Fannikkerdagene på Fanø

Hvert år i juli afholdes ’Fannikerdagene’ på Fanø, hvor kulturen, historien og traditionerne hyldes med fest i gaderne. Fanø var tidligere en søfarts-ø med to unikke søfartsbyer, Nordby og Sønderho. Folk fra Nordby kaldes Fannikere. Folk fra Sønderho kaldes for Sønderhoninger. Sønderho har sin egen festdag – Sønderhodag. Fannikerdagene er derfor Nordby-folkenes festdage, som dykker ned i Fanøs stolte historie og man bruger weekenden på at erindre og hædre traditionerne.

Fannikerdagene afholdes officielt fra fredag til søndag, og i den periode er der aktiviteter og events for både børn og voksne. Der er konkurrencer, boder, danseopvisning, lækre madoplevelser, musik og meget mere – alt sammen i den særlige ånd og stemningen som er kendetegnede for Fanø. Et af højdepunkterne for Fannikerdagene er fremvisningen af de Fanøs traditionelle og historiske dragter, som bliver båret under hele festivalen.

fannikerdagene

I 2022 er det den 69. gang Fannikerdagene bliver afholdt. Begivenheden blev til, da “Rav Sine” i 1953 tog initiativ til at samle nogle af byens spidser for at etablere “Fannikerdagen”. Fannikerne kunne med disse dage arbejde målrettet for at bevare stoltheden og identiteten som sejlskibs-ø og den levende kulturarv.

Vi anbefaler, at når du besøger Fanø, i starten af juli, så skal du gøre dig selv den tjeneste at tilbringe din ferie i et sommerhus på Vestkysten, så du har mulighed for at besøge Fannikerdagene. Fannikerdagene er en ganske unik oplevelse, som giver dig den fantastiske mulighed for at opleve Fanøs fascinerende kulturhistorie fra en svunden tid. Når du går rundt i Nordbys gader under Fannikerdagene, vil du hurtigt bemærke hvordan byen forvandler sig, sammen med fannikerne i deres traditionelle dragter.

Hvornår afholdes Fannikerdagene på Fanø?

 • Fannikerdagene 2022:
  8. – 10 juli 2022
 • Fannikerdagene 2023:
  7. – 9. juli 2023
 • Fannikerdagene 2024:
  12. – 14. juli 2024
 • Fannikerdagene 2025:
  11. – 12. juli 2025
 • Fannikerdagene 2026:
  10. – 12. juli 2026
 • Fannikerdagene 2027:
  9. – 11. juli 2027
 • Fannikerdagene 2028:
  7. – 9. juli 2028

Dette er de formodede tidsrum for Fannikerdagene – ændringer kan forekomme. Vi anbefaler, at du booker dit feriehus på Fanø i god tid, hvis du gerne vil opleve Fannikerdagene. Der er nemlig stor efterspørgsel på overnatningsmuligheder på Fanø, når Fannikerdagene bliver afholdt.

Hvordan kommer man til Fannikerdagene på Fanø?

Når du holder ferie i et sommerhus på Fanø, anbefaler vi, du besøger Fannikerdagene til fods eller på cykel. Holder du ferie i et af vores øvrige sommerhusområder, og gerne vil besøge øen under Fannikerdagene kan du sejle med Fanølinjen (færgen) fra Esbjerg. Fanølinjen sejler regelmæssigt i pendulfart mellem Esbjerg og Nordby dagen lang. Du finder flere informationer, samt et overblik over Fanø-færgens sejltider her.

Fanø bilfærgen

FANØLINJENS færger M/F Fenja, M/F Menja og E/F Grotte sejler regelmæssigt i pendulfart mellem Esbjerg og Fanø

Overfarten med bil kan være forbundet med længere ventetid, så vi har derfor et tip til dig: Parker bilen i Esbjerg tæt på færgeanlægget og besøg Fannikerdagene til fods eller med cyklen.
I skal være særligt opmærksomme på eventuelle skiltninger ved parkeringspladserne, da flere parkeringspladser i Esbjerg centrum har tidsmæssige begrænsninger eller kræver betaling.

Programmet for Fannikerdagene 2024’s 71. gang

————PROGRAMMET ER ENDNU IKKE OFFENTLIGGJORT————

Programmet for Fannikerdagene 2023’s 70. gang

Læs mere om programmet for Fannikerdagene 2023 her.

Ændringer eller fejl kan forekomme. Vi har fået disse tidspunkter og afholdelsessteder fra arrangøren. Der vil altid være en risiko for, at de planlagte aktiviteter ikke kan finde sted eller bliver aflyst eller ændret med kort varsel. Tjek for en sikkerheds skyld altid efter direkte hos arrangøren.

Kategorier Aktiviteter

Mød forfatteren - Kathrine

Jeg er vokset op på den jyske vestkyst i den lille fiskerby Hvide Sande og har boet her siden jeg var barn – dog havde jeg to års afstikker i Århus i forbindelse med uddannelse. I 2021 vendte jeg hjem til Hvide Sande, og har ikke fortrudt det et eneste øjeblik. Jeg elsker naturen, omgivelserne og roen, når jeg går gode, lange gåture ved Vesterhavet og Ringkøbing Fjord. Og så sætter jeg stor pris på at tilbringe tid med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort, men bruges kun til at sikre bloggen mod spam samt til at kunne kontakte vinderen direkte i forbindelse med eventuelle konkurrencer.
Krævede felter er markeret med *

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...