Sommerhuse i Hvide Sande

Gæsterne siger
4.5 af 5
icon
icon
By nær og hygge
Frederik Tønnesen, Løgumkloster
Se flere vurderinger
Overvejer du en ferie i Hvide Sande? Så er du kommet til det rette sted. På denne side finder du nemlig vores mange sommerhuse til leje i Hvide Sande-området.

En charmerende og autentisk fiskerby; Hvide Sande ligger midt på Holmsland Klit og er med den store fiskerihavn det naturlige centrum for hele området. Byen har også to mindre og meget hyggelige fjordhavne, “Tyskerhavnen” og “Mamrelund”, hvor der stadig er livlig aktivitet med små joller, der lander frisk fisk ind.

Hvide Sande opstod som et nybyggersamfund omkring den nybyggede afvandingssluse i 1931, hvor fiskere fra hele vestkysten begyndte at bruge området omkring gennemsejlingsslusen som basis for det givtige nordsøfiskeri.

I løbet af blot et par år var her etableret fiskeauktion, skibsproviantering og håndværkervirksomheder til servicering af fiskekutterne, samtidig med at flere og flere fiskerfamilier slog sig i området.

Fra byens højeste klit “Troldbjerg” er der en smuk udsigt over hele byen. Her går både trapper og en handikapvenlig snoet gangsti til toppen. Herfra kan du se indsejlingen med de nye og imponerende moler, hele havneområdet og Ringkøbing Fjord.

På havnen i Hvide Sande finder du flere fine fiskebutikker med friskfanget fisk, hyggelige restauranter og iscaféer og gode indkøbsmuligheder. Således giver et feriehus i Hvide Sande rige muligheder for en autentisk ferie i Vestjylland.

Ferie på vandet i husbåd

I Hvide Sande finder du to små, hyggelige fjordhavne “Tyskerhavnen” og “Mamrelund”. Her er et levende og hyggeligt miljø og du har ofte mulighed for at få en snak med fiskerne og måske købe en frisk fisk direkte fra båden.

Hos Esmark kan du i begge de hyggelige fjordhavne leje en af de unikke husbåde, som er bygget på et af byens skibsværfter og som giver mulighed for et enestående ferieophold på vandet i et skønt og hyggeligt havnemiljø.

Danmarks bedste badestrand

Stor strand tæt på sommerhusene i Hvide Sande.

Den sydlige strand i Hvide Sande er tidligere blevet kåret som Danmarks bedste badestrand. Og det er ikke uden grund. Her er smukt hvidt sand så langt øjet rækker, gode og sikre badeforhold med livreddertårne i sommersæsonen, fine parkeringsforhold og der er desuden barnevogns- og kørestolsvenlig adgang helt ned til stranden.

Gangstierne til strandene i Hvide Sande er alle nummererede, så det er let at finde tilbage til sommerhuset eller bilen. Læs mere om ferie tæt på stranden her: Esmarks sommerhusudlejning giver rige muligheder for en skøn strandferie i Hvide Sande.

Altid friske fisk i Hvide Sande

Hele året igennem er der adskillige arrangementer for byens gæster, hvor fisken er i centrum. Og nogle af de mest populære og velbesøgte er de ugentlige fiskeauktioner for turister, som finder sted hvert år i juli og første halvdel af august. Her har du mulighed for at opleve ægte auktionsstemning og selv byde de friskfangede fisk i familievenlige portioner.

Den årlige Sildefestival er ligeledes en årligt tilbagevendende begivenhed, som tiltrækker lystfiskere fra hele Europa. Så er du en ivrig lystfisker, er Hvide Sande det helt rigtige feriested. Find tips og ideer til din næste lystfiskerferie her.

Fiskene kan også opleves ‘live’ i akvarierne i byens hyggelig museum, Fiskeriets Hus. Her får du et godt indblik i Hvide Sandes historie – og mulighed for at se de forskellige fisk og skaldyr helt tæt på. Læs mere om Fiskeriets Hus her.

Sejl ud med Maja – og oplev den maritime stemning ombord

I havnen i Hvide Sande finder du den store, flotte bramsejlsskonnert Maja, der dagligt byder på en stor oplevelse i form af en sejltur på hav eller fjord. Skonnerten er byens stolthed og var bl.a. med til at repræsentere Danmark ved De Olympiske Lege i London i 2012. Billetter til en 2-timers sejltur kan købe online eller på vores kontor i enten Bjerregård eller Søndervig. Læs mere om Bramsejlsskonnerten Maja her.

Vandsport for alle

Med sin unikke beliggenhed mellem hav og fjord er det muligt at dyrke stort set alle former for vandsport i og omkring Hvide Sande. Du kan surfe, paddlesurfe, windsurfe, kitesurfe, stå på vandski sejle i havkajak og meget mere. Læs mere om de mange vandsportstilbud her.

Navnet Hvide Sande

Kun et sted på den 35 km lange landtange, Holmsland Klit, strakte de høje klitmassiver sig helt fra havet til Ringkøbing fjord. Dette klitpartis gamle navn var “Hvide Sande”.

De høje klitter, som vinden havde bygget op, stod med stejle skrænter ud mod Ringkøbing fjord. De var uden bevoksning og kunne, særligt når formiddagssolen skinnede på dem, ses som en lysende landkending for fiskere og andre, der i gamle dage sejlede på fjorden. Deraf navnet: “Æ Hwi’ Såend”.

Navnet “Hvide Sande” blev brugt af Vandbygningsvæsenet som arbejdspladsens navn ved kanalanlæg og slusebyggeri, og det blev senere naturligt navnet på den by, der med tiden er opstået. Klitterne er nu bebyggede, men deres særpræg og den lysende skrænt mod fjorden kan stadig ses fra De sorte Bakker” ved Ringkøbing en solklar formiddag.

Klik på den orange knap for at se en liste over vores dejlige ferieboliger i Hvide Sande: Vi har både sommerhuse og husbåde til leje i området.

 

Billeder fra Hvide Sande

Video

Hvide Sande Kort

Henter data...

Du kan zoome ind og ud ved at bruge +/- funktionen til venstre på kortet eller ved at dobbeltklikke på selve kortet. Ønsker du at se satellitfoto, klik på ’satellit’ i øverste højre hjørne af kortet.

Klik på husikonerne for at se fotos og få mere information om de enkelte feriehuse. Huse markeret med gult ikon, kan bookes med Last Minute-rabat inden for en eller flere af de kommende 4 uger.

Vores gæsters anmeldelser af Hvide Sande

Hundeskov-lignende område i Hvide Sande/Søndervig, hvor hunde kan løbe frit og lege.

Skøn beliggenhed ved fjor og hav. Autentisk miljø, tæt på små hyggelige havne, samt byen og den store havn.

Hvide Sande er jo en ren perle ved Vesterhavet. En hyggelig by med alt hvad man skal bruge. Der er nærhed til havet, fjorden og natur pur. Der er tilbud til små som store. Savner man mere bymiljø er der ikke langt til fx. Ringkøbing/Herning eller Varde/Esbjerg for den sags skyld.

Hyggelige omgivelser i et originalt miljø.

Hvide Sande er bare en dejlig og hyggelig by med mange former for liv. Man bliver aldrig træt af den♥️

Huset ligger skønt lige ud til fjorden og i gåafstand til Hvide Sande og vesterhavet.

Tyskerhavnen med husbådene og lystbådehavnen som nabo er en ren perle - kan varmt anbefales ❤️

Fantastisk natur, gået mange ture

Feriehyttens omgivelser er rolige og skønne autentiske med udsigt til vand og fiskeri.

En god oplevelse

Unikke omgivelser. Dejlig natur,strand,bymidte,alt indenfor gå-afstand.

Hvide sande er et dejligt ferie sted med vand-natur- gode resturanter og shopping

Idylliske

Intet. Elsker bare Hvide Sande ♥️ og den kombination af turister og det daglige almindelige liv der er derHyggeligt og afslappende.

Omgivelserne er rigtig fine især for en familie med mindre børn.

Et klart ti-tal med pil opad

En perle - uendeligt charmerende område.

Super hyggelig

Skønt med idyl og ro i Tyskerhavn. Hvor fiskekuttere sejer ind hver morgen, og med stor glæder sælger friske fisk lige fra båden. Vi er blevet så glade for at bo her, at vi vender tilbage hvert år. Vores børn elsker det også. Sidste år blev vi inviteret med ud og fiske makreller af en lokal fisker og der fik vi en haj på krogen. Vi glæder os allerede til næste sommer i Hvide Sande!

Nydelig! Gode spisesteder, og fredelig og god plass

Smukke, autentiske, rolige og idylliske.

Skøn omgivelser hyggelig fiskerby dejligt sted.

Beliggenheden var i et spændende område, hvor der udover de små beboelige fiskerhytter også var almindelige fiskehytter og en lille fiskerihavn.

Tæt på by og strand

Hyggelig miljø ved fjordhavnen! Gode muligheder for løbeture!

Jeg elsker Hvide Sande. Og jeg boede lige midt i byen, hvor der var liv og mennesker lige uden for min dør. Jeg var alene i lejligheden, men følte aldrig, jeg var helt alene. Købmand, bager og ikke mindst fiskebutikken ligger lige rundt om hjørnet, og det passede mig godt.

Dejligt område med skøn stemning.

Serdeles dejlige

Skjul filtre

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier »
Søg
esmark-dk-map-visuel
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
  • - Søndervig
  • - Hvide Sande
  • - Henne Strand
  • - Blåvand
icon
Det siger vores gæster om os:
Vi anbefaler gerne Esmark. Har selv haft sommerhus igennem J...
» Se flere vurderinger af Esmark her
Vejrudsigt Hvide Sande

Cvr: 26257409

SitemapPersondata- og cookiepolitik
Søger...