NYT: Vi har fået nyt website. Lad os gerne høre hvad du synes - din feedback er meget værdsat. Gå til det nye Esmark

Forbrug i et sommerhus – alt om din forbrugsafregning

Aflæsning af forbrugsmålere

Når du lejer et sommerhus hos Esmark, er dine forbrugsomkostninger som f.eks. el- og vandforbrug ikke inkluderet i lejeprisen.

Det betyder, at alle lejepriser er eksklusive ekstra- og forbrugsudgifter til el, varme, vand, olie, fjernvarme eller låne-/særligt udstyr, rengøring og lignende, medmindre andet er angivet i beskrivelsen af sommerhuset. Ved ankomst og afrejse skal du selv aflæse forbrugsmålerne, og når du afleverer jeres nøgler til sommerhuset bliver du afregnet for jeres forbrug. 

På grund af den aktuelle udvikling i energipriser, som vi desværre hverken kan påvirke eller forudsige, ønsker vi, for en sikkerheds skyld, at give dig en mere detaljeret information: 

På vores hjemmeside finder du ved hvert feriehus oplysninger om de gældende forbrugspriser, som vi opkræver på nuværende tidspunkt. Der kan dog ske ændringer op til din ankomst, afhængigt af ændringer i energipriserne. 

Af denne grund fastlægges forbrugsprisoplysningerne ikke i din lejekontrakt, når du booker. De priser for forbrugsomkostningerne, som er bindende for både dig og Esmark, og som vi opkræver for dit ophold, kan du finde på din forbrugsomkostningsseddel på ankomstdagen.

Hvor meget strøm bruger man i et sommerhus?

Desværre er det meget svært at give et konkret svar på strømforbruget, da det afhænger af forskellige faktorer: sommerhusets alder, opbygning, indretning, størrelse, udstyr samt hvor mange personer, der bor i huset og på hvilken årstid osv.

Forventet elforbrug sommerhus

På vores hjemmeside kan du dog finde oplysninger om det forventede strømforbrug for mange af vores sommerhuse. Informationerne kan du finde under “Forventet strømforbrug” på siden for det pågældende sommerhus.

Oplysningerne er et gennemsnit baseret på strømforbruget fra tidligere gæster. 

Men der er dog nogle ting, du skal være opmærksom på:

  • Det viste forbrug er kun et gennemsnit af tidligere gæsters forbrug, og dit faktiske forbrug kan variere herfra.
  • Forbruget vises for sommer- eller vintersæsonen, afhængigt af den valgte ankomstdato.
  • For vores nytilkomne sommerhuse er der endnu ingen forbrugsdata.
  • Hvis sommerhuset har en ladestation til elbiler, vil forbruget på ladestanderen have indflydelse på gennemsnitberegningen.

Har du allerede valgt et sommerhus og er usikker på, hvilke ekstra forbrugsomkostninger du skal regne med?

Så er du altid velkommen til at kontakte os, vær dog venligst opmærksom på, at alle informationer i forhold til forbruget er kun et groft estimat, der som nævnt ovenfor kan variere meget.

Forbrugsmålere

Når du henter dine nøgler, får du også lidt ankomstinformation og en infoguide med praktiske oplysninger om dit sommerhus. Via dit MitEsmark-gæstelogin kan du til enhver tid tilgå din digitale forbrugsafregning, hvor du skal notere måleraflæsningerne i feriehuset ved ankomst og afrejse. 

Da du selv skal aflæse forbrugsmålerne, kan du også selv tjekke forbruget løbende og holde øje med dine forbrugsudgifter. 

Afregning/priser

  • El/strømforbrug: Afregnes efter forbrug, flere oplysninger findes i husbeskrivelsen.
  • Vandforbrug: Afregnes efter forbrug, flere oplysninger findes i husbeskrivelsen.

Nogle af vores sommerhuse er også udstyret med andre energikilder:

  • Olie: Afregnes efter forbrug, flere oplysninger findes i husbeskrivelsen.
  • Fjernvarme: Afregnes efter forbrug, flere oplysninger findes i husbeskrivelsen.
  • Jordvarme, varmepumpe og solvarme: Afregnes efter forbrug, flere oplysninger findes i husbeskrivelsen.

Vi beder om forståelse for, at der kan forekomme prisændringer i forbrugsomkostningerne, som skyldes ændringer i leverandørens forbrugerpriserne.

Hold styr på forbrugsudgifterne i dit gæstelogin 

I dit gæstelogin “MitEsmark” kan du se din digitale forbrugsafregning og selv indtaste måleraflæsningerne. 

Når du rejser, kan du nemt betale dine forbrugsomkostninger via betalingsservice. På den måde kan vi sikre, at til enhver tid har et komplet overblik over dine omkostninger, og at din ferie hos Esmark forbliver både behageligt og ukompliceret. 

Tips og tricks til hvordan du kan spare på strømmen på din sommerhusferie 

Selv på din ferie i et sommerhus ved vestkysten kan du nemt spare energi og dermed reducere udgifterne til dit elforbrug. Ikke alene gør du noget godt for miljøet, men du kan også spare en del penge på din regning på afrejsedagen.  

Vi har samlet en række tips til dig, der kan hjælpe dig med at reducere dine elregninger på ferien – så du har lidt ekstra penge til en lækker softice! 

Måling og styring af elforbruget 

Da elforbruget normalt ikke er inkluderet i lejeprisen, skal du selv notere elaflæsningen i sommerhuset til faktureringsformål på din forbrugsopgørelse, når du ankommer og afrejser. Her finder du også de respektive priser for enhederne.  

Vi anbefaler, at du regelmæssigt holder øje med måleraflæsningen, også under din ferie, så du til enhver tid kan følge dine omkostninger og eventuelt finde ud af, om du kan spare endnu mere på elektriciteten.   

Sluk så vidt muligt for alle elektroniske apparater  

Mange ikke-anvendte elektroniske apparater bruger unødvendig elektricitet, selv i standby-tilstand. Det drejer sig blandt andet om opladere til tablets, smartphones og kamerabatterier, men også til tv’et eller PlayStation.  

Der er også elektriske apparater i ferieboligen, som skal være tændt, afhængigt af udstyret, herunder hele pool- og whirlpool-teknologien, luftaffugtning og internetroutere 

Vi anbefaler, at du altid trækker dine opladere ud af stikkontakten efter opladning eller slukker for stikkontakt/stikkontakterne, da næsten alle stikkontakter har en afbryder.  

Spar på strømmen i sommerhusets køkken 

I køkkenet kan små ændringer også være med til at reducere omkostningerne ved elforbruget. Eksempelvis når du laver mad: Her bør du kun bruge den mængde vand, der er nødvendig, og hvis du har mulighed for det, bør du altid bruge et grydelåg.  

Der er også et besparelsespotentiale, når du åbner køleskabet: Vidste du, at hver gang du åbner køleskabsdøren, kommer der varm luft ind i køleskabet, som skal køles ned igen? Du kan derfor spare energi ved at lukke køleskabet så hurtigt som muligt igen.  

Opvaskemaskiner er i nogle tilfælde udstyret med et spareprogram. Du kan også spare ved at vente med at tænde for opvaskemaskinen, til den er helt fyldt.  

Tøjvask i ferieboligen 

Ofte vaskes normalt vasketøj alt for varmt, hvilket bruger en masse unødvendig energi. I nogle tilfælde er det nok at vaske med en cyklus på 30, 40, eller 50 grader celsius i stedet for 60 eller 90 grader.  

Og det kan godt betale sig at tænke over, for med en reduktion på blot 10 grader kan du faktisk mindske dit energiforbrug.  

Tørring af tøj  

Hvis det er muligt, bør du helt undlade at bruge en elektrisk tørretumbler og blot lade dit vasketøj tørre i den friske havluft. Det sparer dig for en masse energi og beskytter samtidig dit tøj. I den friske vestenvind er tørringsprocessen normalt også meget hurtigere.  

Har du ikke en tørresnor eller et tørrestativ i sommerhuset? Så kom endelig forbi vores kontor. Vi har både tørresnore og tørrestativer, du er velkommen til at låne.  

Sænk temperaturen i ferieboligen og hold den konstant 

Varmepumpen eller de elektriske varmeapparater bør ikke opvarme rummene unødigt meget; det er hensigtsmæssigt at holde en konstant temperatur. Du kan også med fordel lufte rummene flere gang om dagen.  

En rumtemperatur på mellem 19 og 21 grader sikrer den optimale komfort. Temperaturer over dette niveau betyder ofte et betydeligt højere energiforbrug.  

Rummene bør aldrig køle helt ned, hvis du gerne vil undgå skimmelsvamp, og hvis luftfugtigheden er højere end 60%, skal du lufte regelmæssigt ud. For at undgå fugtskader skal rumtemperaturen i sommerhuset være på minimum 18 grader. 

Varm sommerhuset op med brændeovn 

Mange sommerhuse er ud over en varmepumpe eller elvarme også udstyret med en brændeovn, som du kan bruge som supplement i opvarmningen.  

Brændeovnen skaber ikke kun hygge og en hyggelig sommerhusatmosfære, den kan også gøre opholdsrummet behageligt varmt på kort tid, så radiatorerne eller endda varmepumpen ikke behøver at sørge for yderligere opvarmning.  

Regulering af gulvvarmen  

I mange sommerhuse er det muligt at opvarme gulvet på badeværelset eller i andre rum, som har installeret gulvvarme. Ved at skrue et par grader ned kan du ofte reducere energiforbruget betydeligt.  

Det øger elforbruget, hvis du regulerer varmen op og ned for ofte, så hold temperaturen så konstant som muligt. Du skal dog sørge for at overholde de udendørs temperaturer og luftfugtighed for at undgå skimmelsvamp eller skader på huset.  

Sommerhuse med swimmingpool 

Energiomkostningerne, især elforbruget, er betydeligt højere i et sommerhus med pool sammenlignet med et klassisk sommerhus uden swimmingpool. Det skyldes, at poolens opvarmning, filtersystem og affugtning er i konstant drift. 

Hvis det er muligt, bør poolen dækkes med pool-overtrækket efter hver brug for at holde temperaturen konstant. 

I stedet for at tørre våde håndklæder i pool-rummet, bør du overveje at tørre dem udenfor i vinden. Du kan også tørre våde gulve i pool-området med en skraber, så affugtningsanlægget ikke behøver at arbejde så intenst – og derfor også bruger mindre elektricitet.  

Sommerhuse med sauna 

Er sommerhuset udstyret med en sauna, forbruges der elektricitet, hver gang du bruger saunaen. Vi anbefaler, at du planlægger din sauna-session ind i løbet af dagen, så du ikke lader saunaovnen køre unødvendigt og ikke skal varme saunaen op flere gange i løbet af dagen.  

Sommerhuse med whirlpool (boblebad)

Et sommerhus med boblebad (Spa/whirlpool) bruger mere elektricitet end et klassisk sommerhus. Omkostningerne kan variere meget afhængigt af whirlpool-model og placering (udendørs, indendørs whirlpool, varmtvandsbeholder, gennemstrømningsvarmer osv.).  

Hvis ferieboligen har et stående boblebad, er energiomkostningerne en del højere, da det skal opvarmes konstant, og vandet skal filtreres ligesom i en normal swimmingpool. Fordelen er naturligvis, at du kan anvende den med det samme til enhver tid, uden forvarmningsperiode.  

Vi tømmer spabadet og rengør det efter hvert lejemål. Det betyder, at det kan tage op til 24 timer inden vandet er helt varmt igen. Nogle spabade kan du selv fylde, når du skal bruge det. Dvs. det bruger først energi når det fyldes og startes igen.

Et stående boblebad har ofte et låg, og vi anbefaler, at du dækker det igen efter hver brug, så der kun kan slippe en begrænset mængde varme ud. 

Alle de ovenstående råd til at spare på energien i sommerhuset er godkendt af energistrateg og ejer af mps-solutions, Mogens Pilgaard Sørensen, som har 15 års erfaring inden for energimarkedet. 

Skjul filtre

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier »
Søg
esmark-dk-map-visuel
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
  • - Thorsminde
  • - Søndervig
  • - Hvide Sande
  • - Henne Strand
  • - Vejers Strand
  • - Blåvand
  • - Fanø
  • - Rømø
icon

 

69 15 96 11
post@esmark.dk

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...