Lej sommerhus tæt på Nissum Fjord

Fjand ved Nissum Fjord

Er du på udkig efter et skønt og indbydende sommerhus nær Nissum Fjord og naturskønne perler? Så har du rig mulighed for at finde den helt ideelle sommerhus hos Esmark Feriehusudlejning. Vi har helt sikkert et sommerhus eller feriebolig til dig og din familie eller venner, hvis I ønsker at tilbringe jeres ferie nær Nissum Fjord og Vesterhavet, og i den nordvestlige del af Jylland.

Her finder du en masse inspiration til, hvordan du kan få mest ud af din ferie i  sommerhusområderne nær Nissum Fjord. Lad Esmark finde det perfekte sommerhus til din ferie, så du kan lade dig iagttage de naturrige omgivelser omkring Vesterhavet og Nissum Fjord.

Hvad kan jeg opleve ved Nissum Fjord?

Har du tænkt over, hvad du skal få tiden til at gå med på din ferie i nærheden af Nissum Fjord? Så skal du følge med her, vi giver dig nemlig flere gode forslag til, hvad du kan opleve i det omkringliggende område. Nissum Fjord har med sine massive kvadratmeter en masse at byde på, alt fra idylliske naturdestinationer til stemningsfyldt byliv, der emmer af liv og glade dage.

Thorsminde Strand er, om sommeren, fyldt med en masse glade feriegæster, som flittigt benytter stranden til afslappende dage. Ved Nissum Fjord er det muligt at finde en masse aktiviteter og seværdigheder, som langt de fleste vil elske at opleve, specielt alle fjordens naturperler.

Kom helt tæt på Nissum Fjord

Nissum Fjord afskærmes fra Vesterhavet af den 13 kilometer lange og smalle landtange, der fungerer som et naturligt havdige. Kører du langs klitterne på kystlandevejen, vil du hurtigt opdage fjorden og engene som et stort, ofte fuglerigt område. Vi anbefaler du tager et pitstop og tager ud i den åbne mangfoldige natur, der præger Nissum Fjord.


Lej et sommerhus i den nordvestlige del af Jylland ved Nissum Fjord og nyde den smukke fjordudsigt fra forskellige naturområder, eller nærliggende byer.


Fjorden er opdelt i tre bassiner, Bøvling Fjord, Mellem Fjord og Felsted Krog – som til sammen dækker et massivt areal på 65 kvadratkilometer.

Oplev den rige natur og det rige dyreliv ved Nissum Fjord

Fjorden er et sjældent og følsomt naturområde, som rummer et varieret og rigt fugleliv. Variationen af plante- og dyreliv kommer af saltholdigheden, som er væsentlig forskellige fra bassin til bassin. Ferskvandet i fjorden bliver ved slusen i Thorsminde blandet sammen med saltvandet fra Vesterhavet.

Nissum Fjord tiltrækker hvert år en masse rastende fugle i for- og efteråret, når de rejser til og fra de arktiske yngleområder til vinteropholdsstederne i Syd- og Vesteuropa. Fjorden er ikke blot en rasteplads, men også et vigtigt område for ynglende fugle. I finder derfor bestemte regler, når I færdes på og omkring fjorden.

Tag på vandretur og oplev fjordens mange naturskønne områder

Nissum Fjord er beriget med en masse vandreture, som både tager dig med forbi fjordens fascinerende dyre- og fugleliv, naturskønne perler og charmerende fjordhavne.

Følg den røde afmærkede vandrerute, og kom hele vejen rundt om fjorden – en tur på cirka 70 kilometer. Du kan med fordel parkerer bilen ved en af de små hyggelige fjordhavne og starte ruten derfra. Langs ruten møder du indhegninger, som du skal igennem for at følge ruten.

Inden for indhegningerne kan I få et kig på køer eller heste, der er i gang med at pleje naturen, for at opretholde den naturlige flora og fauna i området. Langs ruten finder du en masse spændende oplevelser, som bestemt er et besøg værd. Strandingsmuseum St. George, i Thorsminde, kommer du blandt andet forbi, hvor du kan høre om den tragiske strandingsulykke, som skete udenfor Thorsmindes kyst.

Ikke langt fra Nissum Fjord ligger Husby Klitplantage, som byder på en 15 kilometer lang kvalitetsvandrerute gennem enestående natur. Vandreruten tager start fra Helmklink Havn langs engarealer ved Nissum Fjord med gode muligheder for at opleve fjordens rige fugleliv.

Følger du ruten til Spidsbjerg Strand, kan du være heldig at se de mange rester fra de tyske bunkere fra Anden Verdenskrig. Ruten går gennem et fascinerende landskab med klithede, hvor du fra klittoppene kan nyde udsigten ud over både Vesterhavet, Nissum Fjord mod nord og plantagen mod øst.

På ruten kommer du blandt andet forbi udsigtspunktet Marens Maw, som byder på en skøn udsigt over en stor parabelklit, der er 1.000 meter bred og 1.400 meter lang.

Besøg de mange charmerende havne ved Nissum Fjord

Rundt omkring Nissum Fjord kan I besøge de lokale og hyggelige fjordhavne. Fjordens største fjordhavn er Helmklink Havn, som i dag har plads til 99 både. Havnen indeholder 11 fiskerhuse, toiletbygning til fri afbenyttelse og en stor legeplads med 10 forskellige legeredskaber. Er I på en vandre- eller cykeltur rundt om fjorden, så er det oplagt at holde en velfortjent hvilepause ved havnens opstillede borde og bænke.

Udover Helmklink Havn kan du blandt andet besøge Damhus Å Havn, Bøvling Havn, Kytterup Havn og mange, mange andre charmende fjordhavne, som hver især er sande perler beliggende i naturskønne omgivelser.

Turen går til Thorsminde – mellem Vesterhavet og fjorden

Med sin perfekte placering mellem Nissum Fjord og Vesterhavet er Thorsminde den ideelle destination, når ferien holdes i den nordvestlige del af Danmark. Thorsminde er stedet hvor Nissum Fjord og Vesterhavet mødes, og hvor havnen er fyldt med charme og livlig aktivitet – og oplevelser for hele familien. Omkring Thorsminde finder du flere indbydende sommerhuse, i blandt andet Vester Husby og Vedersø Klit, som danner de bedste rammer for jeres sommerhusferie ved vestkysten.

Uanset hvor du færdes i Thorsminde-området kan du nyde en dejlig udsigt til fjord, klit og hav. Fiskeriet har sat sit præg på byen, og det er altid interessant at se kutternes fangst, når de losser ved havnekajen. Havnen ligger bag klitter og indsejlingen afgrænses af to lange moler ud i Vesterhavet. En spadseretur ud på molerne er – uanset vejret – altid en spændende oplevelse.

Området er perfekt for lystfiskere fra tidligt forår til sent efterår, hvor det er muligt at fiske i både hav og fjord. Har du taget fiskestangen med på ferie, så er det oplagt at besøge Thorsminde. Sild, makrel, havørred og laks er blot nogle af de fiskearter, du kan få på krogen.  

Thorsminde har udover fiskeriet også en interessant historie at fortælle. I 1811 skete én af de største strandingsulykker, ud for Thorsminde, med næsten 1400 omkomne. De to engelske linjeskibe St. George og Defence forliste ved vestkysten, og denne tragiske begivenhed er baggrunden for, at det første strandingsmuseum St. George blev opført i Thorsminde. På museet kan du få et kig på en lang række genstande fra de to engelske skibe.

Thorsminde Strand er en skøn bynær sandstrand, der om sommeren er udstyret med to flydeliner mellem de to moler, som danner et gigantisk ”badebassin”, og som giver en større tryghed end hos de nærliggende strande. I sommermånederne er stranden også bemandet med et livreddertårn og livreddere fra Trygfonden, som holder godt øje med dig og dine børn, når I begiver jer ud i Vesterhavets bølger. Alle feriegæster, også gangbesværede og kørestolsbrugere, kan besøge stranden. Den er nemlig udstyret med en handicapsti, så alle kan komme tættere på vandet.

Alle sommerhuse tæt på Nissum Fjord 

Skjul filtre

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier »
Søg
esmark-dk-map-visuel
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
  • - Thorsminde
  • - Søndervig
  • - Hvide Sande
  • - Henne Strand
  • - Vejers Strand
  • - Blåvand
  • - Fanø
  • - Rømø
icon

 

69 15 96 11
[email protected]

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...