Esmark Feriehusudlejning siden 1965

Esmark Feriehusudlejning siden 1965

I 1965 blev firmaet grundlagt i Bjerregård af Mathilda Esmarch, og dengang bestod det kun af ganske få feriehuse. Antallet af feriehuse voksede stødt, og i 2007, da Janni og Anders Thygesen fra Hvide Sande overtog udlejningsbureaet, omfattede det allerede 450 feriehuse. I 2015 fusionerede Elite Sommerhusudlejning med Esmark, hvorfor indehaver Thomas Sørensen siden da har været medejer af Esmark sammen med Janni og Anders.

I dag har vi godt 4900 feriehuse beliggende på den jyske vestkyst i Danmark, og vi har fornøjelsen af at kunne byde jer velkommen på vores 9 flotte servicekontorer i Søndervig, Hvide Sande, Bjerregård, Henne Strand, Houstrup, Vejers Strand, Blåvand, på Fanø og Rømø.

Esmark siden 1965

I 2015 fejrede Esmark sit 50-års jubilæum som familieforetagende. Nogle ting har meget naturligt ændret sig i løbet af de 50 år, men filosofien fra 1965 forbliver den samme: De bedste sommerhuse, den bedste service og fornuftige priser!


Mathilda og Verner Esmarch

1965

Esmarch Feriehusudlejning blev grundlagt i 1965 af Mathilda og Verner Esmarch, og udlejningen foregik i mange år fra forgangen i privaten, fra selvsamme adresse i Bjerregaard som i dag. I starten var der ganske få sommerhuse, men efterhånden blev det nok til at forsørge familien. Mathilda stod for det administrative arbejde, Verner klarede de praktiske opgaver og også døtrene Lissi & Ella hjalp til med kontrol og rengøring af sommerhuse.

Elle og Leif Rauhe

1990

Firmaet voksede støt og roligt og i 1989 begyndte datteren Ella at arbejde fuld tid på kontoret, mens hendes mand, Leif Rauhe, gik til hånde som servicemand, når han ikke passede sin fiskerhyre i Hvide Sande. I 1990 blev Ella & Leif overdraget ansvaret for firmaet, og der var på dette tidspunkt ca. 150 sommerhuse til udlejning. Sommerhusene lå primært i Bjerregård, men der kom efterhånden mange forespørgsler fra sommerhusejere længere mod nord. I takt med antallet af huse steg, og at husene blev spredt geografisk, blev det nødvendigt med mere hjælp på kontoret og til servicering i husene. Rammerne i den gamle privat blev for trange og i 2003 stod en ny, stor og flot stråtækt gård færdig.

Anders og Janni Thygesen

2007

Mange gode år betød, at der var næsten 500 sommerhuse til udlejning i 2007. Ansvaret for Esmarch Feriehusudlejning blev overdraget til det tredje værtspar: Janni & Anders Thygesen, begge født og opvokset i Hvide Sande. Janni har regnskabsmæssig erfaring, og Anders har en turistmæssig baggrund. I 2009 var antallet af sommerhuse i nordenden af Holmsland Klit så stort, at man besluttede at åbne et servicekontor på Lodbergsvej i Søndervig.

Esmark Feriehusudlejning Kontor i Søndervig

2014

Med det lille servicekontor kom mere synlighed og dermed også flere huse. Med omkring 1400 huse til udlejning blev pladsen på kontoret i Bjerregård for trang og parret med ønsket om at kunne yde den samme gode service til gæster og ejere nord for Hvide Sande, blev drømmen om et nyt domicil i Søndervig realiseret i 2014.

Elite Sommerhusudlejning

2015

Ved årsskiftet 2015 blev to stærke lokale udlejningsbureauer til et, da Esmarch og Elite Sommerhusudlejning fusionerede og Elites indehaver Thomas Sørensen trådte ind i firmaet som medejer. Fusionen betød samtidig en stigning på ca. 200 huse i Søndervig og omegn samt fire nye medarbejdere fra den ene dag til den anden. Ved udgangen af 2015 kunne Esmarch se tilbage på en succesfuld sammensmeltning af de to firmaer samt endnu et godt udlejningsår.

Esmark med K

2016

Samme navn – men med k! Mange danskere har gennem tiden troet, at Esmarch var en tysk feriehusudlejning. Men en undersøgelse af navnet i Tyskland viste, at de tyske gæster faktisk havde problemer med at udtale Esmarch med ch. Derfor ændredes stavemåden til Esmark med k, så navnet nu staves, som det bliver udtalt. Dermed blev det samtidig tydeligt, at Esmark faktisk er en lokal, dansk feriehusudlejer.

Schultz Feriehusudlejning

2017

Esmark købte ved indgangen til 2017 den privatejede feriehusudlejning Schultz Feriehuse med hovedsæde i Houstrup og lokale kontorer i både Henne Strand, Vejers og Blåvand. De to lokalt forankrede udlejningsfirmaer, som begge har eksisteret siden 1960erne, opnåede ved sammensmeltningen status af Danmarks 4. største sommerhusudlejer med flere end 2.000 kvalitetssommerhuse langs den jyske Vestkyst fra Vedersø Klit i nord til Blåvand i syd.

Esmark Feriehusudlejning Blåvand

2018

Efter overtagelsen af Schultz Feriehuse i 2017 var det nu blevet tid til at opføre Esmark-lokalkontorer i de nye ferieområder i Varde Kommune. Det første af disse blev åbnet i Blåvand i 2018, og det var i klassisk Esmark-stil med strå på taget og bygget i sten. På dette tidspunkt var Esmark oppe på 2.257 feriehuse til udlejning på strækningen fra Blåvand i syd til Vedersø Klit i nord, hvoraf de 136 var til udlejning i Blåvand og Ho.

Esmark Feriehusudlejning Kontor i Houstrup

2019

I 2019 åbnede Esmark lokalkontorer i både Vejers Strand og i Houstrup. Dermed kom Esmark op på fem lokalkontorer i den klassiske karakteristiske stil med røde mursten og stråtag. Med opførelsen af de nye lokalkontorer trodsede Esmark tendensen til stigende digitalisering. Hos Esmark troede – og tror – man på, at nærvær bidrager til at give gæsterne verdens bedste ferie. Derfor er det vigtigt for os at være til stede i alle de områder, hvor vi udlejer feriehuse.

Esmark med K

2019

2019 blev også året, hvor Esmark åbnede sit nye hovedkontor i Hvide Sande. Hovedkontoret, som husede administrationen og det meste af marketing- og fotoafdelingen, flyttede ind i det gamle rådhus i Hvide Sande, som var blevet renoveret, så det fremstod nyt og moderne. Foruden Esmarks administration husede det gamle rådhus den lokale turistforening, VisitVesterhavet, samt flere mindre lokale virksomheder.

2021

Westerland, som havde 250 feriehuse til udlejning i og omkring Søndervig, blev fra 1. februar 2021 en del af Esmark. Dermed voksede Esmark til over 3.300 feriehuse på strækningen fra Blåvand i syd til Vedersø Klit i nord.

Esmark Henne Strand

2021

2021 var også året, hvor Esmark kunne slå dørene op til det flotte, nybyggede lokalkontor på Strandvejen i Henne Strand. Det blev det 6. lokalkontor i den karakteristiske byggestil og med faciliteter til husejerne i form af værksted med professionelt værktøj samt vaskeri med effektive industrivaskemaskiner og tørretumblere.

Esmark Fanø

2022

2022 satte ‘esmakker’ Nikolaj Gramstrup og familien kurs mod Fanø for at åbne Esmarks nye lokalkontor på øen 3. januar. Der skulle ikke gå lang tid, før også vi faldt pladask for Fanø, både øens venlige befolkning, den smukke natur og placeringen midt i vadehavet.

Rømø 2022

2022

I foråret 2022 åbnede Esmark kontor på Rømø, Esmarks ottende udlejningsbureau, med Jimmi Nielsen som bureauchef. Jimmi Nielsen er lokalkendt efter at have arbejdet mange år i feriehusbranchen på Rømø. Rømø har alt det, vores gæster efterspørger; en af Europas bredeste sandstrande, storslået natur og plads til ro og fordybelse.

Hvide Sande Esmark Kontor

2022

I efteråret 2022 kunne Esmark slå dørene op til endnu et flot, nybygget kontor i den lille fiskerby Hvide Sande. Kontoret ligger i hjertet af byen, og danner rammerne for Esmarks niende lokalkontor og hovedkontoret, som huser administrationen og det meste af marketing- og fotoafdelingen. Hvide Sande ligger mellem Bjerregård og Søndervig, og derfor er helt ideel, for nu er vi endnu tættere på vores gæster.

Esmark Feriehusudlejning

 • Har omkring 4900 sommerhuse til udlejning langs den jyske Vestkyst.
 • Har i dag administration i Hvide Sande og derudover servicekontorer i Søndervig, Hvide Sande, Bjerregård, Henne Strand, Houstrup, Vejers Strand, Blåvand, på Fanø og Rømø.
 • Beskæftiger ca. 150 fastansatte med John Brügmann som administrerende direktør.
 • Ejes af Janni og Anders Thygesen samt Thomas Sørensen.
 • Blev grundlagt i 1965 af Mathilda & Verner Esmarch i Bjerregård.

Siden 1965 har filosofien altid været den samme:
Gode feriehuse –  god service –  fornuftige priser!

Skjul filtre

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier »
Søg
esmark-dk-map-visuel
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
 • - Thorsminde
 • - Søndervig
 • - Hvide Sande
 • - Henne Strand
 • - Vejers Strand
 • - Blåvand
 • - Fanø
 • - Rømø
icon

 

69 15 96 11
[email protected]

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...