Mærk historiens vingesus i Ringkøbing

Ringkøbing er den ældste af de større byer på vestkysten. Den ligger på det nordøstlige hjørne af Ringkøbing Fjord, cirka ti kilometer øst for badebyen Søndervig, og når du holder ferie på vestkysten, må du ikke snyde dig selv for en tur til den gamle købstad.

Ringkøbing er kendt som ’byen med de røde tage’, og på byens hyggelige torv kan du nyde en frokost eller en kold fadøl i historiske omgivelser.
Torvet ligger omkranset af kirken, som blev opført i 1400-tallet, hotellet, som blev opført i 1600-tallet og amtsrådhuset, som blev opført i 1800-tallet.

En levende handelsby

Gågaden og de smalle gader og stræder, der fører ned til havnen, er brolagte, og handelslivet i byen har en næsten 700 år lang historie bag sig. For Ringkøbing har været en aktiv og levende handelsby, lige siden den blev udnævnt til købstad tilbage i 1300-tallet. I dag er der flere end 50 specialbutikker i byen, hvoraf hovedparten ligger i midtbyen. Der er også flere gode spisesteder i midtbyen og en fiskebutik på havnen, som ligger få minutters gang fra torvet.

Gågade i Ringkøbing

Havnemiljø ved fjorden

Ringkøbing Havn, som den ser ud i dag, blev anlagt i begyndelsen af 1900-tallet. Det var i forbindelse med, at man skulle fragte materialer over Ringkøbing Fjord til opførelsen af Lyngvig Fyr.

Også her er flere af de gamle bygninger bevaret, og havnen benyttes af både lystsejlere og fjordfiskere. Det er også på havnen, du finder byens største arbejdsplads, for her har Vestas en stor fabrik, hvor der produceres vindmøller. Der er en skøn vandre- og cykelsti langs fjorden, og du kan købe is og drikkevarer flere steder på havnen, som kan nydes i både historiske og naturskønne omgivelser.

Survival of the Fattest

Survival of the Fattest - Den fede dame skulptur i Ringkøbing

Den fede dame skulptur i Ringkøbing (Survival of the Fattest) er fra 2002 og blev lavet af Jens Galschiøt. Skulpturen er et symbol på den skæve fordeling af verdens ressourcer.

Seværdigheder i nærheden af Ringkøbing

De mest populære seværdigheder i nærheden af Ringkøbing er:

Bagges dæmning (Ringkøbing Fjord)

Kategorier Aktiviteter,Byer

Mød forfatteren - Oliver

Jeg kommer oprindeligt fra Nordtyskland, men flyttede for en del år siden her til vores skønne ferieområde på Vestkysten. Min fritid tilbringer jeg allerhelst sammen med min familie ved vandet, hvor vi nyder at gå lange ture i den friske vesterhavsluft.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort, men bruges kun til at sikre bloggen mod spam samt til at kunne kontakte vinderen direkte i forbindelse med eventuelle konkurrencer.
Krævede felter er markeret med *

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...