Besøg Panser- & Artillerimuseum

I Oksbøl hos ’Panser- & Artillerimuseum’ kan du opleve et væld af kanoner og kampvogne, som hver især har sig egen historie at fortælle om teknologi, krig, fred og det samfund, vi alle er en del af. Vi, Esmark, har en masse idylliske sommerhuse til udlejning nær ‘Panser- & Artillerimuseum’. Tag hele familien med til det historiske museum, og få en rigtig ferieoplevelse.

På museet kan I fordybe jer i fire forskellige udstillinger, som tilsammen fortæller en samlet historie om de perioder, hvor der var krig i Danmark.

Sådan får du rabat hos Panser- & Artillerimuseum

Når du er gæst i et Esmark-feriehus, får du 20% rabat på dagsentrébilletten til Panser- & Artillerimuseum.

Ved ankomst til museet skal du fremvise din Esmark-feriehusnøgle for at tilgå rabatten, hvor den herefter fratrækkes entréprisen!

PSST. Børn under 18 år kan komme gratis i Panser- & Artillerimuseum i følge med en voksen. 

Oplev Danmarks største samling af militære panserkøretøjer

Er du fascineret af de store kampvogne, som har været brugt af militæret, så er det oplagt at tage et smut forbi museets store hal. Her kan du komme tæt på en række af de kampvogne, der har været anvendt i den danske hær, siden Danmark blev medlem af NATO i 1949. Du kan blandt at se den amerikanske Shermankampvogn, og den berømte ”hvide Leopard”, som deltog i en træfning nær Tuzla i Bosnien-Herzegovina.

I udstillingen “Den Kolde Krig” kan du kravle ind i en pansret mandskabsvogn, og opleve på egen krop, hvor lidt plads soldaterne har, når de sidder og skal føre en stor kampvogn – det kan være lidt trængt!

Panser- & Artillerimuseum

Fordyb dig i kanonernes historie

”De store kanoner” hedder en af udstillingerne på museet, og her har du rig mulighed for at fordybe dig i artilleriets og kanonernes historie. Udstillingen rummer kanoner tilbage fra middelalderen til fæstningskanoner fra Københavns befæstning. Du kan blandt andet komme helt tæt på Anholt-kanonen, bronzekanoner og fæstningskanoner – lyder det ikke vildt interessant?

Du kan endda se de mange køretøjer og kanoner fra Den Kolde Krig. Du kan i udstillingen ”Den Kolde Krig” opleve hvordan det danske artilleri fungerede indtil Berlinmurens fald. Kravl ind i en selvkørende haubits pansret mandskabsvogn, og få fornemmelsen af soldatens pladsforhold – museet er stedet hvor du kan slippe din indre nørd løs.

Skal du have et lille ferieminde med hjem, så kan der købes souvenirs i den lille museumsbutik, som har et stort udvalg bøger, legetøj og våben-kopier.

Panser- & Artillerimuseum

Panser- & Artillerimuseum

Panser- & Artillerimuseum huser nogle af de mange kanoner og kampvogne, som har været brugt i militærsammenhænge. Museet har fire faste udstillinger, som tager jer gennem alle de mange fortællinger og oplevelser. Hver eneste kanon eller kampvogn man finder på museet, fortæller sin egen historie, men giver jer en fælles fortælling om udviklingen af teknologi, krig, fred og samfundet.

Adresse
Panser- & Artillerimuseum
Industrivej 18
6840 Oksbøl

Hjemmeside
panser-og-artillerimuseum.dk

Panser- & Artillerimuseum
chevron-down

Hvad er Panser- & Artillerimuseum?

Panser- & Artillerimuseum er et museum, hvor du kan opleve kanoner og kampvogne, som har været brugt i militæret.

chevron-down

Hvad kan jeg opleve i Panser- & Artillerimuseum?

På Panser- & Artillerimuseum kan du komme helt tæt på de mange kampvogne og kanoner, som har været brugt i militæret. Du kan slippe din indre nørd løs, og udforske kampvogne indvendigt og fordybe dig i de mange udstillinger.

chevron-down

Hvor ligger Panser- & Artillerimuseum?

Panser- & Artillerimuseet ligger i Oksbøl i store lokaler, som rummer alt fra små modeller over uniformer til selvkørende haubitser og Leopardkampvogne. Museets adresse er Industrivej 18, 6840 Oksbøl.

chevron-down

Hvilke sommerhusområder ligger nær Panser- & Artillerimuseum?

De sommerhusområder der ligger nær Panser- & Artillerimuseum er Jegum (ca. 7,4 km), Grærup Strand (ca. 13 km), Ho (ca. 13 km), Vejers Strand (ca. 14 km) og Blåvand (ca. 19 km).

Esmark udlejer mere end 650 sommerhuse i disse områder, så I har rig mulighed for at besøge museet, når du holder ferie, hos os, i et sommerhus på vestkysten.

Kategorier Aktiviteter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort, men bruges kun til at sikre bloggen mod spam samt til at kunne kontakte vinderen direkte i forbindelse med eventuelle konkurrencer.
Krævede felter er markeret med *

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...