Fisketegn, fiskeudstyr og fiskekalender

Bliv godt klædt på til en fisketur på den jyske vestkyst med vores guide til fisketegn, fiskeudstyr og fiskekalender.

Fisketegn

Hvis du er mellem 18 og 65 år, skal du have fisketegn, når du fisker i offentligt tilgængelige fiskevande i Danmark. Det gælder dog ikke Put and Take-søer, der regnes som private. Her køber du i stedet adgang til lystfiskeriet ved den enkelte sø.

Du kan købe fisketegn online og det kan købes på både dags-, uge- og årsbasis. Skal du fiske i mere end 1 uge, kan det godt betale sig at købe et årskort frem for flere kort. Når du først har erhvervet dig fisketegnet, kan du bare fiske løs.

Husk fisketegn

I Danmark skal alle mellem 18 og 65 år have lystfisketegn for at fiske i offentligt tilgængelige fiskevande. Du kan købe fisketegn online på fisketegn.dk. Fisketegnene kan købes som dags-, uge- eller årskort. Skal du fiske i mere end en uge, kan det godt svare sig at købe et årskort, da det rækker til købsdatoen året efter.

Et dagskort koster omkring 40 kroner, et ugekort koster omkring 130 kroner og et årskort koster omkring 185 kroner (priser fra borger.dk anno 2023).

I Hvide Sande er det vigtigt, at du køber et adgangskort til HSSC, før du fisker i havnen, ved sluserne eller ved molerne. Et adgangskort til Hvide Sande Sportsfiskercenter giver dig adgang til fiskepladser, renserum, et stort opholdsrum med borde og bænke, is til pakning af fisk og meget mere. Du kan vælge mellem tre forskellige adgangskort: et dagskort, et ugekort eller et sæsonkort, som du kan købe hos Lystfiskeren, Fiskeriets Hus eller hos KOTT Fritid i Hvide Sande.

Fiskeudstyr

Du finder flere forskellige fiskegrejsbutikker rundt omkring i vores ferieområder. Her er en oversigt:

 • JK Jagt og Fiskeri
  Algade 6
  6950 Ringkøbing
 • Lystfiskeren
  Nordhavnskaj 31
  6960 Hvide Sande
 • Kott Fritid
  Nørregade 2A
  6960 Hvide Sande
 • Blåvand Fishing
  Horns Bjerge 1
  6857 Blåvand
 • Outdoor Xperten Esbjerg
  Borgergade 52-54
  6700 Esbjerg
 • Ribe Jagt & Fiskeri
  Industrivej 68
  6760 Ribe

Catch & Release – genudsætning af fisk

En uskreven regel blandt lystfiskere er, at man ikke fanger flere fisk, end man har ”brug for”. Hvis du er helt bidt af fiskeriet, kan du dog bruge Catch & Release-metoden, hvor du genudsætter de sidste fisk.

Ved genudsætningsmetoden skal du være opmærksom på, at det ikke er alle fisk, som egner sig til at blive sat ud igen. Det gælder blandt andet sild, makreller og torsk. Her er det bedre at stoppe, når du har fanget nok. Ikke kun fordi det er en uskreven lystfisker-regel – men også fordi det sparer på naturens ressourcer.

Når du genudsætter fiskene, skal du være sikker på, at de overlever. Du kan selv hjælpe fiskene afsted igen ved at holde dem under bug og i halen og føre dem frem og tilbage i vandet, så der føres vand over gællerne. Når fiskene kan svømme ud af dine hænder selv, er du sikker på, at de lever videre.

Fiskekalender

Få et overblik over, hvornår der er bedst chancer for at fange forskellige fiskearter i løbet af året med fiskekalenderen:


Læs om de
forskellige typer lystfiskeri:

Fisketegn og fiskekalender Kort

Henter data...

Du kan zoome ind og ud ved at bruge +/- funktionen til venstre på kortet eller ved at dobbeltklikke på selve kortet. Ønsker du at se satellitfoto, klik på ’satellit’ i øverste højre hjørne af kortet.

Klik på husikonerne for at se fotos og få mere information om de enkelte feriehuse. Huse markeret med gult ikon, kan bookes med Last Minute-rabat inden for en eller flere af de kommende 4 uger.

Skjul filtre

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier »
Søg
esmark-dk-map-visuel
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
 • - Thorsminde
 • - Søndervig
 • - Hvide Sande
 • - Henne Strand
 • - Vejers Strand
 • - Blåvand
 • - Fanø
 • - Rømø
icon
Spørgsmål til din sommerhusferie?
Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...