Blåvandshuk Fyr – nyd udsigten fra toppen af det gamle fyrtårn

Så langt mod vest, du kan komme i Danmark, i feriebyen Blåvand står Blåvandshuk Fyr. Det gamle fyrtårn blev opført i 1899, og den lyste for første gang nytårsaften år 1900.

Blåvandshuk Fyr er et såkaldt anduvningsfyr, og det blev opført, så skibe lettere kunne finde vej til Esbjerg Havn. Fyrtårnet er 39 meter højt med 170 trin til toppen, og det står på en 18 meter høj klit. Fra toppen af fyret har du derfor en fantastisk udsigt over hele det naturskønne område ved Blåvand.

Du har det imponerende Vesterhav mod vest. Du har Blåvand og stranden med de fire muldyr mod sydøst. Og du har klitter og hede så langt øjet rækker mod nordøst.

Blåvands vartegn

Lyset fra fyret kan ses 23 sømil fra land, og lampen lyser med en styrke, der svarer til styrken fra 180.000 stearinlys. Selv om Blåvandshuk Fyr ikke længere har nogen praktisk funktion for skibene på havet, lyser den fortsat, som den har gjort i alle årene med tre blink hvert 20. sekund.

Blåvandshuk Fyr er på mange måder et vartegn for Blåvand, og det fortæller også historien om den barske virkelighed for søfolkene i gamle dage, der ofte frygtede turen ned langs den jyske vestkyst, som blev kaldt for jernkysten på grund af de mange strandinger langs kysten.

Der er gode parkeringsmuligheder ved Blåvandshuk Fyr, og der kan købes is og sodavand i billetlugen.

Kategorier Aktiviteter

Mød forfatteren - Svend

Jeg er opvokset i Hvide Sande og bor i dag i en lille landsby, nord for Ringkøbing. Jeg er ud af en familie, som har på boet på tangen mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord gennem mange generationer. Jeg interesserer mig for historie, sport og samfundsforhold, og jeg har en hund, der hedder Albert.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort, men bruges kun til at sikre bloggen mod spam samt til at kunne kontakte vinderen direkte i forbindelse med eventuelle konkurrencer.
Krævede felter er markeret med *

Cvr: 26257409

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...