Sådan er vejret på Rømø

Rømø er en af de smukkeste ferieøer i Danmark, alle årets 365 dage. Uanset hvad vejrudsigten for Rømø lover, er der mange forskellige aktiviteter og udflugtsmål, du kan besøge. Det bedste tidspunkt at besøge Rømø på, er det tidspunkt, der passer dig og dine ferieplaner.

De, der foretrækker den varme årstid, kommer gerne til øen i slutningen af foråret eller om sommeren. Her varierer temperaturerne på Rømø fra milde til varme. Hvis du foretrækker den kolde årstid, kan du udforske Rømø om efteråret eller vinteren, når vejret er køligt til koldt, og øen ånder en særlig fred og ro. 

Rømø Strand

Sommer på Rømø

Vejret på øen er bedst om sommeren. I denne periode er de lokale sommerhuse på Rømø særligt populære. Termometeret viser et gennemsnit på omkring 20 grader. Du finder typisk de højeste temperaturer på øen i august. Når det bliver varmere, sørger Nordsøen for en behagelig frisk brise.

Om sommeren kan du nyde Rømø i vid udstrækning indtil aftenen, da der er op til ni solskinstimer om dagen. Når himlen er skyfri, og vejret er klart, er der altid mange besøgende på de brede og lange sandstrande.

Solnedgang på Rømø

Badning på Rømø

Er du glad for at bade, byder Rømø på de helt ideelle rammer. De brede og kilometerlange sandstrande indbyder til svømning, solbadning og afslapning. Hvis du er på Rømø i juni, kan du forvente en gennemsnitlig vandtemperatur på omkring 15 grader. I juli er Nordsøen allerede blevet varmet mere op, og her er den gennemsnitlige vandtemperatur 18 grader. Når sommeren er på sit højeste i august, er vandet 19 grader.

Herefter falder vandtemperaturen igen. Med lidt held er september måned stadig behageligt varm, så du kan tage en svømmetur ved en vandtemperatur på 17 grader. I andre måneder kan vandtemperaturen falde til helt ned til 5 grader. Her skal man være en ægte vinterbader for at nyde en dukkert i havet.

Bil på Rømøs strand

Vindretning på Rømø

På Rømø er der gode chancer for at kitesurfe og windsurfe. Som vandsportsudøver kan du se frem til 60-70 procent chance for pålandsvind. Lakolk Strand er Rømøs foretrukne kite- og surfspot. Her kommer vinden fra nordvest og fra vest til sydvest.

Mellem marts og oktober er forholdene bedst for begyndere og freestylere. Sandbankerne ligger tæt på stranden og har roligt, lavt vand. Bag det hvide vand findes der dog også en højere dønning. Den gennemsnitlige vindhastighed er 14 til 16 knob.

Strandsurfing

Vinter på Rømø

Vinteren på Rømø byder på grå og våde dage, men af og til er der også solskin og milde temperaturer. På ferieøen vil du bemærke, at ikke alle grå farver er ens. Den spektakulære himmel på sandstrandene viser forskellige farvenuancer på forskellige tidspunkter af dagen. Det er når solen formår at bryde igennem skyerne og spejle sig i Nordsøen, at Rømø er allersmukkest om vinteren.

I november forventes det at blive omkring 9 grader, mens der i december forventes et gennemsnit på 6 grader. Februar er den koldeste måned i året med 3 grader. Det er derfor sjældent, at der er temperaturer under frysepunktet på Nordsøøen. Ikke desto mindre er vejrbestandigt tøj et must på en ferie på Rømø. Efter en udflugt i det fri kan du varme dig ved den hyggelige pejs i feriehuset.

Udsigt fra Rømøs dæmning

Find dit sommerhus på Rømø nu

Uanset hvornår på året, du planlægger et besøg på Rømø, har vi helt sikkert et passende sommerhus til din ferie. Vores udvalg af ferieboliger på den skønne ø spænder bredt fra små, budgetvenlige sommerhuse til store, luksuriøse feriehuse med plads til den store familie eller venneflok.

Har du brug for hjælp i din søgning, kan du altid tage fat i os på telefon eller mail. Alternativt kan du gå på opdagelse i hele vores sortiment her.

Skjul filtre

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier »
Søg
esmark-dk-map-visuel
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
  • - Thorsminde
  • - Søndervig
  • - Hvide Sande
  • - Henne Strand
  • - Vejers Strand
  • - Blåvand
  • - Fanø
  • - Rømø
icon

 

69 15 96 11
[email protected]

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...