Kunst og kunsthåndværk på den jyske vestkyst

En ferie i sommerhus på den jyske vestkyst kan give anledning til kulturelle oplevelser, hvor du får mulighed for at møde nogle af landets dygtige kunstnere direkte i deres atelier eller værksteder og se nærmere på deres imponerende værker.

Kunst og Kunsthåndværk på den jyske vestkyst

I Danmark findes der masser af kunstværksteder og specialforretninger med dansk kunsthåndværk, og flere af dem ligger fordelt rundt omkring i ferieområderne ved Vesterhavet.

Nogle af de dygtige danske kunstnere og kunsthåndværkere tilbyder også kurser eller sågar muligheden for selv at skabe et kunstværk såsom slebne ravstykker og støbte stearinlys – og dermed få en unik souvenir med hjem fra ferien.

I vores områder, der strækker sig hele vejen fra Rømø, Fanø og Blåvand i syd, langs Ringkøbing Fjord forbi Hvide Sande og til Søndervig og Thorsminde i nord, kan du finde mange forskelligartede gallerier og værksteder med kunsthåndværk. Er du vild med håndværkskunst, keramik eller ravsmykker, og vil du gerne have et helt specielt minde med hjem fra din ferie på vestkysten? Så får du her lidt inspiration til, hvilke steder du kan besøge på ferien.

Keramik i dansk design – flotte souvenirs, der holder for evigt

Hvis du er på udflugt i den historiske handelsby Ringkøbing, er det oplagt at kigge forbi Hanne Marie Leth Andersens keramikværksted, som ligger i nærheden af havnen. Hanne har taget sin uddannelse i både Danmark og Italien, og hun lægger stor vægt på, at hendes keramiske kunstværker ikke kun er funktionelle, men også fortæller en historie.

Kunst & Keramik Hvide Sande

Billede: Kunst&Keramik, Hvide Sande

På havnen i Hvide Sande finder du kunsthåndværksforretningen ”Kunst & Keramik”, hvor du kan købe keramik fra deres eget pottemageri. I butikken udstilles også malerier, dansk smykkedesign, glaskunst og keramik af andre danske kunstnere og kunsthåndværkere.

Lysstøberi på vestkysten – et hit blandt turister

I ferieområdet Blåvand ved Danmarks vestligste punkt, i den hyggelige fjordhavneby Bork Havn eller i den lille landsby Kloster ved den nordlige ende af Ringkøbing Fjord, kan du støbe dine helt egne lys. Det er en sjov og personlig gaveidé til venner eller familiemedlemmer – eller bare en fed feriesouvenir.

Kloster design - Ringkøbing

Billede: Kloster design, (Ringkøbing)

Lysstøberierne på den jyske vestkyst er et ideelt udflugtsmål for hele familien. Mens børnene prøver kræfter med at støbe lys, kan I gå på opdagelse i butikkerne og shoppe flotte, færdige stearinlys og vestjyske souvenirs i alle mulige afskygninger. I kan også drikke en kop kaffe, imens I overværer den imponerende proces fra et simpelt stykke snor til et færdigt stearinlys med hjælp fra de store voksgryder.

Ravsmykker og ravslibernes arbejde

Havets guld, rav, spiller også en stor rolle ved Vesterhavet, og langt de fleste af vestkystens feriegæster har prøvet kræfter med at lede efter rav på stranden – og måske endda haft held med at finde et stykke eller to. Det er helt sikkert også sådan, mange af de lokale ravslibere i sin tid startede op, og siden er blevet fanget af faget. Her kan du læse mere om, hvordan man får de bedste chancer for at finde rav, og hvordan rav ser ud.

I næsten alle de større ferieområder, herunder Blåvand, Henne Strand og Søndervig, kan du finde en ravsliber eller en kunsthåndværksforretning, hvor du kan købe rav i både ubehandlet og poleret form og som færdige smykker.

Rav fra Vesterhavet

Før i tiden var rav et symbol for luksus og magt, forbeholdt det velhavende folk, og den dag i dag er havets guld stadig et populært smykke, som kommer i alle mulige former og varianter, nogle gange indrammet i guld eller sølv. Til forskel fra tidligere tider er det dog betalbart for alle.

Ravslibning og -polering er vel let som en leg? Sådan tænker mange, der har overværet ravslibernes arbejde, sikkert. Men det kræver faktisk megen erfaring, tålmodighed og et specielt blik for faget at trylle den ubehandlede sten om til et højglanspoleret kunstværk.

Kunsthåndværksforretninger og atelierer

Besøg kunstnerne i deres egne kunstværksteder og overvær deres arbejde eller køb en helt speciel feriesouvenir i dansk design med hjem fra en af de mange kunsthåndværksforretninger på Jyllands vestkyst.

Gitte Vammen Keramik

Gitte Vammen lader sig inspirere af den omkringliggende natur i sit arbejde – for eksempel forkullet træ, traktorspor i sandet og vestkystens former.

Besøg hendes forretning i Janderup, der både ligger tæt på ferieområderne Henne Strand, Blåvand og Houstrup.

Adresse
Hallumvadvej 29
6851 Janderup

Gitte Vammen Keramik

Keramiker Bente & Lars Thorsen

2 kilometer syd for Nymindegab bor og arbejder Keramikerne Bente og Lars Thorsen i deres dejlige værksted og Showroom. De er begge uddannede Keramiske formgivere på Designskolen i Kolding De laver alle glasurene selv og Stentøjet bliver brændt til 1390 grader.

På værkstedet bliver der produceret brugsting i små serier og Unika, de elsker at lave smukke tidløse brugsting som man kan bruge og glæde sig over i mange år.

Bente er desuden også meget kendt for “Hestekeramikken" som hun er den eneste i hele verden der laver på den måde.

Adresse
Søndre Klintvej 40
6830 Nørre Nebel

Keramiker Bente & Lars Thorsen

Hornvarefabrikken

Hornvarefabrikken blev grundlagt i 1935 og er den eneste af sin slags i hele Danmark!

Hos Hornvarefabrikken bliver der skabt både skeer, smykker og mange andre brugsgenstande af horn.

Der benyttes ikke horn fra truede arter eller syge dyr i produktionen, så du kan uden bekymringer anskaffe dig en enestående souvenir fra butikken i Blåvand eller Ringkøbing.

Adresse
Havnepladsen 1
6950 Ringkøbing

Blåvandvej 24
6857 Blåvand

Hjemmeside
hornvarefabrikken.dk

Hornvarefabrikken

Dit KunstVerk

I hjertet af Hvide Sande finder du Dit KunstVerk, hvor du kan finde din kreative side frem ved at male på keramik. Uanset om du er ung eller gammel, barn eller voksen, kan du være med til at male på keramik. Du kan vælge din favorit keramik og dine ynglingsfarver. Inden får set dig om, har du malet din egen smukke kop, slå eller måske begge dele, som du kan tage med hjem.

Når du er færdig med at male dit keramik, skal det blot brændes og glaseres, så det bliver blank og klar til brug. Men det gør personale hos Dit KunstVerk for dig.

Adresse
Stormgade 4 1st.
6960 Hvide Sande

Hjemmeside
ditkunstverk.dk

Dit KunstVerk

Kunst & Keramik, Hvide Sande

Hos Kunst&Keramik i Hvide Sande kan du gå på opdagelse blandt mange flotte keramikværker, som er kreeret i kunstneren Dorith Lønbæks eget keramikværksted.

Adresse
Fyrvej 1
6960 Hvide Sande

Hjemmeside
kunst-keramik.eu

Kunst & Keramik, Hvide Sande

Kloster Design

Hos Kloster Design kan du både støbe dine egne lys og købe mange spændende sager og gaver til din egen bolig, til vennerne eller til familien.

Børnene kan også lave sine egne lys hos Kloster Design, mens de voksne nyder en kop kaffe i Charlys Café, som grænser op til lysstøberiet.

Kloster Design ligger i den lille by Kloster, mellem ferieområdet Søndervig og handelsbyen Ringkøbing..

Adresse
Klostervej 96-98 (Kloster)
6950 Ringkøbing

Hjemmeside
klosterdesign.dk

Kloster Design

Keilberg Smykker

Keilberg Smykker ligger i den historiske handelsby Ringkøbing, og her designes og kreeres håndlavede danske smykker i sølv fra eget værksted.

Adresse
V. Strandgade 6d (Latinerkvarteret)
6950 Ringkøbing

Keilberg Smykker

Blåvand Lys

Hos Blåvand Lys i ferieområdet Blåvand på den jyske vestkyst kan du købe alt fra håndlavede lys og forskellige dekorations- og indretningsartikler til tøj.

I lysstøberiet har du mulighed for selv at støbe dine lys og dermed få en helt unik souvenir med hjem fra ferien.

Vær opmærksom på, at det tager omkring 1 time at støbe et lys. Børn er også hjerteligt velkomne.

Adresse
Blåvandvej 3
6857 Blåvand

Blåvand Lys

Henne Keramik

I sit keramikværksted i Henne skaber Kirsten Winther Johansen unikke værker i sten og keramik, blandt andet skåle i mange forskellige størrelser og flotte krus.

Adresse
Frederiksberg 9
6854 Henne

Henne Keramik

Lysstøberi Bork Havn

I lysstøberiet i Bork Havn kan du selv støbe dine egne lys. Du kan vælge imellem mange forskellige former og farver eller lade dig inspirere af de færdiglavede lys i butikken. Det er ikke nødvendigt at melde sin ankomst på forhånd.

Adresse
Kirkehøjvej 19
6893 Hemmet

Hjemmeside
borkhavnlys.dk

Lysstøberi Bork Havn

Porcelinge

I butikken Porcelinge i Ringkøbing finder du et stort udvalg af dansk kunsthåndværk i høj kvalitet, designet og produceret med masser af kærlighed, sjæl og lidenskab af forskellige danske kunsthåndværkere.

Adresse
Grønnegade 5
6950 Ringkøbing

Porcelinge

Ravhuset Hennebjerg

Ravhuset Hennebjerg
Besøg Bjarke i hans ravhus ”Ravhuset” i Hennebjerg tæt på Henne Strand. Her fandt Bjarke tilbage i februar 1997 sit første stykke rav på vestkysten, og han er siden blevet ramt af total ravfeber.

Han har lært sig selv at slibe rav og er med tiden blevet en af de mest kendte ravslibere på den jyske vestkyst. I hans idylliske hjem i Hennebjerg kan du besøge hans værksted med showroom, købe flotte ravsmykker og lære mere om rav, havets guld.

Bjarke har mange stamkunder, som sætter stor pris på hans unikke kreationer. Ægte- og forlovelsesringe er også en del af hans sortiment.

Adresse
Vesterkærvej
6830 Nørre Nebel

Hjemmeside
ravhuset.com

Ravhuset Hennebjerg

Ravsliberen Blåvand

Besøg ravsliberens værksted i Blåvand, hvor der bliver kreeret alt fra ravfigurer og ravstykker til vinduesbilleder – nogle dele også omkranset af guld eller sølv.

Ravsliberen Blåvand tilbyder også ravture til stranden i Blåvand, hvor du selv kan lede efter rav og få en masse nyttige informationer og tips til din ravjagt.

Adresse
Blåvandvej 32
6857 Blåvand

Ravsliberen Blåvand

Fanø Keramik

Holder du ferie i et af vores sommerhuse på Fanø, så er du ikke langt fra Fanø Keramik. Her finder du flotte håndlavede krus, skåle, vaser og meget mere – i alle former og afskygninger.

Adresse
Hovedgaden 25b
6720 Fanø

Fanø Keramik

Fanø Lys

Hos Fanø Lys på den charmerende ferieø Fanø kan du købe alt fra håndlavede lys til boliginteriør og delikatesser.

I lysstøberiet har du mulighed for selv at støbe dine lys. Det betyder derfor også, at du kan få en helt unik og hjemmelavet souvenir med hjem fra ferien på Fanø.

Adresse
Strandvejen 59
6720 Fanø

Fanø Lys

Fanø Strandgalleri

Besøger du Fanø Strandgalleri kan du opleve 12 af Fanøs kunstneres finurlige værker.
Galleriet har eget ravværksted, så hvis du har fundet rav på stranden, kan du her slibe og polere de fantastiske klumper.

Adresse
Kirkevejen 39, Rindby
6720 Fanø

Fanø Strandgalleri

Tina Kolding

Vil du gerne fordybe dig i de smukke værker, der er kreeret af billedkunstneren Tina Kolding, så skal du besøge hendes fine atelier og galleri i Sønderho på Fanø. Her på øen finder hun ro og inspiration til hendes flotte værker – de giver nemlig et fantastisk billede af landskabets uendelighed og vekslen, samt Vadehavets vekslen mellem lav- og højvande.

Adresse
Vesterland 85, Sønderho
6720 Fanø

Tina Kolding

Galleri Enggaard

Margit Enggaard er kunstneren, der viser sine smukke malerier frem i Galleri Enggaard.
Når du træder ind i galleriet, vil du blive mødt af malerier, der er inspireret af det flotte landskab på den charmerende ferieø Fanø.

Adresse
Sdr. Engvej 18
6720 Fanø

Galleri Enggaard

Skjul filtre

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier »
Søg
esmark-dk-map-visuel
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
  • - Thorsminde
  • - Søndervig
  • - Hvide Sande
  • - Henne Strand
  • - Vejers Strand
  • - Blåvand
  • - Fanø
  • - Rømø
icon

 

69 15 96 11
[email protected]

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...