Feriehusudlejning i Vester Husby

Vester Husby er det perfekte sted til en ferie i et feriehus ved Vesterhavet. Er du på udkig efter et roligt ferieområde, hvor du kan slappe af og samtidig gå på opdagelse? Udforsker du gerne naturen til fods eller på cyklen? Eller er du mere til at køre på udflugt i bilen for at se lidt mere af Vestjylland? Så er et sommerhus i Vester Husby præcis det rigtige for dig.

For sommerhusferien i Vester Husby bliver helt sikkert afslappet – med skønne cykelruter og gode stier til vandreture. Naturen i og omkring Husby er for en stor dels vedkommende uberørt og får følelsen af frihed og fred til at boble frem i hjertet. Ikke kun Vesterhavet er indenfor gåafstand, også Nissum Fjord er ideel til en afslappet cykeludflugt.

Et af de smukkeste sommerhusområder i Danmark

Vester Husby er en perle blandt Danmarks sommerhusområder. Dette område er ikke kun fyldt med smukke naturlandskaber og spændende historier, det har også bevaret sin autentiske charme gennem årene. Når du besøger Vester Husby, vil det ikke tage dig lang tid at bemærke den enestående arkitektur, som sommerhusene er kendt for.

Sommerhusene i Vester Husby er med deres rustikke teglstensvægge og hyggelige stråtag. Men det der gør dem endnu mere charmerende er, at de er opført efter gamle byggeregler og passer ind i naturen.

Uanset om din ferie i Vester Husby handler om afslapning på stranden, udforskning af den omkringliggende Husby Klitplantage eller blot at suge den rolige atmosfære til dig, er Vester Husby det perfekte sted til at trække stikket og fordybe dig i den betagende naturskønhed.

Naturen i Vester Husby

Bestiller du dit feriehus i Vester Husby, vil du få stor fornøjelse ud af Husby Klitplantage. Her er der en 16 km lang vandresti, hvor du kommer til at opleve naturen helt tæt på. På din vandretur i Husby Klitplantage vil du støde på den smukke klit “Marens Maw” – jysk for Marens Mave. Der er faktisk en sjov historie bag dette navn, der går tilbage til to skovarbejdere, der tog sig en velfortjent pause. Mens de sad der, pegede den hele pludselig på klitten og sagde “Det ligner Marens Maw”. Hans kone, Maren, var derhjemme og var højgravid, så klitten mindede ham om hendes mave.

Marens Maw ligger der, hvor skoven og klitterne mødes i den vestlige del af klitplantagen. Her kan du nyde den fantastiske udsigt over det brusende Vesterhav, den mere rolige Nissum Fjord og frodige Husby Klitplantage. Hvis du vil besøge Marens Maw, kan du tage trætrappen ved Raketvej. Du skal lige være opmærksom på, at trappen ikke er kørestolsvenlig.

I den sydlige ende af plantagen ved Koglehuset venter en skøn legeplads på børnene. Hvis børnene er for små til de lange gåture, har I også mulighed for at tage en tur igennem plantagen med traktorbussen.

Du kan hoppe på cyklen, og sætte kurs mod den sydlig del af plantagen og finde cykelstien, som viser dig forbi udsigtspunktet Nøgenbjerg. Her ville det være oplagt at holde en lille hvilepause, mens du nyder udsigten over hele plantagen.

Skavemose Sø i Husby Klitplantage

En anden skøn perle i Vester Husby er Skavemose Badesø. Den ligger næsten for enden af Græmvej og ret tæt på Vesterhavet, men da den er omkranset af nåleskov, kan I nyde en dag ved vandet i læ fra vestenvinden. Samtidig er søen kun omkring en meter dyb, hvilket gør den det perfekte sted for familier med mindre børn.

Den fine hvide sandstrand, Græm Strand, og Vesterhavet har du lige i baghaven – en af sommermånedernes største attraktion. En dejlig gåtur i den friske vestenvind, afslapning i sandet på en skøn sommerdag og surfing i Vesterhavets bølger er bestemt noget du kan blive fristet af. Ellers finder du kæmpe betonbunkere fra Anden Verdenskrig, som du kan gå på opdagelse på. Græm Strand er en naturiststrand, en FFK-strand (Freie Körper Kultur – Fri Krops Kultur), hvor du kan hoppe i Vesterhavets bølger uden badetøj.

På stranden støder du også på flere kæmpe betonbunkere fra Anden Verdenskrig, som du kan udforske. Disse bunkere var tidligere skjult under sandklitterne, men da Vesterhavet har spist af klitterne, så nu kan se bunkerne, der ligger et godt stykke væk fra klitterne.

Udforsk Nissum Fjord

Vester Husby ligger i nærheden af Nissum Fjord, som er en smuk naturperle, der byder på en skøn blanding af natur og aktiviteter for alle. Den rolige fjord er omgivet af enestående marsklandskaber, der skifter udseende med årstiderne. Om foråret og sommeren blomstrer engene med vilde blomster og farverige fugle, mens efteråret bringer dybe efterårsfarver. Det er et ægte paradis for naturelskere og fugleentusiaster.

Men Nissum Fjord er ikke kun et sted for fugle, surfere elsker det også! Det skyldes den friske brise fra Vesterhavet og den rolige fjord, der giver dem chancen for at dyrke forskellige former for surfing. Så uanset om du er naturentusiast, fuglekigger eller surfer, så er der helt sikkert noget her, der vil glæde dig.

Byer og aktiviteter

Når du nyder din ferie i et sommerhus i Vester Husby, er du altid tæt på et væld af spændende aktiviteter og seværdigheder. Bare en kort køretur fra sommerhuset finder du Kaj Munks Præstegård, hvor du kan fordybe dig i fascinerende historier om den unge præst Kaj Munks alsidige liv og præstembed i den lille vestjyske by Vedersø.

Vil du gerne udforske Vestkysten fra hesteryg? Et stenkast fra Vester Husby ligger Vedersø Ridecenter, der med deres guidede ture giver dig muligheden for at mærke havets brise på stranden eller opleve den frodige natur i plantagerne omkring Vedersø Klit.

Udover sommerhusets fredelige omgivelser i Vester Husby kan I besøge de større byer uden at sidde længe i bilen, for eksempel Thorsminde i nord, Ulfborg og Holstebro i øst og Søndervig i syd. Holstebro er især velegnet til en vellykket shoppingdag og Thorsminde indbyder til en frisk gåtur på molen. Er vejret ikke passende til en gåtur, kan I tage på Strandingsmuseum St. George. Du kan fordybe dig i de vigtige strandingshistorier og se de mange bjergede skatte fra havets bund.

I Søndervig finder I en stort udvalg af aktivitetsmuligheder såsom bowling, segway, golf, minigolf og meget mere. En shoppetur i de charmerende butikker eller en af byens restauranternes lækre specialiteter kan også lokke. Trænger børnene til at få brugt en masse energi, kan I bruge dagen i den kæmpestore oplevelsescenter Lalandia Søndervig. Dagen bliver fyldt med en masse leg og aktiviteter – plask rundt i den tropiske badeland Aquadome, og klatre som en abe i Monky Tonky-Land.

Holder I sommerhusferie i Vester Husby om sommeren eller i efteråret kan det også anbefales at besøge den Internationale Sandskulpturfestival, hvor sandskulptører fra hele verdens hvert år samles for at skabe kæmpestore og fascinerende sandskulpturer ud fra et tema, som ændrer sig år for år.

Indkøbsmuligheder nær Vester Husby

En lille køretur fra Vester Husby finder du Søndervig og Ulfborgs dagligvarebutikker. Du kan erhverve alverdens dagligvarer på alle tidspunkter af året. Så står du og mangler mælken til morgenmaden eller et lækkert stykke kød til grillen, så er dagligvarebutikkerne altid til din tjeneste.

I Søndervig-centrum ligger supermarkedet MENY, som udover dagligvarerne også tilbyder friskbagt bagerbrød, lækre kager og meget mere. Hvis du tager turen til Ulfborg, finder du både ABC Lavpris og Netto, som disker op med en lang række lækre fornødenheder til middagsbordet.

Vester Husby Kort

Henter data...

Du kan zoome ind og ud ved at bruge +/- funktionen til venstre på kortet eller ved at dobbeltklikke på selve kortet. Ønsker du at se satellitfoto, klik på ’satellit’ i øverste højre hjørne af kortet.

Klik på husikonerne for at se fotos og få mere information om de enkelte feriehuse. Huse markeret med gult ikon, kan bookes med Last Minute-rabat inden for en eller flere af de kommende 4 uger.

Skjul filtre

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier »
Søg
esmark-dk-map-visuel
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
  • - Thorsminde
  • - Søndervig
  • - Hvide Sande
  • - Henne Strand
  • - Vejers Strand
  • - Blåvand
  • - Fanø
  • - Rømø
icon
Det siger vores gæster om os:
Man føler jeg godt modtaget,er neget hjælpsomme .Både nå...
» Se flere vurderinger af Esmark her
Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...