Badeferie i Danmark - Esmark

Med et sommerhus hos Esmarch er der altid mulighed for at nyde en dag på stranden
Med et sommerhus hos Esmark er der altid mulighed for at nyde en dag på stranden

Ferie ved stranden – Badeferie i Danmark

Frihed og plads til alle

Langs den danske vestkyst er der klitter, sand og vand så langt øjet rækker. Under ferien kan du gå en tur langs stranden og nyde den friske rene luft og lyden af brusende bølger. Og hente ny energi hele året rundt. Tag eventuelt din hund med på strandferien i Danmark – den er nemlig også meget velkommen.

Den lange, brede og uspolerede naturstrand fra Vester Husby i nord til Blåvand i syd er smuk på sin helt egen måde. Her er maser af plads og frihed til at bevæge sig uanset årstiden. Du kan gå med hunden, løbe en tur eller ride langs vandkanten på hesteryg. Om sommeren kan du bade i det rene havvand og nyde solens stråler.

Stranden ved Hvide Sande er en sand perle. Den er tidligere blevet kåret om Danmarks suverænt bedste badestrand, og den handicapvenlige adgang til sand og vand via klitterne er bestemt med til at gøre standen til en af vestkystens mest populære badestrande. Og til trods for de mange besøgende er der altid en uforstyrret plet til alle uanset årstiden. Således finder du her en oplagt feriedestination, hvis du ønsker en badeferie her i Danmark.

Med etableringen af en stor ny mole blev der i 2013 skabt et strandafsnit mellem molerne, hvor man kan nyde udsigten over havneindløbet og de indkommende fiskekuttere mens man bader. Og får man indimellem brug for en pause fra solbadningen, er den 700 m lange mole bestemt en gåtur værd.

Badeferie i Jylland - Esmark
Sand, saltvand og frisk havluft det er ferie for både krop og sjæl

Sammen med børnene kan I bygge fantasifulde sandslotte eller samle flotte, sandformede sten. Gå endeligt ikke glip af den årlige Sandskulpturfestival i Søndervig. Her er der stor inspiration at hente.

At sidde på en klittop og se en smuk solnedgang er en oplevelse helt i særklasse. Tag picnic-kurven og et tæppe med og nyd et glas vin, mens solen langsomt forsvinder i horizonten. Mere romantisk bliver det ikke.

Langt over halvdelen af Esmarks feriehuse ligger i gåafstand fra stranden. Så her har I det hele lige uden for døren. Benyt den avancerede søgefunktion på forsiden, når du skal finde det helt rigtige feriehus til dig og din familie. Her kan du søge bl.a. på feriehuse tæt på stranden, feriehuse med udsigt og feriehuse med gratis rengøring. Således har du alle muligheder for at finde sommerhuset til en perfekt badeferie i Danmark.

Rav nordens guld

Har du én gang prøvet at finde et stykke rav på din gåtur langs Vesterhavet, så vil du altid være på jagt efter nye fund. Det går simpelthen i blodet.

Rav er dog ikke noget, man sådan bare lige finder. Det kræver stor tålmodighed og de helt rigtige vind- og vejrforhold. Chancen for at finde rav er størst i de sene efterårsmåneder og om vinteren. Få flere insider-tips til, hvordan du finder rav her.

strandferie i Danmark - Esmark
Husk altid af følge baderådene, når I vil bade i Vesterhavet

Badesikkerhed

Selvom Vesterhavet på en varm sommerdag ser roligt ud, må du ikke lade dig narre. Der kan være meget stærk understrøm så følg disse enkle baderegler og undgå ulykker:

 1. Bad aldrig i hårdt vejr
 2. Bad aldrig alene og lad aldrig børn bade uden opsyn
 3. Svøm langs kysten hvis du gribes af strømmen, gå da ikke i panik, men lad dig flyde i stedet for at svømme mod strømmen. Før eller siden vil strømmen føre dig ind mod kysten
 4. Bad aldrig i umiddelbar nærhed af høfder
 5. Bad aldrig med badedyr, gummibåd eller luftmadrasser de føres alt for let til havs
 6. Undersøg, hvor nærmeste redningspost eller livreddertårn befinder sig
 7. Medbring altid mobiltelefon og ring 112 i tilfælde af ulykke
 8. Råb aldrig om hjælp for sjov
Nyd en forfriskende dukkert på en varm sommerdag
Nyd en forfriskende dukkert på en varm sommerdag

Pas på “hestehuller”

Et hestehul er et hul i revlen, hvor vandet med stærk udadgående strøm løber tilbage mod åbent hav. Går man ud på en revle, kan et hestehul ofte være der, hvor vandet virker helt roligt og mest tillokkende.

Hvis du falder i et hestehul og bliver taget med af strømmen, må du ikke kæmpe imod. Det tager for mange kræfter. Du skal i stedet lade dig føre med strømmen, indtil den igen aftager i styrke. Søg derefter ud til en af siderne og svøm ind over brændingen tilbage mod land.

Livreddertårne

På Hvide Sandes sydlige strand, på Søndervig Strand, på Henne Strand, på Vejers Strand og Hvidbjerg Strand ved Blåvand er der i sommersæsonen opstillet livreddertårne, som er bemandede hver dag. Når flaget er hejst i toppen af livreddertårnet, er livredderne på vagt. Den primære badezone, hvor livredderne observerer, er markeret med rød/gule flag, som står i sandet.

Billeder fra Ferie ved strand

Video

Skjul filtre

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier »
Søg
esmark-dk-map-visuel
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
 • - Søndervig
 • - Hvide Sande
 • - Henne Strand
 • - Blåvand
icon
Spørgsmål til din sommerhusferie?

69 15 96 11
post@esmark.dk

Cvr: 26257409

SitemapPersondata- og cookiepolitik
Søger...