Fisketegn i Danmark obligatorisk for alle mellem 18 og 65 år

Fisketegn, -udstyr og fiskekalender

Fisketegn

I Danmark skal alle mellem 18 og 65 år have fisketegn for at kunne fiske i offentligt tilgængeligt fiskevande. De eneste fiskevande som dermed er fritaget er private Put & Take søer. Fisketegnet kan indløses på posthuse, turistkontorer og i de fleste grejbutikker i området.

Der er ingen øvrige krav forbundet med indløsning af fisketegn. Fiskerikontrollen fører jævnligt kontrol med at lystfiskerne har indløst deres fisketegn. Fisketegnene kan købes som dag-, uge- eller årskort.

Skal man være her mere end 1 uge kan det godt betale sig at købe et årskort, da det gælder til samme dato året efter. Fisker man i åerne i området, skal der betales for denne fiskeret ved siden af fisketegnet.

Leje og køb af udstyr

I Hvide Sande og Søndervig finder du flere velassorterede fiskegrejsbutikker, hvor du kan både leje og købe det nødvendige fiskeudstyr. Få links og mere information neden for.

Catch & Release eller genudsætning af fisk

Er man på fiskeri i et af vore mange fiskevande i området er det altid god skik ikke at fange flere fisk end man har “brug” for eller kan konsumere. Ønsker man alligevel at fortsætte sit fiskeri, er det næsten altid en god ide at genudsætte fisk man ikke kan forbruge, eller hvis de er for små.

Catch & Release: Fisk med omtanke og behandel fiskene med størst mulig forsigtighedNogle fisk egner sig dog ikke til at blive sat ud igen, det kan være sig sild, makreller og torsk fra kutter. Så her bør man stoppe, når man har det, man kan bruge.

For at spare på naturens ressourcer opfordrer vi vore gæster til at udvise omtanke under fiskeriet, og behandle fiskene med størst mulig forsigtighed.

Når fiskene genudsættes, om det er i åer, søerne eller fjorden, skal man være sikker på de overlever. Hold fiskene under bugen og i halen, når de genudsættes. Forsøg at “hjælpe” fiskene på vej igen, ved at føre fisken frem og tilbage i vandet, så der føres vand over gællerne.

Fiskene er først klar når de kan svømme ud af fiskerens hænder ved egen hjælp. En god måde at sige tak for en god oplevelse på til fisken. Er fisken for svag til at svømme selv, bør den aflives. Spar på vore fiskevande og giv den næste lyst- fisker muligheden for at prøve lykken, efter den fisk du hjalp på vej.

Fiskekalender

Fiskekalender

Fiskeudstyr

Billede af Kott Fritid Hvide Sande

Kott Fritid Hvide Sande

Kott Fritid Hvide Sande, Nørregade, 6960 Hvide Sande.

Danmarks største udvalg og ekspertise i grej til alle former for fiskeri på Vestkysten.

Stort udvalg i levende agn til alle former for lystfiskeri.

Læs mere Kort Website Email

Vi sejler havfisketure efter torsk, makrel og fladfisk, samt vragture til det hvid rev.

Alle butikkens medarbejdere er erfarne lystfiskere, som gerne giver dig gode råd og kyndig vejledning.

Kott Fritid har stort udvalg i fritidstøj og udstyr.

Åbningstider:
Alle ugens dage året rundt.


Fisketegn og fiskekalender Kort

Henter data...

Du kan zoome ind og ud ved at bruge +/- funktionen til venstre på kortet eller ved at dobbeltklikke på selve kortet. Ønsker du at se satellitfoto, klik på ’satellit’ i øverste højre hjørne af kortet.

Klik på husikonerne for at se fotos og få mere information om de enkelte feriehuse. Huse markeret med gult ikon, kan bookes med Last Minute-rabat inden for en eller flere af de kommende 4 uger.

Skjul filtre

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier »
Søg
esmark-dk-map-visuel
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
  • - Vester Husby
  • - Søndervig
  • - Hvide Sande
  • - Henne Strand
  • - Blåvand
  • - Fanø
  • - Rømø
icon
Spørgsmål til din sommerhusferie?

69 15 96 11
post@esmark.dk

Cvr: 26257409

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...