Hvad kan man lave, når det regner?

Hvad kan man lave, når det regner i Danmark? Det stormer udenfor, regndråber slår mod ruden i sommerhuset og stemningen daler lige så stille. Så er det tid til en dårligt vejr-udflugt! Her er vores top 20 over ting, du kan lave på en regnvejrsdag.

Du kender sikkert sætningen “Der findes ikke dårligt vejr, kun forkert påklædning“. Den hjælper dog kun i et vist omfang på børnenes motivation, når man sidder i sommerhuset på regnfuld feriedag. En gåtur på stranden i gummistøvler er selvfølgelig altid en oplevelse, men for de mindste feriegæster er det ikke altid nok underholdning. Især når vejret er ustadigt flere dage i streg betaler det sig at tage på dagsudflugt til byernes shoppingcentre eller andre indendørs aktiviteter.

Derfor har vi samlet et par tips og forslag til udflugter på regnvejrsdage. Nogle af dem ligger et par timers kørsel væk, men giver så måske mulighed for at se flere ting undervejs, for der findes rigtig mange gode mindre aktiviteter, der egner sig godt til dårligt vejr. Før I begiver jer på vej, så husk at sikre dig, om den valgte attraktion har åbent.

Top 20 på regnvejrsdage

 • Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg

  Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg er der mange spændende maritime udstillinger, som fortæller om søfartens historie, offshoreindustrien samt fiske- og dyrelivet i Nordsøen. Oplev originale gamle havnebygninger fra havnen i Esbjerg, en bunker, der var en del af Hitlers Atlantvold fra 2. Verdenskrig og gamle fiskekuttere af træ i museets friluftsafdeling. I museumshallerne kan I gå på opdagelse i de mange akvarier, klappebassinet og skiftende temaudstillinger. Fiskeri- og Søfartsmuseet byder også på et stort bassin med sæler, hvor I kan opleve sælerne på tæt hold. Et hvalskelet, en udstilling om Vadehavet og en stor udendørs legeplads hører også til oplevelserne, så I får muligvis behov for at samle kræfter i museets bistro i løbet af dagen. Adresse: Tarphagevej 2, 6710 Esbjerg. Køretid i bil: Fra Blåvand ca. 35 min., fra Henne Strand ca. 40 min., fra Søndervig ca. 1 time og 30 min.

 • Bowl’n’Fun i Esbjerg

  Bowl’n’Fun i Esbjerg byder på masser af indendørs sjov for unge og voksne. Her er der rig mulighed for at få både sjov og action. Kør et løb mod vennerne på den store gokartbane, lav et strike på en af de 16 bowlingbaner, spil en runde golf i en af de 4 golfsimulatorer, gå på virtuel jagt i de 2 skydesimulatorer eller snup et spil minigolf udenfor, hvis vejret tillader det. Herudover byder Bowl’n’Fun også på en racerbilssimulator og buffetrestauranten “The Grill” (aftenåben). Adresse: Glarmestervej 6 – 12, 6710 Esbjerg V. Køretid i bil: Fra Blåvand ca. 35 min., fra Henne Strand ca. 40 min., fra Søndervig ca. 1 time og 20 min.

 • Badeland i Esbjerg

  Svømmestadion Danmark i Esbjerg er Danmarks største badeland med mere end 10.000 kvadratmeter, hvor du blandt andet kan se frem til et tropisk badeland med bølgebad, børnebassiner, babybassin, vandrutsjebane, svømmebassin med 50 meter-baner, springtårn og en stor wellnessafdeling med spa og forskellige saunaer. Adresse: Gl. Vardevej 60, 6700 Esbjerg. Køretid i bil: Fra Blåvand ca. 35 min., fra Henne Strand ca. 45 min., fra Søndervig ca. 1 time og 22 min.

 • LEGO® House i Billund

  I LEGO® House i Billund, ikke langt fra Legoland, bliver voksne til børn igen, når de dykker ned i LEGO’s mere end 80 år lange historie. Tab kæben over de mange vanvittige LEGO® byggerier og giv dig selv lov til at lege med de 25 millioner byggeklodser i timevis. Adresse: Ole Kirks Plads 1, 7190 Billund. Køretid i bil: Fra Blåvand ca. 1 time og 10 min., fra Henne Strand ca. 1 time og 10 min., fra Søndervig ca. 1 time og 25 min.

 • Whiskydestilleri i Stauning

  Whiskydestilleriet Stauning Whisky blev grundlagt i 2005 og producerer årligt ca. 900.000 liter whisky. Whisky, der blandt andet udskænkes på den internationalt kendte restaurant Noma i København. På bestemte dage har du mulighed for at få en guidet tur gennem destilleriet, hvor du også får lov til at smage på de dyre dråber. Adresse: Stauningvej 38, 6900 Skjern. Køretid i bil: Fra Blåvand ca. 1 time og 5 min., fra Henne Strand ca. 40 min., fra Søndervig ca. 35 min.

 • Lalandia i Billund & Søndervig

  Ferieparken Lalandia ved Billund og Søndervig byder på et bredt udvalg af underholdning, der ikke er forbeholdt overnattende gæster. Et højdepunkt i Lalandia er det store tropiske badeland Aquadome™ som også dagsgæster kan købe entré til. I Aquadome™ kan I forlyste jer blandt vandrutsjebaner, bølgebad, varme spabade, et udendørs bassin, legebassin til børnene, et grottebassin samt en Aqua Splash Playground. Adresse: Ellehammers Alle 3, 7190 Billund. Køretid i bil: Fra Blåvand ca. 1 time og 15 min., fra Henne Strand ca. 1 time og 10 min., fra Søndervig ca. 1 time og 30 min. 

 • Bunkermuseet Tirpitz i Blåvand

  Gemt under sandet i Blåvands klitlandskab ligger museet TIRPITZ, som siden sin åbning har hørt til blandt topattraktionerne på Danmarks Vestkyst. I 2015 forvandlede arkitektfirmaet Bjarke Ingels Group det gamle bunkeranlæg, der hidtil kun havde huset et lille bunkermuseum, til et helt nyt museum, som foruden den store faste udstilling om 2. Verdenskrig og Atlantvolden langs den Jyske Vestkyst også byder på en række andre spændende udstillinger. Adresse: Tirpitzvej 1, 6857 Blåvand. Køretid i bil: Fra Blåvand ca. 5 min., fra Henne Strand ca. 35 min., fra Søndervig ca. 1 time og 20 min.

 • Shopping i Esbjerg (Broen, Bilka, Storcenter)

  Regnvejr er det ideelle vejr til en shoppingudflugt til de større byers shoppingcentre. I den danske havneby Esbjerg finder I flere indendørs shoppingcentre, herunder indkøbscentret BROEN med sine ca. 60 butikker, der ligger for enden af gågaden. Esbjerg Storcenter i industriområdet og bare nogle få meter derfra BILKA (City Nord) er også yndede udflugtsmål, når der skal oses lidt i ferien. Adressen: BILKA: Stormgade 157, 6715 Esbjerg, Broen: Exnersgade 20, 6700 Esbjerg, Esbjerg Storcenter: Gl Vardevej 230, 6715 Esbjerg. Køretid i bil: Fra Blåvand ca. 40 min., fra Henne Strand ca. 50 min., fra Søndervig ca. 1 time og 30 min.

 • Shopping i Kolding (Storcenter)

  Jyllands største shoppingcenter, Kolding Storcenter, liggeri udkanten af Kolding ikke langt fra motorvejen og på den måde let at komme til i bil. Flere end 120 butikker inviterer til omfattende oseri på regnvejrsdage. Adresse: Skovvangen 42, 6000 Kolding. Køretid i bil: Fra Blåvand ca. 1 time og 10 min., fra Henne Strand ca. 1 time og 10 min., fra Søndervig ca. 1 time og 50 min.

 • Shopping i Herning (HerningCentret)

  Med ca. 80 butikker og 10 restauranter er HerningCentret det største shoppingcenter i Midtjylland og det perfekte udflugtsmål på en regnfuld dag. Adresse: Merkurvej 1, 7400 Herning. Køretid i bil: Fra Blåvand ca. 1 time og 30 min., fra Henne Strand ca. 1 time og 18 min., fra Søndervig ca. 1 time.

 • Legeborgen Varde

  I det store legeland Legeborgen Varde kan børn, unge og naturligvis også voksne give den fuld gas og tumle rundt. Det 2000 m2 store indendørs legeland byder på masser af aktiviteter såsom klatretårne, hoppeborge, trampoliner og et bolde-bad. Til forældrene er der også borde og bænke, så du kan hygge dig med at kigge på børnenes leg. Adresse: Roustvej 87, 6800 Varde. Køretid i bil: Fra Blåvand ca. 35 min., fra Henne Strand ca. 30 min., fra Søndervig ca. 1 time og 10 min.

 • Legeland i Bork Havn

  I den lille ferieby Bork Havn  finder du det 2.500 m2 store indendørs legeland Bork Legeland med mange sjove aktiviteter for hele familien. Blandt andet trampoliner, streethockey, fodboldpool, klatrevæg, hoppeborg, bolde-bad og meget mere. Adresse: Enggårdsvej 9, 6893 Hemmet. Køretid i bil: Fra Blåvand ca. 50 min., fra Henne Strand ca. 25 min., fra Søndervig ca. 45 min.

 • Indendørs trampolincenter i Varde

  Den indendørs trampolinpark Cityjump Varde er perfekt til en dag fuld af bevægelse og adrenalin. På et 1.000 m2 stort areal byder trampolinhallen på masser af forskellige trampoliner og dem, der ikke er så vilde med at springe rundt, kan hygge sig i den tilstødende lounge og café. Adresse: Borgpladsen 7A, 6800 Varde. Køretid i bil: Fra Blåvand ca. 35 min., fra Henne Strand ca. 30 min., fra Søndervig ca. 1 time og 20 min.

 • Indendørs klatrepark i Oksbøl

  Junglefun er en 1.500 m2 stor indendørs klatrepark i Oksbøl med sjove udfordringer for alle, der har lyst til at klatre. Både begyndere og øvede gæster er velkomne. På 6 klatrebaner kan I klatre på flere niveauer med forskellige sværhedsgrader. Adresse: Industrivej 38, 6840 Oksbøl. Køretid i bil: Fra Blåvand ca. 20 min., fra Henne Strand ca. 25 min., fra Søndervig ca. 1 time og 10 min.

 • Mønsted Kalkgruber

  Mønsted Kalkgruber er verdens største sammenhængende kalkgruber, som er anlagt af mennesker. Det underjordiske stisystem breder sig over 60 kilometer fordelt på 6 etager. I nogle af hulerne er der dannet store 16 til 18 meter høje kupler og der er flere steder underjordiske søer og bække. Tænk ved at medbringe varmt tøj, da temperaturen i kalkgruberne konstant ligger på bare 8 grader. Adresse: Kalkværksvej 8, 7850 Viborg. Køretid i bil: Fra Blåvand ca. 2 timer og 10 min., fra Henne Strand ca. 1 time og 45 min., fra Søndervig 1 time og 25 min.

 • Randers Regnskov (Zoo)

  I Randers Regnskov kan I opleve mange dyr på tæt hold under de 3 store glaskupler. En stor del af dyrene kan bevæge sig frit under kuplerne. Derudover kan I gå på opdagelse i et akvarium, en Afrika-grotte, et slangetempel og en kranium-grotte. Adresse: Tørvebryggen 11, 8900 Randers. Køretid i bil: Fra Blåvand ca. 2 timer og 25 min., fra Henne Strand ca. 2 timer og 20 min., fra Søndervig ca. 2 timer og 10 min.

 • Egeskov Slot på Fyn

  Egeskov Slot på Midtfyn er en af de bedst bevarede borge med voldgrav i Europa. Egeskov blev opført i 1554 af Frands Brockenhuus og ejers i dag af greve Michael Ahlefeldt-Laurvig Bille, som ved hjælp af en række spændende attraktioner i og omkring slottet (eksempelvis den store udstilling af veterankøretøjer) har gjort det til en af de mest besøgte attraktioner på Fyn. Adresse: Egeskov Gade 18, 5772 Kværndrup. Køretid i bil: Fra Blåvand ca. 2 timer og 10 min., fra Henne Strand ca. 2 timer og 10 min., fra Søndervig ca. 2 timer og 40 min.

 • Kattegatcentret (akvarium) i Grenå

  Lad dig begejstre over havet i Kattegatcentret og dyk ned i Vesterhavet. Kattegatcentret er ikke noget almindeligt akvarium, hvor du kun kan kigge på dyrene gennem et tyk rude. Museet byder nemlig på masser af oplevelser, hvor du får lov til at røre, lugte og føle. Bliv omringet af hajer, ro kajak gennem ishavet, se sæler på helt tæt hold eller rør forsigtigt ved en ægte haj, fladfisk, søstjerne og krabbe i klappebassinet. Adresse: Færgevej 4, 8500 Grenå. Køretid i bil: Fra Blåvand ca. 3 timer, fra Henne Strand ca. 2 timer og 50 min., fra Søndervig ca. 2 timer og 30 min.

 • Nordsøen Oceanarium i Hirtshals

  Oplev Nordsøen Oceanarium i Hirtshals. Et maritimt museum i Nordjylland med akvarier, ozeanarium, sælbassin og spændende udstillinger om havet. Med mere end 4,5 millioner liter havvand og en højde på mere end 4 etager byder Nordsøen Oceanarium på masser af oplevelser. Adresse: Willemoesvej 2, 9850 Hirtshals. Køretid i bil: Fra Blåvand: 3 timer og 45 min., fra Henne Strand ca. 3 timer og 30 min., fra Søndervig ca. 3 timer og 10 min.

Mød forfatteren - Oliver

Jeg kommer oprindeligt fra Nordtyskland, men flyttede for en del år siden her til vores skønne ferieområde på Vestkysten. Min fritid tilbringer jeg allerhelst sammen med min familie ved vandet, hvor vi nyder at gå lange ture i den friske vesterhavsluft.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort, men bruges kun til at sikre bloggen mod spam samt til at kunne kontakte vinderen direkte i forbindelse med eventuelle konkurrencer.
Krævede felter er markeret med *

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...