Sandskulpturenfestivalen trækker hvert år over 100.000 besøgende til

Sandskulpturfestival i Søndervig

Tilbring ferien i sommerhus og besøg Sandskulpturfestivalen i Søndervig
Tilbring ferien i sommerhus og besøg Sandskulpturfestivalen i Søndervig

Kom og oplev den enestående Internationale Sandskulpturfestival

I badebyen, Søndervig, direkte ved Vesterhavet afholdes den populære Internationale Sandskulpturfestival, som tiltrækker mere end 100.000 gæster om året. Og dette er ikke uden grund. Et team at verdens dygtigste sandskulpturer sætter stævne i Søndervig, hvor de bygger de mest fantastiske sandskulpturer.

Den første Sandskulpturfestival i Søndervig fandt sted i 2002, og siden da har Sandskulpturfestivalen været en succesfuld tilbagevendende attraktion, der finder sted hvert sommerhalvår. Og hvert år er sandskulpturerne bygget under et bestemt tema, så de utrolig flotte sandskulpturer fortæller en fælles historie, hvilket giver en sammenhængende og imponerende oplevelse. I de forgangene år har gæsterne fået fornøjelsen af at opleve temaer som Verdens Syv Underværker, Egyptens Mysterier og Romerriget og dets herskere, for blot at nævne nogle få eksempler.

Mere end bare sandslotte

Nogle af sandskulpturerne til Sandskulpturfestivalen er op til 7 meter høje og den enorme sandskulpturvæg er 200 meter lang. Så der er her tale om enestående detaljerede kunstværker, der er udført med største nøjagtighed i et meget udfordrende materiale, hvor sand ikke bare er sand. I stedet er det vigtigt, at sandet har et bestemt lerindhold, og at det indeholder den rette type sandkorn, så det bedre kan holde sammen og modstå Vestkystens vind og vejr.

Sandskulpturfestivalen er en populær attraktion; især for områdets sommerhusgæster
Sandskulpturfestivalen er en populær attraktion; især for områdets sommerhusgæster

Til at starte med, presses sandet sammen i blokke, som stables ovenpå hinanden. Ind imellem fugtes de store sandblokke med vand for at få sandet til at holde bedre sammen, og når den ønskede højde for sandskulpturen er nået begynder sandskulptørerne ganske enkelt at udforme deres kunstværk ovenfra og ned.

Til en sandskulptur på ca. 4 meter skal der bruges 25 tons sand og 60 arbejdstimer. Og ved 10-års jubilæet for Sandskulpturfestivalen blev der brugt over 8.000 tons sand, som 36 kunstnere fra forskellige lande i løbet af 10 dage forvandlede til en sand oplevelse for store og små, unge som gamle. Og har man lyst til at følge sandskulptørernes arbejde i udformningen af disse kunstværker, er dette også muligt, da Sandskulpturfestivalen er åben for gæsterne den uge, hvor sandskulpturerne bliver til.

Medbring picnickurven og de firbenede venner

Ved Sandskulpturfestivalen er der opstillede borde og bænke, så det er muligt for gæsterne at nyde en medbragt madpakke, mens de beundrer de flotte sandskulpturer. Der kan også købes forfriskninger af forskellige slags på pladsen. Det er også tilladt at medbringe hunde, så her kan hele familien tilbringe en uforglemmelig dag sammen. Og har man fået mod på selv at bygge en sandskulptur, er der også mulighed for det, i den store opstillede sandkasse. Ydermere er der gode parkeringsmuligheder lige i nærheden.

Så kom og tilbring en dag fyldt med uforglemmelige oplevelser på den Internationale Sandskulpturfestival i Søndervig.

Læs mere om Sandskulpturfestivalen her.

Skjul filtre

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier »
Søg
esmark-dk-map-visuel
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
  • - Søndervig
  • - Hvide Sande
  • - Henne Strand
  • - Blåvand
icon
Spørgsmål til din sommerhusferie?

69 15 96 11
post@esmark.dk

Cvr: 26257409

SitemapPersondata- og cookiepolitik
Søger...