Webcam fra Lyngvig Fyr ved Vesterhavet

Vores webcam sender live fra det 38 meter høje fyrtårn Lyngvig Fyr mellem Hvide Sande og Søndervig og giver jer en fantastisk udsigt ud over ferieområdet på Holmsland Klit og det mægtige Vesterhav.

Webcam giver en unik udsigt fra det over 100 år gamle fyrtårn

Danmarks yngste fyrtårn, Nr. Lyngvig Fyr, blev den 3. november 1906 taget i brug for første gang. Tårnet er det sidst tilkomne af sin slags på den danske vestkyst. Dets historie på en af Holmsland Klits højeste klittoppe begyndte på baggrund af en tragisk begivenhed, hvor 24 søfolk om bord på det norske skib ”Avona” omkom ved kysten.

Nr. Lyngvig Fyr befinder sig i området med samme navn Nørre Lyngvig på den 30 kilometer lange, smalle landstrimmel ”Holmsland Klit” mellem Ringkøbing Fjord og Vesterhavet, ikke langt fra havnebyen Hvide Sande i syd og den populære ferieby Søndervig i nord.

I Nr. Lyngvig ligger den høje klittop, der med sin højde på 15 meter danner et godt fundament for det 38 meter høje tårn, som dermed alt i alt hæver sig 53 meter fra jordoverfladen.

I dag har fyrtårnet næsten mistet sin betydning for søfarten, og allerede i 2011 blev brugen som officielt søtegn stoppet. Men med hjælp fra den lokale befolkning og en støtteforening er det stadig muligt at spotte tårnets lysstråle ud over området i aften- og nattetimerne, og i klart vejr kan man endda se lyset fra havet op til 40 km væk.

lyngvig_fyr_udsigt

Lyngvig Fyr er et populært udflugtsmål i Vestjylland

Fyrtårnet er med årene blevet et elsket og populært udflugtsmål på den jyske vestkyst, og fra platformen ved  den store linse har man en fantastisk udsigt ud over hele Holmsland Klits område, Ringkøbing Fjord og Vesterhavet.

I det gamle hus ved siden af tårnet, der i sin tid tilhørte fyrmesteren , var der i sin tid plads til 3 medarbejdere og deres familier.

I dag er bygningen lavet om til en lille café med butik, et museum og i sidebygningen et stort opholdsrum beregnet til arrangementer og events. I løbet af året er der flere forskellige arrangementer og events ved fyret.

228 trin i fyrtårnet

Parken, caféen, butikken og arealet rundt om fyrtårnet er helt gratis at opholde sig på. Hvis man vil bestige de 228 trin til udsigtsplatformen og opleve den unikke udsigt, kan man købe entre i caféen. Udenfor er der for nyligt blevet opført en stor legeplads til fri afbenyttelse, der helt sikkert bliver et hit blandt de små eventyrere.

Lyngvig Fyr

Søger...