Sommerhus med billard

Sommerhus med Billard

Et sommerhus med billardbord eller poolbord er altid et hit! Hyg dig rundt om billardbordet eller poolbordet i sommerhuset og nyd den gode stemning, der spreder sig.

Men hvad er billard og hvad er pool egentlig? Et spil billard er et spil, hvor det gælder om at vælte de opstillede kegler. Det er ikke et så udbredt spil og netop derfor er der mange der forveksler et billard bord med et poolbord. Og det har vi taget til os her hos Esmark. Derfor – et billardbord hos Esmark kan både være et billardbord, et poolbord eller begge dele.

Hvis du søger et sommerhus med billardbord eller poolbord, har vi et bredt udvalg hos os. Vi har både sommerhuse, hvor billardbord befinder sig i et separat aktivitetsrum, eller hvor billardbordet er mere integreret i resten af huset. Der er klar fordele ved begge udgaver, så det skal være helt op til dig, at finde den placering af billardbordet i sommerhuset, der passer bedst til dig og dine behov.

Sommerhus med billardbord – så er hyggen for både store og små sikret

Et omgang pool eller billard i sommerhuset er altid hyggeligt, men hvordan er det nu reglerne er…?

Hvis du skal spille billard i sommerhuset er der følgende overordnet regler:

I et spil billard skal du bruge kegler og en kugle. Dette spil billard kaldes også for keglebillard og er den mest traditionelle form for billard i Danmark. Og det er også i Danmark, at vi spiller efter regler, der er over 100 år gamle og kun bruges i Danmark.

I skal skyde om hvem der skal starte – I spiller samtidig til hver jeres kugle fra den ene side til den anden side, på den korte led af billardbordet. Den spiller der kommer nærmest banden, hvor I startede fra, må vælge hvem der starter.

Hele spillet går ud på, at du støder med din kø til den røde kugle, som så efterfølgende skal ramme enten:

  • begge de hvide kugler
  • begge de hvide kugler, hvor den ene eller begge vælter keglerne
  • én af de hvide kugler, som efterfølgende skal vælte keglerne

Herefter rejses keglerne op igen, når stødet er afsluttet.

Points gives, når der er væltet en kegle og du får 2 points ved én væltet kegle og 4 points, når rød kugle ramme begge de hvide.

Hvis du skal spille pool i sommerhuset er der følgende overordnet regler:

Samle alle kuglerne i den ene ende og læg dem i den trekantet holder, så alle kuglerne danner en trekant på billard bordet. Den ældste får lov til at skyde først og her handler det om, at skyde hårdt og direkte ind på den opstillede trekant med kuglerne.

Hvis personen får en helfarvet i et hul, har denne person de helfarvede kugler. Og hvis personen først skyder en halvfarvet i et hus, har denne person de halvfarvede. Fremadrettet hedder det så, at man enten har de halve eller hele. Spillet kan nu for alvor gå i gang og det går helt simpelt ud på, at først at få sine kugler i hul. Når man har fået alle sine kugler i hul, skal man til sidst have den sorte i hul. Når den er kommet i hul, som den sidste, har man vundet. Men HVIS man skyder den sorte kugle i, inden man har skudt alle sine egne kugler i hul, har man tabt.

Hvis man kommer til at ramme eller skyde modstanderens kugler i hul, så har modstanderen en ekstra tur.

 

Rigtig god fornøjelse med billard spillet i sommerhuset!

Esmark på facebook

Vind kr. 3.500,-

Få gratis tips og ideer og vær med i lodtrækningen om feriegavekort.

Tilmeld nyhedsbrev

Skjul filtre

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier »
Søg
esmark-dk-map-visuel
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
  • - Søndervig
  • - Hvide Sande
  • - Henne Strand
  • - Blåvand
icon

 

69 15 96 11
post@esmark.dk

Cvr: 26257409

SitemapPersondata- og cookiepolitik
Søger...