Lej sommerhus ved Ringkøbing Fjord

Ringkøbing Fjord

Bagges dæmning går over den nordlige ende af Ringkøbing Fjord.

Går din sommerhusferie til den vestlige del af Jylland? Så er det oplagt at tage et smut forbi Ringkøbing Fjord og nyde den smukke fjordudsigt fra de forskellige naturområder eller hyggelige havne, der ligger ud til. Her på siden giver vi dig inspiration til, hvordan du kan få mest muligt ud af dit besøg til Ringkøbing Fjord. Lad Esmark stå for dit sommerhus i løbet af ferien, og lad dig forføre af de skønne omgivelser omkring Vesterhavet og fjorden.

Hvad kan du opleve ved Ringkøbing Fjord?

Er du i tvivl om, hvad du kan få tiden til at gå med på dit besøg ved de omkringliggende områder ved Ringkøbing Fjord? Så giver vi dig flere gode forslag til, hvad du kan opleve her. Ringkøbing Fjord har med sine ca. 300 km2 masser at give af og byder på alt fra idyllisk vesterhavsnatur til stemningsfyldt byliv i blandt andet Ringkøbing by, hvor det traditionsrige forretningsliv sprudler. Ved Ringkøbing Fjord er der mange muligheder for at finde aktiviteter og seværdigheder, som langt de fleste vil elske, og opleve alt det bedste lokale håndværk.

Oplev den rige natur og det rige dyreliv ved Ringkøbing Fjord

Ringkøbing Fjords natur og dyreliv er i den grad imponerende og en af grundene til at mange naturinteresserede drages hertil. Det beskyttede naturområde Tipperne i den sydvestlige del er et af mange højdepunkter blandt de forskellige naturoplevelser ved Ringkøbing Fjord.  Nærmere bestemt er Tipperne et stort fuglereservat, der fungerer som en af de vigtige rastepladser for trækfugle og vadefugle i Danmark. Det er et sandt paradis for fuglekiggere, hvor særligt perioden fra april til oktober byder på de største fugleflokke og masser af spændende fuglearter fra både ind- og udland. 

Den rolige og lavvandede fjord er et eldorado for mange surfere

Den rolige Ringkøbing Fjord er et eldorado for vandsportsaktiviteter, hvor de bedste rammer for forskellige former for surfing bliver skabt. I vandet på Ringkøbing Fjord har du rig mulighed for at slippe din indre vandhund løs og prøver kræfter med de udfordrende vandsportsaktiviteter – uanset om du er ny eller erfaren.

Det lave og flade vand er ideel for både windsurfing, kitesurfing og stand up paddling, så der er altså noget for enhver smag. Fjorden har ikke kun naturskønne omgivelser – den emmer også af liv og hyggelig atmosfære, når der er en masse aktiviteter på vandet.

På den 100 kilometer lange strækning rundt om fjorden kan du finde nogle af de bedste surfsports i Vestjylland – både ved Ringkøbing, Hvide Sande, Årgab og Bork Havn.

Paddling-Fjorden

Oplev alle fjordens finurligheder på cykel

Ringkøbing Fjord gemmer på mange finurlige og naturskønne områder, som kan være svært at opleve fra bilvinduet, derfor anbefaler vi I enten medbringer eller lejer en cykel til jeres ferie på vestkysten.

Cykelturen rundt om den naturrige Ringkøbing Fjord har en længde på 100 kilometer, hvor du cykler på naturstien med duftende hede med hybenroser, lyng, sortbær, fyrrekrat og fuglekvidr, cykelstier ved fjorden, forbi oplevelsesrige seværdigheder og mange, mange andre sjove oplevelser.

Hvis du er en sand cykelentusiast, så har Ringkøbing Fjord ideelle udfordringer for de seriøse cykelryttere. Med ca. 105 kilometer rundt om fjorden er der lagt op til en frisk tur på landevejen – med muligheder for at gøre enkelte stop ved eksempelvis Stauning Havn, Ringkøbing eller Hvide Sande, for at nyde de naturrige områder.

Hvert år i juni måned har både professionelle og amatører mulighed for at hoppe på cyklen og deltage i motionscykelløbet Fjorden Rundt. Så hvis du er på ferie ved Ringkøbing Fjord lige netop på dette tidspunkt, så er det oplagt at tage udfordringen op, og tilmelde jer til løbet.

Den 40 kilometer lange klittange: Holmsland Klit

Vest for fjorden adskiller den 40 kilometer lange og 1-2 kilometer brede klittange, den rolige Ringkøbing Fjord fra Vesterhavets brusende bølger. Tangen, også kaldt Holmsland Klit, strækker sig fra Nymindegab i syd til nord for Søndervig i Houvig.

I finder nogle af de mest naturskønne feriehusområder på den lange klittange – blandt andet Bjerregård, Skodbjerge, Nr. Lyngvig og Klegod. I disse områder bliver de bedste rammer for en fantastisk ferie, fyldt med oplevelser og afslapning, skabt ved det rå Vesterhav og den rolige fjord.

Holmsland Klit har sit eget dominerende kendetegn, nemlig Lyngvig Fyr. Det 38 meter høje fyrtårn ligger 15 meter over Vesterhavets vandoverflade – så en samlet højde på 53 meter. Fyrtårnet er velbesøgt, og hvert år bestiger en masse gæster de 228 trin, for at nå til toppen – alle anstrengelserne værd. Fra toppen får I fornøjelsen af at nyde den skønne udsigt over Ringkøbing Fjord, Vesterhavet og det finurlige klitlandskab.

Lyngvig Fyr

Turen går til Hvide Sande og de populære feriebyer

Med sin perfekte placering direkte mellem Ringkøbing Fjord og Vesterhavet er Hvide Sande en oplagt destination på din ferie i den vestlige del af Danmark. I Hvide Sande finder du flere indbydende ferieboliger og sommerhuse, som kan danne basen i løbet af jeres ferie.  I Hvide Sande også masser af aktiviteter og oplevelser for hele familien. Og som gammel fiskerby er der masser af muligheder for at få lækre retter med lokal fanget fisk. Ved Hvide Sande bør du naturligvis ikke gå glip af Lyngvig fyr, som er en helt særlig udkigspost med udsigt ud over både Vesterhavet og Ringkøbing Fjord. Andre nære ferieområder omkring Hvide Sande og Ringkøbing Fjord tæller eksempelvis Klegod og Søndervig, hvor der også er en masse at give sig til.

Sommerhuse ved Ringkøbing Fjord

Hos Esmark har vi et stort udvalg af sommerhuse ved Ringkøbing Fjord

Den nordlige del af Ringkøbing Fjord: Holmsland

Holmsland beriger ferien med skønne Ringkøbing Fjord, naturrige områder og mindeværdige oplevelser. Holmsland er omringet af fantastiske feriemål, nemlig Søndervig i vest og Ringkøbing øst, og med disse skønne ferieområder, er der garanti for en ferie fyldt med en masse oplevelser og aktiviteter for hele familien.

Søndervig er en badeby, som byder på meget andet end en dag på stranden. Byens livlige atmosfære indbyder til shopping i talrige butikker og specialbutikker. Udover shopping kan du også spille minigolf ved Beach Bowl, eller hoppe på en segway, og få en guidet tur langs stranden og i byen.

I nærheden af Ringkøbing ligger Adventure Park, som er fyldt med sjove aktiviteter for hele familien. I har mulighed for at spille adventure golf, fodboldgolf, traditionel minigolf og mange, mange andre sjove aktiviteter.Adventure Park

Ringkøbing er en charmerende handelsby, som danner rammerne for unikke historier, når man vandrer gennem brolagte gader med bevarede bygninger og byhuse. På ’Torvet’ finder du på hvert gadehjørne butikker og specialbutikker, og der er rig mulighed for shopping af tøj, brugskunst og lækre specialiteter. Byen er beriget med skønne restauranter og lækre dagligvarebutikker, og den hyggelige fjordhavn er et must-see, når I besøger byen.

Besøg de charmerende havne ved Ringkøbing Fjord

Rundt omkring Ringkøbing Fjord er der flere muligheder for at besøge de lokale og hyggelige havne. Udover Hvide Sande havn kan du blandt andet tage turen til Bork Havn, hvor du blandt andet kan få en unik historisk oplevelse ved Bork Vikingehavn eller prøve forskellige aktiviteter på vandet. Når du forlader dit feriehus og går en tur rundt på havnen, så er der en masse at kigge på og opleve. Havnen har nemlig både en lystbådehavn, en lille fiskerihavn og en havn for husbåde. Her udlejer vi også flere sommerhuse, som beriger familieferien med naturskønne omgivelser. Her udlejer vi også flere sommerhuse, som beriger ferien med naturskønne omgivelser. Andre charmerende havne ved Ringkøbing Fjord tæller for eksempel Lyngvig Havn og Vinterleje Havn, der begge er sande perler beliggende i naturskønne omgivelser.

I den nordlige ende af Ringkøbing Fjord ligger den større fjordhavn: Ringkøbing Havn. Havnen udgør en del af den gamle købstad Ringkøbing, som udover sine velbevarede byhuse, brolagte gader og fascinerende historie, også har mange skønne shoppemuligheder og lækre restauranter – som er velbesøgte af sommerhusgæster og lokale.

Hold ferie i sommerhus ved Ringkøbing Fjord

Leder du efter et skønt og indbydende sommerhus nær Ringkøbing Fjord? Så har du rig mulighed for at finde den helt rette feriebolig til dine behov hos Esmark. I mere end 55 år har vi stået for udlejning af sommerhuse og ferieboliger ved Vesterhavet og Ringkøbing Fjord, og vi har sikkert også et sommerhus eller feriebolig til dig og din familie eller venner. Gå på opdagelse i de alle de forskellige ferieområder og typer af sommerhuse, og book din feriebolig ved Vesterhavet allerede i dag.

Sommerhuse ved Ringkøbing Fjord

FAQ

chevron-down

Hvad skal man se ved Ringkøbing Fjord?

Ringkøbing Fjord byder på masser af forskellige oplevelser og aktiviteter for hele familien. Her er blandt andet de lokale museer, såsom Bork Vikingehavn ved Bork Havn, Abelines Gaard mellem Haurvig og Årgab, Danmarks Flymuseum i Stauning og Ringkøbing Museum i Ringkøbing, værd at se. Du kan også opleve de lokale vartegn, såsom Lyngvig Fyr ved Hvide Sande. Er du til naturoplevelser, bør du især tage på udflugt til fuglereservatet Tipperne, hvor du kan se store flokke af spændende træk- og vadefugle.

chevron-down

Hvilket dyreliv er der ved Ringkøbing Fjord?

Ringkøbing Fjord lokker et stort antal af forskellige dyr til. Her er det særligt fugle og fisk, der gør Ringkøbing Fjord dyreliv til noget helt særligt. Ved fuglereservatet Tipperne har du mulighed for at opleve forskellige træk-og vadefugle. Det inkluderer forskellige typer af ænder, klyder, hjejler, viber og meget mere. Af de mere sjældne syn kan eksempelvis skestorke, havørne og dværgfalke nævnes. Fiskene ved Ringkøbing Fjord har også en lang historie og vigtig betydning for området. Ringkøbing Fjord er generelt en oplagt destination for lystfiskere.

chevron-down

Hvor langt er der rundt om Ringkøbing Fjord?

Der er cirka 100 kilometer hele vejen rundt om Ringkøbing Fjord, som måler omkring 300 km2 i samlet areal. Det er Vestjyllands største fjord og samtidig en af de smukkeste. Her er derfor masser af mulighed for at nyde den smukke fjordudsigt fra enten byerne, de forskellige havne eller flotte naturområder. Du har samtidig mulighed for at følge den samme rute hele vejen rundt om fjorden ved at følge rute 760.

Skjul filtre

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier »
Søg
esmark-dk-map-visuel
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
  • - Thorsminde
  • - Søndervig
  • - Hvide Sande
  • - Henne Strand
  • - Vejers Strand
  • - Blåvand
  • - Fanø
  • - Rømø
icon

 

69 15 96 11
[email protected]

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...