Opskrift på lokal krabbesuppe
Det er supersjovt at fange krabber.
Med et stykke snor, en tøjklemme og et stykke pølse er du klar til at gå på krabbefiskeri. Der er mange krabber i fjordhavnene i Hvide Sande. Så find dig en god plads på bådebroerne – og du vil inden længe få spanden fyldt op.
En rigtig sjov oplevelse for børn (og voksne).
Krabber smager skønt – og vi kan varmt anbefale denne lokale opskrift på krabbesuppe:
Ingredienser:
1,5 – 2 l vand
ca. 1,5 – 2 kg friskfangede fordkrabber
1 ds rejer i lage ( stor eller lille )
1 stk maggi fisketern eller 3 – 4 fiskeben fra f. eks. fjordskrubber
Lys jævningspulver
1 – 2 stk grønt fra porrer
½ ltr piskefløde
Salt, peber og det tredie krydderi
Fjordkrabberne skylles og koges (og fiskeben) (simre) i max. 10 min. Krabberne sies fra og smides væk. Lagen fra rejerne tilsættes og suppen jævnes med Maizena lys jævning. Suppen skal koges op og der tilsættes rigeligt med piskefløde. Suppen smages til med salt, hvid peber og tredie krydderi, hvorefter rejerne tilsættes. Suppen serveres med et drys helt helt finskivede porretoppe på toppen.
Nok til mindst 6 personer.
Velbekomme