Røjklit Havn er en hyggelig fjordhavn ved Stadil Fjord

Små ti minutters kørsel fra feriebyen Søndervig og endnu kortere fra ferieområdet Lodbjerg Hede ligger den hyggelige fjordhavn Røjklit Havn ved Stadil Fjord. Her kan det varmt anbefales at lægge vejen forbi, hvis du holder ferie i det vestjyske.

Du kan eventuelt overveje at tage en madpakke med, som kan indtages i det lille overdækkede madpakkehus, mens du nyder udsigten over fjorden. Der er også en bålplads på havnen.

Bålplads med tipier (Shelter) ved Røjklit havn

Som en del af det stemningsfulde havnemiljø har man opført tre tipier og en sandkasse, hvor børnene kan boltre sig.

Vandsport på Stadil Fjord fra Røjklit Havn

Røjklit Havn er det oplagte udgangspunkt, hvis du vil dyrke vandsport på Stadil Fjord. Det er især populært at sejle i havkajak eller kano på Stadil Fjord, ligesom mange dyrker Stand Up Paddle (SUP) på fjorden.

Er du mere til windsurfing, er Stadil Fjord ikke stedet. Da bør du i stedet tage en tur til Ringkøbing Fjord, som ligger nogle få kilometer syd for Stadil Fjord.

Fiskeriet i Stadil Fjord

Der er 40 bådpladser i Røjklit Havn, og det er især små joller, der fylder i havnen. Der lever mange forskellige slags fisk i Stadil Fjord. Det drejer sig blandt andet om aborrer, gedder, skaller, helt og skrubber. Lystfiskeriet i fjorden er hovedsageligt efter aborrer og gedder.

Lystfiskeriet i Stadil Fjord finder typisk sted fra joller eller kajakker, da fjorden er ganske svært tilgængelig fra land.

Hvor kan jeg holde ferie i nærheden af Røjklit Havn?

Lodberg Hede er det ferieområde, som ligger tættest på Røjklit Havn. Her har vi hos Esmark et meget stort og meget varieret udvalg af sommerhuse. Foretrækker du at bo i sommerhus endnu tættere på Vesterhavet, har vi også et stort og varieret udvalg af sommerhuse i Søndervig og i Houvig, nord for Søndervig.  Der er gode parkeringsforhold ved Røjklit Havn, og adressen er Røjklitvej 10, 6900 Ringkøbing.

Røjklit Havn

Den lille fjordhavn Røjklit havn er placeret ved Stadil Fjords sydlige ende, kun få minutters kørsel fra feriebyen Søndervig. Havnen er en naturperle for både lokale og turister og byder på mange muligheder for aktiviteter, især vandsport f.eks. havkajak, kano og Stand Up Paddle (SUP). Der er gratis adgang for alle året rundt.

Adresse
Røjklitvej 14 (Kloster)
6950 Ringkøbing

Røjklit Havn
Kategorier Aktiviteter,Havne

Mød forfatteren - Svend

Jeg er opvokset i Hvide Sande og bor i dag i en lille landsby, nord for Ringkøbing. Jeg er ud af en familie, som har på boet på tangen mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord gennem mange generationer. Jeg interesserer mig for historie, sport og samfundsforhold, og jeg har en hund, der hedder Albert.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort, men bruges kun til at sikre bloggen mod spam samt til at kunne kontakte vinderen direkte i forbindelse med eventuelle konkurrencer.
Krævede felter er markeret med *

2 svar til “Røjklit Havn er en hyggelig fjordhavn ved Stadil Fjord”

 1. Irene Quist Mortensen siger:

  Hej Svend. Ved du om man kan komme på kajakkursus ved stadil fjord, Sdr Nissum
  Fjord eller Ringkøbing fjord. Dbh Irene

  • Mette siger:

   Hej Irene

   Det kan du fx hos WestWind i Bork Havn, hvor du også får 15% rabat på kurset, når du er gæst i et Esmark-Sommerhus ;o) Du kan læse mere på vores Esmark VIP-side https://esmark.dk/kidsvip/, hvor du også finder link direkte til online bestilling af kurser.

   Mange hilsner – og rigtig god fornøjelse!

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...