Tipperne er et paradis for fuglekiggere

Tipperne er et stort fuglereservat i den sydlige ende af Ringkøbing Fjord. Området er af en de vigtigste rastepladser for trækfugle i Danmark.

Her har du mulighed for at få en naturoplevelse af de helt store, og for fugleelskere er der tale om et sandt paradis med de mange forskellige arter, der er mulighed for at opleve i området.

En skøn køretur i det flade landskab

Når du besøger Tipperne skal du først ud på en køretur gennem et flere kilometer langt område, som er udlagt til landbrug. Her vil du flere steder se køer på markerne.

Når du kommer ned for enden af Tippervej, som vejen hedder, kommer du til en parkeringsplads, hvor der er et højt fugletårn, hvorfra du har en fantastisk udsigt over området.

Fugletårnet, Tipperne Fuglereservat

Fugletårnet, Tipperne Fuglereservat

Tipperne ligger i forbindelse med området Værnengene, og tilsammen udgør de to områder en halvø på samlet 3.000 hektar bestående af enge, småsøer, render og grøfter, som strækker sig ud i Ringkøbing Fjord.

Hvilke fugle kan man se på Tipperne?

Tusindvis af trækfugle lægger hvert år vejen forbi Tipperne på deres træk mellem de skandinaviske lande og landene i Sydeuropa og Nordafrika. De største flokke af fugle ser man i Tipperne i april og i oktober, hvor flest fugle er på træk. Der er blandt meget andet mulighed for at se store flokke af ænder, både pibeænder, krikænder, gråænder, spidsænder og gravænder.

Tipperne er også en vigtig rasteplads for vadefugle, især for klyder, hjejler, viber, ryler, kobbersnepper, rødben og hvidklirer. Af mere sjældne arter, som du kan være heldig at observere på Tipperne, kan nævnes skestorke, havørne, dværgfalke, vandrefalke og musvåger.

Hvornår på året er der adgang til Tipperne?

Der er adgang til Tipperne onsdage og lørdage fra 9.30 til 15.30 i perioden fra 1. marts til 31. juli, og der er adgang alle ugens dage fra 9.30 til 15.30 i perioden fra 1. august til 31. oktober. I vinterhalvåret er det ikke tilladt at besøge Tipperne.

Når du besøger Tipperne, skal der foregå i bil, og det er af hensyn til fuglelivet. Det er kun tilladt at færdes til fods i området ved Tipperhuset, i fugletårnet og på stien, som fører ud til fugleskjulet. Det er ikke tilladt at have hund med på Tipperne.

Tipperhuset

Stueetagen i Tipperhuset er indrettet som madpakkerum, hvor du kan nyde din medbragte mad.

I Tipperhuset er der plads til cirka 15 personer, og her er der blandt andet mulighed for at spise, hvis du har madpakke med på turen.

Hvor kan man holde ferie i nærheden af Tipperne?

Der er flere muligheder, hvis du gerne vil holde ferie i nærheden af Tipperne. Hos Esmark har vi fx et stort udvalg af feriehuse i Houstrup, som ligger syd for Tipperne, og i Bork, som ligger nordøst for Tipperne.

En anden mulighed er at holde ferie på den naturskønne landtange Holmsland, som ligger mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord. Her har vi også et meget stort udvalg af feriehuse hos Esmark.

Fuglereservatet Tipperne

Oplev Nordeuropas største fuglereservat Tipperne. Halvøen ligger i sydenden af Ringkøbing Fjord og er et af de vigtigste områder for ynglende engfugle og rastende trækfugle i Europa.

Adresse
Tippervej 6
6830 Nørre Nebel

Fuglereservatet Tipperne
Kategorier Aktiviteter,Natur

Mød forfatteren - Oliver

Jeg kommer oprindeligt fra Nordtyskland, men flyttede for en del år siden her til vores skønne ferieområde på Vestkysten. Min fritid tilbringer jeg allerhelst sammen med min familie ved vandet, hvor vi nyder at gå lange ture i den friske vesterhavsluft.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort, men bruges kun til at sikre bloggen mod spam samt til at kunne kontakte vinderen direkte i forbindelse med eventuelle konkurrencer.
Krævede felter er markeret med *

Ét svar til “Tipperne er et paradis for fuglekiggere”

  1. Mette Egholm siger:

    Vi var på det skønne Tipperområde.
    Ej hvor vi nød det, og så resultatet af Tipperhuset, hvor smukt, men sikke plakater, der er sat op. Hvor er det utrolig spændende og inspirerende indrettet. Flot siger jeg bare.
    Så kommer mit spørgsmål : vi troede vi så en mængde stære, hvor så et par, der også var i huset fortalte, det var Hjejlen , er det sandt? Vi kender kun dampskibet Hjejlen, men hvor Hjejlen figurerer som en meget større fugl! Jeg kunne se på den fine fugleplakat, at Hjejlen er en lille fugl. Er det sandt ? Venlig hilsen Mette Egholm, Horsens.

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...