Abelines Gaard – oplev livet på klitten i gamle dage

Syd for Hvide Sande, i det hyggelige ferieområde Haurvig mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord finder du en af fineste, firlængede klitgårde – nemlig Abelines Gård, som er et museum, hvor du kan få et indblik i, hvordan man levede på klitten i gamle dage.

Det er et spændende museum at besøge for både børn og voksne. Abelines Gård er en gammel strandfogedgård, hvor man blandt andet tog sig af de søfolk, der strandede, når et skib kæntrede ud for kysten. 

Den gamle redningsstation står derfor også tæt på Abelines Gård i Haurvig. Abeline, som gården er opnævnt efter, boede på gården fra 1890 til sin død i 1957. Gården kan i dag opleves, som den så ud, da Abeline boede på gården.

Sådan får du din rabat til Abelines Gaard

Som gæster i et Esmark-feriehus får I 20% rabat på entréen, til Abelines Gaard, ved online bestilling via nedenstående link.

Du kan tilgå rabatten ved online bestilling af almindelige entrébilletter samt indtaste rabatkoden ’2024ESMARK20’ under “Rabatkode validering” i din indkøbskurv. I skal være opmærksom på, at børn under 18 år har gratis entré.

Overvejer du at besøge Ringkøbing Fjord Museers mange historiske museer? Så kan det være en god idé at få fat i et fordelskort, som giver dig adgang til en række fordele. Læs mere om de forskellige fordelskort her.

Kom rundt på gården

Abelines Gaard har en masse fortællinger, som du kan gå rundt og udforske – både i rum, værelser og i stalden. I det labyrintiske rum kan du se oprindelige interiør fra Abelines tid. Går du videre ind i huset, får du en fornemmelse af, hvordan hele strandfogedfamilien boede under samme tag.

Stuerne er lavloftede med alkover i væggene. De blev oprindeligt benyttet af strandede søfolk, men med tiden blev det oftere feriegæster, som overnattede i disse. Der er også en gammel telefoncentral på gården. Den blev installeret helt tilbage i 1895, og det var Abeline, som havde til opgave at passe telefonen.

Du kan kigge nærmere ind i alkoverne, mærke stemningen i køkkenet, beundre flotte stuer med hollandske fliser og på væggene ser du en masse billeder af Abeline og hendes familie.

Abelines Gaard

Aktiviteter og hyggelige stunder på gården

Børn og barnlige sjæle kan prøve kræfter med en lang række spil og lege fra gamle dage, når du besøger gården. Du kan fx prøve at gå på stylter eller forskellige boldspil. Der er også mulighed for at tage på skattejagt. Der er både en let skattejagt for de mindste børn og en noget sværere skattejagt for de store børn.

Der er også en lille café på museet, som er indrettet i de gamle stuer, hvor der kan nydes et stykke kage og en varm kop kaffe. Du skal besøge Abelines Gård, hvis du vil være klogere på, hvordan man levede på vestkysten, da mormor – eller oldemor – var barn.

Abelines Gård ligger i naturskønne omgivelser på den smalle landtange Holmsland Klit, cirka ti minutters kørsel syd for Hvide Sande. Abelines Gård blev opført i perioden 1854 til 1871.

Abelines Gaard

Abelines Gaard

Abelines Gård ligger i naturskønne omgivelser på den smalle landtange Holmsland Klit, cirka ti minutters kørsel syd for Hvide Sande.

Abelines Gård blev opført i perioden 1854 til 1871.

Adresse
Abelines Gaard
Sønder Klitvej 87
6960 Hvide Sande

Hjemmeside
www.abelinesgaard.dk

Abelines Gaard
chevron-down

Hvad er Abelines Gaard?

Abelines Gaard er en gammel strandfogedgård, som husede strandfogedfamilien og svigerdatteren Abeline. De mange strandinger på vestkysten, gjorde at de mange strandede søfolk blev indlogeret i husets mange alkover.

chevron-down

Hvad kan jeg opleve på Abelines Gaard?

Hos Abelines Gaard kan du opleve, hvordan det var at bo på vestkysten i ’gamle dage’. Du oplever hele gården, som det var tilbage i Abelines tid. Du kan kigge ind i alkoverne, mærke stemningen i køkkenet, se stalden og stalddrengens kammer, og ikke mindst de mange billeder af Abeline og hendes familie. Du har også muligheden for at tage plads i en hyggelig café i Abelines gamle stuer, og nyde en kop kaffe og et stykke kage.

chevron-down

Hvor ligger Abelines Gaard?

Abelines Gaard ligger i Haurvig, syd for Hvide Sande. Gården ligger i naturskønne omgivelser, og nær Vesterhavet og den hvide sandstrand. Adressen på Abelines Gaard er Sdr. Klitvej 87, Haurvig, 6960 Hvide Sande.

chevron-down

Hvilke sommerhusområder ligger nær Abelines Gaard?

Abelines Gaard ligger omringet af mange skønne sommerhusområder både Bjerregård (ca. 9,7 km), Skodbjerge (ca. 5,1 km), Haurvig (ca. 1,3 km) og Årgab (ca. 900 meter).

Hos Esmark har vi omkring 1000 sommerhuse i disse områder nær Abelines Gaard, så du har rig mulighed for at besøge museet, når du holder ferie i et feriehus på den jyske vestkyst.

Kategorier Aktiviteter

Mød forfatteren - Svend

Jeg er opvokset i Hvide Sande og bor i dag i en lille landsby, nord for Ringkøbing. Jeg er ud af en familie, som har på boet på tangen mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord gennem mange generationer. Jeg interesserer mig for historie, sport og samfundsforhold, og jeg har en hund, der hedder Albert.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort, men bruges kun til at sikre bloggen mod spam samt til at kunne kontakte vinderen direkte i forbindelse med eventuelle konkurrencer.
Krævede felter er markeret med *

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...