Oplev Rømø på hesteryg: Rideture gennem den danske natur

Flere og flere har fået øjnene op for den lille danske ferieø Rømø i løbet af de seneste år. Her finder du lyngklædte hedelandskaber og kilometerlange strande så langt, øjet rækker. Rømø er det perfekte rejsemål for både store og små, familier, venner og kærestepar.

Øen byder på en lang række udflugter og aktiviteter, der giver dig mulighed for at opleve Danmarks natur. Og det er særligt populært at udforske Rømø på hesteryg. Uanset om det er ponyridning i heden eller en afslappende tur langs de endeløse strande med udsigt til Vadehavet. Bliv meget klogere på mulighederne for ridning på Rømø her!

Ridning på stranden

Ridning på Rømø: Oplev varierede landskaber

Ridning er generelt meget populært i Danmark, og mange feriegæster nyder landskaberne på hesteryg. Rømø er velegnet til både begyndere og professionelle, fordi omgivelserne er så varierede. Erfarne ryttere kan opleve ren frihed, mens de galloperer langs stranden. Er du ikke helt så tryg ved hesten, kan du lære den bedre at kende på en rolig travetur gennem fyrreskovene.

En tur på stranden er en af de mest imponerende oplevelser, du får på Rømø. Men sikkerhed kommer selvfølgelig først, og du skal dog være i stand til at kontrollere hesten i alle gangarter. Først da kan du sidde trygt i sadlen og nyde udsigten over havet. Lakolk Strand og dele af den sydlige strand egner sig perfekt til ridning.

Opdag ridestalde på Rømø

På Rømø finder du tre ridestalde, hvor du har mulighed for at opleve en guidet ridetur:

 • Thomsens Ridecenter: I ridesæsonen fra den 16. marts til den 31. oktober tilbyder gården rideture gennem heden, langs stranden og gennem skovene. Du kan tilmelde dig på stedet. På ridegården finder du den rigtige hest til alle niveauer. På gården bor shetlandsponyer, islændere, Freibergere, Haflingere og andre store heste.
 • Kommandørgårdens Islændercenter: Er du vild med islandske heste? Så er dette ridecenter i Havneby det perfekte sted for dig. Her bor omkring 100 af islandske heste, og de er klar til en afslappende tur. Før du tager af sted, vil en guide vurdere din erfaring og finde en hest, der passer til dig. Fra kl. 08.00 til 21.00 kan du bestille daglige guidede rideture på det tilstødende hotel.
 • Rømøs Ponyfarm: Hvis du drømmer om en ridetur på sydstranden eller en særlig oplevelse med dine børn, er Ponyfarmen et godt valg. Mere end 50 ponyer og heste venter på dig på gården bag diget på den sydlige strand. Når du har lært din hest at kende og fulgt instruktionerne, kan den afslappede ridetur på sydstranden begynde.
Vadehavet ved Rømø
Havneby nær kanonbakken

Ponyridning på Rømø: Rideture med små børn

Danmark og Vadehavsøen Rømø anses for at være familievenlige og varierede feriedestinationer. Her bliver det ikke så varmt, som det gør sydpå, men det er stadig muligt at bade på stranden uden problemer. Rideture med mindre børn er også en god oplevelse på Rømø.

Ponyfarmen er det perfekte sted til, at selv de mindste kan lære de imponerende heste at kende på en familieferie. Den mindste hest kan rides af børn på helt ned til 2 års alderen. En gåtur på stranden under vejledning af forældrene er et uforglemmeligt højdepunkt på ferien for både voksne og børn.

Rømø med din egen hest

Har du din egen hest, og vil du have den med til Rømø? Det er også muligt. Du kan finde plads på en græsmark til din bedste dyreven for et overkommeligt budget. Dette tilbud udbydes af både Islændercentret og Thomsens Ridecenter.

Ridning på stranden, i heden og mere: Værd at vide

Før din første rideferie på Rømø vil der sikkert dukke nogle spørgsmål op. Hvor må du ride henne, og hvilke sikkerhedsforanstaltninger er vigtige? Det er i princippet tilladt at ride på strandene, på offentlige veje og på ridestier.

På stranden i Lakolk kan du også nyde strandture med hesten, når der ikke er nogen badende i vandet. Desuden er det tilladt alle steder, hvor det også er tilladt at parkere og køre med biler på stranden. Ridning langs vandet er en ideel aktivitet for erfarne ryttere.

For begyndere er ridestierne gennem Vråby og Kirkeby plantagerne ideelle. Her rider du direkte gennem heden og kan vænne dig til din hest i fred og ro.

Når du rider, skal du altid have solidt fodtøj på – og naturligvis en ridehjelm. Det er også fornuftigt at tegne en rejsesygeforsikring og en ulykkesforsikring for fritidsrejser. Hvis du allerede har det, er det endnu bedre.

Kirkeby Plantage

Kirkeby Plantage

Oplev sommerhuse på Rømø med Esmark

For heste- og naturelskere er Rømø et sandt paradis. Vil du gerne holde ferie tæt på vandet med storslåede naturoplevelser lige i nærheden, så er Rømø perfekt til dig. Lær omgivelserne at kende, rid gennem heder, langs stranden og gennem skoven, og føl dig fri. Hos Esmark hjælper vi dig hellere end gerne med at finde det helt rigtige feriehus til din ferie.

Hvis du rejser sammen med familie eller venner, er et poolsommerhus i Rømø måske noget for dig. Efter en lang tur på stranden kan du hurtigt blive fyldt med energi igen i poolen. Hvis du ikke kun har din hest, men også din hund med, kan du leje et hundevenligt sommerhus på Rømø. Dem er der masser af på øen!

Skjul filtre

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier »
Søg
esmark-dk-map-visuel
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
 • - Thorsminde
 • - Søndervig
 • - Hvide Sande
 • - Henne Strand
 • - Vejers Strand
 • - Blåvand
 • - Fanø
 • - Rømø
icon

 

69 15 96 11
[email protected]

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...