Rideferie i Danmark

Rideferie i Danmark

Børn og begyndere kan også nyde en tur på hesteryg
Børn og begyndere kan også nyde en tur på hesteryg

Hele vejen op langs den jyske vestkyst findes spændende muligheder for hesteinteresserede. Fire ridecentre fordelt jævnt på den jyske tange mellem Nymindegab og Søndervig deler området godt op og giver Esmarks feriegæster gode muligheder for en tur på hesteryg langs stranden eller på anlagte ridebaner. Således er det en oplagt rejsedestination for dig, der gerne vil på rideferie i Danmark.

Muligheden for at tage hesten med på ferie og få den opstaldet er også aktuel med en sommerhusferie ved Esmark. Se ridecentrene og deres specifikke tilbud længere nede på siden.

Alle kan ride

Uanset om man er nybegynder, let øvet eller en erfaren rytter giver ridecentrene i Jylland dig muligheden for en uforlignelig oplevelse under rideferien. Der tilbydes alt lige fra trækketure for små børn, over undervisning på bane og til trav og galop på stranden.

En uforglemmelig ridetur på stranden

Ponyridning på stranden ved solnedgang eller på en solskinsdag, hvor solen spejles i Vesterhavet, er helt sikkert en oplevelse værd på din ferie i Vestjylland. Der er flere forskellige muligheder for strandridning. Nymindegab Ridecenter tilbyder blandt andet solopgangs- og solnedgangsture for øvede ryttere og 2,5 timers strandture for øvede med minimum 2 års erfaring, hvor der galopperes i rask tempo. Her skal deltagerne være minimum 10 år. Vinterlejegaard tilbyder strandridning af en times varighed plus en halv times forberedelse for begyndere og let øvede.

Esmark tilbyder sommerhuse til hele familien også hvis hesten skal med
Esmark tilbyder sommerhuse til hele familien også hvis hesten skal med

Tag din hest med på ferie

Skal hesten med på ferie giver Esmarks nærområde dig gode muligheder for at opstalde hesten med gåafstand fra sommerhuset. De vestjyske ridecentre har stor erfaring indenfor opstaldning og tilbyder gode vilkår, hvad enten hesten skal på græs eller i boks. Så mens andre oplevelser erfares og aktiviteter afprøves i Hvide Sande, Søndervig eller Ringkøbing, trives hesten under bekvemmelige forhold på Klitten. Tag derfor roligt på rideferie med egen hest ved Danmarks vestkyst.

En vaskeægte naturoplevelse

Vestjylland er indbegrebet af smukke og oplevelsesværdige naturområder. Den jyske hede med lyng og helme, fjorden, den endeløse strand og kuperede klitter hele vejen op langs Danmarks vestkyst er vidunderligt at færdes i med den friske salte vestenvind i ansigtet. Og hvorfor ikke krydse denne oplevelse med en tur på hesteryg. Man kan blive helt afhængig af den friske luft og det gør skam ikke noget. Du er altid velkommen hos Esmark igen.

Nymindegab Ridecenter

Nymindegab Ridecenter har en fantastisk beliggenhed i udkanten af Blåbjerg Plantage. Herfra kan gæster ride i klitter, gennem skov og langs fjord og strand ved Jyllands vestkyst. Ridecentret tilbyder også rideleksioner på ridebane og i ridehal, hvis vejret ikke arter sig til naturoplevelser.

Oplev naturen på ny
Oplev naturen på ny

Der rides på islandske heste, som er meget børne- og begyndervenlige, og engagerede guider glæder sig til at tage godt imod dig og give dig en uovertruffen ferieoplevelse.

Åbningstiderne for Nymindegab Ridecenter lyder som følger:

 • Påske
 • Pinse
 • Helligdage
 • Sommerferie (juli og august)
 • Efterårsferie
 • denfor sæsonen er der åbent et par dage om ugen og for grupper efter aftale.

I højsæsonen er det fordelagtigt at tilmelde sig, da fuldbookede dage ikke er usandsynligt. Til private heste er der en ekstra mark/fold med et lille hus, hvor hestene kan søge ly, samt et saddelrum.

Se priser på centerets hjemmeside: Nymindegab-ridecenter.dk.
Se sommerhuse i Bjerregård nær ved Nymindegab.

Rideferie i Jylland
I nærheden af Esmark er der flere muligheder for at komme ud at ride

Søndervig Heste

Er I på sommerhusferie i Søndervig-området ligger Søndervig Hesteranch centralt placeret i badebyen. Søndervig Hesteranch har tilbud til både erfarne og nybegyndere på en hesteryg. En tur til den skønne strand ved Søndervig, en trækketur i rolige omgivelser i sommerhusområdet ved Nordsøvej eller hesteridning på en stor lukket ridebane ved tilholdsstedet på Holmsland Klitvej 144 er bare nogle af de forslag Søndervig Heste har til en dejlig oplevelse på din ferie på Danmarks vestkyst.

Søndervig Hesteranch har åbent hele året rundt, men for ikke at komme forgæves anbefales det at kontakte Søndervig Heste, inden I planlægger en uforglemmelig ferieoplevelse. Se priserne på: sondervigranch.dk.
Se sommerhuse i Søndervig.

Ridecenter Vinterlejegaard

I Haurvig finder I Vinterlejegaard med en lækker beliggenhed midt på heden med kun 100 meter til stranden. Et besøg hos Vinterlejegaard kan tage helle dagen, da gården ikke bare byder på heste, men også kaniner, geder og høns.

Ridecenter Vinterlejegaard tilbyder strandridning, træning, baneridning og meget meget mere. Der er også mulighed for at tage et slag krolf – en blanding mellem crocket og golf, hvor man bruger kroketkøller og kugler, men hvor buer er udeladte og det i stedet gælder om at få kuglen i afmærkede huller ligesom golf – på Vestjyllands første og største 18 hullers kroketbane.

Vinterlejegaard arbejder også i andre aktivitetsmuligheder såsom:

 • Fodbold
 • Beachvolley
 • Petanque

Du kan også tage din egen hest med på ferien i Haurvig, da Vinterlejegaard også tilbyder opstaldning.

Priser og åbningstider findes på Ridecenter Vinterlejegaards hjemmeside her: www.vinterlejegaard.dk.

Se sommerhuse i Haurvig.

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier » Skjul udvidet søgning »
Søg
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
 • - Søndervig
 • - Hvide Sande
 • - Henne Strand
 • - Blåvand
Spørgsmål til din sommerhusferie?
Sitemap
Søger...