I Hvide Sande og omegn er der altid mulighed for at fange friske fisk under sommerhusopholdet 

Fiskeri

Som et af Danmarks ældste fiskerisamfund har fiskerierhvervet stadig en utrolig stor betydning for byen og indbyggerne i Hvide Sande. Dette er også tydeligt for enhver, som har gået en tur på havnen, der stadig rummer både store og små fiskeskibe ved kajen i de forskellige havnebassiner og masser af aktivitet på kajen.

Hvert år strømmer mange turister til byen for at fange deres del af den store mængde sild, som om foråret svømmer gennem sluserne ind i Ringkøbing Fjord for at gyde. Lystfiskere har generelt rigtig gode muligheder for at få mange forskellige fisk på krogen langs den danske vestkyst, da området er omgivet af vand i form af Vesterhavet, Ringkøbing Fjord og flere Put and Take-søer langs den jyske vestkyst.

Sildefestival

Nyd atmosfæren på fiskerihavnen i Hvide Sande og tag frisk fisk med hjem Deltag i den årlige Sildefestival i Hvide Sande

Hvert år den sidste weekend i april afholdes Danmarks største lystfiskerkonkurrence i Hvide Sande, Sildefestivalen. Folk fra flere nationer tropper op for at vinde den prestigefyldte pris som årets sildefisker. I forbindelse med konkurrencen er der også mange andre spændende arrangementer. Blandt andet kåres årets Mr. Sild, gymnaster opviser, fiskefrikadeller og stegte sild sælges, sildeopskrifter udveksles, live musik i telt og muligheder for at vinde mange spændende præmier i forskellige konkurrencer for alle aldre. I 1999 blev der fanget 1.467 kilo sild i løbet af konkurrencen og samme år fangede en enkelt tysk deltager 313 sild på en time. Sildefestivalen er en årligt tilbagevendende begivenhed og finder sted den sidste weekend i april.

Lystfiskere bør tage på sommerhusferie

Efter en lang dag ved Put and Take-søen eller ved slusen i Hvide Sande kan dagens fangst passende bæres hjem til sommerhuset og fileteres. Mange af Esmarks feriehuse har rigtig fine rense- og fileteringsforhold. Og så findes der vist ikke et bedre scenarie for en lystfisker end en lækker fiskeanretning, som beundres, grilles og nydes af hele familien på terrassen med en flot solnedgang mod vest over klitterne. Hos Lystfiskerguiden.dk finder du masser af inspiration til fiskeri i hav, å, put and take og fjorde. Derudover finder du skønne opskrifter og diverse kort og guides du frit kan downloade.

Mange forskellige fiskearter

Sild, skrubber, ål, aborrer, geder, ørreder, makrel, torsk, hornfisk. Listen over fiskearter ved Vestkysten er lang. Nordsøen mod vest giver gode muligheder for fangst af flere forskellige saltvandsarter, som nærmer sig det kystnære vand, og ligeledes åbner det ferske vand fra Skjern Å muligheden for andre spændende fangster i Ringkøbing Fjord.

Nyd den friskfangede fisk fra grillen i sommerhuset Nyd den friskfangede fisk fra grillen i sommerhuset

Fiskeriet kan foregå:

På molen i Hvide Sande med udsigt til de lokale fiskekuttere, der lander dagens fangst.
Ved Slusen i Hvide Sande, hvor mange 100 tons sild årligt passerer for at gyde i Ringkøbing Fjord, og hvor resten af familien passende kan tage et kig på Hvide Sande Havns spændende butikker imens.
Midt i det skønne og fredfyldte naturområde, som omkranser Ringkøbing fjord. Blandt andet ved Skjern Å hvor nogle af Danmarks største laks på over 20 kilo er fanget.
Langs de endeløse sandstrande ved Vesterhavet.
Ved en af flere fine Put and Take-søer, som ligger rundt om Ringkøbing Fjord.
Fra fiskekutteren Solea, som i sommersæsonen dagligt sejler turister en tur ud på havet.

Alt efter hvilke fisk man ønsker at få på krogen, har det stor betydning, hvilken madding og hvilket fiskegrej man benytter. Her anbefales det, at man køber fiskegrejet hos en af de to lokale lystfiskerbutikker, Kott Fritid eller Lystfiskeren, som har mange års erfaring indenfor de forskellige former for lystfiskeri omkring Ringkøbing Fjord og ved Vesterhavet.

Deltag i den årlige Sildefestival i Hvide Sande Nyd atmosfæren på fiskerihavnen i Hvide Sande og tag frisk fisk med hjem

Put and Take

Rundt om Ringkøbing Fjord findes adskillige Put and Take-søer. Mellem Søndervig og Nymindegab ligger seks søer på en strækning på bare 20 kilometer.

 • Klittens Put and Take 1100 m2, saltvandssø, regnbueørreder og bækørreder, dambrug lige ved siden af.
 • Hvide Sande Fiskesø saltvandssø lige ned til fjorden, borde og bænke rundt ved fiskesøen, handicapvenlig.
 • Nymindegab Ørredsø lækkert område mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord, for hvert fiskekort må der fiskes med to stænger.
 • Klegod Fiskesø 12.000 m2, naturskønne omgivelser, fiskehus med opholdsstue og overdækket terasse med grill, fine toiletfaciliteter, grej- og vekselsautomat.
 • Søndervig Put & Take 7.000 m2, cirka 2 kilometer nord for Søndervig, handicapvenligt, servicebygning med toilet og renserum, grill og legeplads.
 • Lodberg Hede Forellenteich 15.000 m2, beliggende i lækker naturområde, orm kan købes i automat.

Put and Take-søerne kræver ingen fisketegn, og de fleste har åbnet hele året rundt.

Fisketegn

I Danmark skal alle mellem 18 og 65 år have fisketegn for at fiske i offentligt tilgængelige fiskevande. Fisketegnet kan erhverves på turistkontorer, lystfiskerbutikkerne og på posthuse. Fisketegnene kan købes som dag-, uge- eller årskort. Skal man fiske i mere end en uge, kan det godt svare sig at købe et årskort, da den rækker til købsdatoen året efter.

Kystfiskeri

Et nyt fænomen har vundet indpas på Klitten, surfcasting. Fiskeriet foregår direkte fra stranden, hvor en kraftigere og længere fiskestang bliver brugt til at få maddingen et godt stykke ud i bølgerne. Fiskeriet er spændende og anderledes og omgivelserne bliver ikke bedre med sandstrand mod syd og nord så langt øjet rækker. Det giver også resten af familien gode muligheder for at fordrive tiden med drageflyvning, sandslotte, badning, boldspil og meget mere.

Solea

En nyrenoveret kutter udstyret med alt i moderne teknologi og sikkerhedsudstyr sejler i sommersæsonen dagligt på fisketure på havet, hvor der fiskes efter torsk, sej og makrel. Ombord på kutteren er der fine faciliteter, så fangsten kan renses, fileteres og komme på is med det samme, så friskheden bevares ligesom på en rigtig fiskekutter. Turene arrangeres i varierende længder, så der både findes ture, der passer til de mindre øvede og børnene og længere ture for den eventyrlystne, der har mod og lyst til at prøve nye udfordringer. Skibet er udstyret med rulledæmpningstanke, så man ikke så nemt bliver søsyg, og der kan lejes fiskestænger ombord.

Billeder fra Fiskeri og Sildefestival

Video

Skjul filtre

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier »
Søg
esmark-dk-map-visuel
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
 • - Søndervig
 • - Hvide Sande
 • - Henne Strand
 • - Vejers Strand
 • - Blåvand
 • - Fanø
 • - Rømø
icon
Spørgsmål til din sommerhusferie?

69 15 96 11
post@esmark.dk

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...