Sandskulpturfestival i Søndervig

Sådan får du rabat til Sandskulpturfestivalen

Som gæst hos Esmark får du og din familie 15% rabat på entrebilletterne til Sandskulpturfestivalen.
Du får din rabat, når du ved indgangen til festivalen fremviser din Esmark-sommerhusnøgle.

Det er ikke muligt at købe dine billetter online.

Kom og oplev den enestående Internationale Sandskulpturfestival

I badebyen Søndervig, direkte ved Vesterhavet, afholdes den populære Internationale Sandskulpturfestival som tiltrækker mere end 100.000 gæster om året. Og det er ikke uden grund, et team at verdens dygtigste sandskulptører sætter stævne i Søndervig, hvor de bygger de mest fantastiske sandskulpturer.

TEMA I 2024: “Verdens vilde dyr”

Den første Sandskulpturfestival i Søndervig fandt sted i 2002, og siden da har Sandskulpturfestivalen været en succesfuld tilbagevendende attraktion, der finder sted hvert sommerhalvår.

Hvert år er sandskulpturerne bygget under et bestemt tema, så de utroligt flotte sandskulpturer fortæller en fælles historie. Det giver en sammenhængende og imponerende oplevelse.

I de forgangne år har gæsterne haft fornøjelsen af at opleve temaer som Verdens Syv Vidundere, Egyptens Mysterier og Romerriget og Dets Herskere, Under Havets Overflade, for blot at nævne nogle få eksempler.

Den Internationale Sandskulpturfestival i Søndervig har hvert år et nyt tema

Det er ikke så mærkeligt, at mange af vores sommerhusgæster vender tilbage år for år. De sjove temaer og forunderlige kunstværker giver hvert år anledning til smil, overraskelser og lærerige snakke.

Mere end bare sandslotte

Nogle af sandskulpturerne til Sandskulpturfestivalen er op til 7 meter høje og den enorme sandskulpturvæg er 200 meter lang. Så der er tale om enestående og meget detaljerede kunstværker, der er udført med største nøjagtighed i et meget udfordrende materiale, hvor sand ikke bare er sand.

Det er fx vigtigt, at sandet har et helt bestemt lerindhold, og at det indeholder den rette type sandkorn, så det bedre kan holde sammen og modstå Vestkystens vind og vejr. For sandskulpturerne udstilles i adskillige måneder – også hen i efteråret, hvor vejret ofte viser sig fra sin voldsomme side.

Til at starte med presses sandet sammen i blokke, som stables ovenpå hinanden. Ind imellem fugtes de store sandblokke med vand for at få sandet til at holde bedre sammen, og når den ønskede højde for sandskulpturen er nået begynder sandskulptørerne at udforme deres kunstværk ovenfra og ned. Det er bestemt ikke nogen simpel opgave.

Et af årene var temaet for festivalen dinosaurerne

Til en sandskulptur på ca. 4 meter skal der bruges 25 tons sand og ca. 60 arbejdstimer. Og ved 10-års jubilæet for Sandskulpturfestivalen blev der brugt over 8.000 tons sand, som 36 kunstnere fra forskellige lande i løbet af 10 dage forvandlede til en “sand” oplevelse for store og små, unge som gamle.

Har du lyst til at følge sandskulptørernes arbejde i udformningen af kunstværkerne, er det også muligt, da Sandskulpturfestivalen er åben for gæster i den uge, hvor sandskulpturerne bliver til.

Medbring picnickurven og de firbenede venner

Medbring picnickurven og tilbring nogle hyggelige timer ved Sandspulpturfestivalen

Ved Sandskulpturfestivalen er der opstillet borde og bænke, så det er muligt for gæsterne at nyde en medbragt madpakke, mens de beundrer de flotte sandskulpturer.

Der kan købes forfriskninger af forskellige slags på pladsen og din hund er også en velkommen gæst. Og har man fået mod på selv at bygge en sandskulptur, er der også mulighed for det i den store opstillede sandkasse.

Det er også muligt selv at prøve kræfter med sandet til i den store sandkasse ved Den Internationale Sandskulpturfestival

Ydermere er der gode parkeringsmuligheder lige i nærheden. Der er andre ord gode muligheder for, at hele familien kan tilbringe en hyggelig dag sammen.

FAQ

chevron-down

Hvad kan jeg opleve ved Sandskulpturfestivalen?

Du kan opleve de flotte sandskulpturer, som er lavet i et helt specielt sand af de rette korn, og lerindhold. Sandskulpturerne er lavet ud fra et bestemt tema, som er skiftende fra år til år.

chevron-down

Hvornår er sandskulpturfestivalen i Søndervig?

Hvert år afholdes den velbesøgte sandskulpturfestival i Søndervig. Festivalen slår dørene op for første gang i starten af maj og har åbent for besøgende frem til slutningen af oktober. Sandskulpturfestivalen i Søndervig er altså åben i hele højsæsonen frem til den anden side af efterårsferien, og hvert år er der et nyt tema, der binder sandskulpturerne sammen. Den imponerende udstilling indbefatter en 200 meter lang og 7 meter høj skulpturvæg af sand og en række soloskulpturer.

chevron-down

Hvad koster det at tage til sandskulpturfestivalen?

Man køber entré til Sandskulpturfestivalen ved indgangen, og priserne varierer alt efter alder. Se mere på Sandskulpturenfestivalens hjemmeside.

chevron-down

Kan jeg tage hunden med til sandskulpturfestivalen?

Har du hunden med i sommerhus, og vil du nødigt lade den blive hjemme, kan du sagtens besøge sandskulpturfestivalen i Søndervig alligevel. Festivalpladsen ligger udenfor, og du må gerne tage hund med ind på pladsen, såfremt den er i snor. Via et fint stisystem kan du udforske den imponerende skulpturvæg og de flotte soloskulpturer, som troner sig op rundt omkring på pladsen og kan betragtes fra alle sider og vinkler.

Sandskulpturfestival i Søndervig

Få en uforglemmelig oplevelse på den internationale Sandskulpturfestival i Søndervig. Kunstnere fra hele verdenen kommer hvert år til Søndervig for at deltage i Sandskulpturfestivalen.

Adresse
Lodbergsvej 44
6950 Ringkøbing

Hjemmeside
sandskulptur.dk

Sandskulpturfestival i Søndervig
Kategorier Aktiviteter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort, men bruges kun til at sikre bloggen mod spam samt til at kunne kontakte vinderen direkte i forbindelse med eventuelle konkurrencer.
Krævede felter er markeret med *

13 svar til “Sandskulpturfestival i Søndervig”

 1. Conni siger:

  Hej. Kan man komme og se udstilling dagligt . Kh Conni

  • Mette siger:

   Hej Conni

   Grundet Covid er festivalen desværre udskudt til 2022, så i år går vi desværre glip af de flotte skulpturer.

   Mvh. Mette

 2. Le Thanh Nguyen siger:

  Kan vi komme at kigge i uge 31 , dvs mandag 2/8/21

  • Mette siger:

   Hej Le Thanh

   Sandskulpturfestivalen er desværre aflyst i år på grund af Corona, men til næste sommer bliver det igen muligt at besøge de flotte kunstværker.

   Rigtig god sommer!

 3. Bente siger:

  Når der bliver spurgt på priser, bliver der bare svaret at de er forskellige efter alder. Det er da ikke et svar.. åbningstider er jo også forskellige, men det kan de godt finde ud af at skrive.
  Så jeg ønsker priser for pensionister i gruppe på 10-25.
  Vh

  • Mette siger:

   Hej Bente

   Du finder de aktuelle priser på festivalens hjemmeside, se linket i FAQ’en. For eventuelle pensionist- eller gruppepriser skal du nok lige tage kontakt direkte til Sandskulpturfestivalen.

   Mange hilsner

   • Hanne siger:

    Umuligt at finde noget om pris, entre…kun at man som kunde hos Esmarch får 25%?

    • Mette siger:

     Hej Hanne

     Det er helt med vilje, at vi ikke gengiver priserne på Esmarks hjemmeside, da vi på den måde risikerer at have forældede informationer stående. De aktuelle priser finder du på Sandskulpturfestivalens hjemmeside under åbningstider og priser, som vi linker til ovenfor.

     Bedste hilsner

 4. Joan siger:

  Hej. Vil høre hvornår sidste dag er, der er åbent? Kan ikke se det nogen steder.

  • Mette siger:

   Hej Joan

   Har du tjekket sandskulturfestivalens hjemmeside? Du finder linket her i blogindlægget 🙂

   Mange hilsner

 5. Peter siger:

  Hej,

  Er det mulig at nogle kammerater og jeg kommer ind og filmer sandskulptur festivalen i år?
  Der vil ikke være close up’s af sandet eller alt for konkrete detaljer til at genskabe dem.
  Vi leder nok efter en 10 minutter total af at være derinde, vi betaler selvfølgelig selv for biletten.

  Mange tak på forhånd

  • Mette siger:

   Hej Peter

   Du er landet på Esmarks hjemmeside. Prøv at tage kontakt direkte til Sandskulpturfestivalen. Du finder link til festivalens hjemmeside ovenfor 🙂

   Bedste hilsner
   Mette

 6. kim mortensen siger:

  det er et C i alle 4 spørgsmål.

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...