Ferie med hund i Danmark

Ferie med hund i sommerhus i Danmark

Esmark tilbyder dejlige sommerhuse, hvor familiens hund også er velkommen. Danmark og især den jyske vestkyst er et ideelt rejsemål, når hunden skal med på ferie. Og det skal den naturligvis.

Langs den danske vestkyst er der masser af plads og rig mulighed for at gå lange ture langs stranden, nyde den smukke natur og den friske luft. Til glæde for både menneske og hund.

Ferie i et sommerhus på vestkysten er den perfekte ferieform for familier med en eller to hunde. Her er der masser af plads og frihed til bevægelse både ude og inde. I et feriehus kan I slappe af i hjemlige omgivelser – du og din hund vil føle jer godt tilpas fra første øjeblik.

Tag hunden med på ferie helt gratis

Hos Esmark finder du mere end 2.100 ferieboliger, hvor din hund også er en meget velkommen gæst. I flere af husene er det sågar tilladt at tage op til to hunde med. Helt gratis.

fac_

Kig efter dette symbol, når du skal finde et godt feriehus til dig og din hund. For at vores husejere også i fremtiden tillader hunde i deres sommerhuse, beder vi om forståelse for, at hunde ikke må opholde sig i møblerne eller sengene i ferieboligen. Hunde må heller ikke efterlades alene i sommerhuset

Hvis du skal have din hund eller andre kæledyr med på ferie, kan du med fordel benytte den avancerede søgefunktion på vores hjemmeside. Ved hjælp af den kan du målrettet søge efter f.eks. sommerhuse med lukket terrasse eller sommerhuse tæt på stranden.

Se alle Sommerhuse hvor der er hund tilladt

Med hunden i naturen

Når du går tur med din hund i naturen, skal den som hovedregel være i snor. På de fleste danske strande, herunder den danske vestkyst, er det dog tilladt i perioden fra 1. oktober til 31. marts at lade hunden løbe frit. Under forudsætning af at du har fuld kontrol over din hund og at den ikke er til gene for andre personer, hunde eller det vilde dyreliv. Resten af året skal hunden altid være i snor, når I færdes ude.

Uanset hvor i naturen, I befinder jer, bør du altid huske at medbringe en lille plasticpose og samle hundens efterladenskaber op.

I Danmark findes der mere end 150 hundeskove, hvor din hund kan færdes frit uden snor. Dog aldrig alene. Nedenfor finder du en oversigt over hundeskovene, der ligger i nærheden af dit feriehus.

Hundeskove i nærheden

Tag hunden med i hundeskoven, hvor den kan løbe fri. Der er flere hundeskove i nærheden af den danske vestkyst, hvor din hund må løbe frit omkring.

Hundeskove i Danmark

Femhøjsande Plantage, Ringkøbing

POI GPS-Koordinaten: 56.08812, 8.29933
Hundeskoven i Femhøjesande Plantage ligger ca. 4 k. fra Ringkøbing Centrum. Hele arealet, der tilhører Skov- og Naturstyrelsen er hundeskov (ca. 20 ha). Arealet findes ved, at køre fra Ringkøbing mod Herning ad A15. Efter ca. 4 km drejes til venstre ad Kærbyvej mod No. P-pladsen findes umiddelbart efter på højre side. I plantagens vestlige ende er der indrettet en naturlejrplads.

Blåbjerg Klitplantage, Nymindegab

POI GPS-Koordinaten: 55.813418, 8.211604
Indhegnet hundeskov beliggende i Blåbjerg Plantage, Nymindegab. Der er p-plads med bord og bænke, toilet og indgang til hundeskoven først for på Sdr. Klitvej, når man kommer fra Vesterhavsvej Vesterlundsvej. Der er mange smalle og ujævne stier, og skoven kan derfor ikke anbefales til gangbesværede, kørestole eller barnevogne.

Hundeskov i Skjern Enge

POI GPS-Koordinaten: 55.93194, 8.50323
3,5 ha stor indhegnet hundeskov beliggende i Skjern Enge, Petermindevej ved Skjern Bådehavn. Drej til venstre før vandet, når du kommer ad Petersmindevej fra Birkvej.

Husby Plantage, Husby, Ringkøbing Skjern

POI GPS-Koordinaten: 56.28543, 8.18209
Indhegnet hundeskov beliggende lige nord for Husby på Klitvej i retning mod Thorsminde. Der er adgang til skoven fra p-pladsen.

Dyrlæger i området

Andre husdyr

Udover hund er det tilladt at medbringe kat, kanin, marsvin, hamster og skildpadde i de sommerhuse, der er markeret med “husdyr tilladt”. Bemærk det tilladte antal husdyr under dyre-symbolet.

Sommerhusferie med hund hos Esmark

FAQ

chevron-down

Hvor er gode kør-selv feriesteder med hund?

Skal du på kør-selv ferie med hunden, er der flere af vores ferieområder, der er oplagte valg. Du kan for eksempel leje et sommerhus i Houstrup, hvor sommerhusene er kendetegnede ved at ligge på store, ugenerede grunde, hvor hunden har masser af plads til at løbe frit. Derudover har området en hundeskov i udkanten af Blåbjerg Plantage. Andre gode områder til en ferie med hund er Vedersø Klit og Husby, der også er tæt på en god hundeskov.

chevron-down

Hvor er det bedst at tage på ferie med hund i Danmark?

Generelt er alle områderne langs vestkysten gode steder at tage på ferie med hund. Karakteristisk for alle vores områder er nemlig, at der er masser af natur og åbne vidder, gode stisystemer og brede strande. Der er med andre ord masser af gode steder, hvor du kan gå tur med hunden, og den kan få lov at udforske det spændende område. I både Husby, Houstrup, Nr. Nebel og Oksbøl ligger der desuden hundeskove.

chevron-down

Hvad skal man være opmærksom på, når man tager hunden med på ferie?

Hvis du har hunden med på ferie, skal du være opmærksom på, at der er steder, hvor det i perioder er påkrævet at holde hunden i snor. For eksempel skal hunde holdes i snor på stranden i sommerhalvåret, der strækker sig fra april til september. I vinterhalvåret kan hunden uden problemer løbe frit på stranden. Denne regel er både til for at beskytte badende strandgæster og de fugle, der yngler på stranden.

chevron-down

Har Esmark hundevenlige sommerhuse?

Hos Esmark har vi masser af hundevenlige sommerhuse fordelt rundt i vores forskellige områder. Vi har sommerhuse, der har lukkede terrasser, og sommerhuse, hvor dele af – eller hele grunden – er indhegnet, så du uden bekymring kan lufte hunden. Vi har både sommerhuse, hvor 1 og 2 hunde er tilladt, og har du mere end 2 hunde, tager vi også gerne kontakt til sommerhusets ejer for at høre, om du må medbringe mere end 2 hunde.

Skjul filtre

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier »
Søg
esmark-dk-map-visuel
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
  • - Thorsminde
  • - Søndervig
  • - Hvide Sande
  • - Henne Strand
  • - Vejers Strand
  • - Blåvand
  • - Fanø
  • - Rømø
icon

 

69 15 96 11
[email protected]

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...