1965 Esmarch Feriehusudlejning blev grundlagt i 1965 af Mathilda og Verner Esmarch, og udlejningen foregik i mange år fra forgangen i privaten, fra selvsamme adresse i Bjerregaard som i dag. I starten var der ganske få sommerhuse, men efterhånden blev det nok til at forsørge familien. Mathilda stod for det administrative arbejde, Verner klarede de praktiske opgaver og også døtrene Lissi & Ella hjalp til med kontrol og rengøring af sommerhuse.

1990 Firmaet voksede støt og roligt og i 1989 begyndte datteren Ella at arbejde fuld tid på kontoret, mens hendes mand, Leif Rauhe, gik til hånde som servicemand, når han ikke passede sin fiskerhyre i Hvide Sande. I 1990 blev Ella & Leif overdraget ansvaret for firmaet, og der var på dette tidspunkt ca. 150 sommerhuse til udlejning.Sommerhusene lå primært i Bjerregård, men der kom efterhånden mange forespørgsler fra sommerhusejere længere mod nord. I takt med antallet af huse steg, og at husene blev spredt geografisk, blev det nødvendigt med mere hjælp på kontoret og til servicering i husene. Rammerne i den gamle privat blev for trange og i 2003 stod en ny, stor og flot stråtækt gård færdig.

2007Mange gode år betød, at der var næsten 500 sommerhuse til udlejning i 2007. Ansvaret for Esmarch Feriehusudlejning blev overdraget til det tredje værtspar: Janni & Anders Thygesen, begge født og opvokset i Hvide Sande. Janni har regnskabsmæssig erfaring, og Anders har en turistmæssig baggrund. I 2009 var antallet af sommerhuse i nordenden af Holmsland Klit så stort, at man besluttede at åbne et servicekontor på Lodbergsvej i Søndervig.

2013-2014Med det lille servicekontor kom mere synlighed og dermed også flere huse. Med omkring 1400 huse til udlejning blev pladsen på kontoret i Bjerregård for trang og parret med ønsket om at kunne yde den samme gode service til gæster og ejere nord for Hvide Sande, blev drømmen om et nyt domicil i Søndervig realiseret i 2013-2014.

2015Ved årsskiftet 2015 blev to stærke lokale udlejningsbureauer til et, da Esmarch og Elite Sommerhusudlejning fusionerede og Elites indehaver Thomas Sørensen trådte ind i firmaet som medejer. Fusionen betød samtidig en stigning på ca. 200 huse i Søndervig og omegn samt fire nye medarbejdere fra den ene dag til den anden. Ved udgangen af 2015 kunne Esmarch se tilbage på en succesfuld sammensmeltning af de to firmaer samt endnu et godt udlejningsår.

2016Samme navn – men med k! Mange danskere har gennem tiden troet, at Esmarch var en tysk feriehusudlejning. Men en undersøgelse af navnet i Tyskland viste, at de tyske gæster faktisk havde problemer med at udtale Esmarch med ch. Derfor ændredes stavemåden til Esmark med k, så navnet nu staves, som det bliver udtalt. Dermed blev det samtidig tydeligt, at Esmark faktisk er en lokal, dansk feriehusudlejer.

2017Esmark købte ved indgangen til 2017 den privatejede feriehusudlejning Schultz Feriehuse med hovedsæde i Houstrup og lokale kontorer i både Henne Strand, Vejers og Blåvand. De to lokalt forankrede udlejningsfirmaer, som begge har eksisteret siden 1960erne, opnåede ved sammensmeltningen status af Danmarks 4. største sommerhusudlejer med flere end 2.000 kvalitetssommerhuse langs den jyske Vestkyst fra Vedersø Klit i nord til Blåvand i syd.

Siden 1965 har filosofien altid været den samme:
Gode feriehuse, god service, fornuftige priser!


Mathilda & Verner Esmarch 1965 – 1990

Ella & Leif Rauhe 1990 2007

Janni & Anders Thygesen 2007 –

Skjul filtre

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier »
Søg
esmark-dk-map-visuel
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
  • - Vester Husby
  • - Søndervig
  • - Hvide Sande
  • - Henne Strand
  • - Blåvand
icon

 

69 15 96 11
post@esmark.dk

Cvr: 26257409

SitemapPersondata- og cookiepolitik
Søger...