Esmarks
„We Love“ – Rapport 2021

Forandringer gennem værdier og verdensmål

Esmark har alle årene arbejdet ud fra fire kerneværdier, som kendetegner vores arbejde med både mennesker og natur hen mod ambitionen om at sætte standarden for arbejdet med bæredygtighed i vores branche.

Nærvær

Vores arbejde er forankret i det lokale og vores tiltag skal kunne ses og mærkes som bidragende til mere bæredygtighed for den enkelte – vores medarbejdere, vores husejere, vores gæster og de lokalområder, som vi er en del af.

Ansvar

I Esmark vedkender vi os vores ansvar som en stor turismeaktør langs vestkysten, og vi vil arbejde aktivt for at overlevere vores område i bedre balance til kommende generationer. Passer vi på vores natur, passer vi også på vores arbejdspladser i området.

Passion

Vi brænder for at gøre en forskel på den bæredygtige dagsorden. Vi ønsker at efterlade naturen i en bedre stand til kommende generation, og i samarbejde med branchen, at kunne tilbyde vores gæster et CO2-neutralt feriehusophold.

Fællesskab

Vi arbejder i fællesskab for at skabe en bæredygtig udvikling. Det gør vi både som kolleger i Esmark, sammen med husejerne og gæsterne, men også ved at samarbejde med andre aktører uden for Esmark.

Vi kobler i arbejdet med bæredygtighed vores værdier til de verdensmål, 193 lande i FN vedtog i 2015. Verdensmålene er 17 indsatsområder, som virksomheder, foreninger, borgere osv. kan tage udgangspunkt i, hvis de vil bidrage til den fælles, globale indsats for mere bæredygtig udvikling.

Vi oplever, at det særligt er, når vi kombinerer vores værdier med indsatser for at omsætte Verdensmålene til konkrete handlinger i vores hverdag og i lokal- området, at vi opnår resultater. Vi har formuleret to ambitioner, som skal bakke op om vores ønske om at være med til at sætte standarden for vores branche:

Gæsterne skal opleve en naturligt sammenhæng mellem en fantastisk ferie og et minimum af miljøbelastning
Esmark har den højeste udlejningsprocent i vores områder. Derfor har vi stor erfaring med, hvordan et hus fremstår attraktivt for feriegæsterne og efterlade det mindst mulige miljømæssige aftryk. Vi lægger stor vægt på at fortsætte vores positive samarbejde med husejere og feriegæster for derved at skabe en positiv udvikling for miljøet og lokalsamfundet.

Målet er at tilbyde et CO2-neutralt ophold
Vores ledestjerne for vores arbejde med bæredygtighed er at kunne tilbyde et CO2-neutralt ophold i hovedparten af vores feriehuse. Vi samarbejder med sommerhusejere, brancheforening og eksperter på at udvikle en definition af, hvad et CO2-neutralt feriehusophold er. En fælles målemetode vil både give retning til vores eget arbejde, og mulighed for at sammenligne feriehuse på tværs af udlejere.

Konkret har vi i Esmark valgt at fokusere vores indsats inden for fem verdensmål

7 Bæredygtig energi

Bæredygtig energi – hvor vi vil arbejde med energiforsyning.

12 Ansvarlig forbrug og produktion

Ansvarlig forbrug og produktion – hvor vi vil arbejde med at reducere energiforbrug i vores egene faciliteter og aktiviteter og tilbyde gæster og husejere mere energieffektive muligheder. Anvende miljøcertificerede markedsføringsmaterialer, certificeret produkter til rengøring og vask. Driftsmanual for affaldssortering, kørselsadfærd og temperaturstyring.

14 Livet i havet

Livet på land – hvor vil vi arbejde med øget og bedre affaldssortering i kontorer og feriehuse.

15 Livet på land

Livet på land – hvor vil vi arbejde med øget og bedre affaldssortering i kontorer og feriehuse

17 Partnerskaber for handling

Partnerskaber for handling – hvor vi samarbejder med andre om at finde løsninger på miljøudfordringer i de område, hvor vi har aktiviteter.

Sådan griber vi det an

For at fastholde et fokus og en struktur på udviklingen mod en mere miljøbevidst og bæredygtig dagsorden, har vi etableret en strategi opdelt i tre faser.
De kan ses i nedenstående afsnit.

FASE 1 - Vi starter med os selv

FASE 1 – Vi starter med os selv

 • Reducér miljømæssige påvirkning af driften
 • Certificeret markedsføring – tryk og online
 • Læring, organisering og samarbejde

FASE 2 – Vi tænker på vores omgivelser

FASE 2 – Vi tænker på vores omgivelser

 • Fokus på oplevelser i naturen og lokale seværdigheder
 • Forbedre miljøprofilen på opholdet og huset
 • Offentlige og private samarbejder for bæredygtig udvikling

FASE 3 – Vi tager ansvar for fremtiden

FASE 3 – Vi tager ansvar for fremtiden

 • C02 neutral sommerhusferie
 • Miljøcertificering af Esmark
 • Foretrukken aktør for husejere, gæster, branchen,
  private samt offentlige samarbejdspartnere

Fra fase 1 til fase 3 stiger både ambitionsniveau, kompleksitet og mængden af aktører, som skal involveres i arbejdet.

Fase 1: Hvor vi fokuserer på miljøpåvirkningen fra Esmarks egne aktiviteter. Vi arbejder med energiforsyning, transport, affald og indkøb, og med at involvere alle medarbejdere i de nye indsatser.

Fase 2: Her bruger vi vores erfaringer fra fase 1 og samarbejder med aktører i lokalområdet til at sikre, at vores gæster under deres ophold kan få inspirerende oplevelser i balance med naturen.

Med erfaring fra fase 1 samt samarbejde med offentlige og private partnere i lokalområdet, rådgiver vi husejerne omkring, hvordan de kan styrke miljøprofilen på deres huse.

Fase 3: Hvor vi bygger på de grundsten for partnerskaber og samarbejde etableret i fase 2, så vi kan sætte og leve op til fælles, offentligt tilgængelige standarder, som gør sammenligning af udlejere på tværs muligt. Vi ønsker at kunne tilbyde CO2-neutrale feriehusophold, hvilket kræver udvikling af nye standarder og certificeringsmuligheder, som vi vil være blandt de første til at benytte os af. Det skal gøre os til den foretrukne partner i vores branche.

Vi vil på den måde tage et endnu større ansvar for fremtiden og bidrage endnu stærkere til at vi passer på vores miljø i lokalsamfundet, til glæde for både nuværende og fremtidige generationer.Om os

Esmark Feriehusudlejning er Danmarks fjerde største sommerhusudlejer med mere end 4000 sommerhuse langs den jyske vestkyst fra RømøFanø og Blåvand i syd, til Søndervig og Thorsminde i nord.

I flere år har Esmark levet og arbejdet ud fra mottoet ”We love people”. Fremover vil vi også sige ”We love nature”. Vi sætter nu både mennesker og miljøet i fokus, i måden vi driver og udvikler Esmark på. For os er det, det eneste rigtige at gøre, hvis vores natur med badestrande, klitlandskaber, fjorde og skove også skal kunne nydes af de næste generationer.

Bæredygtighedsambassadør korps

Picture of Chalotte Agerbo Knudsen

Chalotte Agerbo Knudsen

Jeg er født og opvokset i Hvide Sande. Jeg har den jyske vestkyst meget kær og nyder til dagligt synet af de smukke klitter og lyden fra Vesterhavet. Fritiden bruger jeg sammen med min familie og venner. Jeg finder energi ved at være i naturen. Jeg holder meget af at lave gammeldags mad, hjemmebag og kreative sysler. Udover kommunikation, branding og markedsføring interesserer jeg mig for bæredygtighed, den digitale udvikling samt kulturforståelse. Jeg er en positiv og udadvendt person – elsker humor og et godt grin.

Picture of Jens Højland

Jens Højland

Jeg er uddannet glarmester, men har siden 2003 arbejdet som servicetekniker i sommerhusbranchen, med en enkelt afbrydelse i en stilling som ejendomsmester i en større boligforening i Esbjerg i to år. Men jeg måtte erkende, at jeg ikke kunne undvære sommerhusbranchen og da Esmark søgte en servicetekniker i Vejers og Blåvand, var jeg ikke i tvivl om at det var det helt rigtige for mig. Esmark har været min arbejdsplads siden marts 2019, hvor jeg servicerer vores husejere og gæster med hjælp til bl.a. tv, internet, pool-/spateknik og skal der skiftes en pære eller renses et afløb, er jeg også klar til at hjælpe. Privat bor jeg i Hjerting sammen med min kone og vi har 3 børn og et dejligt barnebarn. Min fritid bruger jeg på en masse Karate og vandreture i den flotte natur her på vestkysten.

Picture of René Svarre Jespersgaard

René Svarre Jespersgaard

Jeg er opvokset i det vestjyske, og bor i dag i Varde med min kæreste. Fritiden går med hus, kolonihave, veteranbil, rejser derudover bruger vi tid med familie og venner. Jeg har arbejdet i rejse- og servicebranchen siden 1997. Jeg har været ansat ved Esmark siden 01.03.2021.

Picture of Mogens Schack Andersen

Mogens Schack Andersen

Jeg blev ansat som servicetekniker hos Esmark 1. maj 2019. Jeg er udlært tømrer, men har arbejdet over 20 år inden for rejsebranchen og boet nogle år i Italien. De sidste 5 år op til min ansættelse hos Esmark arbejdede jeg som chauffør hos HTH Køkkener. Privat bor jeg i Lydum ved Nr. Nebel med min samlever og vores teenagedatter. Fritiden bruges gerne på rejser, jagt og andre naturoplevelser. Jeg holder også meget af hyggeligt samvær med gode venner.

Picture of Henning Due Thorning

Henning Due Thorning

Efter mange år i branchen hos en af de landsdækkende bureauer, er jeg rigtig glad for at være blevet en del af team Esmark! Jeg har stor erfaring med stort set alt teknisk udstyr i feriehusene og giver gerne råd og vejledning med alt fra internet/ Tv / pool / spa teknik samt energi renovering af feriehusene mm. Privat er jeg bosat i Blåvand lige midt i vores dejlige natur, hvor jeg bor sammen med min kone og 2 Jack Russel terriere - børnene har for længst forladt reden. En del af fritiden tilbringes i mit værksted, hvor jeg som regel har gang i flere projekter, eller nydes den smukke natur omkring Blåvand på MTB.

Picture of Christin Ortelt Kirschneck

Christin Ortelt Kirschneck

Jeg er født og opvokset i Tyskland, og flyttede til Danmark i 2004. Efter jeg har læst i Odense, flyttede jeg i 2008 til vestkysten, hvor jeg nu bor sammen med min mand og vores datter. I min fritid har jeg altid trænet hund og nyder de lange gåture i vores smukke natur eller læser bøger. Jeg er uddannet indenfor økonomi og salg, hvilket jeg siden september 2020 kombinerer med det tyske sprog hos Esmark.

Picture of Camille A. Estel Eriksen

Camille A. Estel Eriksen

Jeg er født og opvokset i Tyskland, i den smukke by Dresden. Kærligheden trak mig til Danmark og jeg flyttede hertil i 1998. I mange år har jeg arbejdet som pædagog i en børnehave. I foråret 2023 startede jeg hos Esmark, hvor jeg er så heldig at være del af et fantastisk team af medarbejdere. Jeg nyder at kunne tale mit modersmål på arbejdspladsen. I min fritid opholder jeg mig meget i naturen og min egen have. Desuden elsker jeg yoga, kan lide at lytte til musik og podcasts. Jeg er også optaget af det spirituelle og arbejder med healing.

Picture of Thomas Christiansen

Thomas Christiansen

I november 2019 blev jeg en del af Esmark fællesskabet. Jeg er opvokset på Vestkysten, og har altid elsket naturen, stranden og havet. Jeg er gift med Marianne, og vi har sammen pigerne Emma og Laura. I fritiden kan jeg også godt li’ en tur på ’skov-cyklen’ (Mountainbike – men der er ikke så mange mountains i Danmark😊) – og ellers nyder jeg noget godt sport på tv eller ’live’. Gennem de seneste 10 år har jeg arbejdet med gæsteoplevelser, salg samt marketing indenfor turisme og service i forskellige firmaer både indenfor og udenfor feriehusbranchen. Jeg brænder for hele tiden at have fingeren på pulsen i forhold til hvad markedet, gæsten og husejeren forventer, så vi alle i Esmark kan skabe inspiration til alle, som overvejer at komme ud og opleve hvad et Esmark feriehus på den jyske vestkyst byder på af natur og oplevelser. Ferien er simpelthen noget af det vigtigste og dyrebareste vi mennesker har, og derfor er vi forpligtet til at give alle en så dejlig ferie og oplevelser som overhovedet muligt. Samtidig skal vi via tæt og positivt samarbejde med ejeren af feriehuset hele tiden optimere det enkelte feriehus til alles bedste. Det er da en fed og spændende udfordring at stå op til hver morgen.

Picture of Simon Arnbjerg

Simon Arnbjerg

Jeg er født og opvokset i Tarm men bor i Esbjerg. Jeg er uddannet Cand. Merc´er indenfor styring og ledelse, og ser frem til at kunne benytte mine erhvervet evner i samarbejde med Esmark. Gennem hele mit liv, har vestkysten spillet en stor rolle for mig, og jeg har brugt mange timer i dens skønne natur.

Bestil en gratis udlejningsvurdering Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...