Kom til strandrensning med Esmark og omhu

Esmark Feriehusudlejning og omhu afholder ugentlige ture, hvor vi renser strandene for affald i Blåvand og Hvide Sande. Vil du også være med til at gøre en forskel?

Hos Esmark Feriehusudlejning og omhu mener vi det alvorligt, når vi siger, at vi gerne vil bidrage til den grønne omstilling og til at sikre, at vores børn og børnebørn kan få samme glæde af den skønne vestjyske natur, som vi selv har det i dag.

Strandrensing med Esmark og omhu

Derfor arrangerer vi guidede strandrensningsture, hvor vi i fællesskab bidrager til at holde strandene fri for affald, og turene er for både børn og voksne – du kan også komme med. Turene er gratis for ALLE – også dig. 

Strandrensningen i Blåvand

Strandrensningen i Blåvand foregår på den måde, at vi mødes hos Esmark Feriehusudlejning på Blåvandvej 1, hvor der vil være en kort introduktion til turen. Herefter kører vi samlet, dog i egen bil, en tur gennem sommerhusområdet i Blåvand, på stranden og retur til Esmarks kontor. På turen samler vi skrald, og der vil blive fortalt om Blåvands historie, naturen og om, hvordan havplast kan genbruges. Turen er tre-fire kilometer i ujævnt terræn. Hunde må gerne medbringes i snor.

Strandrensningen i Hvide Sande

Strandrensningen i Hvide Sande foregår på den måde, at vi mødes hos omhu på Metheasvej 11, hvor der vil være en kort introduktion til turen. Herefter går vi en tur rundt på havnen, videre til stranden og retur til omhus lokaler. På turen samler vi skrald, og der vil blive fortalt om Hvide Sande, naturen og om, hvordan havplast kan genbruges. Turene er to-tre kilometer i ujævnt terræn. Hunde må gerne medbringes i snor.

We love nature - Esmark

Hvornår foregår turene? 

Blåvand

  • Torsdag den 22. juni 2023 klokken 9.30
  • Torsdag den 20. juli 2023 klokken 9.30
  • Torsdag den 24. august 2023 klokken 9.30
  • Torsdag den 21. september 2023 klokken 9.30
  • Torsdag den 19. oktober 2023 klokken 9.30

Hvide Sande

Alle onsdage klokken 9.30 i perioden 21. juni 2023 til 18. oktober 2023.

Du behøver ikke tilmelde dig – vi har altid plads til en mere icon Turene tager cirka halvanden time. Når turen er forbi, vejes affaldet, og der er mulighed for at få en kop kaffe.

Omhu og Esmark - Strandresning
Esmark-we-love-nature-strandaffald

Vejret stopper os ikke

Vi kan lige så godt indse det – vejret her i Danmark er altid en smule tvivlsomt, men ifølge det gamle ordsprog ’der findes ikke dårligt vejr, kun forkert påklædning’. Lad os ikke lade vejret stop os fra at nyde en god strandaffaldstur! Selvom Vesterhavet kan være ”frembrusende”, behøver det ikke stoppe os. Hvem har nogensinde sagt, at man ikke kan samle affald i regn og blæst? Bare sørg for at klæde dig ordentligt på. Find en varm jakke og støvler frem, og du er good to go!

Når regnen vælter ned og vinden blæser en halv pelikan, kan strandene ende med at blive fyldt med mere affald. Men det betyder også, at chancerne for at få skrabet en masse affald sammen er rimelig stor – så det er bare med at komme afsted.

Men lad os lige tage det med ro, hvis vejrmeldingen siger orkan- eller stormstyrke, så er det måske en god idé at blive hjemme i sommerhuset og foran brændeovnen.

Hvem er omhu?

Omhu er en virksomhed med base i Hvide Sande, der har fokus på bæredygtighed. Omhu arbejder blandt andet med at holde strandene langs vestkysten fri for affald og på at genanvende det plastaffald, der skyller op på stranden. På omhus hjemmeside kan du se, hvor meget affald vi har samlet ind indtil nu.

Ses vi?

esmark og omhu samler strandaffald og bidrager aktiv til strandrensning
Kategorier Aktiviteter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort, men bruges kun til at sikre bloggen mod spam samt til at kunne kontakte vinderen direkte i forbindelse med eventuelle konkurrencer.
Krævede felter er markeret med *

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...