuset som base kan feriedagene bruges på forskellige cykeludflugter, hvor I får udforsket området og de mange spændende seværdigheder, I kommer forbi undervejs.

Tilbage ved sommerhuset kan I nyde solnedgangen på terrassen eller hoppe en tur i saunaen og blive varmet igennem, så kroppen kan hvile ud og blive klar til næste dags udfoldelser.

Husk i øvrigt at få et cykelkort med, når du alligevel er på vores kontor for at hente nøglerne til sommerhuset!

De måske bedste cykelruter på Vestkysten

Har du cyklen med på ferie – eller lejer du den efter ankomst hos en af områdets lokale cykeludlejere –så kan du godt glæde dig til en lang række skønne oplevelser på de naturskønne cykelruter rundt i Vestkystens klitlandskab, over heden, nær stranden og langs fjorden.

Cykel med de naturrige Panoramaruter 

Langs den jyske vestkyst finder I 16 skiltede panoramaruter med en længde på mellem 20 og 50 kilometer.
Panoramaruter er kvalitetscykelruter, hvor I på ruten har mulighed for bespisning og naturrige og særlige oplevelser. Det helt specielle ved disse ruter er, at du oplever noget, som bare ikke er muligt at se fra bilvinduet.

Hvis I vælger at følge en af de mange panoramaruter, kommer I med på en rundtur i det danske landskab. Her bliver I taget med til steder med vid udsigt og små hemmelige afkroge med plads til ro og fordybelse. På ruterne kan I undervejs besøge nogle af Vestkystens fascinerende seværdigheder. I bestemmer selv, hvor og hvornår I starter og slutter jeres rute.

Ruterne er fysisk markerede med blå skilte med deres individuelle nummer.

Panoramacykelruten på Rømø (29 km)

Kunne du godt tænke dig at se Rømø fra et helt andet perspektiv, så er det bare med at hoppe på cyklen og følge ’panoramaruten nr. 402’. Ruten tager dig med rundt på næsten hele Rømø.
Den 29 kilometer lange rute tager dig forbi Havnebyen, som blev grundlagt i 1964, og som siden da har stået for færgesejladsen til den tyske ø, Sylt.

Hvis du fra Havnebyen følger cykelstien mod nord ad Havnebyvej, passerer du den gamle redningsstation fra 1887, som i dag bliver brugt af øens frivillige brandværn. Ikke langt fra redningsstationen ligger Rømø Kirke, også kaldt Sct. Clemens Kirken, som er fra omkring år 1200.

Du kan følge vejen længere nordpå, hvor du passerer Naturcenter Tønnisgård. Det er oplagt at tage et smut forbi centeret, hvis du er interesseret i naturoplevelser. Når du har passeret naturcentret, skal du træde godt i pedalerne op til Ringvejen, hvor du kan fortsætte 500 meter, indtil du ser Nationalmuseets Kommandørgården. Museet fortæller historier om de kommandører, som havde kommandoen på hvalfangerbåde – du kan blandt andet se hvalskelletter fra strandinger i 1996 og 1997.

Gammel Brandstation
Cyklister

Fra Kommandørgården kan du følge cykelruten tilbage mod syd, hvor du kan fortsætte turen ad Ringvejen. Hvis du trænger til en lille pause, anbefaler vi at du bestiger Høstbjerget og nyder den fantastiske udsigt over den nordlige del af Rømø.
Når du har fået den pause, du havde brug for, og mærket, hvordan vinden suser på toppen, kan du fortsætte ruten ad Ringvejen, hvor du kommer igennem den mest rolige og fantastiske strækning.

Du kan vælge at tage Lakolkstien på din højre hånd, som vil føre dig gennem et skønt strandegnsområde til Lakolk. Byen summer af liv og glade dage med sine mange turister, og her er man fri for hverdagens stress og jag. Hvis du trænger til en lille pause fra cykelturen, kan du også tage et kig i byens mange butikker eller spise en is på en af de lækre iscaféer. Nogle af dem har sågar mere end 50 forskellige slags is!

For at komme videre på ruten kan du tage vejen igennem Lakolk, der vil føre dig ud til Småfolksvej, som automatisk leder dig tilbage på hovedvejen. Undervejs kan I få et beundringsværdigt syn ud over Rømøs klitheder – det bliver ikke smukkere.

Ved den første parkeringsplads på Havnebyvej kan du følge den gule afmærkede sti, indtil Spidsbjerg på din højre hånd åbner op for endnu en fortræffelig udsigt over strandklitterne.

I kort afstand inden Spidsbjerg kan du følge vejen til højre. Efter 200 meter fletter du ind på skovvejen sammen med en ridesti. Det kan være nødvendigt, at du hopper af cyklen og trækker de sidste 250 meter til Grammarksvej.

Lakolk Strand
Hoestbjerget

Cykelruten fortsætter til højre ad en grusvej og derefter ad skovveje til Rimmevej. I kort afstand fra cykelruten, kan du opleve den fascinerende Sønderstrand med sine åbne vidder. 

Ta´ cyklen med på den ca. 3 km brede strand og nyd en velfortjent pause ved vandkanten. Hvis du er frisk, kan du jo snuppe en lille cykeltur op og ned ad stranden – du skal dog være opmærksom på klitdannelser nær vandet.
Hvis du gerne vil ende tilbage i Havneby, skal du hoppe på jernhesten igen og nyde det sidste stykke af cykelstien. Inden du vender snuden hjem mod sommerhuset, er der mulighed for at snuppe en lille spassertur rundt i byen og ta´ et kig i byens butikker.

Panoramacykelruten på Fanø (26 km)

Kunne du godt tænke dig at se mere af den skønne ø, Fanø, på tæt hold, kan vi anbefale dig at hoppe på cyklen og tage panoramaruten 404. Imens du cykler, kan du nyde duften af havet, og igennem Sønderho og Nordby emmer det af liv og glade dage.

Det er helt op til dig, hvor du starter din rute. Denne rutebeskrivelse tager udgangspunkt med start ved Fanø Færgen.

Du kan starte din cykeltur på havnen, hvor du kan se en skulptur af to fajancehunde – med sorte snuder og lidt triste udtryk. Hundene var i en periode dén souvenir, som alle danske søfolk tog med til koner og kærester fra engelske havn.

Ved siden af det gamle turistkontor, kan du følge vejen op til Nordbys handelsgade, Hovedgaden. Når du cykler gennem gaden, har du rig mulighed for at tage et pitstop og gå på indkøb i butikkernes lækkerier og specialiteter.

I enden af Hovedgaden anbefaler vi, at du følger Strandvejen mod Fanø Bad. På vejen til Fanø Bad kommer du til at passere en af fannikkernes stoltheder, Fanø Bryghus, hvis produkter kan nydes og købes mange steder på øen.

Når du følger Strandvejen, kan du forvente et imponerende syn: nemlig en af Europas bredeste strande – et oplagt sted til en pause fra cyklingen. Stranden indbyder til leg, hvor vinden spiller en væsentlig faktor. Stranden er også hjemstedet for Fanø Blokart året rundt og Fanø Dragefestival i juni-måned – man må sige at vinden bliver udnyttet livligt til kørsel og flyvning langs vandkanten.

Nordby Handelsgade
Fanoe Blocart

Du kan vælge at cykle på stranden en del kilometer, og når du møder en rød redskabspost ved strandområde A945, kan du følge Mågekolonivej til den gigantiske Fanø Skovlegeplads. Hvis du har børn med på tur, er det et oplagt sted at holde hvilepause, mens børnene leger på naturlegepladsen.

Efter en masse sjov og leg anbefaler vi, at du følger skovstien til Landevejen, hvor du cykler mod den nyanlagte cykelsti (Albuevej) gennem Fanø Klitplantage. Du kan vælge at tage en afstikker fra ruten og se en af øens fire fuglekøjer, Albue Fuglekøje, som er de eneste af sin slags i Danmark.

Efter din tur i Klitplantagen er du tilbage på Postvejen og cykler tilbage mod Nordby. Lige før Kirkevejen kan du se et rødt hus med et stort ur på gavlen, som bliver kaldt “Rindby Banegård”.

Når du cykler forbi Fanø Krogaard, skal du huske at lægge mærke til den lille ø, Søjorden. Det eneste tidspunkt, du kan se øen, er ved lavvande – øen forsvinder helt i horisonten ved højvande.

Er du ved at have ømme stænger på nuværende tidspunkt, kan du glæde dig over, at cykelturen er ved vejs ende, og at du snart står på havnen i Nordby, som byder på talrige restauranter, bagerier og iskiosker – så du kan give dine ben et hvil og få tanket energidepoterne godt op igen!

Panoramacykelruten i Vejers (26 km)

Hvem kan ikke lide at have smukke omgivelser omkring sig, når de er ude at cykle? Hvis du cykler på panoramaruten 405, “Naturpark Vesterhavet”, kommer du igennem det smukke gamle hedelandskab.

Selv om ruten her er beskrevet fra den ene ende til den anden, er det ikke noget problem at begynde cykelturen et vilkårligt sted derimellem.

Når det er sagt, er Vejers Strand den perfekte start på ruten. Den åbne og brede strand skaber en fantastisk og hyggelig ferieatmosfære. Stranden indbyder til leg og sjov i vandkanten og afslapning i sandet med den friske vind fra Vesterhavet.

Fra Vejers Strand cykler du op til campingpladsen Stjerne Camping. Når den er passeret, skal du dreje til venstre ad Nødvejen. Du følger vejen op til Grærup Havvej, hvor du drejer til højre og kommer forbi Grærup Fiskesø. Efter kort tid vil du kunne se et hvidt stråtækt hus – drej til venstre og følg den grusvej, der ligger tættest på huset (Langsøvej). Følg vejen forbi Grærup Langsø og oplev et helt unikt dyreliv – her kan du også være heldig at se kronvildt på din tur.

Vil du gerne opleve den unikke natur, anbefaler vi at holde i pause i det fri. Her kan du nyde det flotte syn over søen og hederne i området mellem Vejers og Grærup: Den særlige ro og følelsen af at have åbne vidder omkring sig er helt fantastisk.

Klithede
Soe - graerup

For enden af grusvejen kan du dreje til højre ad Børsmosevej, hvor du ender ud på Præstegårdsvej.
Du følger vejen gennem to plantager, Aal Plantage på din højre hånd, og Vrøgum Plantage på din venstre hånd, som fortsætter helt til Oksbøl.

Den skønne tur gennem plantagerne giver dig lov til at opleve det smukke åbne klitlandskab og skoven. Når du har passeret Oksbøl-byskilt, anbefaler vi, at du tager en afstikker ned ad den første vej på højre hånd, hvis du gerne vil se mere af Aal Plantage og resterne af den gamle Oksbøllejr – du kan også tage et smut forbi museet FLUGT og høre om de mange flygtningestrømme, som har ramt Danmark fra Anden Verdenskrig til i dag. 

Tilbage på Præstegårdsvej kan du cykle mod Aal Kirke. For enden af vejen kan du svinge til højre og følge Kirkevej indtil det næste kryds, herefter du kan følge Strandvejen, indtil du rammer Blåvandvej.

Det er nødvendigt, at du krydser landevejen, så du kan cykle på cykelsti, indtil du skal dreje til højre ad Vejers Havvej. Når du er kommet til Vejers Havvej på din højre hånd, skal du igen krydse landevejen, og når du har passeret vejen, kan du igen følge en cykelsti langs landevejen, indtil du rammer Vejers Strand – så er der tid til afslapning igen, og måske lidt godt til ganen efter den gode cykeltur.

Panoramacykelruten i Henne – Henne Strand, Filsø & Blåbjerg (20 km)

20 kilometer er ikke langt, når du cykler rundt i naturrige omgivelser. Panoramaruten nr. 406 ved Henne Strand, Filsø og Blåbjerg er for dig, som elsker naturen. Omkring Filsø kommer du helt tæt på et specielt udflugtssted, hvor du kan komme se det rige fugleliv på nært hold, mens du cykler over dæmningen med vand på begge sider.

Denne beskrivelse af ruten starter ved Filsø Avlsgård – du kan starte hvor som helst på ruten.

 

Du finder helt speciel natur ved Filsø Avlsgård med fuglefløjt og skvulpende vand ved søen. Nu er det tid til at hoppe op på jernhesten. Bag gården finder du Dæmningsvejen, som tager dig med ned mellem de to søer, Mellemsøen til venstre og Søndersøen til højre. Vi anbefaler at du cykler i et stille og roligt tempo – du skal nødigt glemme at nyde udsigten til naturen og de mange fugle, der lever i området.

Har du lige så svært, som vi har, ved at forestille dig, at søbunden tidligere blev brugt til landbrug?

Hvis du følger ruten langs Dæmningsvejen, kommer du direkte ud til Filsøvej, som du cykler ad op til Gammeltoftevej. Herefter skal du tage et lille sving til venstre for at komme ned ad Neder Fiddevej. Du bliver budt på en fantastisk cykeltur gennem landbrugslandet – man kan jo slet ikke forestille sig, hvordan Filsø så ud, da landbruget var beboernes levebrød.

For enden af vejen skal du dreje til venstre ad Strandvejen, og her har du to muligheder: Den første er, at du følger ruten ad cykelstien Blåbjergvej, som tager dig til en helt anderledes natur gennem klitplantagerne. Når du cykler igennem plantagerne, har du også en enestående udsigt over Fidde Sø og dele af Filsø ved rastepladsen på toppen af bakken.

Din anden mulighed er at snuppe en afstikker og følge Strandvejen ind til Henne Strand, som er hjemsted for en masse butikker og lækre restauranter. Det ligger lige til højrebenet at tage en pause over en lækker middag. Du kan også følge vejen op til den lækre strand – og hvis du trænger til noget sødt til ganen, synes vi, det er værd at prøve en af Ishusets mange kugle-is eller en lækker softice.

Henne Strand
Ishuset Henne

Tilbage på ruten skal du træde ekstra godt i pedalerne, for vejen går mod Blåbjerg Klitplantage.
Du kan følge vejen, indtil du kommer forbi Hennebysvej, som er til din venstre side. Du drejer styret ned ad næste vej, som leder dig mod Blåbjerg, og lige her finder du Danmarks højest beliggende klit med sine 64 meter over havet.

Hvis du gerne vil se den beundringsværdige udsigt ud over klitplantagen, kan du tage trappen op til udkigspunktet ved Blåbjergstenen. Du finder trappen på plantagens parkeringsplads.

Udsigt fra toppen af Blåbjerg
Blabjerg Stenen

Efter du har nydt udsigten, er det med at hoppe op på jernhesten og tage turen ned ad vejen indtil Syvstjerne Vej. Her drejer du ind ad vejen og kører ned ad grusvejen. Du kan cykle ad vejen gennem klitplantagen indtil P- Gundesens Vej, som du følger en kort stykke tid, inden du kører videre på Den Røde Vej.

Når du møder Vestre Hennebys Vej og Nationalrute 1, drejer du til venstre og cykler med ruten hele vejen tilbage til Filsø Avlsgård.

Panoramacykelruten ved Nymindegab, Bork Havn og Nørre Nebel (42 km)

Vil du gerne se alt mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord, kan vi klart anbefale dig at cykle ad panoramaruten nr. 407, som består af 42 kilometer smuk natur og tager dig med rundt i den hyggelige egn ved Ringkøbing Fjord.

Du kan starte din cykeltur hvor som helst – vi starter beskrivelsen af ruten ved Bork Havn.

Bork Havn er en lille idyllisk havneby med små fiskerbåde ved kajen og restauranter ud til vandkanten. Du kan også bade i fjorden og finde din indre strandløve frem. Ønsker du udfordringer på vandet, kan du prøve kræfter med alverdens vandsportsdiscipliner hos WestWind.

Nu hopper du på cyklen og gør klar til en tur i nordgående retning ad den nyetablerede snoede cykelsti langs vandkanten: Det er det tætteste, du kommer på Ringkøbing Fjord, uden at dyppe tæerne i vandet. Cykelstien fortsætter over Skjern Å og er en del af den skiltede cykelrute Fjorden Rundt – men så langt behøver du slet ikke at cykle, medmindre du har den helt store cykelentusiast gemt i dig!

Bork Havn
WestWind

Når du kommer til Hemmet Strand, kan du tage Svinkvej og cykle til venstre ad Bandsbølvej for at komme til landsbyen Hemmet. Fra Hemmet følger du cykelstien sydpå mod Nørre Bork. Og er du interesseret i lokalhistorie, kan du tage forbi Gåsemandens gård fra 1789, som i dag huser husdyrsracer og udstillinger om gamle husflidsteknikker.

Efter Nørre Bork fortsætter du mod Sønder Bork. Hvis du trænger til at fyldt depoterne op, er det muligt hos Bork Kro. I Sønder Bork drejer du væk fra cykelstien og følger små veje langs levende hegn og marker. Når du rammer til Nørre Nebel, kan du stille cykel og gå på indkøb i de små specialforretninger i handelsgaden.

Efter mange kilometer på cykel, kan en svømmetur måske friste: Hvis du har pakket badetøjet, så spring i vandet i det tropiske badeland DayZ SeaWest – som byder på tropiske temperaturer uanset vind og vejr.

Videre på ruten cykler du ved Lønnestak ind i Naturpark Vesterhavet, som strækker fra Nymindegab i nord til Blåvand i syd. Her kan du følge Vestkystruten, Nationalrute 1, nogle hundrede meter – Nationalruten er en del af North Sea Cycle Route. 

Drej fra, og ruten vil føre dig ud gennem den smukke klitskov, indtil du rammer klitterne. Hvis du stiller cyklen fra dig og går en tur i klitterne, bliver du belønnet med en fantastisk udsigt over Vesterhavet og den friske vind fra vest, som suser omkring ørerne.

Tilbage på jernhesten fortsætter du langs klitterne, indtil du igen rammer Vestkystruten. Her følger du cykelstien op mod Nymindegab, hvor Nymindegab Kro indbyder til et dekadent måltid i gastronomiens tegn.

Nymindegab Kro
strand

Synes du, historien om det forblæste liv på egnen for 100 år siden er fascinerende, eller har du altid undret dig over, hvor stort et hvalskellet er i virkeligheden, så tag en afstikker Nymindegab Museum. Du kan finde en masse inspiration til mange spændende ture i området.

Cykelturen går nu tilbage til Bork, hvor du cykler forbi tipperne. Hvis du gerne vil en tur ud forbi jagthytterne eller Nordladen, der er indrettet som fugletårn med naturudstilling, kan du forlænge din rute med fire kilometer.

Tilbage på cykelruten kan du cykle langs engene, og komme til Bork Vikingehav. Her kan du rejse 1000 år tilbage i tiden og på autentisk vis opleve, hvordan vikingerne levede dengang.

Er du ved at have ømme benmuskler på dette punkt, kan vi glæde dig med, at der kun er få hundrede meter tilbage, før du rammer Bork Havn, og du kan nyde en velfortjent kop kaffe eller en middag på en af byens restauranter.

Naturstien: En del af Vestkystruten 

Naturstien er en del af den 6.000 kilometer lange North Sea Cycle Route, som løber gennem naturperler i både Danmark, Sverige, Norge, Skotland og England. Her i regionen ved Ringkøbing Fjord og Vesterhavet løber den gennem landskabet mellem Nymindegab i syd og Houvig nord for Søndervig, hvor den uforstyrret fører dig fra eksempelvis Hvide Sande til Søndervig uden at komme i nærheden af den trafikerede hovedvej.

Naturstien er med andre ord hovedåren i alle cykelruterne i vores nordlige område. Dens omgivelser er smukke og autentiske og hele familien kan cykle sammen i et passende tempo og nyde hedelandskabet og klitterne.

Naturstien

Skinner solen, findes der mange hvilesteder på ruten med bænke og borde eller direkte opgang til stranden og lækre badefaciliteter.

(Som alternativ til naturstien findes der også en asfalteret cykelsti langs landevejen, der strækker sig fra Skodbjerge over Hvide Sande og Søndervig til Ringkøbing. Den er kortere og dermed hurtigere, så derfor kan den blive et kærkomment alternativ til naturstien til hjemvejen, hvis du er kommet lidt længere hjemmefra end tilsigtet, når trætheden melder sig.)

Da det ikke er sikkert, du har lyst til at cykle alle 40 km på én og samme dag, har vi nedenfor opdelt strækningen i mindre cykelruter, så du har tid til at gøre holdt undervejs og nyde naturen og seværdighederne – og samtidig kan nå hjem til sommerhuset til aften, når der skal tændes op i grillen.

Fra Nymindegab til Hvide Sande (ca. 25 km)

Vi beskriver ruten fra den ene ende til den anden velvidende, at du sikkert ‘står på’ et eller andet sted derimellem.

Der er rigtig mange af vores feriegæster, som fortæller, at det netop er, når de kører ud af Nymindegab i retning af Hvide Sande, at ferien for alvor begynder. Og det kommer sig helt sikkert af den helt fantastiske og unikke panoramaudsigt, der møder en lige dér.

Nymindegab panorama

Klitter, hede, hav og fjord så langt øjet rækker. Og vi kan så hilse at sige, at den udsigt ikke bliver ringere af, at man kommer på cykel igennem det storslåede landskab. Tværtimod. Gør holdt ved byskiltet i Nymindegab, kør ned til de hyggelige esehuse ved fjordbredden og spis den medbragte mad eller tag naturstien ned til stranden og snup en dukkert i havet, før I kører videre nord på igennem Bjerregård og det flotte bakkede område i Skodbjerge.

Når du kommer til Haurvig kan vi anbefale en afstikker ud mod fjorden ved Vinterlejevej. Helt nede ved fjorden ligger den idylliske lille fjordhavn Vinterleje Havn – et oplagt sted til et lille hvil. Og er du interesseret i lokalhistorie, så kan du på den gamle strandfogedgård Abelines Gård lære meget mere om livet på heden og de mange skibsforlis ud for kysten i 1800-tallet.

Efter Haurvig når du til Årgab, som er kendt og elsket for at være det smalleste sted på landtangen med Ringkøbing Fjord og Vesterhavet. Så hvis du stiller cyklen og kravler op på en klit lige her, så får du næsten fornemmelsen af at kunne række ud og stikke den ene hånd i fjorden og den anden i havet på samme tid.

Årgab er samtidig hjemsted for en velbesøgt surfskole, Westwind, hvor du kan prøve kræfter med diverse vandsportsdiscipliner uagtet om du er nybegynder eller øvet. Men du kan selvfølgelig også bare brede håndklædet ud ved vandkanten og stikke tæerne i fjordens varme og rolige vand.

Er du ved at have ømme lægmuskler på nuværende tidspunkt, så kan du glæde dig over, at der nu kun er et par kilometer på en bekvem asfalteret cykelsti før du står på havnen i Hvide Sande, som byder på et væld af restauranter, bagerier og iskiosker, hvor du kan tage et velfortjent hvil.

Hvide Sande Havn

For eksempel på kajkanten med udsigt over havnebassinet, hvor fiskekutternes sagte motorsang giver dig den helt autentiske havnestemning. Eller på stranden, hvor du kan tage en spadseretur ud på en af molerne og se den lille fiskerihavn fra et lidt andet perspektiv end normalt.

Fra Hvide Sande til Søndervig (ca. 14 km)

Og netop i Hvide Sande begynder vi vores anden cykelrute, som lægger vejen forbi Nr. Lyngvig og Klegod på vej mod den gamle badeby Søndervig. Når du forlader havnen og cykler over broen og afvandingssluserne, som adskiller fjord fra hav, vil vi anbefale et stop ved Troldbjerg. Her kan du både tage cyklen op eller lade den stå ved foden af ‘bjerget’ og tage trappen.

På toppen af Troldbjerg bliver du nemlig belønnet med en fascinerende udsigt ud over Hvide Sandes havneområde, indsejlingen, sluserne, fjorden og Vesterhavet.

Troldbjerg

Samtidig kan du få et glimt af historien, for på Troldbjerg ligger nemlig en bunker fra 2. Verdenskrig og minder os om, at freden ikke er nogen selvfølge.

Nede på den anden side af Troldbjerg kan du skråne over vejen og få et glimt af Danmarks længste fiskedisk hos røgeriet og måske få lidt frisk fisk med hjem til grillen. På vej over mod heden, hvor naturstien fortsætter nordpå, kan du også tage en afstikker ned til stranden, hvis du vil vide, hvordan det føles at gå rundt direkte under en af de 3 kæmpe vindmøller, som er blevet et slags vartegn for Hvide Sande.

Tilbage på naturstien kan du nu nyde kilometervis af smuk og næsten uberørt hede, der fører dig ud til Nr. Lyngvig og landtangens smukke gamle fyrtårn. Og her er det faktisk næsten ligegyldigt, hvor ømme benene måtte være; du må ikke snyde dig selv for en travetur op ad trappen til toppen af fyrtårnet.

Her får du nemlig den mest fantastiske udsigt overhovedet. Har du ikke åndenød af turen op af trappen, så får du det, når du kravler ud på platformen og forbløffes af den 360-graders udsigt over Vesterhavet, klitterne, heden og Ringkøbing Fjord.

En anden lille perle i Nr. Lyngvig er den lille fjordhavn, hvor du kan være heldig at slå en sludder af med en af de lokale fjordfiskere.

Lyngvig Havn

I Klegod kan du foruden den smukke natur på heden nyde synet af rigtig mange hyggelige og stemningsfulde stråtækte sommerhuse. Og så er du faktisk allerede fremme i Søndervig, en hyggelig lille ferieby med en fantastisk badestrand og masser af steder at hvile benene, hvad enten det skal være med en softice, en kop kaffe eller en dejlig kold fadøl.

Et ‘must see’, hvis du besøger Søndervig i sommerhalvåret, er den fascinerende sandskulpturfestival, hvor sandkunstnere fra hele verden samles hvert forår for at skabe de mest usandsynlige kunstværker ud ad de fine sandkorn.

Fra Søndervig til Ringkøbing (ca. 11 km)

Hvis cykelturen skal gå fra Søndervig mod Ringkøbing, så har du 2 valgmuligheder. Kommer du fra centrum af Søndervig, så snupper du stien, der det første lille stykke forløber langs landevejen, før den drejer af ned mod Ringkøbing Fjord og fører dig ned forbi et yndet ‘hotspot’ for kitesurfere og ud på den mest idylliske cykelrute langs fjorden.

Er dit udgangspunkt i det sydlige Søndervig, så vil vi varmt anbefale dig at krydse landevejen mellem Jakob Bondes Vej og Holmsborgvej, så du kommer ud over Bagges Dæmning, der fører dig på en bro ud over den nordlige ende af Ringkøbing Fjord, hvor du kan nyde den uberørte natur i fulde drag.

Bagges Daemning

Vælger du den første vej på udvejen, så gør dig selv den tjeneste at tage over Bagges Dæmning på hjemvejen – også selvom det skulle være en lille omvej for dig.

Nå, men lige meget hvor du begynder udflugten, så ender du på den samme hyggelige fjordsti, der fører dig hele vejen ind til den gamle købstad Ringkøbing, hvor der møder dig spændende shoppingmuligheder, gallerier og et hyggeligt gammelt torv, hvor man kan slå sig ned og få en forfriskning.

Inden du hopper på jernhesten og vender snuden hjemad mod sommerhuset, skal du selvfølgelig slentre end tur ned forbi Ringkøbing Havn, hvor du måske bliver fristet til at slå dig ned og sætte tænderne i en af de mange delikatesser fra fiskebutikken på kajen.

Fjorden rundt

Er du ægte cykelentusiast, er det ikke sikkert, at du kan nøjes med en hyggetur på naturstien. Men det er der råd for. Ringkøbing Fjord er nemlig den ideelle udfordring for den seriøse cykelrytter.

Landevejscykling Fjorden Rundt

Med ca. 105 km rundt om fjorden er der lagt op til en frisk tur på landevejen – naturligvis med gode muligheder for at gøre holdt i for eksempel Stauning Havn, Ringkøbing eller Hvide Sande for at få stillet sulten eller tørsten undervejs.

Hvert år i juni måned køres desuden landevejsløbet Fjorden Rundt, hvor både professionelle og amatører har mulighed for at deltage. Så er du på ferie lige netop dér, kan du og familien tage udfordringen op og tilmelde jer løbet på www.fjorden-rundt.dk.

Hører du til den virkelig udholdende type, så kan du også prøve kræfter med Vestkystruten, som vores cykelruter er små udsnit af. Vestkystruten strækker sig helt fra Rudbøl i Sønderjylland til Skagen på toppen af Danmark.

Hvis din cykel taber pusten undervejs

Skulle dine cykeldæk tabe lidt af pusten undervejs på udflugten, så er der ingen grund til at fortvivle. Der er nemlig en lang række cykelpleje- og cykelpumpestationer rundt omkring på ruterne, som du gratis kan benytte dig af.

cykelplejestation

Vi har lavet en liste til dig her:

 1. Hos Esmark i Bjerregård (Sdr. Klitvej 195, 6960 Hvide Sande)
 2. Ved Danwest Årgab (Sønder Klitvej 20, 6960 Hvide Sande)
 3. Hos Nordsøfisk (Metheasvej 11, 6960 Hvide Sande)
 4. Ved Hvide Sande Bageri (Fyrvej 10, 6960 Hvide Sande)
 5. Ved Troldbjerg (Parallelvej 2, 6950 Hvide Sande)
 6. I gården ved Nr. Lyngvig Fyr (Holmsland Klitvej 109, 6960 Hvide Sande)
 7. Ved Menu i Søndervig (Badevej 1, 6950 Ringkøbing)
 8. På Baggersvej (Baggersvej 9B, 6950 Ringkøbing)
 9. Ved fjordstien i Ringkøbing (Ved Fjorden 6, 6950 Ringkøbing)
 10. Ved havnekontoret på Bork Havn (Kirkehøjvej 44, 6893 Hemmet)
 11. På rastepladsen i T-krydset Værnvej og Vesterlundvej, 6893 Hemmet

Som du kan se, kan du trygt cykle ud i ferielandet.

Mountainbike i Blåbjerg og Husby Klitplantage

Mountainbike er en spændende og anderledes måde at færdes i naturen på og Vestjylland byder på nogle fede omgivelser, du kan udfolde dig i.

Både nord og syd for Holmsland Klit er der skovområder tilgængelige for mountainbike-udøvere og  de forskellige mountainbike-ruter kan afprøves alt efter niveau og tid.

Mountainbike

Blåbjerg Plantage

I Blåbjerg Plantage finder du 3 forskellige ruter afmærket med grønne, sorte og hvide pile alt efter rutens længde og sværhedsgrad. Ruterne er undervejs skiltet med tydelige pile, så du trygt kan begive dig ud på en spændende etape og vende tilbage til udgangspunktet, som er en stor parkeringsplads ved selve Blåbjerg.

Grøn rute: Cirka 4 kilometer
Sort rute: Cirka 7 kilometer
Hvid rute (Marathonruten): Cirka 13 kilometer

Husby Klitplantage

10 kilometer fra Houvig ligger Husby Klitplantage, som også byder på spændende og særprægede mountainbike-oplevelser i cykelferien. Her er mulighed for at få maksimale udfordringer på anlagte mountainbike-baner og nyde de skønne sanseindtryk, som naturomgivelserne byder på imens.

Skinnecykler

Skal cykelferien i Danmark byde på en anderledes cykeloplevelse, så anbefaler vi jer en tur på skinnecyklerne mellem Nymindegab og Nørre Nebel. I gamle dage cyklede banemesteren her for at kontrollere skinnelegemet, inden toget skulle køre på det. I dag kan Vestjyllands turister i stedet nyde den anderledes og sjove cykeltur i de smukke omgivelser. Der er borde og bænke undervejs, så pak en lækker picnickurv og hold frokostpause midt i naturen.

Det er i øvrigt værd at nævne, at skinnecyklerne ikke har moderne affjedring, så hvis du ønsker lidt ekstra komfort, kan det være en god idé at medbringe en pude at sidde på.

Cykeludlejning

Hvis du ikke lige har en cykelanhænger til bilen eller orker at skulle køre tværs over Danmark med cyklerne bag på, så er der rig mulighed for at leje gode kvalitetscykler i nærheden af sommerhuset her ved Vestkysten.

Ved du allerede på forhånd, at I vil have cyklerne til rådighed under hele ferien, så er der god hjælp at hente hos Hvide Sande Bike, som leverer lejecyklerne direkte ved sommerhusets dør langs hele den danske vestkyst fra Henne Strand og Bjerregård i syd til Houvig i nord.

Lej cykler - HvideSandeBike

en vil I kun på cyklen et par dage i ferien, så kan I med fordel finde en af de mange andre cykeludlejere i området, som også udlejer cykler på dagsbasis.

Lige meget om du har lejet dit sommerhus i Blåvand, Henne Strand, Bjerregård, Årgab eller Søndervig, så har du en cykeludlejning i nærheden. Find din nærmeste udlejer i vores liste nedenfor, så du allerede nu kan sikre dig nogle skønne ferieoplevelser ude på cykelruterne i Vestjyllands skønne natur.

Cykeltyper til de vestjyske forhold

Medbringer I egne cykler, vil vi lige nævne, at brede dæk giver den mest komfortable cykeloplevelse på naturstien og de grusbelagte sommerhusveje. Den asfalterede cykelsti mellem Hvide Sande og Ringkøbing giver dog rig mulighed for en god cykeloplevelse uanset dæktykkelsen.

Hvide Sande Bike

Hvide Sande Bike er din online cykeludlejning med full-service-koncept fra Vedersø i nord og ned til Henne Strand i syd. Du skal booke ugevist, men så får du til gengæld også cyklerne leveret direkte til sommerhusets dør, hvor de også afhentes igen ved din afrejse. Du behøver ikke engang at være tilstede ved levering og afhentning! Og kommer du i knibe med en punktering eller lignende, kan du bare ringe til deres kundeservice. De kører hurtigst muligt ud i sommerlandet og hjælper dig med reparation eller udskiftning af cyklen, så du kan fortsætte med at nyde din ferie uden bekymringer.

Tip: Hvis du har booket et feriehus hos Esmark, får du rabat hos Hvide Sande Bike.

Adresse
Fyrvej 10
6960 Hvide Sande

Hjemmeside
hvidesandebike.dk

Hvide Sande Bike

Cykeludlejning hos Bjerregård Camping

Ligger dit sommerhus i Bjerregård, så kan du leje din cykel hos Bjerregård Camping på Sønder Klitvej 185 ikke langt fra Esmarks kontor, hvor du henter nøglerne til sommerhuset.

Cykeludlejningen har åbent fra midt i maj til midt i september og byder på cykler til både børn og voksne samt barnestole og cykelanhængere.

Adresse
Sønder Klitvej 185
DK-6960 Bjerregård

Cykeludlejning hos Bjerregård Camping

Ringkøbing Cykel Center

Når du kommer fra Søndervig og kører ind mod centrum af Ringkøbing, finder du Ringkøbing Cykelcenter på højre hånd lige inden lyskrydset ved McDonalds på Søndervigvej 7.

Hos Ringkøbing Cykelcenter kan du leje cykler og diverse tilbehør, som for eksempel børnesæder, trailere, tasker og anhængere.

Adresse
Søndervigvej 7
6950 Ringkøbing

Hjemmeside
cykel-center.dk

Ringkøbing Cykel Center

Søndervig Cykeludlejning

Ligger dit sommerhus i Søndervig, Hvide Sande, Bjerregård, Bork Havn, Henne, Stauning, Skjern, Husby, Vedersø, Sdr. Nissum, Fjand eller Thorsminde, kan du leje cykler til ferien hos Søndervig Cykeludlejning på Holmsland Klitvej 247A.

Søndervig Cykeludlejning tilbyder ved forudbestilling også en leveringsservice og sortimentet byder på cykler til hele familien samt tilbehør som f.eks. cykelanhænger, hjelme og børnesæder.

Adresse
Holmsland Klitvej 247A, Søndervig
6950 Ringkøbing

Hjemmeside
sondervig-cykeludlejning.de

Søndervig Cykeludlejning

Blåvand-Bike Point v. Henneby Camping

På Henneby Camping kan du igennem Blåvand-Bike leje dine cykler til ferien, så du og familien kan komme ud og nyde de skønne naturomgivelser omkring Henneby.

Det ville være oplagt, at hoppe på de to hjul og cykle ud til Henne Strand, og tilbringe dagen i byens butikker eller på den hvide strand med en is i hånden.

Adresse
Hennebysvej 20
6854 Henne Strand

Blåvand-Bike Point v. Henneby Camping

Blåvand-Bike Point i Houstrup

Houstrup byder på endeløse hvide strande, høje klitter og skovplantagen - og alt sammen noget man skal se fra to hjul. Blåvand-Bike tilbyder dig og din familie udlejningcykler til hele familien, så i sammen kan tage ud og se omgivelserne i og omkring Houstrup.

Hos Blåvand-Bike kan du nemt og komfortabelt leje kvalitetscykler til alle aldersgrupper - og med fuld service. I Houstrup kan du aflevere og afhente dine cykler på deres Bike Point, og i nogle tilfælde kan du få dem afleveret til dit sommerhus.

Adresse
Houstrupvej 30
6830 Nr. Nebel

Blåvand-Bike Point i Houstrup

Blåvand-Bike Point v. Vejers Strand Camping

Omkring Vejers findes uendeligt mange muligheder for en oplevelsesrig ferie, også er områderne lette at nå på cykel. Når du lejer dit sommerhus ved Vejers Strand, har du ligeledes mulighed for at leje cykler til familien hos Blåvand-Bike, så I sammen kan se området på to hjul.

Hos Blåvand-Bike kan du nemt og komfortabelt leje kvalitetscykler til alle aldersgrupper - og med fuld service. Ved Vejers Strand Camping kan du aflevere og afhente dine cykler på deres Bike Point, og i nogle tilfælde kan du få dem afleveret til dit sommerhus.

Adresse
Vejers Havvej 19B
6853 Vejers Strand

Blåvand-Bike Point v. Vejers Strand Camping

Andersen Bike Blåvand

Vil du gerne have familien med på en cykeltur i og omkring Blåvand og opleve den dejlige natur, området har at byde på. Blåvand opleves bedst på jernhesten, og du kommer rundt på alle de små hyggelige veje og naturområder - fra de bedste vinkler.

Hos Andersen Bike kan cyklerne lejet til små dagsture eller hele ugen, I er på ferie i Blåvand.

Hele familien kan tage med på tur, for Andersen Bike har både herre- og damecykler, børncykler, ladvognscykler og tandemcykler.

Adresse
Blåvandvej 5B
6857 Blåvand

Andersen Bike Blåvand

Fanø Bikes

Fanø Bikes er din online cykeludlejning med full-servicekoncept, hvis du er i et sommerhus på skønne Fanø.

Du booker dine cykler på ugebasis, også gør de leveringen nemmere for dig. De sørger for at dine lejede cykler står klar ud til dit sommerhus og henter dem igen, når lejeperioden er overstået.
Hvis uheldet er ude med et punkteret dæk eller lignende, er de kun et opkald væk, så kører de ud på den skønne ø og kommer dig til undsætning med en reparation eller udskiftning af cyklen.

Tip: Hvis du har booket et feriehus hos Esmark, får du rabat hos Fanø Bikes.

Hjemmeside
fanøbikes.dk

Fanø Bikes

Rømø Cykler & Legetøj

Har du nogensinde prøvet at cykle på stranden på Rømø? Hos Rømø Cykler kan du leje de cykler dig og din familie behøver - både voksen- og børnecykler, mountainbike, tandem og mange andre - og alt det behøvede udstyr.

Igennem online-booking kan du nemt og hurtig leje dine cykler, også er du klar til at hoppe på jernhesten, og tage turen rundt på fantastiske Rømø.

Adresse
Havneby Butikstorvet
Nørre Franker 1B/E
6792 Havneby, Rømø

Rømø Cykler & Legetøj

Cykeludlejning hos Arrild Ferieby Camping

Holder du din sommerhusferie i Arrild og gerne vil ud og opleve den vide, delvis rustikke landskab, så anbefaler vi, at du springer på cyklen og kører ud i dette fantastiske område. Hos Arrild Ferieby Camping, der ligger i hjertet af feriebyen, kan du leje dine cykler til ferien - både voksen- og børnecykler.

Adresse
Arrild Ferieby 5
6520 Toftlund

Cykeludlejning hos Arrild Ferieby Camping

Skjul filtre

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier »
Søg
esmark-dk-map-visuel
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
 • - Thorsminde
 • - Søndervig
 • - Hvide Sande
 • - Henne Strand
 • - Vejers Strand
 • - Blåvand
 • - Fanø
 • - Rømø
icon

 

69 15 96 11
[email protected]

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...