Flot anlagte put & takes søer langs Holmsland Klit

Put & Take

Der er masser af fine Put & Take søer i området. Man skal som regel ikke køre længere end 10- 15 km for at kunne smide snøren i vandet ved den nærmeste Put & Take sø. Her fanger man regnbueørred, der er en fin spisefisk. Det er indbegrebet af familiefiskeri, og selv små børn kan være med og fange deres første fisk. Søerne har åbent hele dagen, og der er altid friskudsatte fisk, som næsten altid er i bidehumør.

Fiskeriet fører til blandt de mest populære måder at fiske på, og har været inde i en kolossal udvikling gennem de seneste år. Det har skabt mange forskellige metoder og teknikker, og her præsenteres nogle af de mest almindelige metoder.

Den nemmeste og nogen gange mest effektive metode er fiskeri med flåd. Her kan selv de mindste børn være med, og det er altid spændende at holde øje med flåddet.

Når det pludselig begynder at bevæge sig, er der fisk omkring agnen, og går flåddet ned, er det med at give et tilslag, så fisken kroges. Alt man behøver er en stang, et fastspolehjul med line med en diameter på 0,25 mm. Dertil et flåd med en bærevægt på mellem 2 og 10 gram, noget bly og gerne af klemmetypen til at balancere flåddet samt en krog. Størrelsen på krogen skal være afstemt fiskeriet og den agn, man vælger at benytte. Spørg i butikkerne, hvad de anbefaler.

Fiskeri i put & take sø er også for børnAgn kan være naturlig agn som regnorm, tiger- orm, mider, melorm eller kunstagn som powerbait. Vær opmærksom på, at visse søer har særlige regler med hensyn til agn.

En ofte mere effektiv metode er at fiske aktivt og bevæge agnen ved at spinne den langsomt ind. Her kan man med fordel bruge et kasteflåd eller buldoflåd, hvor kastevægten er en del af flåddet.

Man kan bruge samme agn som ved det stillestående fiskeri. Her er det en fordel at holde øje med vandet. Se efter bevægelse i overfladen og kast flåddet, så der kan spinnes tæt forbi aktiviteten i vandet. Mellem flåd og agn er typisk 1-3 meter tynd nylonline.

Hvis ikke der er aktivitet i overfladen, kan man forsøge at fiske dybere eller helt nede på bunden. Særligt på varme dage trækker fiskene ned i det køligere vand i nærheden af bunden. Fisk med samme udstyr som ved det almindelige flådfiskeri, men udelad flådet, hvis der skal fiskes helt nede på bunden.

Ørredfangst fra en af de mange put & take søerMan kan også benytte spindere og små blink eller woblere og spinnefiske, hvis man hellere vil stå og kaste og spinne ind hele tiden. Indspinningshastigheden skal afpasses kunstagnet, så det bevæger sig bedst muligt. Et spinstop i ny og næ kan øge fangstchancerne betydeligt.

Her til vil en stang på mellem 2,4 – 3,0 meter være passende og et hjul med 0,25 mm line. Ofte bevæger fiskene sig rundt i store cirkler, og vender hele tiden tilbage til udgangspunktet. Prøv om du kan lure dette. Så er du et skridt foran.

Endelig kan fiskene fanges på flue. Mange af søerne har fine muligheder for fluefiskeri, hvor der er plads til bagkastet. Put & Take søer er et fint sted at starte med fluefiskeriet, og der er gode chancer for succes allerede på første tur. Man kan bruge både flydende og synkene liner. De mest brugte er en klasse 6-7 og en stang på cirka 9 fod.

Sådan kommer du i gang med put & take-fiskeri

Hvis du ikke har det nødvendige udstyr til at fiske i put & take-sø, kan du nemt leje eller købe det i en af de lokale fiskegrejsbutikker. Læs mere om leje af udstyr her.

Fiskevande(2)

Billede af Søndervig Put & Take

Søndervig Put & Take

Søndervig Put & Take, Holmsland Klitvej, 6950 Ringkøbing.

Søndervig Put & Take Sø på 7.000 m2 er beliggende i smukt naturområde, mellem hav og fjord ca. 2 km syd for Søndervig.
Området er handicapvenligt og der forefindes en servicebygning med toilet og renserum.

Læs mere Kort

Desuden er der grill og legeplads. Orm kan købes i automat.

Se alle billeder

Billede af Nymindegab Ørredsø

Nymindegab Ørredsø

Nymindegab Ørredsø, Vesterhavsvej, 6830 Nørre Nebel.

Ørredsøen ligger ca. 1 km nord for Nymindegab i retningen af Hvide Sande i et meget naturskønt område mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord.

Læs mere Kort

Der bliver regelmæssigt udsat ørreder i str. mellem 500 og 2000 gram, så der er store fangstmuligheder.

Fiskekortet kan købes ved søen – selvbetjening.
For hvert fiskekort kan der fiskes med 2 fiskestænger, og der må fiskes mellem solopgang til solnedgang.

Vi er beliggende 8 km fra Nørre Nebel, Blaabjerg Kommune

Se alle billeder

Billede af Lodbjerg Hede Ørredsø

Lodbjerg Hede Ørredsø

Lodbjerg Hede Ørredsø, Klevevej, 6950 Ringkøbing.

Lodbjerg Hede Fiskesø er beliggende i et smukt naturområde mellem hav og hede – få km nord for Søndervig.

Søen, der er på 15000 m2, indeholder altid en stor bestand af dejlige ørreder.

Læs mere Kort

OBS. Der må kun fiskes med 1 stang pr. fiskekort. Orm kan købes i automat.
Hunde og katte må ikke medbringes.


Billede af Klittens put and take

Klittens put and take

Klittens put and take, Sønder Klitvej, 6960 Hvide Sande.

Fiske søen på ca. 11.000 kvm. ligger ved dambruget, og bliver lige som dambruget konstant forsynet med frisk saltvand fra Ringkøbing fjord.

Læs mere Kort Website Email

Det er en af de meget få saltvandssøer i Danmark, og den friske saltvand gør at fisken smager som fisk skal smage, derfor er søen også meget besøgt, især i turist sæsonen, dette gør at vi i sæsonen udsætter nye fisk daglig, der kan i søen fanges regnbueørreder også kaldet lakse ørreder, bækørreder, og det er ikke ualmindeligt at der bliver fanget skrubber som bestemt også er værd at sætte tænderne i.

Størrelsen på de udsatte fisk er meget sjælden under 1 kg og nok lige så sjælden over 6 kg.


Billede af Klegod Fiskesø

Klegod Fiskesø

Klegod Fiskesø, Holmsland Klitvej, 6950 Ringkøbing.

I de naturskønne omgivelser på Holmsland Klit, mellem Ringkøbing Fjord og Vesterhavet, finder du Klegod Fiskesø (5 km nord for Hvide Sande).

Læs mere Kort Website Email

I to søer på tilsammen 12.000 m2 er du sikker på en god fiskeoplevelse. Vi udsætter regnbueørreder – og med Holmsland Klit som panorama er du sikker på en rig naturoplevelse året rundt.

Ørreder
Vi udsætter regnbueørreder i forhold til solgte fiskekort, så du altid er sikker på gode fangst-muligheder.

Faciliteter
Nyd dagen ved Klegod Fiskesø. Omkring søerne er der borde, bænke og gode læforhold. I fiskehuset har vi en ny indrettet opholdsstue og en overdækket terasse med grill, samt dame-, herre og handicap toilet.
Vi har gode rensefaciliteter og en orme- og grejautomat samt en vekselautomat.

Åbent året rundt!

– Fiskekort købes ved mønt-
automaten.
– Betal med 1,- 2,- 5,- 10,- 20,- Dkr.
og EURO mønter.

– Søerne og omgivelserne er velegnet
til skole/firma og familiefisketure.
Ring og aftal gruppepris.


Billede af Hvide Sande Fiskesø

Hvide Sande Fiskesø

Hvide Sande Fiskesø, Beddingvej, 6960 Hvide Sande.

Saltvands Put & Take fiskeri lige ned til fjorden midt i Hvide Sande by.
Der er etableret rensefaciliteter og borde og bænke ved fiskesøen, som naturligvis er handicapvenlig indrettet med gode adgangsforhold.

Læs mere Kort Email

Tlf. 4016 2495

Se alle billeder

Billede af Fahlbæk Sø

Fahlbæk Sø

Fahlbæk Sø, Langkjærvej, 6900 Skjern.

Fahlbæk Sø har tidligere været et af Skjern Å deltaets største flodarme, men er nu en 400 meter lang, 25 meter bred, og 3 meter dyb, beliggende i Skjern Ådalen i fredelige omgivelser.

Læs mere Kort Website Email

Der foretages jævnligt udsætning af ørreder. I forvejen er der en bestand af mange andre fisk, heriblandt ål.
Ingen fangstbegrænsning.
Der må ikke medtages hverken hunde eller katte.
Fiskekort – 2, 3, 5 eller 8 timers – kan købes på gården, også ved selvbetjening.
Orm og PowerBait kan også købes.


Put & Take Kort

Henter data...

Du kan zoome ind og ud ved at bruge +/- funktionen til venstre på kortet eller ved at dobbeltklikke på selve kortet. Ønsker du at se satellitfoto, klik på ’satellit’ i øverste højre hjørne af kortet.

Klik på husikonerne for at se fotos og få mere information om de enkelte feriehuse. Huse markeret med gult ikon, kan bookes med Last Minute-rabat inden for en eller flere af de kommende 4 uger.

Skjul filtre

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier »
Søg
esmark-dk-map-visuel
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
  • - Søndervig
  • - Hvide Sande
  • - Henne Strand
  • - Blåvand
icon
Spørgsmål til din sommerhusferie?

69 15 96 11
post@esmark.dk

Cvr: 26257409

SitemapPersondata- og cookiepolitik
Søger...