Byferie i sommerhus eller ferielejlighed på den jyske vestkyst 

Drømmer du om at holde en ferie i sommerhus, hvor du har det hele lige uden for døren? Så er en byferie på den jyske vestkyst det perfekte match til dig. Der er masser af fordele ved at booke et sommerhus eller ferielejlighed inde i byen:

  • Du kan lade bilen stå under ferien og gå til det hele.
  • Du har indkøbsmuligheder og spisesteder lige i nærheden, og aktivitetsmulighederne er mange og mangfoldige, så hele familien er godt underholdt.
  • Samtidig bor du stadig kun et stenkast fra vestkystens flotte natur med uberørte klitlandskaber og brede sandstrande lige i baghaven.

Rundt omkring på vestkysten ligger der flere små hyggelige feriebyer, der er helt ideelle destinationer til en byferie i Danmark. I vores område kan du holde din byferie i Hvide Sande, Blåvand eller Søndervig. Fælles for de tre byer er det hyggelige lokalmiljø, det gode udbud af butikker, restauranter og diverse aktiviteter, og sidst, men ikke mindst, nogle af Danmarks ubetinget bedste badestrande.

Ferielejligheder og huse i Hvide Sande

Denne side er spækket med inspiration og gode tips til din byferie i ferielejlighed eller sommerhus. Vi kender til alle de lokale perler, som du bør aflægge et besøg, når du er på byferie i Hvide Sande, Blåvand eller Søndervig, og vi deler hellere end gerne ud af vores insider-viden til dig, så du kan få den allerbedste ferie!

Byferie i Hvide Sande: Autentisk havnemiljø, hyggeligt caféliv og masser af vandsport

Med Vesterhavet på den ene side og Ringkøbing Fjord på den anden er Hvide Sande en ægte perle for naturelskerne. Her kan du både opleve vestkysten fra sin mere rå side ved havet og sin mere stille og fredfyldte side ved fjorden. I Hvide Sande får du alt samlet på ét sted: Et charmerende byliv med gode butikker og restauranter, et autentisk havnemiljø, flot natur og hvid sandstrand så langt, øjet rækker.

Mærk det autentiske havnemiljø og prøv de lokale specialiteter

Den lille fiskeriby med omtrent 3.000 indbyggere har eksisteret i 90 år, og det er ikke til at tage fejl af, at byen altid har centreret sig omkring fiskerierhvervet. Byen emmer af autentisk havnemiljø, og hver dag kan du overvære fiskekutterne komme sejlende ind og ud af indsejlingen med friskfanget fisk.

Vil du opleve fiskeriet, som det foregik i gamle dage, kan du tage en tur forbi Tyskerhavnen: En utrolig hyggelig fjordhavn, hvor små joller og gamle redskabsskure sætter scenen og tager dig med på en tidsrejse tilbage til garnfiskernes storhedstid.

Der er rig mulighed for at prøve de lokale specialiteter: Du kan enten besøge en af byens fiskerestauranter såsom Kommandobroen by Grantland og Røgeriet, eller du kan købe frisk og røget fisk i en af de lokale fiskebutikker og selv prøve kræfter med tilberedningen hjemme i sommerhuset.

Charmerende bymidte med alsidigt forretningsliv og hyggelige caféer

En af Hvide Sandes forcer er klart det charmerende bymiljø, og i feriebyens centrum finder du alt fra indkøbsmuligheder og forretninger med tøj og boligindretningsartikler til et varieret udvalg af restauranter og caféer.

Har du lyst til en rigtig god kop kaffe og lidt sødt til ganen, kan du lægge vejen forbi Twenty Twenty Coffee, en lille café på Strandgade med tilhørende gårdhave. Er det derimod et godt frokostmåltid, du er på udkig efter, er Café Marina et hyggeligt bud, og her kan du kombinere frokosten med en fantastisk udsigt ud over havnen.

En ferie i sommerhus er selvfølgelig ikke fuldendt uden den famøse softice eller kugleis med guf, som du kan få fingrene i flere steder i byens centrum – blandt andet på Iscaféen, som i 2021 blev nomineret til Danmarks Bedste Ishus.

Et mekka for vandsport og lystfiskeri

Hvide Sandes beliggenhed mellem hav og fjord gør byen til et sandt mekka for både vandsport og lystfiskeri. Ved fjorden kan du leje et SUP-board eller få et kursus i windsurfing, og du kan også prøve kræfter med vandski og wakeboarding ved Kabelparken.

Uanset om du er til vandsport eller ej, er Kabelparken desuden bestemt et besøg værd. Her hersker en helt speciel, afslappet stemning, og på en solrig dag kan du slå dig ned på en af bænkene med en kold fadøl fra den tilhørende café og overvære de seje vandskiløbere og wakeboardere. Vi kan desuden tilføje, at caféen laver nogle helt eminente pomfritter!

Byferie Vesterhavet Hvide Sande Strand

Hvert år valfarter mange turister til Hvide Sande for at dyrke deres indre lystfisker, og byen byder da også på rigtig gode forhold for lystfiskerne. Ved slusen kan du fange sild, og der er lagt ekstra flydebroer ud i vandet, så der er god plads til alle.

Besøg en af Danmarks bedste badestrande

Hvide Sande er hjemsted for en af Danmarks bedste badestrande, og via den direkte strandopgang kan alle på ubesværet vis komme hele vejen ned til vandet. Særligt Sydstranden egner sig godt til en dukkert og er også det oplagte sted at søge hen, hvis du har børn med på ferien. På et stykke af stranden er der anlagt moler, der sørger for, at stranden er ekstra børnevenlig.

Byferie i BlåvandSpecialforretninger, alsidige aktiviteter og børnevenlige badestrande

Blåvand hører til blandt en af vestkystens mest populære feriebyer blandt både danske og tyske turister. Byen er nok især kendt for sine specialforretninger såsom Blåvand Bolcher, sine børnevenlige badestrande og Blåvandshuk Fyr, som markerer Danmarks vestligste punkt.

Byferie i Blåvand Strand

Her kan du holde din sommerhusferie i en by, der særligt i sommerhalvåret summer af liv med hyggelige arrangementer og live-musik på Torvet. Du får et varieret udvalg af butikker og spisesteder i gåafstand fra dit feriehus og aktiviteter for hele familien.

Find din kreative side frem i specialforretningerne

Ligegyldigt om du gerne vil shoppe tøj eller sjove souvenirs, er Blåvands bymidte det perfekte sted at gøre din ferieshopping. Byens mangfoldige forretningsliv byder på noget for enhver smag, og du kan også få lov til at udfolde din kreative side.

I specialbutikken Blåvand Lys kan du udfordre dig selv med at dyppe dit eget lys, og i Blåvand Bolcher kan du ikke kun være tilskuer, når bolsjerne kreeres – du kan også lave din egen slikkepind. Dét er et sikkert hit, hvis du har børn med på byferien. Blåvand Bolcher fungerer både som butik og café og laver blandt andet så gode is, at de i 2021 modtog en fornem nominering til Danmarks Bedste Ishus.

En ferieby med aktiviteter for alle aldre

Blåvands ferieby huser mange forskellige aktiviteter, og ligegyldigt hvem du holder ferie med, kan du være sikker på, at der er aktiviteter for alle i kort afstand af dit sommerhus. Har du børn med på ferie, er Blåvand Zoo og Hvidbjerg Strand Legeland to oplagte destinationer.

Ved indgangen til byen ligger West Coast Minigolf, som rammer bredt på tværs af alder og interesse og helt sikkert kan danne ramme om en hyggelig udflugt i solskinsvejret. På bunkermuseet Tirpitz kan du gå på opdagelse i fortiden under Anden Verdenskrig, og museet er indrettet sådan, at både børn og voksne får noget ud af besøget. Det er desuden et imponerende visuel syn og er designet af den prisvindende danske arkitekt Bjarke Ingels.

Trænger du til at komme ned i gear, kan du få en lækker wellnessoplevelse i Blåvand Kurbad & Wellness.

Populære børnevenlige badestrande

Nok ligger Blåvands indbyggertal kun på beskedne 300, men i højsæsonen stiger antallet af beboere betydeligt, når turisterne kommer til, og i de største ferieuger huser byen helt op imod 50.000 glade feriegæster på én gang. En af grundene til, at så mange vælger at søge mod Blåvand på deres ferie, er helt sikkert områdets fantastiske badestrande.

Blåvands strande ligger i læ af Horns Rev, og derfor er understrømmen næsten ikke-eksisterende. Det gør strandene ekstra børnevenlige. På Hvidbjerg Strand er der også etableret en 60 meter lang badebro.

Byferie i Søndervig: En klassisk badeby med alsidige forretninger, caféer og aktivitetstilbud

Søndervig er indbegrebet af en klassisk badeby, og byen har alt, hvad man kunne tænke sig, en byferie ved havet nødvendigvis må indeholde: Et hyggeligt forretningsliv, gode spisesteder, lækre iscaféer, diverse aktiviteter for både store og små og selvfølgelig den brede badestrand, som hører til blandt Danmarks allerbedste af slagsen.

Et alsidigt forretningsliv og de lækreste iscaféer

Den lille badeby er hjemsted for et hav af forskellige forretninger, der bestemt giver anledning til en osetur eller to på din byferie. Her kan du gå på opdagelse blandt et alsidigt udvalg af butikker – alt lige fra hyggelige souvenirshops til skoforretninger og tøjbutikker med gode kvalitetsmærker såsom Coast og Trendhouse.  Trænger du til en kold forfriskning under shoppeturen, er der flere steder at søge hen. Hos Ejvinds Bageri er der både smoothies, softice og kugleis på menuen, og den velbesøgte Nivi Gelato på Badevej frister blandt andet med sine populære friskbagte bubble waffles og cremede, italienske is.

Endnu en lille perle er Woodys, en kombineret kaffe-, is- og vinbar, der ligger på toppen af klitten ved Søndervigs direkte strandopgang. Her kan du blandt andet nyde lokal is fra Kastberg, overdådige milkshakes og lækre tapastallerkener.

Spisesteder for enhver smag: Wienerschnitzler, sandwiches og gourmetmad

Der er også gode muligheder for at få sig en god frokost i Søndervig. Badebyen har flere hyggelige spisesteder med noget for enhver smag: Er du til autentisk tyrolerstemning med tyske schlagerhits, wienerschnitzel og specialbrygget øl serveret i store ølkrus, kan du aflægge Biergarten et besøg. På den anden side af gaden ligger Ejvinds Bageri, hvor du kan købe dig en frisklavet sandwich, hvis du foretrækker et lidt sundere alternativ. Skal det være lidt finere, kan du besøge den franskinspirerede café og gourmetrestaurant Sandgaarden, der både serverer lette frokostretter som pariserbøf og stjerneskud og gourmetmiddage til aften.

Fyld ferien med spændende aktiviteter for alle aldre

Holder du byferie i Søndervig, kan du hurtigt få fyldt ferieprogrammet op med sjove og spændende aktiviteter. Det er især bowlingcentret Beach Bowl, der er centrum for underholdningsmekkaet. Her kan du prøve kræfter med både bowling, minigolf, tennis og fitness. Har du små børn med på ferien, vil bowlingcentrets indendørs legeland helt sikkert falde i god jord. Eller måske var det noget med en guidet tur for hele familien på segway på stranden?

Sandskulpturfestival Søndervig

Et andet, mere visuelt underholdningstilbud på ferien er den årlige, internationalt anerkendte Sandskulpturfestival. Her samles nogle af verdens allerdygtigste sandskulptører om at bygge imponerende sandskulpturer, hvert år med et nyt tema som omdrejningspunkt. Sandskulpturfestivalen kan opleves hele sommerhalvåret, og på den udendørs skueplads er der også picnicbænke og en stor sandkasse, hvor børnene selv kan få lov til at forme skulpturer. Eftersom udstillingen er udendørs, kan du også tage hunden med ind på pladsen. (NB: Aflyst i 2021 pga. Covid).

Søndervig Strand: En af Danmarks bedste badestrande

Badebyen Søndervig ligger naturligvis lige op ad den brede badestrand, kun med første klitrække som skillevæg. Fra byens centrum er der altså ikke mange hundrede meter til Søndervig Strand, som i 2014 modtog den fornemme kåring som Danmarks bedste strand.

Den direkte strandopgang fra Badevej sikrer, at både store, små og gangbesværede kan komme med hele vejen ned til vandkanten og mærke den friske, salte havluft, der bare er helt magisk. Et af Søndervig Strands karakteristika er de store bunkere, som på trods af deres dystre historie i dag er et imponerende syn – og et flot motiv til feriens naturbilleder på grund af den unikke kontrast mellem de rå bunkere og den fine hvide strand.

Skjul filtre

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier »
Søg
esmark-dk-map-visuel
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
  • - Vester Husby
  • - Søndervig
  • - Hvide Sande
  • - Henne Strand
  • - Blåvand
  • - Fanø
  • - Rømø
icon

 

69 15 96 11
post@esmark.dk

Cvr: 26257409

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...