Lej et sommerhus i Hvide Sande

Hvis du overvejer at tage i sommerhus i Hvide Sande, så er du kommet til det helt rigtige sted. For her på siden finder du vores store udvalg af sommerhuse i Hvide Sande, og vi har sommerhuse af alle slags, hvad enten det skal være et traditionelt sommerhus, en hytte på Tyskerhavnen, en husbåd eller noget helt fjerde.

Charmerende fiskerby for hele familien

Hvide Sande ligger midt på Holmsland Klit og er med den store fiskerihavn det naturlige centrum for hele området. Byen har også to mindre og meget hyggelige fjordhavne, “Tyskerhavnen” og “Mamrelund”, hvor der stadig er livlig aktivitet med små joller, der lander friske fisk, som er fanget på fjorden.

Hvide Sande opstod som et nybyggersamfund omkring den nybyggede afvandingssluse i 1931, hvor fiskere fra hele vestkysten begyndte at bruge området omkring gennemsejlingsslusen som basis for det givtige nordsøfiskeri. I løbet af blot et par år var her etableret fiskeauktion, skibsproviantering og håndværkervirksomheder til servicering af fiskekutterne, samtidig med at flere og flere fiskerfamilier slog sig i området.

Fra byens højeste klit “Troldbjerg” er der en smuk udsigt over hele byen. Her går både trapper og en handikapvenlig snoet gangsti til toppen. Herfra kan du se indsejlingen med de nye og imponerende moler, hele havneområdet og Ringkøbing Fjord.

Derfor bør du leje et sommerhus i Hvide Sande

At holde ferie i et sommerhus i Hvide Sande er populært, fordi man her kan kombinere det at være ude i naturen med det at holde en bynær ferie. I Hvide Sande er du tæt på både Vesterhavet, Ringkøbing Fjord, butikker, spisesteder og attraktioner på samme tid.

5 skønne aktiviteter i Hvide Sande

Hvide Sande Sydstrand er tidligere blevet kåret som Danmarks bedste badestrand. Og det er ikke uden grund. Her er smukt hvidt sand så langt øjet rækker, gode og sikre badeforhold med livreddertårne i sommersæsonen, fine parkeringsforhold og der er desuden barnevogns- og kørestolsvenlig adgang helt ned til stranden.

Hele året igennem er der adskillige arrangementer for byens gæster, hvor fisken er i centrum. Og nogle af de mest populære og velbesøgte er de ugentlige fiskeauktioner, som er for både lokale og gæster. De finder sted hvert år i juli og første halvdel af august. Her har du mulighed for at opleve ægte auktionsstemning og selv byde de friskfangede fisk i familievenlige portioner.

Den årlige Sildefestival er ligeledes en årligt tilbagevendende begivenhed, som tiltrækker lystfiskere fra hele Europa. Så er du en ivrig lystfisker, er Hvide Sande det helt rigtige feriested. Fiskene kan også opleves ‘live’ i akvarierne i byens hyggelige museum, Fiskeriets Hus. Her får du et godt indblik i Hvide Sandes historie – og mulighed for at se de forskellige fisk og skaldyr helt tæt på.

Med sin unikke beliggenhed mellem hav og fjord er det muligt at dyrke stort set alle former for vandsport i og omkring Hvide Sande. Du kan surfe, paddlesurfe, windsurfe, kitesurfe, stå på vandski sejle i havkajak og meget mere.

Få fantastiske ferieminder i Hvide Sande

Der er helt generelt tre gode ting ved en sommerhusferie. Den ene er forventningens glæde. Den anden er selve sommerhusferien. Og den tredje er de mange minder, du får med hjem fra ferien. Det gælder ikke mindst, når du holder sommerhusferie i Hvide Sande, for her holdes ferien i autentiske omgivelser med skønne havnemiljøer på både hav- og fjordsiden. Helt sikkert er det, at du vil huske den havfriske luft og de friske fisk – de fås simpelthen ikke bedre noget andet sted i verden.

Hvorfor hedder byen Hvide Sande?

Kun et sted på den 35 km lange landtange, Holmsland Klit, strakte de høje klitmassiver sig helt fra havet til Ringkøbing fjord. Dette klitpartis gamle navn var “Hvide Sande”.

De høje klitter, som vinden havde bygget op, stod med stejle skrænter ud mod Ringkøbing fjord. De var uden bevoksning og kunne, særligt når formiddagssolen skinnede på dem, ses som en lysende landkending for fiskere og andre, der i gamle dage sejlede på fjorden. Deraf navnet: “Æ Hwi’ Såend”.

Navnet “Hvide Sande” blev brugt af Vandbygningsvæsenet som arbejdspladsens navn ved kanalanlæg og slusebyggeri, og det blev senere naturligt navnet på den by, der med tiden er opstået. Klitterne er nu bebyggede, men deres særpræg og den lysende skrænt mod fjorden kan stadig ses fra ”De sorte Bakker” ved Ringkøbing i klart vejr.

Sådan lejer du et sommerhus hos Esmark

Du kan leje dit sommerhus i Hvide Sande her på vores hjemmeside. Du er også altid velkommen til at kontakte os på mail eller telefon, hvis der er noget, vi kan hjælpe med.

chevron-down

Hvad kan jeg lave i Hvide Sande?

Foruden den skønne badestrand og de hyggelige havnemiljøer byder Hvide Sande på en lang række muligheder for at holde en aktiv ferie.

Hvide Sande har en stor børnevenlig svømmehal, fitnesscenter, tennisbaner og meget, meget mere, så du behøver bestemt ikke kede dig, når du holder sommerhusferie i Hvide Sande.

chevron-down

Er der børnevenligt i Hvide Sande?

Der er mange børnevenlige aktivitetsmuligheder i Hvide Sande. Hvis dine børn er vandhunde, vil de helt sikkert elske en tur i Hvide Sande Svømmehal, hvor der er både vandrutsjebane, vipper og meget andet. Den lækre badestrand i Hvide Sande er også meget børnevenlig, og den er hver sommer bemandet med livreddere.

chevron-down

Kan jeg tage hunden med i sommerhus?

I langt de fleste af vores sommerhuse i Hvide Sande er det tilladt at have hund med på ferie.

chevron-down

Hvilke butikker er der i Hvide Sande?

På havnen i Hvide Sande finder du flere fine fiskebutikker med friskfanget fisk, hyggelige restauranter og iscaféer samt gode indkøbsmuligheder i det hele taget.

Der er fire store supermarkeder i Hvide Sande og et væld af specialbutikker. Den lokale handelsforening har cirka 70 medlemmer, hvilket er ret imponerende i en by med blot cirka 3.000 indbyggere.

chevron-down

Hvor mange sommerhuse har Esmark i Hvide Sande?

Hos Esmark har vi flere end 70 sommerhuse i selve Hvide Sande, og regner man Lyngvig og Årgab med, så har vi cirka 350 sommerhuse i området. Lyngvig ligger umiddelbart nord for Hvide Sande, og Årgab ligger umiddelbart syd for Hvide Sande.

Billeder fra Hvide Sande

Video

Hvide Sande Kort

Henter data...

Du kan zoome ind og ud ved at bruge +/- funktionen til venstre på kortet eller ved at dobbeltklikke på selve kortet. Ønsker du at se satellitfoto, klik på ’satellit’ i øverste højre hjørne af kortet.

Klik på husikonerne for at se fotos og få mere information om de enkelte feriehuse. Huse markeret med gult ikon, kan bookes med Last Minute-rabat inden for en eller flere af de kommende 4 uger.

Vores gæsters anmeldelser af Hvide Sande

Hundeskov-lignende område i Hvide Sande/Søndervig, hvor hunde kan løbe frit og lege.

Skøn beliggenhed ved fjor og hav. Autentisk miljø, tæt på små hyggelige havne, samt byen og den store havn.

Hvide Sande er jo en ren perle ved Vesterhavet. En hyggelig by med alt hvad man skal bruge. Der er nærhed til havet, fjorden og natur pur. Der er tilbud til små som store. Savner man mere bymiljø er der ikke langt til fx. Ringkøbing/Herning eller Varde/Esbjerg for den sags skyld.

Hyggelige omgivelser i et originalt miljø.

Hvide Sande er bare en dejlig og hyggelig by med mange former for liv. Man bliver aldrig træt af den♥️

Huset ligger skønt lige ud til fjorden og i gåafstand til Hvide Sande og vesterhavet.

Tyskerhavnen med husbådene og lystbådehavnen som nabo er en ren perle - kan varmt anbefales ❤️

Fantastisk natur, gået mange ture

Feriehyttens omgivelser er rolige og skønne autentiske med udsigt til vand og fiskeri.

En god oplevelse

Unikke omgivelser. Dejlig natur,strand,bymidte,alt indenfor gå-afstand.

Hvide sande er et dejligt ferie sted med vand-natur- gode resturanter og shopping

Skjul filtre

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier »
Søg
esmark-dk-map-visuel
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
  • - Vester Husby
  • - Søndervig
  • - Hvide Sande
  • - Henne Strand
  • - Blåvand
icon
Det siger vores gæster om os:
Det virker, prof
» Se flere vurderinger af Esmark her
Vejrudsigt Hvide Sande

Cvr: 26257409

SitemapPersondata- og cookiepolitik
Søger...