Dragefestival på Rømø

Hvert år den første weekend i september mødes et utal af drageflyvere fra nær og fjern på Lakolk Strand til den årlige Dragefestival på Rømø. I mange år har begivenheden været et tilløbsstykke for aktive drageflyvere, som valfarter hvert år til Rømø, for at vise de sidste nye kreationer af deres forskelligartede drager. De mange flyvende drager tiltrækker tusindvis af besøgende, som gerne vil opleve det fantastiske syn af alle de figurlige drager på den blå himmel over Rømø.

Dragefestivalen varer officielt fra fredag til søndag, og i disse dage er himlen over den danske vadehavsø et helt fascinerende syn – beriget med fantastiske, prægtige og farverige drager i forskellige størrelse og former. Dagene er fyldt med spændende indslag, som gør det til en oplevelse at se de mange drager – for eksempel natflyvningen med LED-lys på dragen skulle være exceptionelt.

Romo Dragefestiva

Rømø Dragefestival - en af Danmarks største dragefestival

I 2022 afholdes dragefestivalen for 33. gang på stranden ved Lakolk, som har de bedste tænkelige forhold til drageflyvning med sin brede, flade sandstrand og vestenvinden, som får dragerne til at flyve højt på himlen.

Dragefestivalen er et must-see, og derfor anbefaler vi jer, som i løbet af sensommeren holder ferie i et sommerhus på Vestkysten, at tage på en dagsudflugt til den skønne strand, og se de mange fabelagtige drager i alle former og afskygninger.

Hvornår afholdes Dragefestivalen på Rømø? 

 • Rømø Dragefestival 2023
  01. – 03. sept.
 • Rømø Dragefestival 2024
  06. – 08. sept.
 • Rømø Dragefestival 2025
  05. – 07. sept.
 • Rømø Dragefestival 2026
  04. – 06. sept.
 • Rømø Dragefestival 2027
  03. – 05. sept.
 • Rømø Dragefestival 2028
  01. – 03. sept.

Dette er de antagende tidsrum for dragefestivalen (tag forbehold for ændringer) og derfor anbefaler vi, at du booker dit feriehus på Rømø i god tid, på grund af den store efterspørgsel på overnatningsmuligheder på Rømø i festivalens afholdelsestidsrum.

Hvordan kommer man til Rømø?

Når du holder din ferie i et sommerhus på Rømø, anbefaler vi, du besøger Dragefestivalen til fods eller på cykel. Er du i et sommerhus langs Vestkysten og har planlagt en udflugt til Rømø Dragefestival, for at opleve de mange fantastiske drager, så er din eneste mulighed bilkørsel over den 9 kilometerlange Rømø-dæmning – ca. 5 km vest for Skærbæk, eller knap 20 km syd for Ribe.

Romo-daemning

Rømø Dæmning - fra fastlandet til Vadehavsøen

Programmet for det 34. Rømø Dragefestival 

Flyvearealet strækker sig langs Lakolk Strand, hvor der er rigeligt med plads til alle – så der er ingen undskyldninger for ikke at besøge stranden under Dragefestivalen. 

 • 1. september 2023 / Ankomst + fri flyvning
 • 2. september 2023 / 9.00 – 21.45 Fri flyvning + karameludkast og bamseudspring fra dragefærge i løbet af dagen
 • 2. september 2023 / 14.00 – 15.15 Bedømmelse af et-linede drager
 • 2. september 2023 / 20.00 – 21:45  Natflyvning
 • 3. september 2023 / 9.00 – 15.00 Fri flyvning + karameludkast og bamseudspring fra dragefærge i løbet af dagen

Ændringer eller fejl kan forekomme. Vi har fået disse tidspunkter og afholdelsessteder fra arrangøren. Der vil altid være en risiko for, at de planlagte aktiviteter ikke kan finde sted eller bliver aflyst eller ændret med kort varsel. Tjek for en sikkerheds skyld altid efter direkte hos arrangøren.

Kategorier Aktiviteter

Mød forfatteren - Kathrine

Jeg er vokset op på den jyske vestkyst i den lille fiskerby Hvide Sande og har boet her siden jeg var barn – dog havde jeg to års afstikker i Århus i forbindelse med uddannelse. I 2021 vendte jeg hjem til Hvide Sande, og har ikke fortrudt det et eneste øjeblik. Jeg elsker naturen, omgivelserne og roen, når jeg går gode, lange gåture ved Vesterhavet og Ringkøbing Fjord. Og så sætter jeg stor pris på at tilbringe tid med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort, men bruges kun til at sikre bloggen mod spam samt til at kunne kontakte vinderen direkte i forbindelse med eventuelle konkurrencer.
Krævede felter er markeret med *

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...