Vejret i Danmark

Vejret i Danmark

Hvide Sande har haft flest solskinstimer i vintermånederne flere år i træk
Hvide Sande har haft flest solskinstimer i vintermånederne flere år i træk

Vejret i Danmark er bedre, end mange går rundt og tror. Takket være Golfstrømmen, der passerer vest om Danmark, har vi et forholdsvist mildt kystklima både sommer og vinter. Specielt langs den jyske vestkyst. Vinden kommer ofte fra en vestlig retning og sender dermed milde strømme og vekslende vejr ind over landet.

Dejligt og afvekslende året rundt

Sommeren i Danmark varer fra juni til august, og her kan du ofte opleve blå himmel og strålende solskin. Og er du heldig, at vinden går i øst, kan du opleve temperaturer helt op til 30 grader. Vi kan dog ikke give garanti for så fint vejr hele sommeren, men vi kan garantere dig og din familie masser af frisk, ren havluft, smukke lyse sommernætter og kilometerlange, uspolerede naturstrande langs den jyske vestkyst, hvis I vælger et af vores strandnære feriehuse som udgangspunkt for jeres sommerferie i Danmark. Juli er den populæreste sommermåned og efterspørgslen efter feriehuse størst.

Bliver det rigtig vinter kan du nyde de smukke isskruninger
Bliver det rigtig vinter kan du nyde de smukke isskruninger

I vintermånederne er dagene korte, men langt fra altid mørke og triste. Faktisk, er Hvide Sande nu for 2. år i træk det sted i Danmark, hvor solen skinner allerflest timer i perioden fra december til februar. Og det er vi naturligvis rigtig glade for. Om vinteren dvs. december, januar og februar – er det koldt, og temperaturen ligger ofte omkring 0 grader ude langs Vestkysten. Februar er statistisk set den koldeste af de 3 vintermåneder.

Foråret strækker sig fra marts over april til maj. Og er favoritårstiden for mange. Forårsvejret er som vejret resten af året meget afvekslende, hvilket betyder, at du kan opleve alle vejrtyper indenfor samme uge. Så det er altid en god id at pakke lidt forskelligt tøj ned, når turen går til Danmark i foråret. Maj er den mest solrige forårsmåned og dermed også en særdeles populær feriemåned. Om foråret vender fuglene tilbage fra deres sydlige vinterhi, og i sær nattergalen vækker opsigt med sin smukke sang.

En storm giver efterfølgende særligt gunstige muligheder for at finde ravEn storm giver efterfølgende særligt gunstige muligheder for at finde rav

I september, oktober og november er det efterår i Danmark. Dagene bliver igen kortere og temperaturen falder. Vejrmæssigt er efteråret ofte præget af regn og blæst, men det kan bestemt også byde på solskin og Indian Summer. +20 grader i oktober er før set, men det hører dog til sjældenhederne. Efteråret er oplagt til lange gåture i naturen, f.eks. langs stranden, hvor du efter et kraftigt blæsevejr kan være heldigt at finde et smukt stykke rav. Læs mere om hvordan du finder rav her.

Temperaturen inde er altid den samme i de skønne helårshuse

Alle vores feriehuse er velisolerede helårsferiehuse, og langt de fleste af dem er udstyret med en dejlig, energibesparende brændeovn. Så skulle vinteren byde på sne og frost, er pladsen foran den varme ild et oplagt sted at opholde sig. I efterårs- og vintermånederne tilbyder vi alle vores gæster den populære F-sæsonrabat, hvor du sparer 50 % på din anden ferieuge, hvis du booker 2 sammenhængende uger. Læs mere om F-sæson med rabat her.

Vejret i Danmark kan også byde på 30 grader og hedebølgeVejret i Danmark kan også byde på 30 grader og hedebølge

Esmark giver dig den aktuelle vejrudsigt. Vi holder dig løbende opdateret med friske og aktuelle vejrudsigter for netop dit favoritferiested. Året rundt. Tjek vejret her:

Bjerregård
Bjerregård Nord
Bjerregård Syd
Skodbjerge
Haurvig
Årgab
Hvide Sande
Nr. Lyngvig
Klegod
Søndervig
Houvig

 

Ønsker du mere information og statistik om vejret i Danmark, så klik ind på www.dmi.dk. Her vil en del af siderne også være at finde på engelsk.

Perfekt vejr til både afslapning og aktiv ferie

Ferie i sommerhus i Danmark handler om meget mere end blot vejret. Det handler i høj grad også om den unikke mulighed det giver dig for fred og ro, afslapning, samvær med familie og venner, hygge, smuk natur, frisk luft og dejlig mad. Med andre ord, det handler om at få tanket ny energi op i skønne, hjemlige omgivelser.

Med sin unikke beliggenhed mellem hav og fjord, byder Holmsland Klit på rigtig gode muligheder for en aktiv ferie både til lands og til vands.


Blæser det, så er det dragevejr

Klik ind og læs mere om de mange aktiviteter her:

Golfferie i sommerhus
Cykling/mountainbiking
Sejltur med skonnerten Maja
Kunstmuseer
Kultur
Beach Bowl bowling, adventuregolf, fitness m.m. for kun kr. 95,-
Vandski på kabelbane
Fiskeri og sildefestival
Kunsthåndværk og gallerier
Rideskoler og ponyridning
Surfing
Svømmehal & badelande spar 80 %
LEGOLAND med rabat
Adventure Park

FAQ

chevron-down

Hvornår er vejret bedst i Danmark?

Vejret i Danmark er altid en drilsk med- og modspiller, og det er svært at give et klart svar på, hvornår det danske vejr viser sig fra sin bedste side. Sommermånederne – juni, juli og august – er som oftest værd at satse på, hvis du gerne vil have godt vejr på din ferie, men vi oplever også, at vejret i maj-måned kan være ganske varmt og sommerligt og invitere til grillaftener på terrassen.

chevron-down

Hvor er der mest vind i Danmark?

Vestkysten er kendt for at være et af de steder i Danmark, hvor vinden kan vise sig fra sin barske side. Det kan resultere i stormfulde dage, særligt i efteråret og om vinteren, og her er det muligt at opleve en bidsk, men fascinerende version af vestkysten, hvor bølgerne går højt, og skummet fyger langs sandet. Sådanne dage er oplagte til at betragte Vesterhavet på afstand fra klittoppen – eller blive indendørs og tænde op i sommerhusets brændeovn.

chevron-down

Hvad er perfekt sommerhusvejr?

Det er svært at definere perfekt sommerhusvejr, da det kommer helt an på, hvilke forestillinger du har om din ferie. Vi har både gæster, der elsker at besøge os i efteråret, hvor de kan blive blæst godt igennem på en gåtur langs vandkanten, og gæster, der kun besøger os om sommeren og forbinder sommerhusferien med høj sol, badeture på stranden og grillmiddage på terrassen. Det perfekte sommerhusvejr afhænger derfor helt af dine præferencer til en ægte sommerhusferie.

Skjul filtre

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier »
Søg
esmark-dk-map-visuel
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
  • - Thorsminde
  • - Søndervig
  • - Hvide Sande
  • - Henne Strand
  • - Vejers Strand
  • - Blåvand
  • - Fanø
  • - Rømø
icon

 

69 15 96 11
[email protected]

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...