Blåbjerg Klitplantage – en anderledes naturoplevelse

I området mellem Henne Strand og Houstrup på den jyske vestkyst ligger den store danske statsskov Blåbjerg Klitplantage. Her kan du tage familien med ud i den skønne vestjyske natur, når du holder sommerhusferie ved Vesterhavet. Der er flere gode stier rundt i plantagen, som er velegnede til både vandre- og cykelture.

Plantagen er opkaldt efter Blåbjerg Klit, som er 64 meter høj og dermed Danmarks højeste klit. Den ligger i den sydlige del af plantagen, og fra toppen af klitten er der en fantastisk udsigt til både Henne Strand, Tipperne, Ringkøbing Fjord, Filsø og mange andre perler i det vestjyske.

Plantagen er i alt 4.600 hektar stor

Blåbjerg Klitplantage består af skov, hede og klitlandskab, og der er et rigt dyreliv i plantagen. Du kan blandt meget andet være heldig at se kronvildt, og du vil helt sikkert se en masse spændende fuglearter, når du færdes i plantagen. Du kan også se tilsandede egetræer i plantagen.

Blåbjerg Klitplantage mellem Houstrup og Henne - Luftfoto

Der står en mindesten på toppen af Blåbjerg Klit til minde om Thyge de Thygeson, som stod i spidsen for arbejdet med at beplante Blåbjerg Klitplantage i sidste halvdel af 1800-tallet.

Den store mindesten stammer fra Bornholm, og den blev i sin tid fragtet med skib til Esbjerg og videre herfra med hestevogn til den nuværende placering på toppen af Blåbjerg Klit.

Blåbjerg Klitplantage

Blåbjerg Klitplantage er en 4.600 hektar stor naturområde mellem Henne Strand og Houstrup.

Her findes mange vandreruter og et af Danmarks bedste mountainbike områder. Tag på vandretur gennem den ”krøllede” løvklit, som er tilsandede rester af egeskov eller nyd udsigten fra toppen af Blåbjerg.

Adresse
Blåbjerg Klitplantage
v. Himmelvejen
6830 Nørre Nebel

Blåbjerg Klitplantage
Kategorier Aktiviteter,Natur

Mød forfatteren - Svend

Jeg er opvokset i Hvide Sande og bor i dag i en lille landsby, nord for Ringkøbing. Jeg er ud af en familie, som har på boet på tangen mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord gennem mange generationer. Jeg interesserer mig for historie, sport og samfundsforhold, og jeg har en hund, der hedder Albert.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort, men bruges kun til at sikre bloggen mod spam samt til at kunne kontakte vinderen direkte i forbindelse med eventuelle konkurrencer.
Krævede felter er markeret med *

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...