Aktiv ferie i Danmark – Aktiviteter og attraktioner

Prøv et af vores sommerhuse ved den danske vestkyst næste gang, du holder ferie i Danmark. Her kan du og familien slappe af i hyggelige omgivelser. Og skal der ske noget, har I en masse aktivitets- og udflugtsmuligheder lige uden for døren.

Ferie med børn

En sommerhusferie på den jyske vestkyst er et ideelt valg til børnefamilien! På Vestkysten finder du masser af attraktioner og oplevelser i børnehøjde. Det gælder gratis oplevelser som for eksempel legepladser, som der findes rigtig mange af rundt omkring i vores områder (Danmarks største legeplads ligger for eksempel i Ribe og er 12.500 kvadratmeter stor!).

Aktivitæter og attraktioner i ferieområdet

Og det gælder attraktioner, der kræver entré, såsom de mange zoologiske haver og dyreparker, der ligger i og tæt på vores sommerhusområder – hvor I også er garanteret en uforglemmelig oplevelse.

Når det kommer til betalte aktiviteter, er der en ekstra fordel ved at være Esmark-gæst: Vi har nemlig en række partnerfordele med sjove aktiviteter og attraktioner på Vestkysten, så du kan spare penge på dine ferieoplevelser.

Få skarpe rabatter på oplevelser som Esmark-gæst

Som Esmark-gæst er der gode rabatter at hente hos flere af vores samarbejdspartnere gennem vores KidsVIP-program. Her er blot et par af dem:

Alle vores feriehuse ligger i køreafstand til LEGOLAND i Billund, så hvorfor ikke kombinere din ferie med børn med en dag i Danmarks populæreste forlystelsespark? Hos Esmark kan du købe entrebilletten med op til 33% rabat.

Hos forlystelsesparkerne WOW PARK i Skjern og Billund får du 35% rabat på entréen – så der er al mulig god grund til at lege løs i trætoppene eller lave snobrød omkring bålet.

I det tropiske badeland Aquadome i Lalandia i Søndervig er rammerne lagt for en storslået badeoplevelse for både store og små vandhunde. Som gæst hos os får du op til 15% rabat på din entré til badelandet.

Du finder et overblik over alle de rabatter og gode tilbud, der er en del af Esmarks KidsVIP-program lige her.

Der er ikke kun taget højde for børnene med vores fordele og rabatter. KidsVIP er nemlig en del af vores Esmark VIP-program, som giver dig mulighed for at spare penge på en lang række oplevelser på din sommerhusferie! Og det gælder alt fra forlystelsesparker til wellnessoplevelser.

Du kan se samtlige af vores Esmark VIP-rabataftaler her.

Tag hunden med på sommerhusferie

Sommerhusferie er for alle. Også din hund. Og den er mere end velkommen i over 2300 af vores feriehuse.

I nogle af husene er det tilladt at medbringe op til to hunde. Området er oplagt, når hunden skal med på ferie. Her har I den smukke natur og de kilometerlange strande lige uden for døren. Der findes desuden flere hundeskove i området. Læs mere om ferie med hund her.

Aktiv ferie på den jyske vestkyst

Holder du af at være aktiv, er den jyske vestkyst bestemt ikke nogen dårlig destination til din ferie. De lange cykel- og vandrestier og afmærkede ruter lægger op til aktive dage i den flotte natur, uanset om du foretrækker at være til fods eller på cykel. Og den rolige fjord og det brusende Vesterhav giver selvfølgelig også anledninger til at få en fed oplevelse på vandet!

Cykling og mountainbiking

Det smukke landskab mellem hav og fjord indbyder til lange cykelture. Enten på den smukke natursti, der bugter sig gennem hedelandskabet fra Bjerregård i syd til Søndervig i nord. Eller på den asfalterede cykelsti langs landevejen, der går helt fra Bjerregård i den sydlige ende af Ringkøbing Fjord til den hyggelige, gamle købstad Ringkøbing i den nordøstlige ende af fjorden. Søger du større udfordringer, er Blåbjerg Plantage stedet. Her kan du prøve kræfter på mountainbike ad de afmærkede, krævende ruter. Læs mere om cykling og mountainbiking her.

Oplevelser på vandet

Den danske vestkyst er et sandt eldorado for vandsportsudøvere både øvede og nybegyndere. Beliggenheden mellem det brusende Vesterhav og det mere roligere Ringkøbing Fjord giver mulighed for at udøve stort se alle vandsportsgrene. Stederne er oplagt til alle former for surfing, kajaksejlads, vandski og meget mere. Læs mere om de mange vandsportstilbud her.

Vær aktiv indenfor med fitness og svømning

Foretrækker du at dyrke din motion indendørs, er der også masser af mulighed for det. Rundt omkring i vores sommerhusområder finder du mange gode fitnesscentre med både cardio- og styrketræningsmaskiner, så du kan holde formen ved lige og føle dig skarp på din ferie.

Eller hvad med en tur i en af Vestkystens mange svømmehaller og badelande, hvor du kan forene vandsjov med svømning og få brændt masser af energi af? Du kan passende afslutte badeturen med en afslappende session i svømmehallernes sauna eller jacuzzi.

Motion og kvalitetstid i ét med minigolf og bowling

Der findes et hav af måder at være aktiv på, og hvis du godt kan lide at holde dig i gang på ferien og samtidig gerne vil kombinere aktivitetsniveauet med hyggelige familiestunder, er der mange gode steder at søge hen.

Du kan for eksempel udfordre hele familien i et spil minigolf hos en af de mange sjove og udfordrende minigolfbaner nær vores sommerhuse. Eller hvad med en hyggelig aften med en omgang bowling i en af Vestkystens mange bowlinghaller?

Kun fantasien sætter grænser for, når udbuddet af sjove aktiviteter er så stort, som det er på den jyske vestkyst.

Lystfiskernes paradis

Området på Danmarks vestkyst kan bruges til meget andet end at besøge attraktioner og gå ture i naturen: Omgivelserne omkring Hvide Sande og Ringkøbing Fjord er ideelt til alle former for fiskeri. Og hvert år valfarter lystfiskere til for at fange bl.a. sild, makrel og laks.

Den årlige Sildefestival i slutningen af april, hvor der dystes i at fange sild på tid, er et tilløbsstykke og bestemt et besøg værd. Læs mere om lystfiskemulighederne ved Hvide Sande og Sildefestivalen her.

Hvide Sande er kendt for sine friskfangede fisk. Og byen byder på flere flotte fiskebutikker og røgerier og gode spisesteder.

Lokale museer

Har du lyst til at vide mere om området, kan et besøg på et af de lokalhistoriske museer anbefales. Syd for Hvide Sande finder du Abelines Gård, en gammel strandfogedgård, der i dag fungerer som et lille lokalt museum og længere mod syd i Bork kan du besøge vikingerne i Bork Vikingehavn.

Fiskeriets Hus i Hvide Sande er også et must, når du holder ferie i sommerhus på ved den danske vestkyst, her finder du både akvarier med fisk fra hav og fjord og udstillinger, der giver et indblik i byens historie og fiskeriets betydning for området. Læs mere om de lokale historiske museer her.

Ferie tæt på stranden

Trænger du bare til at komme langt væk fra hverdagens stress og jag, er en fredelig og rolig ferie i sommerhus i yderste klitrække det helt rette for dig. Her kan du koble af og tanke ny energi. Midt i den smukke vestjyske natur.

Brug vores avancerede søgefunktion ud til venstre, her kan du indtaste dine kriterier og du vil hurtigt få et overblik over de feriehuse, der passer præcist til dine behov og ønsker.

Når du holder ferie i sommerhus ved den danske vestkyst, har du Vesterhavet og den lange sandstrand som nærmeste nabo. Alle vores feriehuse ligger i gåafstand fra havet. Og fra mere end 550 huse skal du kun gå mellem 50-500 for at komme ned på stranden.

Find dit næste feriehus tæt på stranden her.

Skjul filtre

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier »
Søg
esmark-dk-map-visuel
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
  • - Thorsminde
  • - Søndervig
  • - Hvide Sande
  • - Henne Strand
  • - Vejers Strand
  • - Blåvand
  • - Fanø
  • - Rømø
icon
Spørgsmål til din sommerhusferie?
Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...