Sommerhus ABC

Allergi

Ved feriehuse, hvor husdyr ikke er tilladt, kan vi ikke garantere dig, at der aldrig har været husdyr i huset.

Barneseng, barnestol, sengetøj og trækvogn

Hos Esmark kan barneseng og barnestol afhentes gratis. Barnesengene indeholder kun en madras. Dyne og pude skal du selv medbringe. Trækvogne og sengetøj kan lejes. Bestil venligst før ankomst. Læs mere om Lån og lej hos Esmark 

Brændeovn

Brænde til brændeovnen er ikke inkluderet i lejen. Brændeovnen skal gøres ren før afrejse. Hvis du har brugt brændeovnen inden for 48 timer før afrejse, skal asken hældes over i en zinkspand eller i askebrønden udenfor. Hældes asken i zinkspanden, skal du huske at hælde vand over. Bemærk venligst: Pga. risiko for tilbageslag af røg bør brændeovnen ikke benyttes i kraftigt blæsevejr. Se feriehuse med brændeovn her

Fjernsyn og tv-streaming

I alle vores sommerhuse er der lagt op til en indbydende atmosfære, naturligvis med et fjernsyn, medmindre andet er nævnt. Vi anerkender, at et bredt udvalg af tv-programmer er en del af den perfekte afslapning på ferien. Tv-kanalernes tilgængelighed varierer afhængigt af lokale regler og forskellige udbydere, og i visse områder kan brugen af parabolantenner være begrænset. For at sikre en moderne og tilfredsstillende tv-oplevelse, har mange af vores husejere valgt løsninger, der inkluderer hurtig internetforbindelse og streaming-tv.

Mange af vores sommerhuse er også udstyret med de nyeste smart-tv’er og streaming-faciliteter som Chromecast eller AppleTV, som du gerne må benytte dig af under dit ophold. Oplysninger om disse faciliteter vil, hvis tilgængelige, være anført i husets beskrivelse. Vi beder dog om forståelse for, at vores evne til at yde den nødvendige support til disse teknologier er begrænset, og vi opfordrer dig til at sikre, at dit eget abonnement er tilgængeligt, når du er på ferie, så du kan fortsætte med at nyde dine favoritserier uden afbrydelse.

Når husbeskrivelsen nævner “Parabol”, tilbydes der adgang til danske og internationale kanaler, som ikke er betalingskanaler. Det betyder at f.eks. TV2 ikke er standard i mange feriehuse med parabolantenne.  Er der tale om “et udvalg af tyske og danske programmer”, kan du glæde dig til et mindre udvalg af danske og tyske kanaler.

Forbrugsafgifter

Strøm, vand og eventuelt øvrigt energiforbrug bliver opkrævet seperat, med mindre andet er angivet. Hvis sommerhuset har andre energikilder, vil der være en individuel tæller. Du finder alle nødvendige oplysninger om dette i din lejekontrakt og på din digitale forbrugsafregning ved ankomst. Du kan til enhver tid se og følge din forbrugsafregning via dit gæstelogin “MitEsmark”

Du kan betale forbruget og eventuelle resterende beløb for bestilt ekstraudstyr på et senere tidspunkt, når du returnerer nøglerne på vores kontor – enten kontant, med betalingskort eller via betalingsservice, forudsat at du giver os tilladelse til det. Hvis du vælger en engangsopkrævning via den digitale forbrugsafregning, giver du os tilladelse til at trække de skyldige beløb på afrejsetidspunktet direkte fra din konto på en engangsbasis. 

Glemte sager

Glemte sager fundet i feriehuset, bliver opbevaret i op til to uger. Hvis ingen melder sig indenfor de to uger, bliver tingene smidt væk eller afleveret til genbrug. Glemte sager returneres efter aftale og mod betaling af forsendelsesomkostningerne. Som udgangspunkt vælges den billigst mulige forsendelsesform, med mindre andet er aftalt. Esmark kan ikke drages til ansvar for returnering af glemte sager.

Grill

Hvis huset har en grill, er det en gratis service fra ejerens side og rengøring af grill er ikke inkluderet i vores slutrengøring. For at lette rengøringen anbefaler vi dig at bruge grillbakker. Disse kan købes hos købmanden, men udleveres også gratis hos ESMARK. Bruger du en engangsgrill må denne ikke stilles på brandbare overflader. Esmark kan ikke gøres ansvarlig for grillens tilstand.

Grunden

Med mindre andet er beskrevet, ligger huset på en såkaldt naturgrund. Dermed menes f.eks. hede, grantræer, højt græs, ujævne overflader med vild bevoksning. Her er grunden overladt til naturen og græsset bliver ikke slået regelmæssigt. Du kan derfor ikke regne med, at hele grunden kan bruges til udendørs aktiviteter som f.eks. boldspil.

Havemøbler

Havemøblerne består som regel af et bord med stole og nogle enkelte liggestole. Parasol og hynder er ikke standardudstyr, men på kontoret kan vi dog ofte være behjælpelige, hvis disse ting mangler.

Husdyr

Hunde og katte må kun medbringes, hvis de er tilladt i huset. Hvis du ønsker at medbringe flere end det tilladte antal husdyr, skal du kontakte kontoret for tilladelse inden booking af feriehuset. For at vores husejere også i fremtiden tillader hunde i deres sommerhuse, beder vi om forståelse for, at hunde ikke må opholde sig i møblerne eller sengene i ferieboligen. Hunde må heller ikke efterlades alene i sommerhuset. Af hensyn til naboerne beder vi om at holde hunden i snor, hvis du ikke har fuld kontrol over den. Lejeren af feriehuset hæfter desuden for eventuelle skader forvoldt af dyrene. Vi gør opmærksom på, at huset skal rengøres grundigt for hundehår inden afrejse, også selvom der er bestilt rengøring. Læs mere om ferie med hund her.

Indretning

Alle feriehuse er privatejede. Husene er indrettet efter ejerens smag og behov. Du må derfor regne med, at f.eks. køkkenudstyr ikke er så omfattende, som i en privat husholdning.

Internet

Mange huse har gratis internetforbindelse. Esmark kan ikke drages til ansvar for kortvarige udfald. Se vores feriehuse med gratis internet her.

Insekter

Alt efter årstid kan der forekomme en del insekter i området, f.eks. fluer, bænkebidere, myrer, ørentvister o.a. Esmark kan ikke drages til ansvar herfor, men vi er naturligvis gerne behjælpelige med at bekæmpe eventuelle insekter.

Lademuligheder til el-biler

Der findes allerede en del elbiler i Danmark, og mange sommerhusejer udstyrer derfor deres sommerhuse med en opladningsmulighed til elbilen. Desværre findes der dog endnu ikke en standardiseret løsning på tilslutninger og opladningsmuligheder.

Kontakt os venligst, inden du booker, for at finde ud af, om dit sommerhus er egnet til opladning af din el-bil, og hvilke adaptere du skal bruge til at oplade din bil (adapteren/kabler skal du selv medbringe). Vigtigt: Ikke alle ferieboliger er egnet til opladning af elbiler. I værste fald kan det føre til kabelbrande. Se alle vores sommerhuse med lademulighed til elbil.

Lugt- og støjgener

Det daglige liv i det danske ferieland fortsætter også mens du holder ferie. Derfor kan det ikke udelukkes, at der kan forekomme larm fra f.eks. byggeri, ombygninger, militærøvelser o. lign. Skulle det være tilfældet, at andre feriehusgæster larmer meget, beder vi dig henvende dig direkte til dem. Lugtgener fra landbrug, minkfarme m.m. kan også forekomme. For disse gener kan vi naturligvis ikke påtage os ansvaret.

Lystfiskere

Alle Lystfisker mellem 18 og 65 år skal indløse fisketegn, hvis de vil fiske i hav, fjord, åer og naturlige søer. Mere information om fisketegnet finder du bl.a. på turistkontoret eller i lystfiskerforretninger. Vil du læse mere om lystfiskeri langs Holmsland Klit, så klik ind på siden her.

Medbring

Her finder du en praktisk huskeliste til ferien, hvor du kan se, hvad du skal huske at medbringe.

Nærmeste strand

Vi estimerer afstanden til stranden ved hjælp af fugleflugtslinjen. Det betyder, at selvom afstanden i fugleflugt kan virke kort, kan vi ikke altid garanterer, at du kan gå direkte til stranden. Nogle gange er der stejle kyststrækninger, private ejendomme eller veje, der kan komme i vejen. Du skal være opmærksom på, at denne afstand kan føles længere til fods eller i bil.

Priser

Lejepriserne er angivet i danske kroner i de enkelte husbeskrivelser og er gældende for en uge.

Rengøring

Står du selv for slutrengøringen, skal du sørge for følgende:

 • Vinduespudsning inde – vi klarer vinduesvasken udvendigt helt gratis.
 • Rengøring af køkken, herunder også ovn, mikroovn, køleskab, køkkenmaskiner og service
 • Rengøring af badeværelse, herunder også sauna og spabad
 • Aftørring/støvsugning af møbler og overflader i alle rum
 • Støvsugning og gulvvask i hele huset, herunder også på hems og i anneks

Har brændeovn, grill og havemøbler været benyttet under opholdet, skal disse også være rengjort ved afrejse.
Husk selv at medbringe rengøringsmiddel og klude.

Senge

Sengene i feriehusene er som regel mindre end du er vant til hjemmefra. F.eks. er dobbeltsengen ofte kun mellem 140 og 180 cm bred. Ofte har ejeren lagt lagner over madrasserne af hensyn til hygiejne og for synets skyld. Benyt venligst under alle omstændigheder egne lagner over disse pyntelagner.

Sikkerhedsteknik

Af forsikringsmæssige grunde har nogle sommerhusejere udstyret deres feriehuse med sikkerhedsteknik. Der er som regel tale om alarmanlæg, men i få undtagelsestilfælde er feriehusene udstyret med overvågningskameraer, som under en udlejning ikke må være tændt uden tilladelse fra lejeren. Oftest benytter sommerhusejerne sig kun af overvågningen i lavsæson, når mange af feriehusene i området står tomme.

Vi ved, at kameraer under alle omstændigheder kan give en ubehagelig følelse. Dette gør vi også vores husejere opmærksomme på, og vi råder dem til helt at undgå at anvende kameraer som sikkerhedsudstyr, hvis muligt. Skulle en husejer have installeret kamera i sit feriehus, er det kun tilladt at have det tændt, når der ikke bor nogen lejere i huset, ligesom det skal være placeret på et synligt sted.

Varmepumpe

I mange af feriehusene findes en energibesparende varmepumpe, som kan spare dig op til 60 % på strømregningen. Nogle varmepumper kan også bruges som aircondition om sommeren.

Post

Vær opmærksom på, at posten i Danmark har en leveringstid på omkring 5-7 hverdage. Ofte er postkassen kun tilgængelig for husejeren, og under dit ophold kan Esmark desværre ikke skaffe en manglende postkassenøgle med kort varsel. Ved vigtige brev- eller pakkeleverancer bedes du venligst henvende dig direkte til vores kontor.

Skjul filtre

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier »
Søg
esmark-dk-map-visuel
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
 • - Thorsminde
 • - Søndervig
 • - Hvide Sande
 • - Henne Strand
 • - Vejers Strand
 • - Blåvand
 • - Fanø
 • - Rømø
icon

 

69 15 96 11
[email protected]

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...