Vær opmærksom på, at det lige nu er meget tørt og risikoen for naturbrande derfor er høj

Juni 2023

Kære gæster

Vi er glade for, at du holder ferie her på den smukke vestkyst og oplever den rå og smukke natur i området. Det er vigtigt, at vi sammen bevarer og passer på naturen. 

I nogle områder er der i øjeblikket forbud mod åben ild (afbrændingsforbud), og det gælder også for kulgrill. 

Gas- og elgrill må du stadig gerne brug på private sommmerhusgrunde i vores område, hvis de er placeret på et trygt og sikkert underlag, er under opsyn hele tiden, og hvis der er en brandslukker i nærheden. 

Information om grillforbuddet finder du på vores infoside.

I lyset af den seneste tids minimale nedbør og den vedvarende tørke, som vi i øjeblikket oplever, vil vi gerne gøre dig opmærksom på den øgede risiko og give dig nogle tips til, hvordan du kan hjælpe med at minimere disse risici. 

Hjælp os med at minimere risikoen for brand 

Tørke er en naturlig tilstand, som vi ikke kan kontrollere. Det er derfor vigtigt, at vi er opmærksomme på, hvordan den kan øge risikoen for natur- og skovbrande.

brandfare-tørke-natur-hede

Mindre naturlige brande på heden er ikke ualmindelige.

Under tørre forhold kan selv den mindste gnist starte en brand, der hurtigt kan sprede sig gennem området og forårsage skade på både plante- og dyreliv, eller i nogle tilfælde true sommerhusområder.

Vi har heldigvis mulighed for at mindske risikoen for naturbrande, hvis vi tilpasser vores adfærd til forholdene. Her er nogle enkle tiltag, som vi alle skal være opmærksomme på at bruge, når vi opholder os i naturen:

Vis forsigtighed med åben ild 

I tørre perioder bør vi undlade at tænde lejrbål og grille i det fri. Aske fra grill eller ovn, samt cigaretskodder og andre brændbare materialer, skal bortskaffes sikkert og må aldrig smides i naturen.

Vær opmærksom, når du griller

Grill kun i afmærkede og sikre områder, sørg altid for at have vand (eller et slukningsmiddel) ved hånden, og forlad aldrig grillen uden opsyn. Du kan finde nyttige tips om grillsikkerhed på vores side om grillsikkerhed. Der er i øjeblikket ingen forbud mod at grille, og der er ikke udsendt officielle meddelelser om kommende forbud.

Overhold de forbud der er mod afbrænding og grillning 

Hold dig informeret om eventuelle forbud mod åben ild og grill i dit sommerhusområde. Du kan også finde flere informationer om grillforbud her.

Vær forsigtig, når du bruger stier i naturen

Hold dig altid til afmærkede stier, og undgå at træde ind i tørre og tætte områder for at mindske risikoen for gnister fra friktion. Hvis det er muligt, skal du også afholde dig fra at køre og parkere i områder med højt græs.

Information og opmærksomhed

Hold dig informeret om den aktuelle brandfare, og rapportér straks enhver form for røg eller brand til de lokale myndigheder ved at ringe 1-1-2.

  • Du kan finde information om tørkeindekset fra de danske myndigheder på denne side: dmi.dk/torkeindeks/
  • brandfare.dk kan du finde information om mulige brandfarer.

Vi vil alle sammen gerne respektere og beskytte naturen. Og er vi opmærksomme på forholdene og tænker os om, når vi opholder os i naturen, er vi med til at bevare den mangfoldige skønhed i landskabet.  

Vi er glade for at kunne dele vores smukke natur med dig, og håber at du nyder din tid her fuldt ud, samtidig med at du hjælper med at beskytte dette unikke miljø for alle dem der kommer efter dig.

Tak for din opmærksomhed og dit samarbejde.

Dit Esmark Team 

Mød forfatteren - Kathrine

Jeg er vokset op på den jyske vestkyst i den lille fiskerby Hvide Sande og har boet her siden jeg var barn – dog havde jeg to års afstikker i Århus i forbindelse med uddannelse. I 2021 vendte jeg hjem til Hvide Sande, og har ikke fortrudt det et eneste øjeblik. Jeg elsker naturen, omgivelserne og roen, når jeg går gode, lange gåture ved Vesterhavet og Ringkøbing Fjord. Og så sætter jeg stor pris på at tilbringe tid med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort, men bruges kun til at sikre bloggen mod spam samt til at kunne kontakte vinderen direkte i forbindelse med eventuelle konkurrencer.
Krævede felter er markeret med *

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...