Sommerhuse i Haurvig

Gæsterne siger
5.0 af 5
Skøn natur
Eva Stock, Danmark
Se flere vurderinger

Navnet stammer antageligt fra en af de mange små og idylliske vige i Ringkøbing Fjord, som tilbage i tiden blev brugt både som udskibningshavne for tagrør til købstaden Ringkøbing og som landingshavne for de lokale beboere, hvor fjordfiskeriet var en nødvendig bibeskæftigelse for at skaffe mad på bordet.

Området

Haurvig ligger på den sydlige del af landtangen Holmsland Klit mellem Årgab og Skodbjerge, og er et særdeles naturskønt og roligt område med højt til himlen. I Haurvig er der kort afstand til både strand og fjord. Her ligger sommerhusene, som udlejes af Esmark Feriehusudlejning, på store naturgrunde. De fleste af vores sommerhuse finder du på vestsiden mod klitterne og den meget attraktive sandstrand langs Vesterhavet, hvor både fiskeri, jagt efter “vestkystens guld” – rav, og en dukkert for hele familien, under iagttagelse af badereglerne, er en dejlig afveksling på ferien.

Men du vil også finde mange virkelig smukke ‘perler’ på østsiden med skøn udsigt over den lidt mere fredelige Ringkøbing Fjord. Her kan du nyde landskabet på den anden side af fjorden samt det store fuglereservat Tipperne i den sydlige ende af fjorden på klare dage.

På vestsiden af hovedvejen løber den fine natursti, som er oplagt til en cykel-, løbe- eller travetur på ferien, hvor blandt andet fugle- og dyrelivet kan iagttages i fred og ro. Naturstien strækker sig de godt 40 km fra Nymindgab i syd, igennem fiskerbyen Hvide Sande til Søndervig i nord.

Fra Haurvig er der ikke mange minutter i bilen til dagligvarebutikken i Bjerregaard med en fin lille fiskebod eller det noget større udbud af shopping og restauranter i Hvide Sande eller Søndervig. Esmarks sommerhusudlejning i Haurvig giver således rige muligheder for en skøn og varieret ferie i Vestjylland.

Seværdigheder

I Haurvig findes det levende museum strandfogedgården Abelines Gård, som sammen med en historisk redningsstation giver et fremragende og meget interessant billede af, hvordan livet blev levet på Klitten i lidt ældre tider. Her var en kombination af landbrug, fåreavl og fiskeri det eneste mulige levebrød og hvor strandfogederne holdt opsyn med stranden og var sømændenes livliner i tilfælde af forlis.

Haurvig Kirke, som er opført i 1869, blev renoveret i 1947, hvor tårnet blev opført. Bemærk den specielle prædikestol formet som styrehuset på en af de gamle fiskekuttere. Også kirkegården med de gamle gravsten og den fantastiske beliggenhed mod fjorden er absolut et besøg værd.

Aktiviteter

Hvis du eller andre i familien er til heste og ridning, finder I i Haurvig en rideskole, som blandt andet arrangerer rideture langs stranden og i den skønne natur. Her inddeles rytterne efter erfaring og evner, så sikkerheden er helt i top, når rækkerne af glade ryttere begiver sig ud på tur.

Klik på den orange knap for at se en liste over ESMARK mange skønne sommerhuse i Haurvig. Alle tæt på både hav og fjord.

Billeder fra Haurvig

Video

Haurvig Kort

Henter data...

Du kan zoome ind og ud ved at bruge +/- funktionen til venstre på kortet eller ved at dobbeltklikke på selve kortet. Ønsker du at se satellitfoto, klik på ’satellit’ i øverste højre hjørne af kortet.

Klik på husikonerne for at se fotos og få mere information om de enkelte feriehuse. Huse markeret med gult ikon, kan bookes med Last Minute-rabat inden for en eller flere af de kommende 4 uger.

Vores gæsters anmeldelser af Haurvig

Omgivelserne er pragtfulde, Vestkysten på sit bedste. Dog var der lidt langt til dagligindkøb (7 - 13 km), men hvis man alligevel er indstillet på at køre, så får huset et rent 10-tal.

Vi elsker Vesterhavet og at gå i klitterne og nyde landskabet.

Dejligt område. Grunden der hører til huset kan pt ikke anvendes og stien op til fredningsbæltet er ikke fremkommelig bla pga hyben. Man kan ikke komme til stranden fra grunden da vestenvind/storm har gjort klitten meget stejl. Ellers dejligt område - også til hunde

Et helt fantastisk naturområde

Skønt område at gå ture med vores søde hund

Vi elsker området omkring Hvide Sande og kommer der ofte - vi er bla glade for at surfe og det er der jo rig mulighed for både på fjorden og i Vesterhavet.

Elsker Vesterhavet. Fem minutters travetur, og du står på stranden. Stejle klitter, marehalm, en bunker og solnedgang i havet. Kan nydes i al slags vejr. Også om vinteren.

Noget af det skønneste natur i landet. Vi elsker vejret, storm eller sol.

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier » Skjul udvidet søgning »
Søg
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
  • - Søndervig
  • - Hvide Sande
  • - Henne Strand
  • - Blåvand
Det siger vores gæster om os:
God service,
» Se flere vurderinger af Esmark her
Vejrudsigt Haurvig
Spørgsmål til din sommerhusferie?
Esmark på facebook
Sitemap
Søger...