Rømøs strande: Uendelige vidder direkte ved Vesterhavet

På Rømø er travlhed og stress to fremmede ord. Den lille ø i Nordsøen med rolige ferieområder som Juvre, Kongsmark og Havneby er i stedet kendt for sine fortryllende strande og klitlandskaber. Omkring 25 km² klitter venter på dig. Her har du de perfekte rammer til en afslappende sommerhusferie.

Hvert år udvides stranden med op til tre meter, og Vadehavet er et imponerende syn. Lad dig rive med ind i et helt særligt ferieunivers bestående af uendelige sandstrande, klitlandskaber, tidevand og imponerende naturlandskaber.

Lavvande på Rømø Strand

Strandene på Rømø

På Rømø finder du blandt andet Nordeuropas største sandstrand, Lakolk Strand, og de brede strande er ikke kun et højdepunkt om sommeren. De er også et eventyr om efteråret: Du kan vandre, prøve lykken som kitebuggy-kører eller gå ud til de mange sandbanker ved lavvande og opleve den specielle følelse af at gå midt i havet.

Den kilometerlange strand på er opdelt i forskellige sområder: I det aktive område er oplevelser som strandsejlads, windsurfing og kitebuggy-kørsel meget populære. Hvis du er en aktiv feriegæst, er her det rette sted for dig.

De stille områder er ideelle til familieferier. Det bløde sand og det stille hav byder på bademuligheder for alle aldre. Byg sandslotte med børnene, saml skaller, eller læn dig tilbage i solen og nyd lyden af bølgernes brusen.

Har du lagt mærke til det blå flag, der vajer i vinden på Rømø strand? Det er et udtryk for strandens renhed og renlighed og betyder også, at der foretages løbende kontrol af vandet. Du finder også toiletter og livredderstationer på strandene. Lær de enkelte strande bedre her:

Lakolk Strand

Lakolk Strand er ikke kun Rømøs, men faktisk hele Nordeuropas største strand og er ca. 15 kilometer bred. Nogle steder kan man køre i bil til stranden, og den anses for at være særligt børnevenligt. Det lave vand er ideelt for selv de mindste børn, der kan plaske trygt rundt i vandkanten.

Er du ikke så godt gående, men vil alligevel ikke gå glip af et besøg på stranden? Så frygt ej, for der er gode parkeringsmuligheder i nærheden, og der er også steder, hvor det er tilladt at køre hele vejen ned på stranden med bilen. Det er især praktisk, hvis du har meget baggage med til din stranddag.

I højsæsonen er der livreddere på stranden, og der er også velholdte toiletfaciliteter. For vandsportsentusiaster er mulighederne for at surfe særligt interessante. Der er desuden mulighed for at købe snacks og andre lækkerier på den lokale café og i den venlige kiosk.

Lakolk Strand

Sønderstrand

På Sønderstrand kan du køre langt ud på tidevandsfladerne med bil, hvis dækkene er egnede til det. På grund af det bløde underlag anbefaler Rømø-eksperterne, at du aldrig kører hurtigere end 30 km/t. Firehjulstrækkere er obligatoriske, når du kører på stranden, så du ikke risikerer at sidde fast på en sandbanke med din bil.

Sønderstrand er et paradis for alle vandsportsentusiaster: Kitebuggy-kørsel er lige så meget en del af den, som windsurfing og strandsejlads. Hvis du kører med mindre end 10 knob, kan du desuden sejle din motorbåd helt op til bugterne.

Vej til Sønderstrand

Rømøs kite- og surfstrand

Rømøs kite- og surfstrand er faktisk en del af Lakolk. I det nordligste område er der en særlig afdeling for kitesurfere og surfere. Skiltet på stranden angiver tydeligt aktiviteterne, og du får hurtigt øje på de store kitedrager, der svæver over Vesterhavet. Surfing-hotspottet har en bred sandbank, som skaber aktivitet i vandet, selv om bølgerne er lave.

Rømø Kitestrand

Badning på stranden på Rømø

Rømøs strande er kendt for at være familievenlige. På grund af den behagelige vind bliver det ikke for varmt om sommeren, og selv mindre børn kan bade med deres forældre. Lakolk Strand er særlig populær til badning, og der er flere særlige zoner, der er afmærket som familiestrande.

Hunde er velkomne på strandene. Husk blot, at de kun må løbe frit uden snor fra den 1. oktober til den 31. marts på grund af de ynglende fugle i forår og sommer. En undtagelse er hundeskovene, som er specielt indrettet til, at de firbenede venner kan løbe frit omkring året rundt. I de resterende måneder fra april til september skal hunde holdes i snor på strandene. Hunde er ikke tilladt på strande, der er markeret med et blåt flag. Her skal der holdes en afstand på 300 meter.

Bilstranden på Rømø: Nyd havet på stranden i bil

Sønderstrand betragtes som øens bilstrand, men faktisk er det tilladt at køre helt op til sandet på de fleste af øens strande. Om dagen er det endda tilladt at parkere autocampere på Sønderstrand, men det er ikke tilladt at overnatte her.

Bil på Rømøs strand

Et højdepunkt for firbenede venner: Rømøs hundestrand

Rømø er som skabt til en ferie med hund. Du finder nemt et hundevenligt sommerhus i Rømø, også tæt på stranden. Der er dog ingen decideret hundestrand. I stedet kan du tage din firbenede ven i snor med på en hvilken som helst strand. Undtagelserne er de områder, der er forsynet med det blå flag. Hvis du rejser i lavsæsonen, kan du lade din firbenede ven løbe frit omkring uden snor. Glem ikke dit kamera, for du vil helt sikkert få nogle fantastiske billeder.

Hund på Lakolk Strand

Surfing på Rømø ved Lakolk Strand: Aktiviteter ved havet

Lakolk Strand er et hotspot for alle kitesurfere og surfere. Her kan du nemt køre til havet og starte dit surf-eventyr. Der er en god vind hele året rundt, så du kan nyde både sommer og vinter med aktive vand- og strandaktiviteter. Bemærk: Efterårsdagene er kun i begrænset omfang egnede for begyndere. Når vinden blæser kraftigt, kan bølgerne blive op til to meter høje, så her bør du have godt styr på dine surf-evner for at bevare sikkerheden.

Forskellige aktiviteter på Rømøs strand og i klitterne

De mange forskellige aktiviteter på Rømø gør øen perfekt til en aktiv familieferie. Ud over cykelture og vandring i det omkringliggende område er det især strandene, der byder på masser af sjov med passende strandaktiviteter.

Her kan du plaske rundt, flyve med drager, gå ture langs klitterne og vandet, surfe og blive solbrændt om sommeren. Og er du glad for heste, så er ridning på Rømø lige noget for dig. Rømø har tre forskellige ridestalde, der tilbyder guidede ture og giver dig mulighed for at ride direkte langs stranden.

Ridning på stranden
Strandsurfing

Dragefestival og Motorfestival på Rømø

En af de mest legendariske begivenheder på Lakolk Strand er Rømø Dragefestival. Uanset om du er dragebygger, -flyver eller tilskuer, er festivalen en helt unik oplevelse. Festivalen finder sted den første weekend i september hvert år og tiltrækker drageflyvere fra hele Europa, der forvandler himlen over Rømø til et farverigt dragelandskab.

Ikke mindre spændende og farverig er Rømø Motorfestival, som finder sted i august. Arrangementet løb af stablen for første gang tilbage i 1919, da det blev afholdt på øen Fanø. Siden 2016 har motorentusiaster nu mødtes hvert år på Rømø. Motorcykler og køretøjer, der er bygget før 1947, er tilladt.

Rømø Dragefestival 2022

Find det perfekte sommerhus til din ferie på Rømø med Esmark

Er du på udkig efter et sommerhus i Rømø med hund? Vil du opleve en ferie langt væk fra hverdagens stress og jag? Så kig efter dit drømmeferiehus på Rømø nu, og book din næste ferie hos Esmark. Skal ferien være ekstra aktiv, er et poolsommerhus på Rømø ideelt din ferie. Uanset hvad du leder efter, har vi garanteret en passende feriebolig til dine behov – kontakt os blot på telefon eller mail, hvis du har brug for hjælp eller rådgivning i jagten på det perfekte sommerhus!

Skjul filtre

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier »
Søg
esmark-dk-map-visuel
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
  • - Thorsminde
  • - Søndervig
  • - Hvide Sande
  • - Henne Strand
  • - Vejers Strand
  • - Blåvand
  • - Fanø
  • - Rømø
icon

 

69 15 96 11
[email protected]

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...