Lej et sommerhus i Thorsminde

Ferieområdet Thorsminde er en oplevelse for sig. Den lille autentiske kystby ligger på en smal landtunge, som skiller det rå Vesterhav fra den stille Nissum Fjord. Ud over masser af skønne sommerhuse byder Thorsminde ikke kun på både hav og fjord, men også ferieboliger med top-beliggenheder, der ikke kun inviterer til rendyrket afslapning, men også er udgangspunkt for mange spændende oplevelser

Sommerhuse i Thorsminde

Lej et sommerhus i Thorsminde og hold ferie i en autentisk kystby

Den største fordel ved at holde ferie i et sommerhus i Thorsminde er uden tvivl, at vandet aldrig er langt væk. Thorsmindes omgivelser kunne i den forstand ikke være mere perfekte: Her finder du feriehuse tæt på stranden og feriehuse med udsigt til enten Vesterhavet eller Nissum Fjord.

Byen Thorsminde har formået at bevare den charme, man forstår ved en gammel fiskerlandsby. På den brede sandstrand kan man tage en forfriskende spadseretur langs vandet, og om sommeren kan man nyde den bagende sol og køle sig ned med en dukkert i havet.

Thorsmindes enestående beliggenhed

Omkring Thorsminde er landskabet herligt fladt, og området inviterer til hyggelige cykelture. En af de særligt anbefalelsesværdige strækninger fører dig fra Thorsminde og hele vejen rundt om Nissum Fjord. På strækningen nedlægger man i alt 70 kilometer, og der er således rig mulighed for at nyde den friske luft og vestkystens naturskønne landskab – hvilket bestemt er nogle af de omstændigheder, der gør den jyske vestkyst til den perfekte destination til en cykelferie i Danmark.

Foretrækker man at færdes til fods, byder området på et utal af vandrestier, man kan udforske; for eksempel en 15 kilometer lang sti, som snor sig gennem den smukke Husby Klitplantage.

Populær blandt lystfiskere og vandsportsudøvere

På den ene side af Thorsminde ligger som sagt Vesterhavet, der er et fantastisk spot til vindsurferne. På den anden side ligger den flade Nissum Fjord, som er en drøm for kitesurferne.

Ud over surfing kan du også prøve kræfter med roning, dykning og SUP. Mangler du udstyr, kan du blot tage et smut forbi Thorsmindes vandsportscentrum, som ligger i midten af byen. Efter en spændende dag fyldt med aktiviteter på vandet er der rig mulighed for at slappe af hjemme i feriehuset.

Læs mere om surfing på vestkysten.

De bedste sommerhuse i Thorsminde, der passer til dine ferieplaner

Hos Esmark Feriehusudlejning kan du finde dit drømmehus blandt vores udvalg på mere end 3600 sommerhuse ved Vesterhavet. Hos os finder du alt fra små hyggelige sommerhuse tæt på stranden til store familievenlige feriehuse og luksushuse med spabad, sauna eller opvarmet swimmingpool.

Et strandingsmuseum fyldt med spændende historier

Spiller strandvejret ikke helt med jer en dag, er et besøg på Thorsmindes strandingsmuseum St. Georg bestemt at anbefale. Her udstilles nogle af de dramatiske strandinger, der har fundet sted på Jyllands vestkyst i tidens løb. Stærke havstrømme, barske storme, tyk tåge og upræcise navigationsværktøjer er blandt de ting, der har forårsaget de dramatiske strandinger, museet beretter om.

Strandingsmuseum St. George i Thorsminde

Et ekstra highlight: På museet kan man se et udstillingsstykke med de strandede engelske krigsskibe HMS St. George og HMS Defence, som havde deres sidste sejltur helt tilbage i 1811. Gør dig klar til et spændende indblik i den danske søfarts dramatiske og heltemodige historier.

Nogle af rummene på strandingsmuseet er udstyret med blå lyseffekter, så du får fornemmelsen af, at du står midt i havet. Foran museet er der bygget en maritim børnelegeplads, og derudover er der både en museumsshop og en restaurant.

Vil du gerne lære mere om Danmarks største attraktioner? Vi har lavet en top-10 til dig.

Thorsmindes havn

Thorsmindes havn er en populær fiskerihavn med egen fiskeauktion og perfekte forhold for lystfiskere. På Thorsmindes havn er der en sluse, som skiller Nissum Fjord fra Vesterhavet. Ved havneindfarten kan du overvære fiskekutterne, når de vender hjem fra en arbejdsdag på søen og har en frisk fangst med i lasten. Der ligger både moderne skibe og klassiske blå fiskekuttere til ved kajen. Særligt torsk, rødspætte, pighvar og søtunge hører til blandt de populære fiskearter, der alt afhængigt af sæson kan fanges i havet ved Thorsminde.

Thorsminde havn
Thorsminde havn og mole

Enestående fiskeauktion ved Gammel Havn

Ved Gammelhavn i Thorsminde bliver der hver lørdag fra juli til midten af august afholdt fiskeauktioner. Her kan du selv byde med, og hvis du er heldig, få fat i lækker frisk fisk til middagsbordet. Både krabbe, rødspætte, torsk og gedde kommer sædvanligvis under hammeren – og med lidt held kan du sågar få fingrene i en hummer. Alene den autentiske atmosfære i fiskehallen gør, at fiskeauktionen i Thorsminde er et besøg værd.

Den store Sildedag for lystfiskere

Midt i april afholdes der en ”Sildedag” på havnen i Thorsminde. På dette tidspunkt er silden på vej ind i Nissum Fjord. For lystfiskernes vedkommende er dette en lykkens dag, da sandsynligheden for at få en sild på krogen stiger markant. Sildefiskeriet i Danmark kan i det hele taget næsten betegnes som en folkesport.

Du kan også være med til Sildedag, men sørg for først at erhverve dig et fisketegn hos Fisk & Fritid, eller kom forbi vores kontor og få mere at vide om fisketegn, fiskeudstyr og fiskekalenderen. Hele arrangementet omkring Sildedagen gør den klart til en besøgsværdig begivenhed, hvis du befinder dig omkring Thorsminde.

Planlægger du en lystfiskerferie ved Vesterhavet, hvorfor så ikke gøre det med Esmark?

Indkøbsmuligheder i Thorsminde

I hyggelige Thorsminde finder du alt, hvad du har brug for. Her er en købmand, hvor du kan få fat i alle de gængse dagligvarer til ferien. Fiskebutikken Fiskebod sælger friskfangede lækkerier fra Nordsøen. Hos røgeriet Nørgaard Fisk og Røgeri samt den tilstødende restaurant (med god udsigt) får du de bedste røgede fisk.

Skjul filtre

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier »
Søg
esmark-dk-map-visuel
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
  • - Thorsminde
  • - Søndervig
  • - Hvide Sande
  • - Henne Strand
  • - Vejers Strand
  • - Blåvand
  • - Fanø
  • - Rømø
icon

 

69 15 96 11
[email protected]

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...