Sommerhuse i Klegod

Gæsterne siger
3.5 af 5
Dejligt område med plads til privatliv uden at føle sig alene.
Elin Pedersen, Brøndby
Se flere vurderinger

Med en placering midt i mellem Hvide Sande og Søndervig og mellem strand og fjord er Klegod et attraktiv område for familieferien. Der er rig mulighed for fred og ro i de skønne naturomgivelser og kort afstand til både Hvide Sande og Søndervig, hvor mange aktiviteter og butikker venter på netop dit besøg. På denne side kan du læse mere om Klegod – og finde vores mange sommerhuse til leje i området.

Klæg og odde?

Betegnelsen Klegod stamme fra to centrale begreber om området før i tiden. Klæg er betegnelsen på et fugtigt og lerblandet sandjord, som Klegods enge var fyldt af før i tiden. Engene førte ud til en lille halvø eller spids ud i Ringkøbing Fjord, også kaldet en odde. Odden var tydeligere før i tiden, men kan stadigt i dag sagtens spottes fra luften.

Så med lidt fantasi – eller mangel på samme, sammensatte man disse begreber og har i dag en lækker feriedestination med egen købmand, put and take sø og cykeludlejning.

Lækkert feriehusområde

Med masser af idyl, sommerhuse med stråtagsbelægning, lyng, der blomstre i sensommeren, drager på himlen, smilende folk på cykeltur eller spadserende hånd i hånd og med god tid til netop at nyde den skønne idylliske fred og underskønne natur. Ja, så må Klegod siges at være en oplagt feriedestination, hvis familien og naturoplevelser er centrale fokusområder for din næste ferie i Vestjylland og Danmark.

Den korte cykelafstand til både Hvide Sande og Søndervig gør sommerhusene, du kan leje i Klegod-området, utroligt attraktive. Ikke nok med at du har aktiviteter, butikkerne og restauranterne inden for rækkevidde, men du har også en enestående ro og idyl omkring familieferiens base, sommerhuset. Mange af Esmarks feriehuse ligger på afgrænsede grunde. Med sommerhusudlejning fra Esmark er der således rig mulighed for privatliv, når solen eller en grillaften skal nydes på terrassen.

 

Strand

Yderligere skiller kun en enkelt klitrække Klegods feriehuse fra Nordens største og smukkeste legeplads, stranden. Og her vil en stor del af ferien med garanti foregå, hvad enten solen skinner eller havet er i opbrud og vinden blæser fra vest. Ved stranden kan hele familien underholdes og aktiveres uanset om man er til badning, boldspil, drageflyvning, rav- og strandingssøgning, lange gåture med havets brusen som beroligende baggrundsmusik eller en medbragt picnickurv, der nydes mens solen går ned over Vesterhavet, og skaber de flotteste farvenuancer hen over himlen. Og der er med 100% sikkerhed plads til alle.

Ligger dit feriehus en smule væk fra stranden, eller er bagagerummet fyldt op med spande, skovle, parasol, tæpper og madkurv, så kan bilen parkeres på anlagt parkeringsplads oppe ved sidste klitrække.

Cyklen som den centrale transportgenstand

Med både naturstien og en asfalteret cykelsti, som løber hele vejen gennem Klegod til både Hvide Sande og Søndervig, kan det anbefales at medbringe eller leje en cykel på familieferien. Turen via naturstien, hvad enten destinationen hedder Hvide Sande eller Søndervig, foregår uforstyrret af trafik og støj, og særligt med mindre børn synes turen dejlig afstressende i flotte omgivelser blandt hede, klitter og smukke sommerhuse.

Billeder fra Klegod

Video

Klegod Kort

Henter data...

Du kan zoome ind og ud ved at bruge +/- funktionen til venstre på kortet eller ved at dobbeltklikke på selve kortet. Ønsker du at se satellitfoto, klik på ’satellit’ i øverste højre hjørne af kortet.

Klik på husikonerne for at se fotos og få mere information om de enkelte feriehuse. Huse markeret med gult ikon, kan bookes med Last Minute-rabat inden for en eller flere af de kommende 4 uger.

Vores gæsters anmeldelser af Klegod

Super - lige os med ro og afslapning

Naturskønne omgivelser og super central beliggenhed imellem Ringkøbing/Søndervig samt Hvidesande.

Perfekt for os, som bare vil have hedelandskab, klitter, strand og ro samt lange gå-og løbeture med hunden !

Man skal kunne holde til vinden ved Vesterhavet - dejligt at gå ture. Knap så meget badning.

Dejlig natur tæt på hav og klitter

Vesterhavet er fantastisk

Esmark er et bureau hvor man trygt kan leje et dejligt hus og få forventningerne til ferien indfriet. Tak til udlejer for at give andre muligheden for at besøge klegod i dejlige omgivelser. Her bor man fredeligt og ugeneret.

Dejlig dejligt område, med natur , strand og Vesterhavet

Fantastisk natur. Er vild med alle stierne rundt i klitterne, og at man kan komme til stranden så nemt og hurtigt. Jeg tænker dog, at om sommeren ville det være rart med flere mindre steder, hvor man kunne cykle til stranden med tæppe, madpakker mm.

Gode muligheder for gå-tur. Ikke for langt til stranden.

Huset ligger omgivet af klitter til alle sider og man kan derfor være helt ugenert. Der er en fin og let adgang til stranden og det tager ca. 11 minutter i almindelig gang. Der er mulighed for at cykle til Søndervig, mens det kun tager 5-10 minutter i bil til Søndervig eller Hivide Sande.

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier » Skjul udvidet søgning »
Søg
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
  • - Søndervig
  • - Hvide Sande
  • - Henne Strand
  • - Blåvand
Det siger vores gæster om os:
Super service venlige
» Se flere vurderinger af Esmark her
Vejrudsigt Klegod
Spørgsmål til din sommerhusferie?
Esmark på facebook
Sitemap
Søger...