Hvad gør Vestkystens strand så unik?

Vi har tit tænkt over, hvorfor vores – især udenlandske – feriegæster synes, at stranden her på Danmarks Vestkyst er så unik.

Men efterhånden har vi forstået, at det, som vi vestjyder tager som en selvfølge, ikke er en selvfølge alle steder i verden.

I denne artikel har vi beskrevet nogle af de ting, som gør stranden ved Danmarks Vestkyst til noget helt specielt. Og har vi glemt at nævne noget, så er du meget velkommen til at udvide listen ved hjælp af en kommentar nedenfor.

Ingen brugerbetaling

Livreddere og badegæster i Søndervig

Adgangen til Vesterhavets strande er gratis overalt (og til trods for det er der naturligvis livreddere på de mest besøgte strande om sommeren, som sørger for badegæsternes sikkerhed).

Der skal heller ikke betales gebyrer for brug af strandkurve, for sådan nogle er her slet ikke. Til gengæld har du lov til at tage dit eget strandtelt eller din strandstol med overalt 😉

Stranden kender ikke noget til åbningstider, så du kan nyde den beroligende lyd af bølgerne døgnet rundt, betragte solnedgangen i horisonten sent om aftenen eller bade i måneskinnet midt om natten!

Ingen parkeringsafgifter

Gratis parkering ved alle strande

Og imens du er på stranden, står din bil gratis parkeret (hvis du da overhovedet er kommet i bil. Det kunne jo være, at du har booket et af vores sommerhuse helt tæt på stranden og derfor er kommet til fods ;o)

Parkeringspladserne ved stranden er godt skiltet ude fra landevejen og du behøver ikke bekymre dig, om der mon alligevel skulle være betalingsautomater på den ene aller anden parkeringsplads, for det er virkelig helt gratis.

Ingen indhegnede strandafsnit

Hund i vandkanten

Når vi siger ‘strande’, er det faktisk vildledende. For stranden her ved Vestkysten er nærmest uendelig og du støder ikke på et hegn eller et område, hvor du ikke kan komme videre.

Det vil også sige, at der eksempelvis ikke er nogen strandafsnit, som kun er for hunde, børn, vandsportsudøvere, solbadere eller lignende. Her er der plads til alle og hele familien kan således være sammen, lige meget hvad de enkelte familiemedlemmer har lyst til at lave.

Ingen forbudt-skilte

Sandslotbyggeri i Danmarks største sandkasse ved Vesterhavet

Der er heller ikke fyldt med forbudt-skilte ved Vesterhavet. Hvilket dog ikke betyder, at vi opfører os hensynsløst overfor andre strandgæster. Det betyder bare, at vi sætter stor pris på friheden og at vi har tillid til hinanden.

Tillid til, at alle gensidigt tager hensyn til hinanden; hundeejere til strandgæster uden hund, sportsudøvere til afslapningsgæster og så videre.

Og det skulle egentlig heller ikke være så svært. For på den uendelige og brede sandstrand er der plads nok til, at alle kan udfolde sig uden at genere nogen, ligegyldigt om det handler om at flyve med drage, bygge sandslotte, solbade, svømme, løbe eller lege med hunden.


Også her hos Esmark bygger relationen mellem os og vores gæster på tillid og frihed. Og det har vi lige siden 1965 samlet gode erfaringer med.

Derfor betaler du hos os for eksempel ikke noget depositum for energiforbruget og ankomst og afrejse kan også tilpasses, sådan at din rejsedag bliver så behagelig som muligt.

PS: For at gøre ventetiden til din strandferie ved Vesterhavet udholdelig, deler vi regelmæssigt aktuelle billeder fra vores skønne strande ved Vestkysten på vores Facebookside >>

Og har du slet ikke booket sommerhuset til din strandferie endnu, så find fluks dit sommerhus tæt på stranden lige her >>

Mød forfatteren - Janni & Anders

Vi er begge født og opvokset i Hvide Sande og kærligheden til vores hjemstavn og den vestjyske natur er stor. Siden 2007 har vi oveni købet været så heldige at kunne hjælpe alle vores Esmark-gæster til at få en vellykket ferie her ved Vesterhavet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort, men bruges kun til at sikre bloggen mod spam samt til at kunne kontakte vinderen direkte i forbindelse med eventuelle konkurrencer.
Krævede felter er markeret med *

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...