Danmarks Flymuseum

Vil I gerne opleve noget af Danmarks fascinerende flyhistorie? Det har I mulighed for på Danmarks Flymuseum, der ligger tæt på Stauning Lufthavn ved Ringkøbing Fjord. Museet byder på en lang række spændende både danske og udenlandske luftfartøjer fra mellem 1911 og 2000, som tæller blandt andet svævefly, veteranfly, helikoptere og jagerfly.

Hos Danmarks Flymuseum kan hele familien dykke ned i flyhistorierne igennem tiden og få lov til at komme helt tæt på – og endda ind i cockpittet på – nogle af museets mange spændende fly, som fordeler sig på museets ikke mindre end 7600 kvadratmeter. Der er også plads til sjov og leg på legepladsen ved museets indgang.

Ønsker I at besøge Danmarks Flymuseum? Så er det oplagt at leje et sommerhus ved Vesterhavet og nær flymuseet ved Esmark. Vi har stået for hundredvis af glade gæsters sommerhusferie på den vestkysten – i mere end 55 år! 

Sådan får du rabat til Danmarks Flymuseum

Som gæster i et Esmark-feriehus får 2 Børn (<12år) gratis entré til Danmarks Flymuseum, hvis de er ledsaget af fuldt betalende voksne.

For at få rabatten skal I fremvise jeres Esmark-sommerhusnøgle ved indgangen til flymuseet.

Billetterne til museet kan ikke købes online, hvis I vil gøre brug af rabatten.

Oplev luftfartøjer helt tæt på

I kan opleve mere end 70 luftfartøjer bl.a. svævefly, veteranfly, jagerfly og helikoptere i museets udstilling, heriblandt også KZ-flyvere. Af denne flymodel er der blevet produceret 184 fly af 11 forskellige typer. Den første flyver af slagsen blev fløjet første gang i 1937. Senere hen blev disse fly produceret som ambulancefly – specialdesignet til Zone-redningskorpset. På museet kan du finde samtlige 11 KZ-typer, hvor mange af dem er i flyvedygtig stand.

Hvis du har gemt en lille flyentusiast indeni, er det med at finde den frem, for I har nemlig mulighed for at opleve cockpittet på et af de mange passagerfly. I kan også nyde lidt luksus for et par minutter, når I kigger indenfor i et luksusfly med lædersæder og med plads til 10 personer.

Det er ikke kun luftfartøjerne som kan opleves, flyhistorierne fortælles ved brug af effekter og gennem temaudstillinger rundt om i museet. I kan også få et kig på de motorer og propeller, der blev anvendt før i tiden, samt fornemme hvilket materiale de blev fremstillet i.

Danmarks Flymuseum

Særlige arrangementer

Hen over sæsonen er der desuden mulighed for at opleve de flyvedygtige fly i luften i forbindelse med forskellige events, fx KZ-Rally Stauning. Tjek museets hjemmeside for mere information.

Mad og drikke

Efter de spændende indtryk på museet, er det sandsynligt, at sulten melder sig. Der har I rig mulighed for at anvende museets udendørs faciliteter til at nyde jeres medbragte mad. Drikkelse kan I købe i caféen og må ikke medbringes. I caféen har I også mulighed for også købe is, slik og souvenirs – måske et legetøjsfly, som du kan gemme som et lille minde fra en skøn ferie?

Tilgængelighed

Museet er let tilgængeligt for gangbesværede og kørestolsbrugere. Der er fast belægning fra parkeringspladsen og op til indgangen, dog med en lille forhindring af et dørtrin på 5 mm ved hovedindgangen. Udstillingen har brede gange og giver mulighed for hvile undervejs. Det er muligt at låne én kørestol til gangbesværede. Hunde i snor er også velkommen på museet.

Danmark Flymuseum

Danmarks Flymuseum er en indendørs og udendørs attraktion for store og små flyentusiaster. Få et spændende indblik i den danske flyhistorie igennem tiden. Det er muligt at få et kig ind i cockpittet og opleve passagerforholdene på forskellige fly.

Mad kan medbringes og nydes ved bordene udenfor. Drikkevarer, slik, kage og souvenirs kan købes i caféen.

Adresse
Danmarks Flymuseum
Lufthavnsvej 1
6900 Skjern

Hjemmeside
flymuseum.dk

Danmark Flymuseum
chevron-down

Hvad er Danmarks Flymuseum?

Danmarks Flymuseum er et museum med ca. 70 fly fra mellem år 1911 og 2000, som henvender sig til flyentusiaster i alle aldre.

chevron-down

Hvad kan jeg opleve hos Danmarks Flymusem?

På museet er det muligt at opleve den danske flyhistorie igennem tiden, mens I kommer helt tæt på – og ind i – nogle af flyene.

chevron-down

Hvor ligger Danmarks Flymuseum?

Danmarks Flymuseum finder man tæt på Stauning Lufthavn nær Ringkøbing Fjord ikke langt fra sommerhusområderne i Hvide Sande, Søndervig, Bork Havn og Houstrup.

chevron-down

Hvilke sommerhusområder ligger tæt på Danmarks Flymuseum?

De nærmeste sommerhusområder er Søndervig (ca. 28 km.), Bork Havn (ca. 32 km), Hvide Sande (ca. 40 km) og Houstrup (ca. 40 km).

Hos Esmark har vi mere end 2400 sommerhuse i de fire områder, så du har mulighed for at kombinere en sommerhusferie ved Vesterhavet med et besøg hos Danmarks Flymuseum.

Kategorier Aktiviteter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort, men bruges kun til at sikre bloggen mod spam samt til at kunne kontakte vinderen direkte i forbindelse med eventuelle konkurrencer.
Krævede felter er markeret med *

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...