Esmarks
„We Love“ – Rapport 2021

En rapport om hvordan vi tager ansvar for og bidrager til at passe på de menneskelige og miljømæssige værdier ”We Love”

Ansvarlighed

Esmark har i mere end 50 år taget imod feriegæster på Jyllands vestkyst, og vi har siden den spæde begyndelse i Bjerregaard haft fokus på at opfylde både gæsternes og husejernes behov – også de behov, de næsten ikke vidste, de havde.

I begyndelsen var det dyder som den personlige velkomst og lokal tilstedeværelse, dyder, som vi stadig sætter højt. Siden blev det adgang til services som lån af værktøj og trailere, rådgivning og driften af huset, lokale aktiviteter og meget andet. Tilbud vi udviklede for at sikre, at vi tog os godt af de mennesker, som valgte at vise os den tillid, at lægge deres ferieoplevelse eller private ejendom i vores hænder.

De senere år har givet øget opmærksomhed på, at det ikke blot er menneskers ferier og ejendomme, vi har mellem hænderne. Vi ved, at rigtig mange af vores gæster besøger og vender tilbage til Vestkysten netop på grund af den fantastiske natur, men naturen og dens stigende skrøbelighed er – for både Esmark og verden som sådan – blevet tydelig. Det er i stort omfang menneskers aktiviteter, der skaber de aktuelle udfordringer for miljøet og klimaet. Udfordringer som ses tydeligt i form af mere ustabilt vejr, affald på strandene og plastikaffald i havene.

Disse forandringer kan også være på vej til vores lokalområder, og den udvikling ønsker vi at bidrage til at bremse. Vi tror det er muligt, og vi investerer i at finde metoder i vores drift og arbejde, som kan bidrage til en verden i bedre balance – og dermed fastholde Esmarks tradition for at dække behov, næsten før vores gæster og samarbejdspartnere ved, de har dem.

Høje ambitioner starter i det konkrete

Esmark har i flere år levet og arbejdet ud fra mottoet ”We love people”. Fremover vil vi også sige ”We love nature”. Vi sætter nu både mennesker og miljøet i fokus i måden, vi driver og udvikler Esmark på. For os er dét det eneste rigtige at gøre, hvis vores natur med badestrande, klitlandskaber, fjorde og skove også skal kunne nydes af de næste generationer.

Det er en stor opgave, som kræver engagement og samarbejde mellem mange parter i samfundet. Vi starter med os selv og de helt konkrete forandringer, vi kan foretage i vores egen drift, mens vi også udvikler nye tilbud til både feriegæster og husejere.

Med det lange lys på, er det vores erklærede mål, at Esmark skal være med til at sætte standarden for arbejdet med bæredygtighed i vores branche.

Vi lægger hånden på kogepladen og skruer op for blusset ved at forpligte os til hvert år at udgive en rapport om resultaterne af vores indsatser og fremtidige målsætninger for bedre balance for gæster, husejere, ansatte, miljøet og lokalområderne.

Fordi det er nødvendigt og rigtigt at gøre, og fordi gæster og husejere fortjener, at Esmark er forberedt på fremtiden.

Esmark er med til at sætte standarden for arbejdet med bæredygtighed i feriehusudlejning

Tilbud til husejere

 • Miljøvenlig rengøring og vask
 • Ladestander til elbil ved sommerhuset
 • Affaldssortering
 • Vejledning om miljøoptimering af sommerhuset
 • Deleøkonomi: Esmark tilbyder lån af trailer, miljøvenligt vaskeri til dyner og puder, samt adgang til ejerværksted

Tilbud til feriegæster

 • Ladestander til elbil ved huset
 • Partnerskab med OM:HU hvor gæsterne får tilbud om at deltage ved strandrensninger

Vi starter med os selv

 • Grøn strøm
 • Skift til el-biler
 • Kortlægning af energi og affald
 • El-cykler til servicepersonale
 • Miljøcertificerede markedsføringsmaterialer
 • Miljøcertificeret rengøring og vask
 • Bæredygtighedsambassadører i Esmark

Vi tænker på vores omgivelser

 • Grøn strøm til feriehuse
 • Tilbud om affaldsture på stranden
 • Støtter lokale initiativer med mere end 1 mio. om året

Vi tager ansvar for fremtiden

 • Samarbejde med kommuner
 • Samarbejde med forsyningsselskaber
 • Samarbejde med brancheforening


Om os

Esmark Feriehusudlejning er Danmarks fjerde største sommerhusudlejer med mere end 4400 sommerhuse langs den jyske vestkyst fra RømøFanø og Blåvand i syd, til Søndervig og Thorsminde i nord.

I flere år har Esmark levet og arbejdet ud fra mottoet ”We love people”. Fremover vil vi også sige ”We love nature”. Vi sætter nu både mennesker og miljøet i fokus, i måden vi driver og udvikler Esmark på. For os er det, det eneste rigtige at gøre, hvis vores natur med badestrande, klitlandskaber, fjorde og skove også skal kunne nydes af de næste generationer.

Bæredygtighedsambassadør korps

Picture of Chalotte Agerbo Knudsen

Chalotte Agerbo Knudsen

Jeg er født og opvokset i Hvide Sande. Jeg har den jyske vestkyst meget kær og nyder til dagligt synet af de smukke klitter og lyden fra Vesterhavet. Fritiden bruger jeg sammen med min familie og venner. Jeg finder energi ved at være i naturen. Jeg holder meget af at lave gammeldags mad, hjemmebag og kreative sysler. Udover kommunikation, branding og markedsføring interesserer jeg mig for bæredygtighed, den digitale udvikling samt kulturforståelse. Jeg er en positiv og udadvendt person – elsker humor og et godt grin.

Picture of Jens Højland

Jens Højland

Jeg er uddannet glarmester, men har siden 2003 arbejdet som servicetekniker i sommerhusbranchen, med en enkelt afbrydelse i en stilling som ejendomsmester i en større boligforening i Esbjerg i to år. Men jeg måtte erkende, at jeg ikke kunne undvære sommerhusbranchen og da Esmark søgte en servicetekniker i Vejers og Blåvand, var jeg ikke i tvivl om at det var det helt rigtige for mig. Esmark har været min arbejdsplads siden marts 2019, hvor jeg servicerer vores husejere og gæster med hjælp til bl.a. tv, internet, pool-/spateknik og skal der skiftes en pære eller renses et afløb, er jeg også klar til at hjælpe. Privat bor jeg i Hjerting sammen med min kone og vi har 3 børn og et dejligt barnebarn. Min fritid bruger jeg på en masse Karate og vandreture i den flotte natur her på vestkysten.

Picture of René Svarre Jespersgaard

René Svarre Jespersgaard

Jeg er opvokset i det vestjyske, og bor i dag i Varde med min kæreste. Fritiden går med hus, kolonihave, veteranbil, rejser derudover bruger vi tid med familie og venner. Jeg har arbejdet i rejse- og servicebranchen siden 1997. Jeg har været ansat ved Esmark siden 01.03.2021.

Picture of Mogens Schack Andersen

Mogens Schack Andersen

Jeg blev ansat som servicetekniker hos Esmark 1. maj 2019. Jeg er udlært tømrer, men har arbejdet over 20 år inden for rejsebranchen og boet nogle år i Italien. De sidste 5 år op til min ansættelse hos Esmark arbejdede jeg som chauffør hos HTH Køkkener. Privat bor jeg i Lydum ved Nr. Nebel med min samlever og vores teenagedatter. Fritiden bruges gerne på rejser, jagt og andre naturoplevelser. Jeg holder også meget af hyggeligt samvær med gode venner.

Picture of Christin Ortelt Kirschneck

Christin Ortelt Kirschneck

Jeg er født og opvokset i Tyskland, og flyttede til Danmark i 2004. Efter jeg har læst i Odense, flyttede jeg i 2008 til vestkysten, hvor jeg nu bor sammen med min mand og vores datter. I min fritid har jeg altid trænet hund og nyder de lange gåture i vores smukke natur eller læser bøger. Jeg er uddannet indenfor økonomi og salg, hvilket jeg siden september 2020 kombinerer med det tyske sprog hos Esmark.

Picture of Camille A. Estel Eriksen

Camille A. Estel Eriksen

Jeg er født og opvokset i Tyskland, i den smukke by Dresden. Kærligheden trak mig til Danmark og jeg flyttede hertil i 1998. I mange år har jeg arbejdet som pædagog i en børnehave. I foråret 2023 startede jeg hos Esmark, hvor jeg er så heldig at være del af et fantastisk team af medarbejdere. Jeg nyder at kunne tale mit modersmål på arbejdspladsen. I min fritid opholder jeg mig meget i naturen og min egen have. Desuden elsker jeg yoga, kan lide at lytte til musik og podcasts. Jeg er også optaget af det spirituelle og arbejder med healing.

Picture of Thomas Christiansen

Thomas Christiansen

I november 2019 blev jeg en del af Esmark fællesskabet. Jeg er opvokset på Vestkysten, og har altid elsket naturen, stranden og havet. Jeg er gift med Marianne, og vi har sammen pigerne Emma og Laura. I fritiden kan jeg også godt li’ en tur på ’skov-cyklen’ (Mountainbike – men der er ikke så mange mountains i Danmark😊) – og ellers nyder jeg noget godt sport på tv eller ’live’. Gennem de seneste 10 år har jeg arbejdet med gæsteoplevelser, salg samt marketing indenfor turisme og service i forskellige firmaer både indenfor og udenfor feriehusbranchen. Jeg brænder for hele tiden at have fingeren på pulsen i forhold til hvad markedet, gæsten og husejeren forventer, så vi alle i Esmark kan skabe inspiration til alle, som overvejer at komme ud og opleve hvad et Esmark feriehus på den jyske vestkyst byder på af natur og oplevelser. Ferien er simpelthen noget af det vigtigste og dyrebareste vi mennesker har, og derfor er vi forpligtet til at give alle en så dejlig ferie og oplevelser som overhovedet muligt. Samtidig skal vi via tæt og positivt samarbejde med ejeren af feriehuset hele tiden optimere det enkelte feriehus til alles bedste. Det er da en fed og spændende udfordring at stå op til hver morgen.

Picture of Gert Nielsen

Gert Nielsen

Jeg er oprindeligt uddannet tømrer og arbejdet med dette fag i 39 år. Bl.a. som selvstændig tømrer i 14 år, hvor jeg byggede huse i Tyskland. I 2007 startede jeg hos Esmark som servicemand. Opgaverne her er meget forskellige, men min håndværker baggrund er bestemt en fordel i jobbet. Jeg bor i Hvide Sande og har 2 voksne børn. I min fritid motionerer jeg gerne, bl.a. på mountainbike i Blåbjerg Plantage. Derudover bruger jeg min fritid sammen med familie og gode venner.

Picture of Pia Nygaard

Pia Nygaard

Jeg er født og opvokset i Vojens. Efter endt læreruddannelse flyttede jeg til Stadil i Vestjylland. I dag bor jeg på en gård i Øster Lem ved Højmark sammen med min mand. Vores tre døtre er i gang med videregående uddannelser og bor i Aarhus. Min fritid bruger jeg på fitness, lange gåture med hunden og lidt golf.

Picture of Anne Römer

Anne Römer

Jeg er født og opvokset i det skønne Münsterland i Tyskland og mine forældre har lært mig kærligheden til Danmark og de andre skandinaviske lande. Efter nogle ferieophold i Blåvand, faldt jeg så meget for området at jeg sagte min stilling som pædagog op og flyttede fast heroppe. Nu bor jeg sammen med kæresten Peter, hund og kat i Blåvand og jeg elsker det. Jeg startede hos Esmark den 01.03.2021.

Bestil en gratis udlejningsvurdering Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...