Sommerhusområder i Syd- og Sønderjylland

Syd- og Sønderjyllands vestkyst byder på et væld af skønne sommerhusområder, hvor du kan nyde den vilde natur, de brede sandstrande og den afslappende atmosfære, som området er kendt for.

Sommerhuse på Rømø beliggende i Regionen Syd- & Sønderjylland

Ud over flot natur byder en ferie i sommerhus i Sønderjylland også på masser af spændende historie, kultur og aktiviteter for hele familien. Her kan du læse mere om Sydjyllands sommerhusområder.

Syd- og Sønderjylland: Rig på natur, kultur og historie

I Syd- og Sønderjylland finder du en bred vifte af sommerhusområder, som hver især har noget helt særligt at byde på.

Du kender sikkert til Fanø og Rømø, som ligger i Vadehavet ud for Sydjyllands vestkyst. På begge øer finder du små, charmerende byer – og så er både Fanø og Rømø spækket med fantastisk natur og brede sandstrande med mulighed for at opleve Vadehavet, en del af UNESCOs Verdensarvsliste, helt tæt på. På øerne finder du også gode vandreruter såsom Camino de Fanø og Rømø-stierne.

Andre sommerhusområder i Sønderjylland som Skærbæk, Højer og Ribe giver dig mulighed for at opleve historiske seværdigheder og et rigt kulturliv.

Alle vores sommerhusområder i Syd- og Sønderjylland (fra nord til syd):

Fanø Bad (Fanø)

Fanø Bad er en charmerende badeby tæt på Fanøs brede strand. Byen er indbegrebet af Fanøs rige kultur og historie med velbevarede huse og gader. Du finder også restauranter og butikker her.

Rindby (Fanø)

I Rindby finder du blandt andet gamle huse, gårde og en 18 kilometer lang sandstrand, Rindby Strand, som hører til blandt Danmarks mest børnevenlige badestrande.

Sønderho (Fanø)

Sønderho er Fanøs sydligste by, og den er tidligere blevet kåret som Danmarks smukkeste landsby. Området oser af idyl med sine smukke, gamle huse og må siges at være en ægte kulturperle.

Arrild

I det sydlige Vestjylland, omgivet af et smukt naturområde med sø og skov, ligger sommerhusområdet Arrild. I Arrild er mulighederne mange, når det kommer til fritidsaktiviteter: legepladser, svømmehal, minigolf og tennisbane lokker jer til en aktiv ferie med hele familien.

Skærbæk

Skærbæk er en hyggelig stationsby i Sydjylland tæt på dæmningen til Rømø. Byen er præget af masser af historie, hvilket viser sig i de gamle, velbevarede bygninger. Hele området er også kendt for den imponerende seværdighed, Marsktårnet.

Bolilmark (Rømø)

Bolilmark er et smukt beliggende på den nordlige del af Rømøs vestkyst med smukke hedelandskaber, fantastiske sandstrande og et rigt dyreliv. Det perfekte område til en afslappende ferie.

Sønderstrand (Rømø)

Sønderstrand ligger i den sydligste del af Rømø og sætter rammerne for både afslapning og aktiviteter med sin gigantiske strand. Græsbevoksede bakker og vidtstrakte hedelandskaber præger det overordnede ferieområde, og du kan nyde havudsigten fra flere spots.

Havneby (Rømø)

Havneby på Rømø lever op til sit navn på bogstavelig vis. Her finder du en hyggelig lille by lige ved havet, som hurtigt vil fortrylle dig med sin charme. Vil du gerne opleve kultur på ferien? Og har du lyst til at nyde friskfanget fisk og gå kilometerlange ture ved det imponerende Vadehav? Så planlæg din næste ferie til Havneby, hjertet af Rømø, med Esmark.

Kongsmark (Rømø)

Er du vild med den danske natur og kultur, og vil du gerne udforske det hele nærmere på en af Danmarks populære ferieøer? Så er den lille landsby Kongsmark på Rømø en oplagt feriedestination til dig. Området ligger syd for Tvismark og er omgivet af et stort hedelandskab. For mange feriegæster er Kongsmark også udgangspunktet for at krydse den berømte Rømø-dæmning over til fastlandet.

Kromose (Rømø)

Kromose er et hyggeligt sommerhusområde i den sydlige del af Rømø. Her har du rig mulighed for at opleve den fantastiske natur, nyde roen og komme helt ned i gear på ferien.

Lakolk (Rømø)

Naturelskerne har sikkert hørt om den smukke landsby Lakolk på Rømø, med Nordeuropas største strand. Er du på udkig efter et ferieparadis langt væk fra hverdagens stress? Et sted, hvor du kan surfe i bølgerne, mærke vinden i håret eller bare slappe af på stranden?

Toftum (Rømø)

Toftum ligger i den nordligste del af Rømø og er et alsidigt ferieområde. Her kan du spotte sæler ved Vadehavet, udforske landskabet og gå på opdagelse i dansk historie og kultur.

Vesterhede (Rømø)

Vesterhede er et roligt sommerhusområde på Rømøs vestkyst beliggende på Rømøs vestkyst, tæt på de brede sandstrande, Vadehavet og Vråby Plantage. Er du glad for at vandre, er Vesterhede et godt udgangspunkt for smukke vandreture i naturen.

Ballum

Ballum er et sommerhusområde tæt på grænsen til Tyskland, som er karakteriseret ved lækre sandstrande og store, åbne vidder. Her er det nemt at udforske naturen enten til fods eller på cykel.

Højer

Den gamle marskby Højer ligger cirka 10 minutters kørsel fra den tyske grænse og er et charmerende område med masser af historie, velbevarede huse og en hyggelig atmosfære. I byen mødes den danske og tyske kultur.

Find dit sommerhus i Syd- og Sønderjylland hos Esmark

Vil du gerne holde ferie i et sommerhus i Syd- og Sønderjylland, så finder du nemt et passende feriehus hos Esmark. Vi udlejer en bred vifte af sommerhuse på Danmarks vestkyst, og vores udvalg omfatter alt fra strandnære sommerhuse og hundevenlige sommerhuse til aktivitetshuse.

Skjul filtre

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier »
Søg
esmark-dk-map-visuel
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
  • - Thorsminde
  • - Søndervig
  • - Hvide Sande
  • - Henne Strand
  • - Vejers Strand
  • - Blåvand
  • - Fanø
  • - Rømø
icon

 

69 15 96 11
[email protected]

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...