De bedste zoologiske haver og dyreparker i Danmark

Zoologiske haver og dyreparker i Danmark

Foto: Blåvand Zoo

Blåvand Zoo

Blåvand Zoo er særligt nemt tilgængelig for jer som feriegæster, hvis I bor i den sydlige del af vores ferieområder. Denne zoologiske have ligger nemlig centralt i Blåvand og huser mere end 400 forskellige dyr fordelt på 80 forskellige arter. I feriebyen Blåvand ligger faktisk den eneste zoologiske have i Danmark, hvor I kan se den hvide løve og den røde kæmpekænguru.

Blåvands zoologiske have er særligt en børnevenlig én af slagsen. Har I brug for transport til picnickurven og diverse sager, kan I leje en gratis trækvogn ved indgangen, og har I ikke selv frokosten med, er der også masser af mulighed for at købe sig til den på en af zooens restauranter. Der er også flere legepladser i Blåvand Zoo.

I kan besøge Blåvand Zoo hele året rundt. Hunde er desuden velkomne.

Givskud Zoo

Givskud Zoo ligger i Give i Sønderjylland og er hjemsted for mere end 120 forskellige dyrearter. Her kan I blandt andet opleve gorillaer, de sjældne afrikanske bongo-antiloper og kæmpeoddere.

Den zoologiske have i Give råder over hele 116 hektar, som dels kan opleves i bil, med safaribus, med safaritog og til fods. Her har dyrene masser af plads i de store anlæg. En af de helt særlige oplevelser, Givskud Zoo rummer, er løveparken. På en køretur gennem det indhegnede anlæg kan I opleve løverne helt tæt på. I kan også gå en tur gennem den spændende dinosaur-verden, hvor I på autentisk vis kan opleve de forhistoriske væsner.

Givskud Zoo har åbent fra slutningen af marts til slutningen af oktober. Dog er der lukket mandage og fredage i oktober med undtagelse af efterårsferien. Der er desuden åbent i vinterferien i uge 7.

Jyllands Park Zoo

I kan besøge Jyllands Park Zoo i Haunstrup tæt på Herning. Jyllands Park Zoo hører til blandt de mest børnevenlige og hyggeligste zoologisker haver i Danmark. Her kan I opleve mere end 350 dyr og 70 forskellige dyrearter.

Der er flere grunde til, at Jyllands Park Zoo er en af Danmarks mest børnevenlige zoologiske haver. Ud over de mange forskellige dyr har haven et tivoli med karrusel og forskellige boder. I kan også tage en hyggelig sejltur på søen, og børnene kan ride på heste eller lege på en af de store legepladser. Jyllands Park Zoo er desuden indehaver af Danmarks største hoppepude.

Den zoologiske have i Haunstrup er åben fra slutningen af marts til midten af september. Hunde er også tilladt.

Odense Zoo

Odense Zoo befinder sig i Odense og er hjemsted for mere end 80 forskellige dyrearter. Den zoologiske have har flere åbne anlæg og et rigt dyreliv med alt fra alpakaer og minigrise til søkøer og piratfisk.

Odenses zoologiske have har masser at byde på for både store og små. Der er flere åbne anlæg, klappegeder og legepladser, og frokosten kan købes på en af zooens mange spisesteder. Odense Zoo er desuden med i et avlsprogram, der er rettet mod at øge bestanden af nogle af verdens mest truede dyrearter – blandt andet søkøer, som holder til sammen med pingvinerne i arktiske omgivelser i zooen.

Odense Zoo har åbent hele året rundt.

Knuthenborg Safaripark

Knuthenborg Safaripark ligger i Maribo på Lolland. Den imponerende park huser mere end 1.000 dyr, der lever på kæmpestore arealer i den frie natur.

I kan køre gennem safariparken i bil, og nogle steder kan også udforskes til fods. Her kan I opleve dyrene helt tæt på. Knuthenborg Safaripark er opdelt i kontinenter, så dyrenes omgivelser er så naturtro som muligt. Ud over selve dyreparken er der også en forlystelsespark med rutsjebaner, vandland og spisesteder – og den autentiske dinosaurskov, hvor I kan gå på opdagelse blandt vores imponerende ”forfædre”.

Safariparken har åbent i sommerhalvåret fra og med april.

Zoologisk Have København

Zoologisk Have København har hjemme i hovedstaden selv og er Danmarks ældste zoologiske have, eftersom den blev grundlagt i 1859. I den zoologiske have kan I gå på opdagelse blandt mere end 3.500 dyr fordelt på mere end 220 forskellige arter – blandt andet isbjørne, polarræve og en af de helt store hovedattraktioner, pandaerne.

I København Zoo kan børnene få én på opleveren ved at være dyrepassere for en dag. I kan komme tæt på blandt andet giraffer, elefanter og pingviner. Den zoologiske have har masser af lækre spisesteder, og fra slut november er haven pyntet på smukkeste vis med julelys og juleboder.

Zoologisk Have København er åben alle årets dage.

Skandinavisk Dyrepark

Er I særligt vilde med de nordiske dyr, bør I bestemt aflægge Skandinavisk Dyrepark et besøg. Dyreparken er beliggende ved Kolind på Djursland, mellem Aarhus og Grenå. Parken har over 20 forskellige arter, og I kan blandt andet se isbjørne, brunbjørne, ulve og havørne.

I Skandinavisk Dyrepark har dyrene masser af plads at bevæge sig rundt på. Parken er indrettet sådan, at I kan komme helt tæt på dyrene fra gangbroer og stisystemer. Siden 2021 kan I også opleve rensdyr i dyreparken. Der er både picnicområder, grillhytter og spisesteder.

Skandinavisk Dyrepark holder åbent fra slutningen af april til slutningen af oktober. Dog skal I være opmærksomme på, at dyreparken er lukket om mandagen i september og oktober med undtagelse af efterårsferien.

Aalborg Zoo

Aalborg Zoo ligger i Aalborg og er hjemsted for mere end 2.300 dyr og 125 forskellige arter. Her er alt fra løver og papegøjer til bæltedyr og dværgflodheste.

Aalborgs zoologiske have byder på masser af oplevelser for alle aldre. På zoosafariscenen bliver der afholdt spændende forestillinger med trænede dyr, og her kan I tilegne jer en masse ny viden om dyrene. Der er også en dinosaurudstilling i haven. Aalborg Zoo har desuden naturbevarelse som omdrejningspunkt, og zooen støtter flere forskellige forsknings- og naturprojekter.

Den zoologiske have i Aalborg er åben fra starten af februar til slutningen af oktober.

Randers Regnskov

Leder I efter en anderledes zoologisk oplevelse, er Randers Regnskov et godt sted at søge hen. Den tropiske regnskov befinder sig i Randers, og her har mere end 200 forskellige dyrearter hjemme – alt fra mystiske insekter til jaguarer, og også de mere klassiske bondegårdsdyr er at finde i Randers Regnskov.

Regnskoven byder på en 3.600 kvadratmeter stor tropeudstilling, hvor temperaturerne svinger mellem 23 og 30 grader. Her er der altså en god temperatur hele året rundt, og en grå og blæsende dag går hurtigt i de tropiske omgivelser.

I kan tage på en spændende udflugt gennem junglen hele året rundt, eftersom Randers Regnskov holder åbent alle årets dage.

Ree Park Safari

Ree Park Safari er en safaripark i Ebeltoft på Djursland. Den er hjemsted for mere end 800 dyr fra 5 forskellige kontinenter. Således kan I opleve alt fra elefanter og næsehorn til bjørne og ulve.

Parken kan udforskes til fods, men der er også mulighed for at komme på Land Rover Safari på den afrikanske savanne med guide eller tage jernbanetoget over den nordamerikanske prærie. Derudover kan I klappe geder, æsler og minigrise. Som en helt ekstraordinær oplevelse arrangerer Ree Park staldbesøg hos blandt andet aber, løver, tigre, næsehorn og bjørne.

Ree Park Safari har åbent i sommerhalvåret fra slutningen af marts til slutningen af oktober. Derudover er der åbent i vinterferien i uge 7.

Skjul filtre

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier »
Søg
esmark-dk-map-visuel
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
  • - Thorsminde
  • - Søndervig
  • - Hvide Sande
  • - Henne Strand
  • - Vejers Strand
  • - Blåvand
  • - Fanø
  • - Rømø
icon

 

69 15 96 11
[email protected]

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...