Lej dit næste sommerhus i Jegum Ferieland

Jegum Ferieland er et roligt og naturskønt ferieområde ved den jyske vestkyst. Området ligger cirka 15 minutters kørsel fra Vesterhavet og hyggelige feriebyer som Henne Strand, Blåvand og Vejers.

Med sommerhus i Jegum kommer I til at bo i et ferieområde med masser af sjæl. Fra Esmarks stråtækte kontor i Houstrup, hvor nøgleudleveringen sker, kommer I på en smuk køretur gennem den alsidige natur med hede, skov og eng, for endeligt at ankomme på jeres ferieadresse efter omtrent et kvarters kørsel.

I Jegum Ferieland finder I et alsidigt udvalg af sommerhuse, typisk beliggende på store plænegrunde omgivet af træer og buskads. Den karakteristiske rolige atmosfære sætter rammerne for en sommerhusferie med fred, ro og fantastiske naturoplevelser lige uden for døren. I nærområdet er der både legeplads, café og købmand, og de omkringliggende ferieområder byder på aktiviteter i alle afskygninger og for alle aldre.

Masser af attraktioner i og omkring Jegum Ferieland

I centrum af Jegum Ferieland er der både en hyggelig café, en købmand og en stor legeplads med noget for både store og små. Der er blandt andet en hoppepude, en minigolfbane, to tennisbaner og får og geder, som børnene kan klappe. I finder endnu flere aktiviteter og attraktioner i de omkringliggende områder, som alle sammen blot ligger en lille køretur fra ferieområdet.

Købmand i Jegum Ferieland

I Oksbøl er der både et stort supermarked og et badeland. Blåvand rummer alt fra specialforretninger og spisesteder til museum, zoologisk have og det ikoniske Blåvandshuk Fyr lige ned til vandet. En anden hyggelig ferieby, der bestemt er et besøg værd, er Henne Strand, som er en god destination til hyggelige cafébesøg, oseture i de små, lokale forretninger og slentreture langs vandet på den rene badestrand.

Den charmerende købstad Varde hører til Danmarks ældste. Her kan I opleve det autentiske handelsliv, og om sommeren er byens torv centrum for en masse forskellige arrangementer for hele familien. I kan også tage en tur til den større havneby Esbjerg, hvor I blandt andet kan tage på restaurant, gå på shopping i gågaden og besøge det spændende fiskerimuseum.

Oplev alsidig natur og spændende dyreliv

Der er også rig mulighed for at være aktiv til fods og på cykel. Via i alt 11 kilometer lange vandre- og cykelstier kan I udforske Jegums alsidige natur på tæt hold. Oplev både skov, hede og eng på jeres vej gennem ferieområdet – eller besøg en af de mange omkringliggende Put and Take-fiskesøer. Området omkring Jegum er et mekka for både naturelskere og flittige lystfiskere.

Vestkystens rige dyreliv kan studeres på den fredede halvø Skallingen, hvor både sæler og utallige fuglearter holder til i vandkanten. Den naturskønne destination er sågar udnævnt til et naturvidenskabeligt referenceområde, og tusindvis af fugle yngler i området.

Kort vej til vestkystens smukke strande

Med feriehus i Jegum bor I omtrent et kvarters kørsel fra vestkystens hvide sandstrande. I kan for eksempel besøge Børsmose Strand, som sågar har et udsnit, der er tilgængeligt med bil. I kan også tage turen til Hvidbjerg Strand i Blåvand eller den børnevenlige Henne Strand.

Vesterhavet er en stor oplevelse i al slags vejr, og det er ikke svært at forstå, hvorfor så mange feriegæster hvert år valfarter til stranden. De høje klitter, de brede strande og de brusende bølger er bare noget, der skal opleves live. Spadsereture langs vandkanten i den salte havluft er en helt unik form for wellness, der ikke findes andre steder.

Et ideelt ferieområde til børnefamilien

Jegum Ferieland er særligt et populært valg blandt børnefamilierne. Det fredelige ferieområde med minimal trafik, afskærmede og ugenerede plænegrunde og alt praktisk inden for kort rækkevidde er helt ideelt til en familieferie. Der er kort vej til både café og købmand, og Jegums legeplads har både hoppepude, minigolf, tennis- og boldbaner og klappe-geder.

Geder i Jegum Ferieland (Klappedyrområde)

De mange aktivitetsmuligheder i de nærliggende områder som Oksbøl, Blåvand, Varde og Esbjerg gør Jegum Ferieland til en populær feriedestination for både de yngste og de ældste i børneflokken.

Alsidigt udvalg af sommerhuse i Jegum Ferieland hos Esmark

Med Esmarks sommerhusudlejning i Jegum Ferieland kan I vælge mellem et varieret udbud af feriehuse og finde lige netop den type feriebolig, der passer til jeres behov. Vi har både feriehuse på den luksuriøse hylde med pool, spabad og sauna, og klassiske, helt enkle sommerhuse, hvor I kan holde en stille og rolig ferie i godt selskab.

I kan bestille jeres feriehus her på vores hjemmeside, hvor I selv kan vælge de kriterier til og fra, der passer netop til jeres ønsker. Sortér for eksempel efter praktiske faciliteter som opvaskemaskine, vaskemaskine og tørretumbler eller luksusgoder som spabad og sauna.

Nøglen til jeres sommerhus i Jegum bliver udleveret på vores kontor i Houstrup. Herfra er der cirka 15 minutters kørsel til Jegum Ferieland. Så snart I sætter jer ind i bilen og forlader parkeringspladsen med nøglen i hånden, er ferien i gang, og den smukke køretur gennem det varierede landskab er den perfekte start på ferien.

Jegum – et sommerhusområde med masser af historie

Jegums historie går langt tilbage, og de første mennesker bosatte sig i området allerede i det 3.-4. århundrede.

Siden da er der sket en del med ferieområdet. Faktisk var Jegum indtil for blot hundrede år siden en halvø lokaliseret i den forhenværende store Fiil Sø. Det var kun landfast mod øst, og herfra forbandt kirkevejen området med den lille sogneby Janderup. Først ved Fiil Søs udtørring blev området landfast hele vejen rundt.

Også selve navnet ”Jegum” har en historie gemt i sig. Begyndelsen ”Jeg” betyder eg og refererer tilbage til den egeskov, der voksede vildt i området tilbage i tiden. Endelsen ”um” placerer Jegum blandt de ældste, nordiske stednavne og betyder ”bosted”.

Jegum er fortsat et roligt og naturskønt område med en velbevaret sjæl fra den gamle tid. Købmand, legeplads og andre attraktioner er siden hen kommet til og har gjort Jegum til et børnevenligt ferieområde.

chevron-down

Hvor ligger Jegum Ferieland?

Jegum Ferieland er et naturskønt og roligt sommerhusområde i Midtvestjylland mellem Blåbjerg og Oksbøl. Jegum ligger cirka 15 minutters kørsel fra Henne Strand og 20 minutters kørsel fra Blåvand.

chevron-down

Hvilke indkøbsmuligheder er der i området?

I Jegum Ferielands centrum ligger en lokal købmand, Jegum Café & Købmand, der har det meste til ferien. Her kan I ikke kun forsyne jer med proviant til køleskabet og køkkenskufferne – I kan også bestille take away eller spise aftensmaden på den hyggelige café.

Større indkøb kan foretages i de nærliggende byer. Oksbøl ligger mindre end 10 minutter væk i bil, og her er der et stort supermarked. Leder I efter endnu mere udvalg, er de større købstæder Varde og Esbjerg de ideelle steder at søge hen. Her finder I ikke kun supermarkeder, men også et hav af forskellige tøjforretninger, skobutikker, boghandler og meget mere. Gå på opdagelse i det mangfoldige handelsliv eller spis et godt måltid med lokale råvarer.

chevron-down

Hvilke udflugtsmål ligger der i nærheden af Jegum?

Jegum er et rigtig godt udgangspunkt for diverse udflugter på ferien, og et stort kartotek af attraktioner og aktiviteter ligger blot en køretur væk. I kan blandt andet besøge:

 • Filsø Ellipsen (cirka 12 kilometer væk)
 • Sportspark Blåvandshuk (cirka 5 kilometer væk)
 • Børsmose Strand (cirka 15 kilometer væk)
 • Henne Strand (cirka 15 kilometer væk)
 • Bunkermuseet Tirpitz i Blåvand (cirka 20 kilometer væk)
 • Blåvand Zoo (cirka 20 kilometer væk)
 • Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg (cirka 30 kilometer væk)
chevron-down

Hvor henter jeg nøglen til mit sommerhus i Jegum Ferieland?

Jegum Ferieland er tilknyttet vores lokalkontor i Houstrup. Når I har lejet et sommerhus i Jegum Ferieland, skal I derfor afhente nøglen i Houstrup. Fra Houstrup er der cirka et kvarters kørsel til Jegum.

Jegum Kort

Henter data...

Du kan zoome ind og ud ved at bruge +/- funktionen til venstre på kortet eller ved at dobbeltklikke på selve kortet. Ønsker du at se satellitfoto, klik på ’satellit’ i øverste højre hjørne af kortet.

Klik på husikonerne for at se fotos og få mere information om de enkelte feriehuse. Huse markeret med gult ikon, kan bookes med Last Minute-rabat inden for en eller flere af de kommende 4 uger.

Skjul filtre

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier »
Søg
esmark-dk-map-visuel
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
 • - Thorsminde
 • - Søndervig
 • - Hvide Sande
 • - Henne Strand
 • - Vejers Strand
 • - Blåvand
 • - Fanø
 • - Rømø
icon
Det siger vores gæster om os:
Føler sig virkelig godt modtaget og budt velkommen.. I er s...
» Se flere vurderinger af Esmark her
Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...