Sandskulpturfestival i Søndervig

Kom og oplev den enestående Internationale Sandskulpturfestival

I badebyen Søndervig, direkte ved Vesterhavet, afholdes den populære Internationale Sandskulpturfestival som tiltrækker mere end 100.000 gæster om året. Og det er ikke uden grund, et team at verdens dygtigste sandskulptører sætter stævne i Søndervig, hvor de bygger de mest fantastiske sandskulpturer.

På grund af den nuværende COVID-19 situation er Sandskulpturfestivalen 2020 blevet udskudt til 2021, hvor temaet for skulpturerne vil være ‘Middelalderen’.

Den første Sandskulpturfestival i Søndervig fandt sted i 2002, og siden da har Sandskulpturfestivalen været en succesfuld tilbagevendende attraktion, der finder sted hvert sommerhalvår.

Hvert år er sandskulpturerne bygget under et bestemt tema, så de utroligt flotte sandskulpturer fortæller en fælles historie. Det giver en sammenhængende og imponerende oplevelse.

I de forgangne år har gæsterne haft fornøjelsen af at opleve temaer som Verdens Syv Vidundere, Egyptens Mysterier og Romerriget og Dets Herskere, Under Havets Overflade, for blot at nævne nogle få eksempler.

Den Internationale Sandskulpturfestival i Søndervig har hvert år et nyt tema

Det er ikke så mærkeligt, at mange af vores sommerhusgæster vender tilbage år for år. De sjove temaer og forunderlige kunstværker giver hvert år anledning til smil, overraskelser og lærerige snakke.

Mere end bare sandslotte

Nogle af sandskulpturerne til Sandskulpturfestivalen er op til 7 meter høje og den enorme sandskulpturvæg er 200 meter lang. Så der er tale om enestående og meget detaljerede kunstværker, der er udført med største nøjagtighed i et meget udfordrende materiale, hvor sand ikke bare er sand.

Det er fx vigtigt, at sandet har et helt bestemt lerindhold, og at det indeholder den rette type sandkorn, så det bedre kan holde sammen og modstå Vestkystens vind og vejr. For sandskulpturerne udstilles i adskillige måneder – også hen i efteråret, hvor vejret ofte viser sig fra sin voldsomme side.

Til at starte med presses sandet sammen i blokke, som stables ovenpå hinanden. Ind imellem fugtes de store sandblokke med vand for at få sandet til at holde bedre sammen, og når den ønskede højde for sandskulpturen er nået begynder sandskulptørerne at udforme deres kunstværk ovenfra og ned. Det er bestemt ikke nogen simpel opgave.

Et af årene var temaet for festivalen dinosaurerne

Til en sandskulptur på ca. 4 meter skal der bruges 25 tons sand og ca. 60 arbejdstimer. Og ved 10-års jubilæet for Sandskulpturfestivalen blev der brugt over 8.000 tons sand, som 36 kunstnere fra forskellige lande i løbet af 10 dage forvandlede til en “sand” oplevelse for store og små, unge som gamle.

Har du lyst til at følge sandskulptørernes arbejde i udformningen af kunstværkerne, er det også muligt, da Sandskulpturfestivalen er åben for gæster i den uge, hvor sandskulpturerne bliver til.

Medbring picnickurven og de firbenede venner

Medbring picnickurven og tilbring nogle hyggelige timer ved Sandspulpturfestivalen

Ved Sandskulpturfestivalen er der opstillet borde og bænke, så det er muligt for gæsterne at nyde en medbragt madpakke, mens de beundrer de flotte sandskulpturer.

Der kan købes forfriskninger af forskellige slags på pladsen og din hund er også en velkommen gæst. Og har man fået mod på selv at bygge en sandskulptur, er der også mulighed for det i den store opstillede sandkasse.

Det er også muligt selv at prøve kræfter med sandet til i den store sandkasse ved Den Internationale Sandskulpturfestival

Ydermere er der gode parkeringsmuligheder lige i nærheden. Der er andre ord gode muligheder for, at hele familien kan tilbringe en hyggelig dag sammen.

Sandskulpturfestival i Søndervig

Få en uforglemmelig oplevelse på den internationale Sandskulpturfestival i Søndervig. Kunstnere fra hele verdenen kommer hvert år til Søndervig for at deltage i Sandskulpturfestivalen.

Adresse
Lodbergsvej 44
6950 Ringkøbing

Hjemmeside
sandskulptur.dk

Sandskulpturfestival i Søndervig
Kategorier Aktiviteter

Mød forfatteren - Mette

Jeg er opvokset i Hvide Sande og flyttede efter en årrække med uddannelse i større byer tilbage til min hjemby i 2012. Jeg elsker naturen, solopgangene over Ringkøbing Fjord - samt det faktum, at jeg er så heldig at bo et sted, hvor rigtig mange mennesker hvert år tilbringer deres dyrebareste tid; ferien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort, men bruges kun til at sikre bloggen mod spam samt til at kunne kontakte vinderen direkte i forbindelse med eventuelle konkurrencer.
Krævede felter er markeret med *

Cvr: 26257409

SitemapPersondata- og cookiepolitik
Søger...