Abelines Gård – oplev livet på klitten i gamle dage

I det hyggelige ferieområde Haurvig mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord finder du Abelines Gård, som er et museum, hvor du kan få et indblik i, hvordan man levede på klitten i gamle dage.

Det er et spændende museum at besøge for både børn og voksne. Abelines Gård er en gammel strandfogedgård, hvor man blandt andet tog sig af de søfolk, der strandede, når et skib kæntrede ud for kysten.

Den gamle redningsstation står derfor også tæt på Abelines Gård i Haurvig. Abeline, som gården er opnævnt efter, boede på gården fra 1890 til sin død i 1957. Gården kan i dag opleves, som den så ud, da Abeline boede på gården.

Stuerne er lavloftede med alkover i væggene. De blev oprindeligt benyttet af strandede søfolk, men med tiden blev det oftere feriegæster, som overnattede i disse. Der er også en gammel telefoncentral på gården. Den blev installeret helt tilbage i 1895, og det var Abeline, som havde til opgave at passe telefonen.

 

Stue på Abelines Gaard-museum i Haurvig

Børn og barnlige sjæle kan prøve kræfter med en lang række spil og lege fra gamle dage, når du besøger gården. Du kan fx prøve at gå på stylter eller forskellige boldspil. Der er også mulighed for at tage på skattejagt. Der er både en let skattejagt for de mindste børn og en noget sværere skattejagt for de store børn.

Der er også en lille café på museet, som er indrettet i de gamle stuer, hvor der kan nydes et stykke kage og en varm kop kaffe. Du skal besøge Abelines Gård, hvis du vil være klogere på, hvordan man levede på vestkysten, da mormor – eller oldemor – var barn.

Abelines Gård ligger i naturskønne omgivelser på den smalle landtange Holmsland Klit, cirka ti minutters kørsel syd for Hvide Sande. Abelines Gård blev opført i perioden 1854 til 1871.

Abelines Gaard

Abelines Gård ligger i naturskønne omgivelser på den smalle landtange Holmsland Klit, cirka ti minutters kørsel syd for Hvide Sande.

Abelines Gård blev opført i perioden 1854 til 1871.

Adresse
Abelines Gaard
Sønder Klitvej 87
6960 Hvide Sande

Abelines Gaard
Kategorier Aktiviteter

Mød forfatteren - Svend

Jeg er opvokset i Hvide Sande og bor i dag i en lille landsby, nord for Ringkøbing. Jeg er ud af en familie, som har på boet på tangen mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord gennem mange generationer. Jeg interesserer mig for historie, sport og samfundsforhold, og jeg har en hund, der hedder Albert.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort, men bruges kun til at sikre bloggen mod spam samt til at kunne kontakte vinderen direkte i forbindelse med eventuelle konkurrencer.
Krævede felter er markeret med *

Cvr: 26257409

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...